הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חורף. מתחיל SS. כמה שאלות ברשותכם.

Silvah

משתמש מתחיל
162
0
נק' מוניטין:
295
162
0
אהלן,
טוב קודם כל אני רוצה להגיד שקראתי את המאמר בפורטל, אני באמצע קריאה של הספר וכבר הזמנתי את PPST. בכל זאת יש לי כמה שאלות לגבי התוכנית (שאלות טכניות בטח יגיעו אח"כ..):
לגבי סקוואט, בנץ', דדליפט ופרס - מאמין שאני אסתדר אתם. מה שבטוח זה שעם הזמן הטכניקה תשתפר. לגבי פאוורקלין - מפחיד אותי. הטכניקה שם גדולה עלי בכמה מידות... אני מתאמן מתחיל (ע"פ ריפטו) וזאת בכלל פעם ראשונה בחיים שאני עושה סקוואט. מסתבר שאפילו הבנץ' שהייתי עושה עד היום לא היה כזה מדויק. הבנתי שב PPST הוא נותן תוכנית שמאפשרת להחליף את הפאוורקלין במתח - מתוך המאמר:

אימון A:
סקוואט 3*5
בנץ' 3*5
מתח 3*כשל
אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
דדליפט 1*5

בעקרון זאת התוכנית שאני מתכוון לבצע. יש לי כמה שאלות -

1. אני גרוע במתח. אולי שלוש - ארבע ואני מת. איך בדיוק להתאמן?
2. מתי להכניס את הפאוורקלין אם בכלל? זה לא יהיה כמו להתחיל מאפס?
3. אירובי - האם תהיה בעיה לבצע אימון - שתיים של חצי שעת ריצה בין האימונים ולהשלים מאזן קלורי? או שזה יפגע בהתאוששות?
4. איך הייתם ממליצים להתאמן? 48 שעות מנוחה בין אימון לאימון? כלומר יום ראשון A, יום רביעי B, יום שבת A, יום שלישי B וכו'... או יום ראשון A, יום שלישי B, יום חמישי A וסופ"ש מנוחה?
5. משקלים - הבנתי שבסקוואט משקל התחלתי אני צריך למצוא ע"י הוספת פלטות עד האטת ביצוע התרגיל וזה יהיה המשקל ההתחלתי שלי. זה נכון לגבי שאר התרגילים?

תודה!

1. אני התחלתי עם 1 ואני כרגע עושה 20, המתח ישתפר מאימון לאימון מהר מאוד משאתה חושב, תשאף להגיע ל 3X15. אם התהליך נמשך יותר מדי זמן (אין זמן מדוייק, חודש חודשיים יותר, איך שאתה מרגיש) ואתה לא מצליח לסגור 15X3 אז תוכל להתחיל להוסיף משקל ולרדת ל 5 חזרות (הקושי בתרגיל הוא העובדה שאתה גם עולה במשקל גוף)
2. בסוף האימון תריף עם משקל קל עד שאתה מגיע לטכניקה נכונה ואתה בטוח. יכול לקחת שבוע ויכול לקחת חודש
3. אתה יכול לעשות מה שבא לך, אבל כשהמשקלים יקפצו אתה תסבול
4. 3 אימונים בשבוע כשיש יומיים מנוחה בשבוע
5. בספר רשום טוב מאוד איך לעלות ולהתחיל בכל תרגיל..

קודם כל אתה צריך להחליף את הדדליפט עם המתח כי ככה הסדר של התכנית.
דבר שני, אם אתה רוצה אתה יכול להכניס PC באימון של המתח אבל רק ללמוד טכניקה.

1. אתה צריך להגיע במתח ל1X15 ואז אתה מתחיל להוריד ל5 חזרות+ משקל עליך (למרות שבפורום דוגלים להגיע ל12 חזרות ואז כבר אפשר להתחיל עם משקל עליך)
2. עניתי כבר.
3. בהתחלה בסדר בהמשך לא תתאושש. = אין טעם לעשות מלכתחילה.
4. AXBXAXXBXAXB באיזה ימים שבא לך.
5. משקל התחלתי = 70% מRM5 אבל במקרה שלך זה מוט ריק.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה על התשובות אנשים
את השבוע אני מנצל כדי לעבוד על טכניקה נטו ומשבוע הבא נתחיל לאכול ולהרים ברזל!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית