הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הרכב פחמימות בארוחות

• פותח/ת השרשור Philip
  • פורסם בתאריך

Philip

משתמש פעיל
575
66
נק' מוניטין:
449
575
66
השאלה שלי האם לגוף באמת משנה איך הוא מקבל את הקלוריות שהוא זקוק, כלומר האם זה משנה האם הפחמימות יגיעו מספגטי או תפוח אדמה או אורז או שפחמימות=פחמימה לא משנה מאיפה היא מגיעה (הכוונה לאותו סוג פחמימה)? רוב הפחמימה שלי בתפריט היא מפיתות וספגטי (90% הייתי אומר) כי אני לא נמצא בבית כמעט אז קשה לקחת איתי אוכל אמיתי.

בנוסף הייתי אצל תזונאי ושמעתי ממנו דבר מוזר שלא נראה לי אמין כל כך, הוא טוען שאם אני אוכל לדוגמע פחמימה על בסיס קמח (לחם ספגטי לדוגמא) עם בשר, אז הפחמימה באותה ארוחה לא מתאכלת במלואה מכוון שהקיבה מפרישה סוג שונה של אנזימים לבשר ולפחמימה על בסיס קמח.
יכול להיות כזה דבר בכלל?

• פותח/ת השרשור
סיימתי לקרוא, אבל יש לי כמה שאלות.
זה לא ענה על השאלה האם יכול להיות שהרכב מזונות שונים (כמו ספגטי+חזה עוף) לא יתאכלו מגלל שוני כזה או אחר?
לא כל כך הבנתי מדוע זה משנה עד כמה בפחמימה שאוכלים מעלה את רמות הסוכר בדם? בגלל האינסולין והקשר שלו לניוד השומן\פחמימה?

הכל מתעכל, אין דבר כזה פחמימה שלא מתעכלת, אין איזשהם הרכבים שאפשר לעשות (אולי פרט מאלכוהול) שישפיעו על רמת הספיגה/עיכול/סינטוז של מזון כזה או אחר. הגוף לוקח מה שהוא צריך וכל השאר הוא מעביר לפסולת, כמובן שהוא יכול לקחת גם אקסטרה, תלוי במאזן הקלורי, יש עוד מיליארד פאקטורים ותהליכים מטאבולים שלא נפתח אותם כרגע לכל קבוצת מזון.
רמת הסוכר תשתנה אם תאכל רק פסטה או פסטה + בשר, הערך הגליקמי של הארוחה ירד, אבל זה לא ממש אמור לעניין אותך אלא אם אתה חולה בסכרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית