הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרוייקט : מחשבון קלוריות בפורום - צריך מכלל הקהילה להיכנס

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,265
12,426
אז לאחר דיונים נשנים ורבים עם חברי ההנהלה וקצת בירור טכני זה כנראה הולך לצאת לפועל.
אני רוצה אבל שאתם המשתמשים תגידו מה חסר לכם במחשבוני התזונה שיש עד היום בשוק, מה רציתם להוסיף שאין לכם עד היום? מה אתם רוצים לעשות כדי שיפשיט את השימוש שלכם במחשבונים הללו ותבנו תפריטים ביתר קלות.
ההצעות שעלו עד עכשיו :

1. לפני בניית תפריט במחשבון להכניס את הנתונים הפיזיולוגים ושזה יחשב אוטומטית BMR + תחזוקה קלוריות (הכפלה ב 1.2-1.8 תלוי בפעילות הגופנים שעושים) או להכניס ידנית קלוריות שנשרפות וכו'.
2. כאשר בונים תפריט על סמך הכללים למעלה לייעץ בזמן בניית התפריט את כמויות החלבון כדוגמא 1.8-2, כאשר זה מגיע לכך להגיע ל20-30% שומן מהתפריט והשאר לתת למשתמש לבחור פחממות כמו שבונים תפריט אמיתי, סוג של אלגוריתם נחמד שחשבתי עליו
3. יחידות מידה נוחות יותר ולא רק גרמים (כוסות, כפות, כפיות וכו')
4. פרופיל ויטמנים (החשובים), סיבים , מינרלים, סידן, וכו'

הייתי רוצה לשמוע מה עוד כדאי להוסיף, סה"כ זה בשבלכם ואתם תשתמשו בזה,
שיהיה אחלה סופ"ש:)

יוזמה מבורכת:161bd:
שיהיו בו ערכים של אבקות חלבון כדי שנוכל להכניס בתפריט, כמות אומגה 3 , אפשרות להכניס ביחידות מידה נוספות (טונה-פחית של 110 גרם, גביע יוגורט וכדומה), אהה ולא מצאתי עד עכשיו את הערכים של תפו"א עם קליפה(לפני בישול) אמממ וזהו, האמת לדעתי את השאר כבר אתה אמרת.

לגבי מידות אם צריך עזרה אני יכול לימדוד מאכלים,
כאילו כמה זה 100 גרם אורז וכאלה,

יו זה הדבר הכי טוב שאפשר לחשוב עליו, אבל יש דבר חשוב חשוב שאין כימעט באף אתר
אתה לא יכול לישמור ולהמשיך או לשנות בהמשך תמיד אתה חייב להתחיל מהתחלה, זה מאוד חשוב.

במחשבון עצמו, כשאתה בונה תפריט, שיופיעו לך על מיני מאכלים מומלצים לצריכה ולאכילה בשעה מסויימת ביום...
נגיד, בבוקר אז כשאתה בא לבחור מה לאכול בבוקר אז יצא לך חלון קטן בצד ויגיד לך "מומלץ לצרוך קוטג'/גבינה לבנה 3% שומן בגלל כאלה וכאלה סיבות" זה יעזור להרבה אנשים לבחור מה לאכול
וגם שיעזור לך להחליט איך לפצל את הארוחות שלך לשעות היום... נגיד אם זה יום עבודה שאין לך הרבה זמן להכין אוכל ואתה לא הרבה בבית אז הוא יפצל לך את סדר היום לארוחות ויבחר כמה קלוריות בכל ארוחה כדאי לאכול...

• פותח/ת השרשור
במחשבון עצמו, כשאתה בונה תפריט, שיופיעו לך על מיני מאכלים מומלצים לצריכה ולאכילה בשעה מסויימת ביום...
נגיד, בבוקר אז כשאתה בא לבחור מה לאכול בבוקר אז יצא לך חלון קטן בצד ויגיד לך "מומלץ לצרוך קוטג'/גבינה לבנה 3% שומן בגלל כאלה וכאלה סיבות" זה יעזור להרבה אנשים לבחור מה לאכול
וגם שיעזור לך להחליט איך לפצל את הארוחות שלך לשעות היום... נגיד אם זה יום עבודה שאין לך הרבה זמן להכין אוכל ואתה לא הרבה בבית אז הוא יפצל לך את סדר היום לארוחות ויבחר כמה קלוריות בכל ארוחה כדאי לאכול...
זה לא יקרה מכמה סיבות:
1. אין מאכלים מומלצים בבוקר, האחד יאכל קוטג' 3% האחד 5% האחד יאכל גבינה צהובה 5% השני 9% והשלישי יאכל טונה עם תירס והחמישי פסטרמה אי אפשר להכליל את זה לכולם, לכל אחד יש את העדפות שלו
2. אין סך קלורי בכל ארוחה, אפשר לאכול גם 3 ארוחות שאחד תהייה 500 קלוריות השנייה 2000 והשלישי עוד 500
3. ומאיפה אני אדע בדיוק את ארוח החיים של האנשים מתי הם בדיוק ילכו לעבודה ואיזה חלון של ארוחות יש להם?

בקיצור קצת הגזמנו עם הבקשות הללו, אנחנו לא קוראי מחשבות לפחות לא עדיין.

מיני מזונות בעלי ערכים דומים.
נגיד מישהו מחפש מאכלים חלבונים אז המערכת תסדר את המזונות עם הכי הרבה חלבון ל100 גרם.
אפשרות שמירה בתיק אישי שככה תוכל לערוך מה שעשית בפעם קודמת אם יש תיקונים ולא להתחיל להכניס הכול מההתחלה.
וכמובן הכמויות שזה חשוב מאד כי אף אחד לא יודע כמה שוקלת בננה או כמה זה 100 גרם תפוחי אדמה.

מיני מזונות בעלי ערכים דומים.
נגיד מישהו מחפש מאכלים חלבונים אז המערכת תסדר את המזונות עם הכי הרבה חלבון ל100 גרם.
אפשרות שמירה בתיק אישי שככה תוכל לערוך מה שעשית בפעם קודמת אם יש תיקונים ולא להתחיל להכניס הכול מההתחלה.
וכמובן הכמויות שזה חשוב מאד כי אף אחד לא יודע כמה שוקלת בננה או כמה זה 100 גרם תפוחי אדמה.
כן, אבל זה תלוי בגודל שלהם.. אתה יכול לקנות בננות\ תפוחי אדמה בגדלים שונים, אתה לא יכול לצפות שהמחשבון תזונה ידע כמה גרם התפו"א שקנית.

כן, אבל זה תלוי בגודל שלהם.. אתה יכול לקנות בננות\ תפוחי אדמה בגדלים שונים, אתה לא יכול לצפות שהמחשבון תזונה ידע כמה גרם התפו"א שקנית.

יש ממוצע, לא סביר שתפוח אדמה ישקול 10 קילו.

יש ממוצע, לא סביר שתפוח אדמה ישקול 10 קילו.
יש גם כאלו של 50 גרם (ללא קליפה) ויש של 250...(כולם קניתי ביחד..)
מה שאני מנסה לומר שלדעתי חוץ ממוצרים שבאריזות סגורות אין צורך לכתוב את הכמות של פירות\ ירקות וכו.. כי זה יכול להטעות
ממליץ על משקל מכאני (15 שקל ופותר הרבה בעיות בקטע הזה )

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
רעיונות טובים אנשים תמשיכו

מקווה שזה יהיה מחשבון דומה לזה שהיה בפורום שרירים, מאוד נוח אבל עם קצת מזונות יחסית.
כל הכבוד משה באמת יוזמה מבורכת ! 👑

1. את כמות החלבון שאתה תקח זה יהיה חלבון מלא או לא ?
2. זה קצת בעייתי אבל יהיה מאוד נוח אם יצוין אינדקס גלקימי/כמות סוכר

ערכים של סוכר ענבים ואבקת חלבון בסקופים.
ערכים של כפית מפוצצת של חמאת בוטנים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש גם כאלו של 50 גרם (ללא קליפה) ויש של 250...(כולם קניתי ביחד..)
מה שאני מנסה לומר שלדעתי חוץ ממוצרים שבאריזות סגורות אין צורך לכתוב את הכמות של פירות\ ירקות וכו.. כי זה יכול להטעות
ממליץ על משקל מכאני (15 שקל ופותר הרבה בעיות בקטע הזה )
מה זה המשקל מכאני הזה? מודד יעני כמות מזון בגרמים?
איפה קנית אותו גם אני רוצה

מה זה המשקל מכאני הזה? מודד יעני כמות מזון בגרמים?
איפה קנית אותו גם אני רוצה
אמא שלי קנתה אותו באיזה חנות של כלי בית , בשביל למדוד כמויות במתכונים של עוגות שהיא אופה.
נראה בערך ככה, רק שמניחים את האוכל מעל הסקאלה שלו.
p32167m.jpg

1] שבמחשבון יהיה כלול גם סידן
2] איתי צודק, צריך פונקציה שתשמור את המצרכים שלך, זה מייאש להתחיל הכל מהתחלה בכל פעם.
3] כמה מוצרים שקשה לי למדוד:
א) סלט ירקות
ב) תירס ואפונה מקופסת שימורים
ג) אבטיח - זה המוצר הכי מיסתורי שקיים חח
ד) כל מני מאכלי צ'יטינג [ המבורגר, גלידות, קפה קר, פיצות , לאפות וכו' ]

זהו בנתיים

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית