הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חולה בזמן SS

• פותח/ת השרשור MCV
  • פורסם בתאריך

MCV

משתמש מתחיל
142
0
נק' מוניטין:
41
142
0
לפני שבוע חליתי והורדתי קרוב ל4 קילו. עכשיו התחלתי SS לפני שלוש שבועות, ככה שאחרי שבועיים חליתי. הכל הלך טוב אימונים קלים גם כי זה התחלה, ואחרי המחלה ועד עכשיו (וגם לא כל כך מופתע) ממש קשה, כבר טיפה יותר טוב אבל אני רואה שזה ממש הרס לי את האימונים.
עכשיו השאלה אם עדיף להתחיל את האימון מחדש?

• פותח/ת השרשור
הקטע אני לא יודע אם עכשיו להתחיל את האימון, או לקחת עוד איזה שבוע.
אני זוכר שהתחלתי אחרי הצום לעשות SS (כן אני מפגר שעשיתי את זה) וראיתי שאין לי כוחות, אז במשך שבוע עשיתי אימונים רגילים, ולאחר שבוע התחלתי את הSS. בעיקרון הרגשתי טוב עם עצמי, אבל המשקלים לא עלו בכלל ואכלתי הרבה עליתי במשקל אבל לא התחזקתי בכלל, אז עשיתי את האימון עוד הפעם רק שהפעם לקחתי טיפה פחות מה70% ווואלה הכל הלך טוב עליתי במשקלים, הרגשתי שיפור הרבה יותר גדול.
אז הפעם הייתי חולה לשלושה ימים ואני לא רוצה שיקרה עוד הפעם מה שקרה, אז לא בטוח אם להתחיל עכשיו או לחכות עוד איזה שבוע.
מה אתם אומרים?

תתן לגוף להתאושש עוד כמה ימים. אתה גם שואל שאלה שרק אתה יכול לענות עליה, אם אתה מרגיש תשוש אחרי המחלה פשוט תמתין עוד כמה ימים ואז תתחיל שוב בתוכנית.

• פותח/ת השרשור
זה הקטע. כמו מה שקרה לי קרוב לכיפור, הרגשתי מצוין, לא הרגשתי חלש ולא כלום. פשוט לא הצלחתי להתקדם במשקלים. טוב אז לדעתי אם אני באמת רוצה להצליח אני ידחה את זה לעוד שבוע בינתיים יעשה אימונים בינוניים.

העלייה במשקלים גם לא חייבת להיות מאימון לאימון, זה הכי גרוע שמתאמן בא לכל אימון וחושב שהנה היום אני מרים יותר, אחרי שלא הולך לו הוא נכנס לייאוש וחבל.
אתה צריך להבין שההתקדמות אצל כל אחד שונה, אל תצפה בכל אימון להפגיז במשקלים, הלוואי וזה היה ככה לכולם 😃

העלייה במשקלים גם לא חייבת להיות מאימון לאימון, זה הכי גרוע שמתאמן בא לכל אימון וחושב שהנה היום אני מרים יותר, אחרי שלא הולך לו הוא נכנס לייאוש וחבל.
אתה צריך להבין שההתקדמות אצל כל אחד שונה, אל תצפה בכל אימון להפגיז במשקלים, הלוואי וזה היה ככה לכולם 😃
הבחור עושה Starting Strength, העלייה כן חייבת להיות מאימון לאימון. אחרת זה לא Starting Strength.

נראה לי שלא הבנת אותי, הוא היה חולה ומה שאמרתי בהתחלה זה שהוא ינוח עוד קצת אחרי המחלה ואז יחזור לאימון סדיר.

דבר שני- אני גם בעד לעלות משקלים כמו שהתוכנית אומרת אבל דעתי היא שעדיין צריך להקשיב לגוף, יצא לי לא מעט לראות כאלה שהלכו נגד הגוף שלהם והעיקר ללכת לפי התוכנית ולהעלות משקל, ראיתי כבר כתפיים וברכיים מפורקות מחבר'ה צעירים שפשוט לא הקשיבו לגוף ופשוט חשוב לי שהם יקשיבו לגוף בעיקר.

כן, אצלנו יש במכון פינה של חלקי גופות של כל האנשים שעשו Starting Strength ולא הקשיבו לגוף שלהם.

במצב הנוכחי כיון שהמתאמן אחרי מחלה וצריך כנראה להתחיל את התוכנית מחדש, אולי עדיף לנוח עוד שבוע. אבל את התוכנית יש לבצע כמו שהיא כתובה.

כן, אצלנו יש במכון פינה של חלקי גופות של כל האנשים שעשו Starting Strength ולא הקשיבו לגוף שלהם.

לצערי את לוקחת רחוק מידי סך הכל דיעה שלי חשוב להעביר בעיקר למתאמנים מתחילים שללא ספק ה SS מקצרת להם את הדרך אבל ראיתי גם כאלה שהלכו ראש בקיר ולא הקשיבו לגוף כי התוכנית אומרת לעלות מאימון לאימון והחבר'ה הצעירים האלה מלאי הורמונים ומגיעים למצבים שפשוט עשו גם נזקים לעצמם.
מה שנקרא הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות 😃 כוונותי טובות :120ag:

צודקת

ומה שאמרתי פה זה שגם אם הוא לא מצליח לעלות מאימון לאימון שלא ייתייאש,כי אין מה לעשות אתה יכול להגיע ביום רע או שלא אכלת כמו שצריך או מה לא ואז האימון חרא, לא אמרתי לו מלכתחילה לא לעלות במשקלים :120ag:

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית