הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בקשר לענייני דת.

Wonder Land

משתמש קבוע
1,358
4
נק' מוניטין:
876
1,358
4
טוב אז ככה, יש לי חבר שחזר בתשובה לפני בערך שנתיים והוא בישיבה.
אני בחיים שלי לא הייתי אצלו בישיבה כי תמיד אמרתי ניראה ניראה והאמת שלא היה לי כח...
שאלתי אותו הרבה שאלות ואמרתי לו הרבה דברים של למה הם לא בסדר מבחינת מיסים וכו' וכו'..

עכשיו הוא לוחץ אלי לבוא אליו לישיבה לראות איך וזה בלה בלה בלה...
אז אני רוצה כדי לכבד אותו והכל לבוא אליו לשישבת ועל הדרך להכניס שם לאנשים שאלות שיבלבלו אותם קצת..
אני עכשיו עושה רשימת נושאים ושאלות לשאול אותם שם אז אם למישהו יש רעיונות אז הוא מוזמן לעזור לי 😃

תודה לעזרים!

עכשיו הוא לוחץ אלי לבוא אליו לישיבה לראות איך וזה בלה בלה בלה...
אז אני רוצה כדי לכבד אותו והכל לבוא אליו לשישבת ועל הדרך להכניס שם לאנשים שאלות שיבלבלו אותם קצת..

תודה לעזרים!
:stop:
חבוב, דת וכהני דת (כל דת) אוכלים חכמולוגים כמוך לארוחת בוקר לפני שחרית.
יש להם את התשובות לכל השאלות שלך, ואתה אחרי ביקור כזה תתעניין, תחזור עוד פעם, ועוד אחת .... והסוף ידוע - פה נוסף שסטן-שור צריך למלא באוכל.
אל תשכח שיש להם ניסיון של מאות שנים בהפיכת אנשים חושבים ל BORG :nono:

חחחח

אתה תמיד יכול לומר לו: "זכיתי בזוג כרטיסים לאחוזה של פלייבוי, עם פינוקים, סיליקון והרבה בלונד, אבל יש שתי בעיות קטנות: 1. הטיסה בשבת 2. כנראה שהבלונדות לא עברו בת - מצווה"

אם הבחור נשבר מה שעשוי לקרות אם הוא לא נושך כריות (הומו) חסכת לעצמך חפירות,
אם הוא ממש אדוק וזה ולא עזר - אז כנראה שכלום לא יעזור וששטן שור יפרנס עוד פה רעב בישראל

אתה בחיים אל תצליח להראות להם את המציאות שלך, כי הם לא חיו בה. כל מי שחזר בתשובה בד"כ הם אנשים חלשים שמנסים לעשות מהפכות, ולהחזיר את עם ישראל בתשובה.
אילו הרבנים וחוכמי הדת הגדולים היו חיים רגע בצד החילוני ולומד שיעור מדעי בהתפחות העולם, הם היו חוזרים בשאלה כמו גדולים. אבל הם לא רוצים כי הקב"ה שומר עליהם מכל צרה.

• פותח/ת השרשור
זה לא עניין של להראות להם את המציאות שלי..
זאת המציאות -שלנו- וזה שהם מאמינים במשהו אחד זה משהו אחד ולאף אחד לא מפריע שהם מתפללים או שומרים שבת או כל דבר אחר.
אבל זה שהם לא עושים צבא, לא משלמים מיסים, בוכים שאין להם, לא רק שלא משלמים הם גם מקבלים קצבאות מהמיסים שאנחנו משלמים זה כבר משהו שלא בסדר.
אנחנו עובדים ומרוויחים את הכסף ביושר ועובדים קשה.
הם מתפללים כל הכבוד 👏 אין לי שום דבר נגד זה... אבל אין להם איזה בעל בית שהם עובדים בשבילו והוא משלם להם.
לי יש בעל בית שמשלם לי ואני לא חי על כסף של אף אחד במדינה הזאת חוץ מבעל הבית שהוא עושה את זה מבחירתו האישית.
החבר שלי אמר לי "אתה יודע שיש ככה וככה של הזקנים שמבזבזים מליונים בשבילהם? ואתה יודע ששידור של המונדיאל עולה ככה וככה מליונים? למה אני צריך לשלם על הדברים האילו?"
אז מצד אחד יש בזה משהו אבל מצד שני כולם משלמים מיסים... ויש דברים שגם הזקנים משלמים בשבילהם שהם לא "משתמשים בו" כביכול וכו' וכו'.
גם הוא אמר לי שאח שלו משלם מיסים (נשוי לומד בכולל) ולמה הוא צריך לשלם בשביל הדברים האילו..
בקיצור יש עוד המון דברים שהם חושבים שהם צודקים.
אני אומר דבר כזה, בואו כל מדינת ישראל נפתח דת חדשה וכולנו נפתח איזה "כולל" ושהמדינה תשלם לנו... זה בסדר? -לא, נכון?
אז אותו דבר עם הדת, אפשר להתפלל ולעבוד ואתה יודע מה, אולי יש עבודות בעייתיות מבחינת הדת אז אפשר לפתוח מפעלים כמו בסין שהדתיים יתרמו למדינה והעבודה שלהם תהיה קצת יותר קלה ומתחשבת בהם כי כרגע הם לא תורמים בשום צורה כל שהיא למדינה.

אז כמו שאני אמרתי: הם עיוורים בשביל עוד מציאות שרחוקה מהמציאות שלהם. בשביל החרידים ללמוד תורה זו עבודת קודש מאלוהים, ולכן מבחינתם האוכל, הדיור, המזון כאילו (או שיש שמאמינים שבאמת) מגיע מאלוהים.
השאלה היחידה שאם תרצה לשאול אותם את השאלה הזו: למה אתה צריך לעבוד קשה בשביל שהם יוכלו לעבוד? ואז הם ישאלו את שאלת המונידאל ועזרה לזקנים. אז מונידאל הולך על הכסף שאתה הרווחת והולכת אל חברת הכבלים, שהיא משקיעה לחברות אחרות וכל השטויות האלו - בקיצור תעשיה. הזקנים שלמו עוד כשהם היו צעירים ביטוח לאומי ומיסים כמוך וכמוני, ולכן מבחינה פיזיולוגית מאוד קשה להם ללכת, לעבוד ולכן הם מקבלים הנחות (אולי לא אמרתי את מונח המדעי הנכון, אבל אני מאמין שאתה מבין יותר טוב ממני על גוף האדם) שבשורה התחתונה גם הזקני העם (לא חכמים, הזקנים) יותר קשה להם להתנייד, לעבוד ואפילו גם להתפלל (הוכחה לזקנים).

אם אתה מחבר את כל הוויכוחים שהיו לי עם דתיים לגבי הדת אתה מגיע לכמה שעות טובות , המסקנה שלי שזה פשוט מיותר הם ידברו שטויות, יענו לך על השאלות בצורה ממש לא ברורה וממש לא קשורה למה ששאלת אבל יהיו בטוחים שהם צודקים והם הכניסו לך והם יחזרו שוב ושוב על אותן תשובות חסרות היגיון, זה פשוט בזבוז זמן.
תזכור שאם אתה מתווכח אם מטומטם כנראה שהוא עושה את אותו הדבר, אז תחסוך לך את הזמן ואת העצבים.

לי יש דודים חרידים ותאמין לי מה שלא תגיד לא ישכנע אותם אפילו אם זה ישמע הכי הגיוני שבעולם לא יעזור והם אפילו יעלבו ויחשבו שאתה לא מכבד אותם ואת האמונה שלהם בגלל זה תחשוב לפני שאתה בא ושואל אותם שאלות שלא בטעות תהפוך לדוס או שהם יקחו שאת השאלות שלך לצד אחר...

שאלות שאתה יכול לשאול הם מלא:
למה הם לא עושים צבא ועוד מקבלים כסף התלמידים בישיבה?
למה יש להם כל כך הרבה דרישות כיאלו להם מגיע יותר?
על סמך מה הם מאמינים שיש אלוהים והוא שזה שברא את העולם ולא מאמינים לפי המדע שזה המפץ הגדול??
למה הם חושבים שירושלים רק שלהם ויש מקומות שאפילו אם יראו אותך שם (חילוני)משטרת הצניות תרדוף אותך עם אבנים לדוגמא 100 שערים...

לענייין לא חסר שאלות לשאול אותם...

על סמך מה הם מאמינים שיש אלוהים והוא שזה שברא את העולם ולא מאמינים לפי המדע שזה המפץ הגדול??
לזה יש להם את התשובה הקלאסית :" איך יכול להיות שנבראתי מפיצוץ???????????? אתה יודע כמה תאים יש בעין? אלפיים. נראה לך שמפיצוץ נוצרו 2000 תאים? אז איך כשיש פיגוע לא נוצרת עין?"
ועכשיו לך תסביר להם שתורת האבולוציה זה לא תאוריית המפץ הגדול ושהם טיפשים.

לי יש דודים חרידים ותאמין לי מה שלא תגיד לא ישכנע אותם אפילו אם זה ישמע הכי הגיוני שבעולם לא יעזור והם אפילו יעלבו ויחשבו שאתה לא מכבד אותם ואת האמונה שלהם בגלל זה תחשוב לפני שאתה בא ושואל אותם שאלות שלא בטעות תהפוך לדוס או שהם יקחו שאת השאלות שלך לצד אחר...

שאלות שאתה יכול לשאול הם מלא:
למה הם לא עושים צבא ועוד מקבלים כסף התלמידים בישיבה?
למה יש להם כל כך הרבה דרישות כיאלו להם מגיע יותר?
למה הם חושבים שירושלים רק שלהם ויש מקומות שאפילו אם יראו אותך שם (חילוני)משטרת הצניות תרדוף אותך עם אבנים לדוגמא 100 שערים...

לענייין לא חסר שאלות לשאול אותם...

חוץ מהשאלה על בריאת העולם את כל השאלות אתה צריך להפנות למוסדות השלטון במדינה.

נתחיל מזה שהמדע לא מוכיח ולא מפריך ולא מתעסק בכלל בשאלה של הקיום של אלוהים או כל דמות רוחנית/מיתולוגית/אמונתית אחרת. המדע לא מתעסק בכלל עם המונח "אמונה" או "טוב" ו "רע" חוץ מבצורה של מחקר סוציולוגי/אנטרופולוגי/פסיכולוגי או כל מצב אחר שבו מסתכלים על ה"איך" ולא על "מה שצריך להיות".
אז לשאול למה אתה לא "מאמין" במדע זו שאלה שהיא ביטוי חסר משמעות מהסיבה שאי אפשר ל"האמין" במשהו שהוא לא תחת המונח של מה זה אמונה. אפשר לא להסכים עם תאוריות מדעיות, ואז לנסות להפריך אותם, או שאפשר להציע תאוריות חדשות/חלופיות, או מחקרים וכו אבל פה זה נגמר.

הדבר היחיד שאפשר להגיד על אמונה מבחינה מדעית זה שסטטיסטית זה לא יכול להיות נכון, (מי שמכיר את עקרון תער אוקהם) שיש אלוהים (או כל דמות מיסטית אחרת כמו הג'וג'ו הגדול מאחורי ההר) ואם אתה מאמין במשהו אחד אז אתה מפלה לרעה את שאר האמונות שהיו פה מתחילת המין האנושי, ואתה עושה את זה רק מסיבה תרבותית (נולדת לזה, גודלת לזה).

ההתעסקות פה בעצם זה לא באמונה אלה בפעולה שהאמונה גורמת, הדרך חיים. גם אותי מאד מעצבן המצב בארץ בנוגע לדתיים חרידים וכל שאר הסוגים שהמדינה מאפשרת להם בעצם לעשות את הדברים האלו. אבל צריך להבין שלדבר בהגיון למישהו שההגיון לא מנחה את דרך החיים שלו זה די חסר תועלת.
בכלל מנסיוני יש מעט מאד אנשים שיכולים "להפוך" מישהו דתי ללא דתי (אטאיסטים/ אגנוסטיים)(= להחזיר בשאלה - לפי המונחים שלהם) ויש עוד פחות אנשים מזה שהם דתיים שמסוגלים בכלל בעצמם להקשיב להגיון.

תנסה לראות וידאוים הרצאות ולקרוא ספרים של אנשים כמו ריצ'רד דוקינס וזה יקנה לך ידע נרחב באיך להתמודד עם המונח אמונה אצל אנשים ולנסות לבקר את דרך החיים שלהם בצורה הגיונית ורציונלית.
העברתי שעות ארוכות של ויכוחים מול רבנים בבית הכנסת שנפתח לנו מול הבית לפני שנים וחוץ מזה שזה אולי דחף אותי ללמוד עוד על העולם - להם זה לא הזיז בכלום.

bottom line זה אל תכנס לזה בכלל. הסיכוי ש"תזיז" להם משהו קרוב לאפס, והסיכוי ש"תאיר" עיניים של מישהו ותהפוך אותו לאטאיסט הוא אפילו עוד יותר נמוך. הסיכוי שאתה בעצמיך תיכנס לזה הוא תלוי בכמה אתה אדם חזק (בטוח בעצמו) וכמה קשיים יש לך בחיים (גם קשור לבטחון עצמי) וכמה אתה אדם מלומד ורציונלי.
אולי זה ידחוף אותך ללמוד על העולם כמו שזה דחף אותי..

---------- התגובה התווספה ב 20:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:17 ----------

ומבחינה אישית, אני חושב שדת (כל דת) היא אחת הגורמים, אם לא הגורם המרכזי (חוץ מכסף ועקרון החסרון שמנחה את הכלכלה שלנו), שמשמעותית מעכבים את התפתחות המין האנושי.

חוץ מהשאלה על בריאת העולם את כל השאלות אתה צריך להפנות למוסדות השלטון במדינה.

גם וגם , אתה צודק בזה שצריך להפנות את השאלות גם לשלטון המדינה אבל גם להם בגלל שהם אלה שלוחצים על כל היחס הטוב מידי שהם מ קבלים והמדינה היא זאת שלבסוף מאפשרת להם לקבל כל מה שהם רוצים כמעט ...

"צדיק באמונתו יחיה" זה כל מה שאני אגיד פה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שוב,אתם לא מפרידים בין דת לדתיים
אני חושב שהדתיים שלא עובדים/משרתים בצבא אין קשר לדת.
לא יודע איך ביהדות אבל בדתות אחרות יש ערך מאוד גבוה למקצוע ופרנסה (במיוחד שיש משפחה גדולה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית