הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים למה להוסיף עוד שמן דגים על המדורה

אהבתי. תודה.
אני מניח שהם שמרו על בקרה קלורית לאורך היום וכו', נכון?

• פותח/ת השרשור
סביר להניח שלא (עוד לא קראתי את המלא). למה צריך לבקר את הקלוריות? ההתערבות היא השמן (דגים מול safflower שזה חריע אם אני לא טועה). אם יש לשמן השפעה על צריכת הקלוריות, אתה לא רוצה התערבות נוספת שתגרום לתוצאות שלך להיות אמביוולנטיות.

6 wk of supplementation with FO significantly increased lean mass and decreased fat mass
אתה לא חושב שצריך לעשות מאזן קלורי זהה כדי לטעון שאכן השמן הוא מה שגרם לכך?

נראה לי שאתם מדברים על שני דברים לא זהים.
בקרה קלורית במובן של וידוא שכל משתתף מכניס אותה כמות אנרגיה כמו האחרים - לא רלוונטית פה.
כן אולי רלוונטי (למחקרים לא גדולים מאוד) לבדוק צריכה של משתתפים ביחס לצריכה קודמת/בייסליין שלהם

נ.ב. ותודה על האבסטרקט

• פותח/ת השרשור
ראית מה חבר שלך רשם על PALEO בגיליון דצמבר 2009 וכל השאר ששלחתי לך?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
אתה לא חושב שצריך לעשות מאזן קלורי זהה כדי לטעון שאכן השמן הוא מה שגרם לכך?

ההתערבות היחידה היא השמן. אם המאזן הקלורי של האנשים השתנה, הוא השתנה באותה צורה (רנדומלית) בשתי הקבוצות, או שהשתנה בעקבות השמן ולכן לא צריך לבקר אותו כי הוא חלק מההשפעות של ההתערבות. ברור לכולם שאם בקבוצת שמן הדגים המשקל של האנשים ירד בחמש קילו יותר מאשר בקבוצת הביקורת (סתם ממציא מספרים כרגע) אז כנראה שזה נגרם בגלל השמן הדגים שהוסיפו להם לתפריט. אם תבקר את הקלוריות של שתי הקבוצות איך תוכל למדוד השפעה של שמן על משקל גוף?

• פותח/ת השרשור
ראית מה חבר שלך רשם על PALEO בגיליון דצמבר 2009 וכל השאר ששלחתי לך?

אני עדיין קורא את זה. קראתי את הביקורת על הראיון של רוב וולף ב- t-nation. זה קצת "לחפש" אנשים על ראיון באתר שידוע בהגזמות ובראיונות מפוצצים כדי למשוך קהל. חלק מהביקורת בסדר וחלק לא. אנשים מתקשים להבין שפלאו זה לא נסיון לחקות את האדם הקדמון. הייתי מעדיף ביקורת של אראגורן על הספר של רוב וולף ולא על איזה ראיון ליצני.

ההתערבות היחידה היא השמן. אם המאזן הקלורי של האנשים השתנה, הוא השתנה באותה צורה (רנדומלית) בשתי הקבוצות, או שהשתנה בעקבות השמן ולכן לא צריך לבקר אותו כי הוא חלק מההשפעות של ההתערבות. ברור לכולם שאם בקבוצת שמן הדגים המשקל של האנשים ירד בחמש קילו יותר מאשר בקבוצת הביקורת (סתם ממציא מספרים כרגע) אז כנראה שזה נגרם בגלל השמן הדגים שהוסיפו להם לתפריט. אם תבקר את הקלוריות של שתי הקבוצות איך תוכל למדוד השפעה של שמן על משקל גוף?
לא הבנתי מה הבעיה בלעשות תפריט מאוזן של מינוס 500 קלורויות לכל משתתף, ואז למדוד מי התקדם יותר.
למה החשיבה שלי לא הגיונית?
זה מוריד את המקריות ומבודד את עניין השפעת השמן.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי מה הבעיה בלעשות תפריט מאוזן של מינוס 500 קלורויות לכל משתתף, ואז למדוד מי התקדם יותר.
למה החשיבה שלי לא הגיונית?
זה מוריד את המקריות ומבודד את עניין השפעת השמן.

כי אם יש לשמן השפעה על המשקל היא כנראה תהיה דרך צמצום ספונטני של הצריכה הקלורית של הנבדקים. אם אתה "נועל" להם את הצריכה הקלורית בכח אתה לא תראה את האפקט.

אוקיי הבנתי.
אבל למה שאני לא אראה את האפקט?
אם עם שמן דגים יותר קל לרדת במשקל, אני לא אראה ירידה משמעותית יותר אצל אלה שתיספו בשמן דגים?

זה כאילו המסקנה שלכם היא:
אם נקח אנשים שלא אוכלים לפי תפריט ונדחוף להם שמן דגים ולאחרים נדחוף שמן אחר,
אלה עם השמן דגים ירזו יותר.

מה אם זה לא ספונטני? האפקט מתבטל לחלוטין? מניין לכם?

• פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי.
אבל למה שאני לא אראה את האפקט?
אם עם שמן דגים יותר קל לרדת במשקל, אני לא אראה ירידה משמעותית יותר אצל אלה שתיספו בשמן דגים?

זה כאילו המסקנה שלכם היא:
אם נקח אנשים שלא אוכלים לפי תפריט ונדחוף להם שמן דגים ולאחרים נדחוף שמן אחר,
אלה עם השמן דגים ירזו יותר.

מה אם זה לא ספונטני? האפקט מתבטל לחלוטין? מניין לכם?

זה תלוי במנגנון. אם השמן גורם לתחושת שובע יותר גדולה לדוגמה אז בקרה קלורית תבטל את האפקט כי אתה מכריח אנשים לאכול כמות מדודה שאתה מחליט ולא לתפקד לפי הסיגנלים של רעב ושובע שהגוף שלהם משדר. אבל אם נגיד השמן הזה גורם לספיגה פחות טובה של מרכיב אחר בתזונה אז בקרה קלורית לא תחרבן את זה ועדיין אתה תראה ירידה יותר גדולה במשקל למרות ששתי הקבוצות אוכלות בדיוק את אותה כמות קלוריות. זה קצת יותר מופרך.
אבל כן באופן עקרוני לרוב מעניין איך מרכיב תזונתי כזה או אחר משפיע על אנשים שאוכלים ad libitum (ללא תפריט מוגדר וללא כמות קלורית מוגדרת) כי בתכלס זה מה שאנשים עושים. מעטים האנשים שאוכלים כל החיים לפי תפריט. יש גם מקום למחקרים הפוכים שהכל בהם מבוקר ומבודד את ההשפעות האחרות של מרכיב כזה או אחר.

אז אני (ומשה) אוהבים את המחקרים המבודדים 😛

• פותח/ת השרשור
אז אני (ומשה) אוהבים את המחקרים המבודדים 😛

זה נחמד שיש לכם רגשות נעימים לגבי מחקרים. הבעיה היא שמחקרים עם בקרה קלוריות = מחקרים במחלקה מטאבולית = ים כסף = זמנים קצרים = כמעט ולא עושים.
דבר עם ביל גייטס, שיבנה לך מחלקה מטאבולית, וישכן לך את כל אוכלוסיית ההומלסים של ארה"ב במחלקה ותוכל לעשות עליהם מלא ניסויים מבוקרים. לחצי תיתן תפריט קבוע עם קערה של פיסטוקים בערב ולחצי השניה קערה עם קשיו. אחרי 20 שנה תמדוד להם לחץ דם והיקף מותן. בהצלחה. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית