הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אתה רוצה את הממותה שלך בפיתה?

חחחחחח - אמצעי לניגוח אנשי דיאטת האוגרים.

"התגלית עלולה לאכזב אוהדים רבים של הדיאטה בתקופת האבן הקדומה, שעד כה הייתה ידועה במרכזיות שייחסה לאכילת בשר"

caveman-large.jpg

Oh well.................

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע כמה אפשר להסתמך על ויינט, אבל לקרוא את המחקר עצמו יהיה מעניין מאוד ואני בטוח שפורומים של פלאו כבר יטפלו בו ;)

זה הזכיר לי קצת את זה

EvilRonald.jpg

אני לא יודע כמה אפשר להסתמך על ויינט, אבל לקרוא את המחקר עצמו יהיה מעניין מאוד ואני בטוח שפורומים של פלאו כבר יטפלו בו ;)

קראתי בינתיים רק את האבסטרקט.
מדובר על עדויות של אכילת "plant food" מתוארכים לכ- 30000 שנה. זה לא אומר דגנים וזה לא כל כך הרבה יותר זמן ממה שידוע עד כה. אגב התיארוך של עדויות לגבי אכילת בשר הם במיליונים (3-4). זה נכון שהעדויות יותר קלות לשימור אבל קחו את זה בחשבון.

קראתי בינתיים רק את האבסטרקט.
מדובר על עדויות של אכילת "plant food" מתוארכים לכ- 30000 שנה. זה לא אומר דגנים וזה לא כל כך הרבה יותר זמן ממה שידוע עד כה. אגב התיארוך של עדויות לגבי אכילת בשר הם במיליונים (3-4). זה נכון שהעדויות יותר קלות לשימור אבל קחו את זה בחשבון.
הומו ספיינס קיים כ-200000 שנה ככל הידוע לי... מה שהיה לפני כן זה לא בדיוק המין שאליו אנחנו שייכים.
התקופה הפליאוליתית המאוחרת התחילה בערך לפני 50000 שנה - אז שינוי של 10000 שנה (מ-20 אלף ל-30 אלף) זה די משמעותי.
הערה: אני לא יודעת הרבה על התאוריה מאחורי דיאטת פליאו. אבל נתונים מספריים על תקופות בהתפתחות האדם מצאתי באינטרנט 😃.

נערך לאחרונה:
הומו ספיינס קיים כ-200000 שנה ככל הידוע לי... מה שהיה לפני כן זה לא בדיוק המין שאליו אנחנו שייכים.
התקופה הפליאוליתית המאוחרת התחילה בערך לפני 50000 שנה - אז שינוי של 10000 שנה (מ-20 אלף ל-30 אלף) זה די משמעותי.
הערה: אני לא יודעת הרבה על התאוריה מאחורי דיאטת פליאו. אבל נתונים מספריים על תקופות בהתפתחות האדם מצאתי באינטרנט 😃.

המספרים שלך די מדויקים, אבל בראיה אבולוציונית אין הרבה טעם להתייחס לטקסונומיה יותר מדי. הטקסונומיה קיימת כי זה נח לנו. שאר ההומינידים הקדומים הם אמנם לאו דווקא אבות ישירים (הם יותר בני דודים רחוקים) שלנו אבל הם נותנים לנו הצצה לגבי איך נראו והתנהגו הומינידים (וכנראה גם האבות הקדומים הישירים שלנו) קדומים. אין שום ספק שאנחנו מין שמותאם (adapted) לתזונה עשירה במוצרי מזון מן החי - האנטומיה שלנו ברורה בנושא הזה.

המספרים שלך די מדויקים, אבל בראיה אבולוציונית אין הרבה טעם להתייחס לטקסונומיה יותר מדי. הטקסונומיה קיימת כי זה נח לנו. שאר ההומינידים הקדומים הם אמנם לאו דווקא אבות ישירים (הם יותר בני דודים רחוקים) שלנו אבל הם נותנים לנו הצצה לגבי איך נראו והתנהגו הומינידים (וכנראה גם האבות הקדומים הישירים שלנו) קדומים. אין שום ספק שאנחנו מין שמותאם (adapted) לתזונה עשירה במוצרי מזון מן החי - האנטומיה שלנו ברורה בנושא הזה.
המוני צמחונים יחלקו על המשפט האחרון שלך 😆
אני לא מתווכחת על ההיגיון מאחורי דיאטת פליאו - אבל אני בכל זאת נוטה יותר לחשוב שסוג התזונה (במידה והיא מספקת את מרכיבי המזון החיוניים) פחות חשוב מבחינת בריאות מאשר הכמות שלה ומידת הפעילות הגופנית.
אני חושבת שמי שפליאו עובדת בשבילו ימשיך בה גם אם יוכיחו שכלל לא היתה תקופה פליאוליתית ואנחנו כולנו באנו מאדם וחווה לפני כמה אלפי שנים 😆

הם יחלקו כי זה מגעיל אותם או כי יש להם גיבוי לטענה שלהם?

המוני צמחונים יחלקו על המשפט האחרון שלך 😆
אני לא מתווכחת על ההיגיון מאחורי דיאטת פליאו - אבל אני בכל זאת נוטה יותר לחשוב שסוג התזונה (במידה והיא מספקת את מרכיבי המזון החיוניים) פחות חשוב מבחינת בריאות מאשר הכמות שלה ומידת הפעילות הגופנית.
אני חושבת שמי שפליאו עובדת בשבילו ימשיך בה גם אם יוכיחו שכלל לא היתה תקופה פליאוליתית ואנחנו כולנו באנו מאדם וחווה לפני כמה אלפי שנים 😆

פעילות גופנית חשובה לבריאות, אבל אין לזה קשר לתזונה. כמות האוכל שאנחנו אוכלים וההרכב שלו חשובים אבל לדעתי יש קשר בין השניים. כלומר, תזונה שיש בה מעט אוכל מעובד, מעט דגנים, הרבה ירקות פירות ובשר תוביל באופן טבעי לצריכה קלורית נמוכה יותר (בגלל מגוון מנגנוני שובע הורמונלים). גם במצב של בקרה איזו-קלורית (מאזן נטרלי), יש השפעה של מרכיבי התזונה השונים על "בריאות". הדוגמה הטובה ביותר היא המחקר הזה שבו התאימו לכל משתתף את הכמות הקלורית בזמן ההתערבות כדי שלא יאבדו ממשקלם:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19209185

הם יחלקו כי זה מגעיל אותם או כי יש להם גיבוי לטענה שלהם?
הם יחלקו על הטענה שהמין האנושי מותאם לאכילת מוצרים מן החי יותר מאשר לאכילת מזון מן הצומח - לפחות בשל העובדה שבני אדם אינם מותאמים לאכילת בשר שאינו מעובד בצורה זו או אחרת. המין האנושי התחיל לצוד חיות גדולות ולאכול בשר כשהוא כבר ידע להכין כלים ולהשתמש באש - אבל זה לא סותר את הרעיון שמחורי פליאו.
מגעיל - זה כבר מאופרה אחרת ולא כל כך קשור לעניין.

הם יחלקו על הטענה שהמין האנושי מותאם לאכילת מוצרים מן החי יותר מאשר לאכילת מזון מן הצומח - לפחות בשל העובדה שבני אדם אינם מותאמים לאכילת בשר שאינו מעובד בצורה זו או אחרת. המין האנושי התחיל לצוד חיות גדולות ולאכול בשר כשהוא כבר ידע להכין כלים ולהשתמש באש - אבל זה לא סותר את הרעיון שמחורי פליאו.
מגעיל - זה כבר מאופרה אחרת ולא כל כך קשור לעניין.

אנחנו מותאמים לאכול גם וגם (omnivore) אבל כמות מסוימת של מזון מן החי הוא די הכרחי כדי לשמור על בריאות טובה (לא לשרוד, אלא לשגשג). לגבי אכילת בשר נא אני לא חושב שאת צודקת. אין שום בעיה לאכול בשר נא. אנשים עושים את זה בכל העולם (סטייק טארטאר, סשימי וכו'). זה אולי יותר טעים מבושל, בטח נשמר יותר טוב, ויכול להיות שגם יותר מזין לפעמים אבל בטח לא הכרחי.

homo sapiens הוא תת דרגה של זן קודם. מצאו קשרים חזקים (אבולוציה) לקבוצה אחרת שנקראת hominins שמהם בעצם מורכבים ה homo sapiens והם התגלו בערך לפני 3.7 מיליון שנה. דרך אגב קבעו 200-250 אלף שנה וזה לא משהו שאפשר לשים את היד עליו ולומר הינה זה מוכח ב 100%. כל כמה שנים דברים משתנים לגמרי באנטרופולוגיה, יש הרבה דוגמאות לטעויות ב 300-500% מהמקור, וזה כל פעם מתעדכן.
PALEO זה חרא, זה ידוע, כמו כל דיאטה שדוגלת באידיאולוגיה כזו או אחרת וחושבת שהיא הכי טובה כשבצעם אין שום פיסת מחקר מאחוריה וגם לא תהיה כי זה לא מעניין אף אחד ואף אחד לא יממן מחקרים על אידיאולוגיות (אלא אם הוא מאמין בזה בעצמו)

PALEO זה חרא, זה ידוע, כמו כל דיאטה שדוגלת באידיאולוגיה כזו או אחרת וחושבת שהיא הכי טובה כשבצעם אין שום פיסת מחקר מאחוריה וגם לא תהיה כי זה לא מעניין אף אחד ואף אחד לא יממן מחקרים על אידיאולוגיות (אלא אם הוא מאמין בזה בעצמו)

צודק.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19604407

http://www.nature.com/ejcn/journal/v62/n5/abs/1602790a.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19209185

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=17583796&dopt=AbstractPlus

הייתי מגיב לך אבל אלאן עשה את זה טוב יותר ממני, תקרא מה שהוא רשם בדצמבר 2009 על החוסר המחקר על פלאו והגישות של פלאו וגם המחקרים נגד חלק מהאידיאולוגיות של פלאו.

• פותח/ת השרשור
הייתי מגיב לך אבל אלאן עשה את זה טוב יותר ממני, תקרא מה שהוא רשם בדצמבר 2009 על החוסר המחקר על פלאו והגישות של פלאו וגם המחקרים נגד חלק מהאידיאולוגיות של פלאו.

מעניין, אתה יכול להביא לינק?

אנחנו מותאמים לאכול גם וגם (omnivore) אבל כמות מסוימת של מזון מן החי הוא די הכרחי כדי לשמור על בריאות טובה (לא לשרוד, אלא לשגשג). לגבי אכילת בשר נא אני לא חושב שאת צודקת. אין שום בעיה לאכול בשר נא. אנשים עושים את זה בכל העולם (סטייק טארטאר, סשימי וכו'). זה אולי יותר טעים מבושל, בטח נשמר יותר טוב, ויכול להיות שגם יותר מזין לפעמים אבל בטח לא הכרחי.
סשימי זה דג (חלק מסוים של דג). סטייק טרטר זה בשר קצוץ דק מאד. קרפצ'ו זה משהו שהתעללו בו 😆
הבשר שאנחנו צורכים (גם הבשר הטרי כביכול) זה בשר מיושן - ויישון זה סוג של רקבון מבוקר. וזה לדעתי גם סוג של עיבוד.
אם לא היו לבני אדם כלים לבתר גופות ולחתוך וכו- לא נראה לי שהם היו יכולים לאכול חיות גדולות.
ציפורים ודגים - כן. אם כבר - אז התזונה הפליאוליתית באמת זה בערך מה שהשימפנזים אוכלים היום 😃
אני גם לא בטוחה לגבי בריאות טובה - כי בשמונה השנים שהייתי צמחונית (אכלתי מוצרי חלב וביצים) לא היו לי בעיות בריאות שונות מאלה שיש לי עכשיו (חוסר ברזל) למרות שעכשיו אני אוכלת הרבה בשר. על זה אני לא אתווכח כי אין לי שום ידע פרט לניסיון אישי. מצד שני לא ראיתי אף מחקר ממשי על כך שתזונה צמחונית היא באמת בריאה יותר מתזונה לא צמחונית.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית