הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יעוץ לגביי תוכנית אימון

• פותח/ת השרשור zakan
  • פורסם בתאריך

zakan

משתמש מתחיל
155
0
נק' מוניטין:
114
155
0
נתונים:
גיל 24
181
89 ק"ג
11%
וותק אימון 3 שנים, שנתיים וקצת הייתי מתאמן בפיצולים לפני בערך 8 חודשים עשיתי ss משקלי ההרמות היו:
סקוואט 140 3*5
דדליפט 195 1*5
בנצ 115 3*5
שקלתי אז בשיא בסביבות 93 ק"ג.
לאחר מכן התחלתי חיטוב- עשיתי hst ל3וחצי חודש, ירדתי הרבה במשקלי עבודה.
ירדתי ל87 ק"ג.
לפני חודש בערך חזרתי למאסה והתחלתי ss חדש שהאימון ה2 של השבוע עם סקוואט של 70% והוספתי גם תרגיליי עזר לכל אימון{מה שלא עשיתי בss הראשון}.
מפה היעוץ שלי מתחיל:
אני מתחיל בקרוב סייקל איזה תוכנית הכי תתאים לתקופה הזו?
חשבתי על ss משפוצת ז"א ss עם האופצייה של ההוספה של תרגיליי העזר+הוספה של עוד אימון לשבוע {אימון גב+כתפיים+יד קדמית או חזה+ יד אחורית בהתאמה לשבוע האימון,למשל עם זה שבוע של a b a אז אני יעשה את הרביעי גב+כתפיים וכך להיפך}.
אני גם לא יודע עם נפח האימון מספיק?
אז אולי לעבור לתוכנית של 5*5 ?
עם הוספה של עוד אימון כמו שהוספתי.
האימון הרביעי מתבסס על אותם העקרונות של 5-8 חזרות, רק שאני לא מוסיף עוד סקוואט לשבוע.

אני אעביר את זה לפורום סטרואידים, לא כי זה קשור לסטרואידים אלא כי שם יש אנשים שיכולים לייעץ בנושא לתוכניות אימונים בזמן סייקל.

אני עשיתי 5X5 בזמן סייקל מאסה, התוצאות היו מאוד טובות עד שנפצעתי בשריר הרגל 😳
עשיתי את ה 5X5 של המתקדמים, קיבלתי הרבה תגובות חיוביות מאיך שאני נראה, אך לצערי בגלל הפציעה לא יכולתי לחזור להתאמן והפסקתי את הסייקל לפני הזמן המתוכנן. עליתי תוך חודשיים 8 ק"ג וזה עוד עם ארימידקס במהלך הסייקל(מונע עליית נוזלים).

מניסיון מר לא כדאי לעשות HST בחיטוב. ( zakan אני בגילך ובערך במשקל שלך)

לי זה פגע אנושות במשקלי עבודה.

רציתי להפנות שאלה לחיים או Machinehead - האם יצא לך לבצע HST במאסה - ואם כן האם היית עלייה משמעותית במשקל הגוף (מסת גוף רזה)
ודבר שני האם בביצוע התוכנית במסה - אתה אמור להתחזק ? (כשחוזרים חזרה לתוכנית כוח)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
משינהד איך נראית התוכנית?
ולגביי hst אני גם לא ימליץ אליה למי שישאל.

נערך לאחרונה:
ולגביי hst אני גם לא ימליץ אליה למי שישאל.

שמע עשינו בתאלס טעות - זו לא תוכנית לחיטוב - אבל לא בטוח שהייתי שולל אותה במסה

• פותח/ת השרשור
שמע אין לי הרבה ניסיון עם תוכניות אחרות בחיטוב אז אני יכול לומר רק שעם התוכנית הזאת איבדתי הרבה כח.
אבל זה מדאיג יותר מידי כי אני חושב שהרבה מזה הוא בגלל שרוב התוכנית אתה על מספר חזרות גבוהה בתרגילים ולי זה דיי מפריע לעשות סקואט 15 חזרות {לא יודע מה איתך}.
הקילוגרמים על המוט עולים ככל שאני מתרגל עוד פעם למספר חזרות מועט וכמובן ככל שמשקל גוף עולה.

אין ספק שזה גיהנום של כאב בכמות חזרות כזאת במשקלי שיא (15,10)

אבל רק כחצי מהתוכנית עושים 15 ו10 חזרות.

שוב אין לי ניסיון איתה במאסה - ובאמת הייתי שמח לשמוע ממישהו שניסה אותה במצב קלורי חיובי (חיובי חזק) מה הייתה ההתרשמות מהתוכנית. אולי חיים או משין-הד ידעו

זאת התוכנית:

http://www.oocities.com/elitemadcow1/5x5_Program/Periodized_5x5.htm

רק דבר אחד חשוב - אני ממליץ לך להיות מוכן נפשית לתוכנית הזו, בהתחלה זה קל כי אתה אמור להגיע לשיא בשבוע השלישי, מעבר לשבוע השלישי - הקושי מתחיל לעלות והסכנה לפציעות קרבה, אני נפצעתי בשבוע השישי של התוכנית הזו ולא הצלחת לסיים אותה.
ממליץ לך לקרוא את כל מה שביל סטאר רושם, זה מאוד חשוב, אני הלכתי על הוריאציה השניה של דילואד שבוע אחד ואז חוזר שוב על שלב הנפח.

• פותח/ת השרשור
זאת התוכנית:

http://www.oocities.com/elitemadcow1/5x5_Program/Periodized_5x5.htm

רק דבר אחד חשוב - אני ממליץ לך להיות מוכן נפשית לתוכנית הזו, בהתחלה זה קל כי אתה אמור להגיע לשיא בשבוע השלישי, מעבר לשבוע השלישי - הקושי מתחיל לעלות והסכנה לפציעות קרבה, אני נפצעתי בשבוע השישי של התוכנית הזו ולא הצלחת לסיים אותה.
ממליץ לך לקרוא את כל מה שביל סטאר רושם, זה מאוד חשוב, אני הלכתי על הוריאציה השניה של דילואד שבוע אחד ואז חוזר שוב על שלב הנפח.
אם עשיתי ss אני לא יעבור ישר לתוכנית הזו כי אני יכול להתקדם בתוכנית יותר פשוטה כמו הלינארית.
אבל השאלה היא האם להתקדם משבוע לשבוע זה לא "ביזבוז" של הסייקל? ובכלל להתאמן 3 פעמים בשבוע?
ברור לי שאם התאמן 3 פעמים יהיה לי מנוחה יותר טובה אבל אני לא רוצה להפסיד את הזמן להעמיס עוד מאסה-שזה המטרה העליונה יותר מהתחזקות.
מה אתם חושבים על מה שרשמתי על הss עם האימון הרביעי?

אני עשיתי 5X5 בזמן סייקל מאסה, התוצאות היו מאוד טובות עד שנפצעתי בשריר הרגל 😳
עשיתי את ה 5X5 של המתקדמים, קיבלתי הרבה תגובות חיוביות מאיך שאני נראה, אך לצערי בגלל הפציעה לא יכולתי לחזור להתאמן והפסקתי את הסייקל לפני הזמן המתוכנן. עליתי תוך חודשיים 8 ק"ג וזה עוד עם ארימידקס במהלך הסייקל(מונע עליית נוזלים).

תוכל להגיב גם על השאלה שלי לגבי הHST בפוסט הזה?

הייתי עושה SS שלוש פעמים בשבוע אבל מוסיף: יד קידמית, אחורית משהו כמו 2-3 סטים לכל אחד בכל אימון.
אפשר גם לנסות להוסיף מקבילים עם תוספת משקל ואולי פעם בשבוע לגוון במקום באק סקוואט תעשה פרונט סקוואט, זה דיי סלט אבל בסייקל החוקים כבר לא תקפים.

• פותח/ת השרשור
כרגע אני מוסיף כל אימון משהו אחר {בגלל שהמשקלים בתרגילים המורכבים עוד לא כל כך כבדים}
למשל באימון של הבנצ אני מוסיף מקבילים או באימון של הבנת אובר אני מוסיך מתח, השאלה שלי היא יותר לגביי הוספת יום אימון,מה אתה חושב על זה משה?

אני לא רואה טעם, זו דיי תוכנית FBW אז לעשות סוג של FBW ארבע פעמים בשבוע גם עם סייקל זה OVERKILL

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה טעם, זו דיי תוכנית FBW אז לעשות סוג של FBW ארבע פעמים בשבוע גם עם סייקל זה OVERKILL
כן אבל שים לב האימון הרביעי יהיה בלי סקוואט בכלל אלה רק בנצ+דדליפט או מיליטרי +חתירה{במשקלים של נגיד 80% של אותו האימון מתחילת השבוע}
ואז יוצא שאני עובר על כל התרגילים פעמיים בשבוע חוץ מסקוואט 3 שאחד מהם הוא קל.
מה אתה חושב?

נערך לאחרונה:
הייתי עושה SS שלוש פעמים בשבוע אבל מוסיף: יד קידמית, אחורית משהו כמו 2-3 סטים לכל אחד בכל אימון.
אפשר גם לנסות להוסיף מקבילים עם תוספת משקל ואולי פעם בשבוע לגוון במקום באק סקוואט תעשה פרונט סקוואט, זה דיי סלט אבל בסייקל החוקים כבר לא תקפים.

