הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה אמצע הדרך - 11.8%

• פותח/ת השרשור
גם אני חושב שאתה טועה moonlight זה ממש לא נכון להגיע לאחוז שומן גבוה ואז לחטב וחוזר חלילה זה דופק את המטבוליזם וממש ממש לא בריא בטווח הארוך. ושלא לדבר על דיאטות ארוכות וקשות. התקדמות איטית ואיכותית ז הכי נכון לעשות. צריך הרבה סבלנות כדי לבנות גוף כמו שצריך. (גם עם אתה על חומרים או לא העיקר זה אימונים ותזונה) הבעיה היא שלרוב האנשים אין את הסבלנות הזאת אז הם גורמים לעצמם נזקים

איזה מגניב, אז יש עוד כאלה שחושבים כמוני... 😃
לרגע נראה כאילו להיראות כמו מקרר נהיה קונצנזוס בתחום שלנו

גם אני חושב שאתה טועה moonlight זה ממש לא נכון להגיע לאחוז שומן גבוה ואז לחטב וחוזר חלילה זה דופק את המטבוליזם וממש ממש לא בריא בטווח הארוך. ושלא לדבר על דיאטות ארוכות וקשות. התקדמות איטית ואיכותית ז הכי נכון לעשות. צריך הרבה סבלנות כדי לבנות גוף כמו שצריך. (גם עם אתה על חומרים או לא העיקר זה אימונים ותזונה) הבעיה היא שלרוב האנשים אין את הסבלנות הזאת אז הם גורמים לעצמם נזקים

אשמח לקרוא רפרנסים שזה פוגע במטבוליזם לטווח הארוך או אפילו הקצר ירידות ועליות כאלה.

דבר שני לא דיברתי על אחוז גבוה מדי של שומן - אלה להגיע ל17-20 אחוז שומן ואז לחטב. (תיקנתי)
http://www.kilogram.co.il/741/הפילוסופיות-בהעלאה-במסת-השריר/

לפי דעתי אחוז שומן של 16-18 אולי גם יותר - לאדם שיש לו מסת שריר גדולה לא שמה אותו בקטגוריה של פח זבל או מקרר.

137642_100_0052_copy.jpg

נערך לאחרונה:
הבעיה בעליה "איכותית" היא שאנשים נתקעים בלופ חוזר של 10-15 אחוז שומן ועושים מאסה שלושה חודשים וחיטוב שלושה חודשים. לא רק שאי אפשר להתקדם ככה מבחינת משקלים ו/או מסה בצורה נורמלית, יש לי הרגשה שזה לא פחות "דופק" את המטבוליזם (נשמע לי bro science הגיוני בדיוק כמו ההנחה שעליות יותר גדולות ואז דיאטה יותר ארוכה דופקת את המטבוליזם). אני אישית נוטה להסכים עם מונלייט, יותר קל להתקדם במסה ובכוח כאפשר לעשות את זה לטווח יותר ארוך.

הבעיה בעליה "איכותית" היא שאנשים נתקעים בלופ חוזר של 10-15 אחוז שומן ועושים מאסה שלושה חודשים וחיטוב שלושה חודשים. לא רק שאי אפשר להתקדם ככה מבחינת משקלים ו/או מסה בצורה נורמלית, יש לי הרגשה שזה לא פחות "דופק" את המטבוליזם (נשמע לי bro science הגיוני בדיוק כמו ההנחה שעליות יותר גדולות ואז דיאטה יותר ארוכה דופקת את המטבוליזם). אני אישית נוטה להסכים עם מונלייט, יותר קל להתקדם במסה ובכוח כאפשר לעשות את זה לטווח יותר ארוך.

אני לא חושב שאתה צריך בהכרח להתקע בלופ של 10-15 אחוז שומן ואז להשאר על אותו משקל ולא להתקדם. נכון זה דורש יותר ידע והיכרות של הגוף אבל המטרה היא תמיד להתקדם טיפה.
אני יכול להגיד לך מניסיון אישי שבשנתיים האחרונות אני עליתי 15 קילו (נכון היו גם חומרים) ונשארתי פחות או יותר על אותו % שומן. עליה לאחוזי שומן גבוהים במונחים שלנו 17-20%
ואז לרדת לאיזור ה 10% כל פעם לא נראה לי הכי אידיאלי. אני לא חקרתי את הנושא
אבל ממה שאני יודע כל השינויים האלה בקצב המטאבולי זה לא דבר שמתבקש.

הרי זה ידוע שבדיאטה ישנם שינויים הורמונליים ואנזימטיים אשר תומכים בירידה במשקל והייפך הוא נכון. כל הזמן לשנות את ולשחק עם זה לטווח הרחוק (ואני נותן פה ניחוש מושכל) יביא ליותר נזק מתועלת. וחוץ מזה יש את ההשפעה הפסיכולוגית של דיאטות ארוכות טווח. מי לאזאזל רוצה להיות בידאטה שנמשכת 4-5 חודשים. זה לא כיף . נכון מה שהזכרת מאסה "מלוכלכת" תתרום יותר לכח וכו. אבל אם המטרה היא לבנות גוף גדול ואיכותי אז ההשפעה על הכח היא זניחה מבחינתי לפחות אם מדובר באדם שהיכוון שלו הוא יותר באדיבילדינג (והכוונה היא לאוו דווקא להתחרות).

אני לא בטוח שההשפעה על הכוח זניחה - הרי גם בטווחים של 5 חזרות ו3 תרים יותר ברזל - תגדל ותתחזק.

אם נתת את עצמך כדוגמא - אז אני אתן גם את עצמי - בשנתיים האחרונות העליתי גם כ15 קילו (בלי חומרים) ע"י תוכניות כוח בעיקר. ואני מתאמן 3-4 שנים.

על תשכח גם שככל שיש לך מסת שריר גדולה יותר - מן הסתם חילוף החומרים שלך יהיה גבוה יותר. מה שאני טוען שלטווח ארוך יותר כמו תקופות מאסה אתה צובר הרבה מסת שריר בהשוואה לתקופות קצרות ותכופות יותר בשל האפשרות להתחזק. תקן אותי אם אני טועה?

וכמו שכתבתי לך אשמח לקרוא חומר בנושא אם יש לך שמגבה את הטענה שיש פגיעה יותר בחילוף החומרים לטווח ארוך לעומת הקצר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית