עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כל המעשנים הכבדים שאני מכיר שמנים, הסיגריה הולכת עם עוגה ומיץ, לא במקום 😉
כן אבל מה סיגריה נותנת לך בדיוק? זו פשוט עוד תלות כמו אוכל ושתייה שאתה צריך לספק ואם אתה לא מספק בזמן אתה מרגיש כמו חרא. הרי אין בזה הנאה, זה לא ממסטל, הכי הרבה הנאה שזה יכול לספק זו ההקלה שמרגישים כשמעשנים בגלל שכמו שאמרתי זו תלות (וכשרק מתחילים אז גם את זה אין כי התלות עוד לא התפתחה) ואולי קצת חימום בחורף כשקר (בקיץ לעומת זאת זה מגעיל ככה שזה מתקזז).
התועלת היחידה שאני יכול לראות בעישון היא מבחינה חברתית. אבל אפשר להסתדר יופי גם בלי לעשן וגם ככה אף אחד לא אוהב להודות שהוא התחיל לעשן בגלל לחץ חברתי כי זה נשמע מסכן.
זה נותן לך כיף, הקלה או מנוחה זה לא משנה. אני יכול להביא לך 1000 דברים שאתה עושה רק מסיבות חברתיות ולכן כביכול יש לך תלות בהן. אתה יכול לוותר על מלא נורמות שלך ואתה תסתדר יופי.
אני לא אומר שלעשן זה טוב אבל מצד שני לא לעשן זה לא בהכרח יותר טוב מלעשן. הקביעה שלכם איזו נורמה טובה ואיזה לא לפי צו הבריאות כאילו זה מה המטרה העליונה בחיים שלך (להיות בריא) זה פטתי, למה הנורמות שלך יותר טובות מנורמות של אחד שמעשן (רק לשם הפרוטוקול אני לא מעשן)
אני גם יכול להגיד שלעסוק בספורט שוחק לך את הסחוסים מעלה את הסיכון לפציעה ולוקח לך המון זמן וכסף מהחיים שלך, למה אתה צריך את זה? אתה יכול להסתדר יופי גם בלי ספורט ובכול מקרה רוב האנשים התחילו להתאמן כי הם רצו להראות טוב (השפעת הסביבה)
אני לא אמרתי שזה הרגל רע לעשן או שזה פסול, המונחים האלה לא אומרים לי כלום. אני פשוט תוהה מה זה נותן כי מנקודת המבט שלי זו השקעה מאוד לא חכמה, ספורט לדוגמה, מי שלא אוהב לא עוסק בזה, גם מי שרוצה להיראות טוב אבל לא נהנה ולא רואה בזה תחביב, בד"כ מפסיק אחרי חודשיים של כפיפות בטן נואשות.
תתפלא כמה אנשים יש שעישנו כמה סיגריות ולזה לא נראה להם והפסיקו. גם אני לקחתי כמה שאכטות כדי לראות מה זה ואני לא מכור עכשיו על 30 סיגריות ביום. מה שאתה צריך להבין שנקודת המבט שלך היא לא איזו אמת עליונה ואם זה לא נראה לך חכם זה לא אומר שלבן אדם אחר זה גם יראה ככה.
סיגריות לעומת זאת, אף אחד לא אוהב בהתחלה, אף אחד לא אומר אחרי צרור השיעולים של השאכטה הראשונה "וואי, זה כיף רצח, מה פספסתי כל החיים שלי?!".
וד"א זה נכון שיש מלא נורמות מפגרות בחברה שלנו, אבל עכשיו מדובר בעישון אז מה זה משנה אם יש עוד 1000 או 2000 הרגלים דפוקים?
שוב פעם, נורמה מפגרת זה מהמבט שלך. לרוב האנשים לעשות סקוואטים של 180 קילו זה נורמה מאד מפגרת אבל בחברה פה (של הפורום הזה) זה משהו שיהפוך אותך למאד מקובל וזה לא יהיה דפוק בכלל. בסופו של דבר כול אחד עושה את השיקולים שלו אם לעשן או לא, או בכול בחירה שהוא עושה. זה נכון שלא תמיד יודעים את כול הסיכונים בעישון אבל מצד שני כמעט בכול דבר שאתה עושה אתה לא יודע את כול הסיכונים.
קבל ח"ח על התגובות שלך ידידיבאדום
היה מחקר לא מזמן שהראה שאלו שמעשנים שוקלים פחות, כנראה שזה עוזר לפנות "למקור" אחר כשיש קושי או לחץ בחיים, אז הם בוחרים בניקוטין במקום בפחמימות ושומן (עוגה?), אולי זה משתלם?
מה עדיף, ריאות עם פיח או כולסטרול גבוה ו/או טרשת עורקים? אני עוד לא החלטתי.
אני לא אומר שלעשן זה טוב אבל מצד שני לא לעשן זה לא בהכרח יותר טוב מלעשן.
באדום
זה אחד הדברים הכי מטומטמים ששמעתי כאן בפורום אי פעם. סבי מת מסרטן אלים בגלל שהוא היה מעשן ואם הוא לא היה מעשן הוא יכל להיות איתנו עוד כמה וכמה שנים טובות. אתה שם לב להכרח? לא? קח ויזואליזציה:
![]()
לא הספיק?
YouTube - Cigarette Experiment
איך זה בהכרח לא יותר טוב להימנע מסיכויים גבוהים לסרטן בגילאים מתקדמים ולחסוך עשרות ומאות אלפי שקלים במהלך כל שנות העישון?
נו אבל מה הנקודה שלך בדיוק... כל התגובה שלך זה רק "טוב, זו דעתך וזו נקודת המבט שלך ולאחרים יש נקודת מבט אחרת בלה בלה בלה", נו ברור שזה ככה, למה להעלות את זה בכלל? לא חשבתי לרגע שאני מציין כאן עובדות אבסולוטיות ושאם אדם מעשן יקרא את התגובות שלי הוא יחשוב "מה? זה הרגל מפגר?! פאק, למה אף אחד לא אמר לי? או.קיי, זהו בשבילי, אני מפסיק לעשן", זה ברור לי שהנושא סוביקטיבי.
אבל מה שאני עושה זה להסביר את נקודת המבט שלי, כי בסופו של דבר יש דעות יותר חכמות ופחות חכמות ומה שקובע זאת זה מה שעומד מאחורי הדעות האלה.
והשיקולים שאנשים עושים כשהם מתחילים לעשן זה בדיוק מה שמעניין אותי, כי כמו שאמרתי, זה לא כיף, במיוחד לא בהתחלה, ובהמשך אתה מפתח תלות שאני מניח שגם זה לא משהו, זה עולה הרבה כסף לטווח הארוך ופוגע בבריאות. אז או שאחד מהטיעונים האלה לא נכון, או שיש טיעון/ים נגדיים שמתעלים על הטיעונים האלה והופכים את העישון להרגל מועיל יותר ממה שהוא מזיק.
ֿזה אחד הדברים הכי מטומטמים ששמעתי כאן בפורום אי פעם. סבי מת מסרטן אלים בגלל שהוא היה מעשן ואם הוא לא היה מעשן הוא יכל להיות איתנו עוד כמה וכמה שנים טובות. אתה שם לב להכרח? לא? קח ויזואליזציה:
![]()
לא הספיק?
YouTube - Cigarette Experiment
איך זה בהכרח לא יותר טוב להימנע מסיכויים גבוהים לסרטן בגילאים מתקדמים ולחסוך עשרות ומאות אלפי שקלים במהלך כל שנות העישון?
תומר - שוב, אתה מסתכל על מה שאני אומר בתור קביעת עובדות או הטפה וזה לא. אני לא קובע אם זה טוב או רע, אני פשוט מציג את התפיסה שלי ומסביר אותה, זה מה שעושים בדיון, מציגים דעות שונות ולחזור ולהגיד כל פעם "אתה לא יכול לקבוע, כל אחד שונה, זו הדעה שלך" זה מיותר, מובן מאליו ורק הורס את הדיון מאחר וזה מציג דעות כדבר סטטי שלא יכול להשתנות, כמו לשים את הידיים על האוזניים ולצעוק "להלהלהלה אני לא שומע אותך".
מה שאני עושה כאן זה להעלות חסרונות של עישון בתור המתנגד לרעיון, תגובה שתהיה פרודקטיבית לדיון תהיה אחת שתציג יתרונות של עישון או תשלול את החסרונות (לדוגמה מעשנים שאומרים שלא אכפת להם מהבריאות והם יכולים למות כל יום אז מה זה משנה), התגובות שלך מסוג "אתה לא יכול לקבוע לכולם, זו דעתך אל תכפה אותה" רק תוקעות את הדיון ומכניסות אותך למצב של מגננה כאילו הדעות שלך בסכנה או משהו.
אני מכיר מישהו שמת מתאונת דרכים.
לא עדיף להשאר בבית להמנע מסיכונים עתידיים ולחסוף עשרות ומאות אלפי שקלים על מכוניות?
אנחנו מדברים על עישון, לא מכוניות או תאונות דרכים. תיצמד לנושא.
חיים, אי אפשר לטעון שהצגת נזקי העישון הברורים נעשית אד הומינם.
נזקי האלכוהול או הזיהום העירוני הם נושאים שונים ונפרדים. אני לא רואה את התכלית בלומר "אבל גם X הוא מסוכן באותה מידה, אני לא רואה אותך נטפל אליו".
ביום שתעשו דיסקציה ותראו ריאות של גופה עם גידולים יותר גדולים מהריאה כבר לא תעשנו יותר.