זה נושא די בעייתי באמת הקטע של תכנית אימון בסייקל
אני שוקל בעתיד הקרוב להתחיל סייקל ראשון והעניין הזה של התכנית אימונים גורם לי לחשוב ממש המון..
מצד אחד 3 או 4 פעמים בשבוע כמו שהמלצת בפוסט אחר על התכנית של לייד הבאלקינג רוטין, מצד שני 3 פעמים בשבוע SS כזאת עם תוספות שהכל הולך, אבל השאלה כמה הולך...
מצד שלישי איך לגוון גם עם טווחי חזרות שמעל 5 עד ל 12 ככה , כי רק בטווחים של 5 חזרות אם אני לא טועה אתה מפספס 20 30 אחוז מהסיבי שריר שפועלים בטווח גבוה ונגיד שמתאמן טבעי זה להתעסק בקקא בשבילו אוקיי? אבל כשאתה בסייקל כבר חבל לפספס את הדקויות הללו...
מקווה שתעזור לי קצת להיסגר על תכנית טובה לסייקל ראשון של מאסה..
תודה

אם המטרה היא מאסה יותר מכוח לך לדעתי על תכנית עם יותר נפח באימונים, השאלה אם הוספת אימון בשבוע תהווה פתרון טוב להוספת הנפח או שתצטרך להוסיף נפח וסטים באימון עצמו לכן מצטרף לשאלה

זה נושא די בעייתי באמת הקטע של תכנית אימון בסייקל
אני שוקל בעתיד הקרוב להתחיל סייקל ראשון והעניין הזה של התכנית אימונים גורם לי לחשוב ממש המון..
מצד אחד 3 או 4 פעמים בשבוע כמו שהמלצת בפוסט אחר על התכנית של לייד הבאלקינג רוטין, מצד שני 3 פעמים בשבוע SS כזאת עם תוספות שהכל הולך, אבל השאלה כמה הולך...
מצד שלישי איך לגוון גם עם טווחי חזרות שמעל 5 עד ל 12 ככה , כי רק בטווחים של 5 חזרות אם אני לא טועה אתה מפספס 20 30 אחוז מהסיבי שריר שפועלים בטווח גבוה ונגיד שמתאמן טבעי זה להתעסק בקקא בשבילו אוקיי? אבל כשאתה בסייקל כבר חבל לפספס את הדקויות הללו...
מקווה שתעזור לי קצת להיסגר על תכנית טובה לסייקל ראשון של מאסה..
תודה
אי אפשר לתת בדיוק הכוונה בנושא הזה כי:
א. אני אישית לא עברתי את זה
ב. חומרים זה נושא שונה לגמרי ודיי אפור זה לא בדיוק משהו שאפשר להצביע אליו ולומר שעקרונות של אימון תקפים שם כי ההתאוששות הרבה יותר טובה, אבל לא להתחיל לחשוב שאתה סופרמן ואפשר לעשות 50 סטים באימון וזה יועיל לך באיזשהו מצב.

הבולקינג רוטין של לייל זה טוב אבל עם שינויים קלים בעיקר בפלג גוף תחתון, להוריד את הדגש המסיבי משם ולהעביר לעליון ולאזן את האימון, להעיף תרגילים כמו תאומים ועוד שטויות שלייל הוסיף לשם והתוכנית יכולה להיות טובה לסייקל.
אני גם לא שולל ABCD בסייקל, אבל לא נראה לי שזה יתאים לסייקל ראשון.
ABC כנ"ל.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה היא מאסה יותר מכוח לך לדעתי על תכנית עם יותר נפח באימונים, השאלה אם הוספת אימון בשבוע תהווה פתרון טוב להוספת הנפח או שתצטרך להוסיף נפח וסטים באימון עצמו לכן מצטרף לשאלה
גבר אין לי אפשרות לשלוח הודעה פרטית.
אני הולך לעשות משהו כזה:
שבועיים ראשונים:
a סקוואט 3*5
בנצ 3*5
דדליפט1*5
מקבילים 3*8
b
מתח 4*8-6
חתירה 3*8-6
חתירה במכונה ידיים הפוכות 3*8
יד אחורית 4 סטים 10-8 חזרות
c
סקוואט3*5
חתירה3*5
פרס 3*5
מתח3*8

d
לחיצת חזה ב45 עם דאמבלים 4*6-8
בנצ 3*6-8
מקבילים 3*8
4 סטים יד קידמית 10-8 חזרות
a וc בשבועיים הראשונים אני יעשה במתכונת ss ז"א מעלה משקלים מאימון לאימון וכל הסטים עם אותו המשקל.
לאחר שבועיים אני יעביר את זה למתכונת של 5*5 או אקרוס או פירמידה.
b וd אני הוספתי בשביל נפח הסטים יהיו לא לכשל נגיד 70%-מקסימום 90% נראה איך תיהיה ההרגשה.
אני מוסיף פעמיים בשבוע בטן ותאומים.
זהו.
אני רואה שאין הרבה עם מי להתייעץ בנושא אז עשיתי מה שחשבתי לנכון...
כרגע אני עוד עושה ss כדי לחזור למשקלי עבודה שלי מלפני חיטוב ושאני יהיה על הגבול {אוטוטו} אני אתחיל.
איך הולך לך עם הss?
מה המשקלים העדכניים?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית