הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בגרות בספורט

• פותח/ת השרשור snirz
  • פורסם בתאריך

snirz

משתמש פעיל
808
10
נק' מוניטין:
1,559
808
10
למה התלמידים נבחנים רק על דברים אירוביים? יש אפשרות להמיר או משהו את המבחנים על הריצה במבחנים על הרמת משקולות? אני מחפש דרכים לעקוף את הבגרות המטומטמת הזאת..

אתה באמת שאלת את זה?

כאילו בכיף, פשוט אני לא חושב שיש מצב שאתה אשכרה חושב שיתנו לך בבגרות להרים משקולות במקום לרוץ

בזמני היה מתח, 10*4, פושאפס וכו'. אז זה לא רק אירובי.

נכון יש פושאפס, וריצות קצרות שכחתי מה השם. 11X5 משהו כזה לא יודע.

בכל מקרה מה זה מבחינתך אנאירובי? לעשות סקוואטים בבגרות?

הבן אדם צודק...
יכול להיות בן אדם מאוד חזק, אבל אם הוא לא יורד מהזמן הדרוש הוא נכשל.
הם לא מסתכלים על חוזק, חוץ מפושאפס ומתח הרוב על אירובי. אצלי יש אפילו מבחן בדילגית, שלדעתי מאוד טפשי.

למה דילגית זה טיפשי וסקוואט זה לא?

אני לא בא להכשיל אותך או משהו, אבל מה היית אומר למשרד החינוך?

אתה יכול להירגע, לא נראה לי שלמישהו בעתיד יהיה אכפת אם עברת מבחן בספורט או לא.

למה דילגית זה טיפשי וסקוואט זה לא?

אני לא בא להכשיל אותך או משהו, אבל מה היית אומר למשרד החינוך?
פשוט לדעתי שבבית ספר בוחנים אותך אם אתה יכול לעשות 120 קפיצות בדקה, בשבילי טפשי.
ואני זוכר שמישהו פה העלה סרטון על בית ספר בארצות הברית, שלדעתי ככה אמור יותר להתנהל.
אבל מה לעשות שזה השקעה גדולה.
ובספורט מה שחשוב זה שתעבור. כל עוד שעברת תהיה שמח.

זה עצוב שילדים באמת חושבים שיש לבגרות הזו (ספורט) חשיבות כלשהי בחיים האמיתיים.

• פותח/ת השרשור
אתה באמת שאלת את זה?

כאילו בכיף, פשוט אני לא חושב שיש מצב שאתה אשכרה חושב שיתנו לך בבגרות להרים משקולות במקום לרוץ
בהרבה תיכונים בארץ כבר יש מכוני כושר אז כן זה נראה לי לגיטימי.
ומתח בטווח חזרות של 10 מעיד על כוח? חוץ מזה שהרגליים שלי ממש ממש כבדות ולא ביחס לפלג גוף עליון, 10 מתח שלי ממש לא שווים בכוח ל10 מתח של הדחלילים שלידי.

ומזתומרת דלגית זה טיפשי וסקווט שלו? לבן אדם שמתאמן כבר למעלה משנה על סקווטים,כוח, עבודה אנארובית בעיקר לבחון על דלגית זה ממש להכשיל בכוונה.

נערך לאחרונה:
אתם צודקים במאה אחוז.
אני בכיתה י' ויש לי בגרות בספורט השנה, אני עושה סקווטים HB בסביבות המאה קילו ,
אבל בריצות אני לא טוב כי אני שמן.
אבל כל עוד אני חזק למי אכפת מריצות.
הלוואי שיעשו בגרות בספורט עם סקווטים, קלינים והנפות.

נערך לאחרונה:
אתם צודקים במאה אחוז.
אני בכיתה י' ויש לי בגרות בספורט השנה אני עושה סקווטים בסביבות המאה HB אבל בריצות אני לא טוב כי אני שמן
הלוואי שיעשו בגרות בספורט עם סקווטי וקלינים והנפות.

שוב, אתם נגררים פה לדברים נורא ילדותיים.

למה כוח יותר חשוב מסיבולת? למה התלמיד הממוצע צריך לעשות סקוואט של 100 קילו? טוב למי? למה? מתי? למה להיות שמן ולעשות סקוואט ולא להיות מסוגל לרוץ זה יותר טוב? או פחות טוב?

אני לא שואל אותך ספציפית, אבל אלה שאלות שאתה צריך לענות עליהן ולהבין אותן לפני שאתה רוצה שאנשים יפסיקו לרוץ בשיעורי ספורט ויתחילו לעשות סקוואטים

אני מסכים שאפשר להכניס אימוני משקולות, אבל בשביל זה צריך... טוב... משקולות. כשאני הייתי בתיכון לא חושב שהיו בתי ספר עם חדרי כושר, גם ככה אין בארץ כסף לכלום.

בזמנו אני וחבר שגם מתאמן היינו צוחקים על זה, שאם זה היה 'אות הכוח' ולא 'אות הכושר' היינו לוקחים את כולם בהליכה.
הקטע המצחיק הוא שעשיתי יותר מתח מרוב הילדים כששקלתי לפחות 30-40 קילו מעליהם.
בכל מקרה, זה לא ממש משנה התוצאה כל עוד אתה עובר, זה מבחן פנימי של הביצפר והוא לא מופיע בתעודת הבגרות.

חחח אצלנו עושים מתח, 100 מטר, קפיצה לרוחק ו2000 ..
כל מורה ומה שבזין שלו

ריצת 2000
מתח
קפיצה למרחק מהמקום
כפיפות בטן בדקה
10X4 (מבחן זריזות)

זה הבגרות בספורט..
ולמרות שאני שמן שבקושי רץ 2000 ב 10 דקות,תפסיקו להתלונן,אתם אמורים להיות טובים מהילד הממוצע בקפיצה מהמקום,במתח ובמבחן זריזות,לגבי בטן אתם אמורים להיות לפחות ממוצעים,ולגבי ריצה זה כבר תלוי באימונים האירוביים שלכם,אם אתם לא עושים אירובי אז רק 1 מתוך 5 יהיה גרוע

אני למשל בקושי רץ 2000 ככה שצודקים,בזה אני אשכל (אולי יעבור בקושי)
ולמרות שאני שוקל 90 קילו כמעט (שזה 20-30 קילו יותר מילד ממוצע בגיל שלי) אני קופץ רחוק,עושה דיי הרבה מתח,תוצאה טובה במבחן זריזות ותוצאה טובה יחסית בבטן

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שוב, אתם נגררים פה לדברים נורא ילדותיים.

למה כוח יותר חשוב מסיבולת? למה התלמיד הממוצע צריך לעשות סקוואט של 100 קילו? טוב למי? למה? מתי? למה להיות שמן ולעשות סקוואט ולא להיות מסוגל לרוץ זה יותר טוב? או פחות טוב?

אני לא שואל אותך ספציפית, אבל אלה שאלות שאתה צריך לענות עליהן ולהבין אותן לפני שאתה רוצה שאנשים יפסיקו לרוץ בשיעורי ספורט ויתחילו לעשות סקוואטים

אני מסכים שאפשר להכניס אימוני משקולות, אבל בשביל זה צריך... טוב... משקולות. כשאני הייתי בתיכון לא חושב שהיו בתי ספר עם חדרי כושר, גם ככה אין בארץ כסף לכלום.
אם תסתכל על זה מבחינה אבולוציונית, סביר להניח שהאדם היה צריך לרוץ ריצות קצרות ומהירות(מצב תקיפה ומצב בריחה) ולא ריצות אירוביות.

אני חושב שאת מספר האנשים שמתאמנים על ריצה -ובאמת משתפרים בה- שאתה מכיר אתה יכול לספור על 10 אצבעות(בוא נודה בזה, רוב הילדים מעשנים ואיזה פעמיים בחודש יוצאים לריצה כדי "לשמור על כושר"). להגיע לסקווט 100 קילו זה הישג שצורך התמדה באימונים, אכילה נכונה ועוד(כמובן שהכל פרופורצינלי לאדם). אתה מעדיף שהנוער יכנס לקו הבריאות ויתמיד באימונים או שחודש לפני הריצה התלמידים יעשו איזה 2-3 ריצות בשבוע ויצליחו?(בתקווה שהם בכלל ירצו להתאמן לזה).

למה להיות שמן ולעשות 100 קילו סקווט עדיף על להיות רזה ומהיר? כי זה יותר בריא.

אתם צודקים במאה אחוז.
אני בכיתה י' ויש לי בגרות בספורט השנה, אני עושה סקווטים HB בסביבות המאה קילו ,
אבל בריצות אני לא טוב כי אני שמן.
הלוואי שיעשו בגרות בספורט עם סקווטים, קלינים והנפות.

בכיין
תרוץ 2000 כמו כולם

אם תסתכל על זה מבחינה אבולוציונית, סביר להניח שהאדם היה צריך לרוץ ריצות קצרות ומהירות(מצב תקיפה ומצב בריחה) ולא ריצות אירוביות.

אני חושב שאת מספר האנשים שמתאמנים על ריצה -ובאמת משתפרים בה- שאתה מכיר אתה יכול לספור על 10 אצבעות(בוא נודה בזה, רוב הילדים מעשנים ואיזה פעמיים בחודש יוצאים לריצה כדי "לשמור על כושר"). להגיע לסקווט 100 קילו זה הישג שצורך התמדה באימונים, אכילה נכונה ועוד(כמובן שהכל פרופורצינלי לאדם). אתה מעדיף שהנוער יכנס לקו הבריאות ויתמיד באימונים או שחודש לפני הריצה התלמידים יעשו איזה 2-3 ריצות בשבוע ויצליחו?(בתקווה שהם בכלל ירצו להתאמן לזה).

למה להיות שמן ולעשות 100 קילו סקווט עדיף על להיות רזה ומהיר? כי זה יותר בריא.

חח אתה ילד מזיין את השכל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית