הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

--אשכול הפרדוקסים-- סתירות שקיימות בעולם

• פותח/ת השרשור
לקוח מתוך:
http://www.word-detective.com/howcome/moonlookbig.html

Several complicated theories involving the brain's visual system also try to explain the moon paradox. Here's a simplified version of one popular explanation: The brain perceives the sky (and Moon) above us as closer than the sky (and Moon) at the horizon. When an object is perceived to be nearer, the brain may compensate by making it look smaller to us. Likewise, an object thought to be farther away will be seen as larger.

זה לא מוכיח הרבה 😃 תכתוב בגוגל the birthday paradox תקבל 1000 אתרים שכתוב בהם את זה. אבל האמת היא שפרדוקס יום ההולדת הוא בכלל לא פרדוקס.

• פותח/ת השרשור
למה הוא צריך להסביר לך משהו אם אתה לא יודע מה זה פרדוקס?
איך הגעת למסקנה הזאת?
חוץ מזה, למה אתה חושב שזה לא פרדוקס? פשוט מעניין לדעת איך אתם משקיפים על הדברים..

נערך לאחרונה:
הוא הגיע למסקנה הזאת ע"י זה שלא מבקשים ממישהו להוכיח שמשהו לא קיים. אתה זה שצריך להסביר למה זה כן פרדוקס. מה שביקשתי ממך מקודם ולא קיבלתי.

אני אוהב את פרדוקס הסבתא: אם היית חוזר בזמן והורג את סבתא שלך, אתה בעצם לא אמור להיוולד!

יש לזה 2 פתרונות שאני מכיר: אחד מהם מדבר על כך שכל פעם שאנחנו עושים פעולה היקום מתחלק ל-2, ככה שאם הרגתי את סבתא היקום מתחלק לאחד שבו הרגתי אותה ולאחד שלא. (משהו כזה)

השני מדבר על אנטי-חומר או משהו כזה לא סגור על זה. יש לי כמה ספרים טובים בפיזיקה לחסרי ידע, אם מישהו מעוניין אני אעלה את השמות.

קרוב, אבל לא בדיוק מתחלק ל2. ההסבר העממי (וזאת רק אחת המתאוריות במכניקת הקוונטים - אם רוצים להבין את זה טוב יותר צריך לעשות תואר שני אין מה לעשות ואולי גם זה לא יעזור.) זה שכל החומר ביקום נמצא בסופרפוזיציה עם עצמו, והכוונה היא שיש לך את כל האפשרויות שהכל יקרה, וברגע שאתה עושה משהו כמו להרוג את סבתא שלך אתה בעצם גורם לפיחות האפשרויות. אפשר להסתכל על זה בתור יצרת עוד יקום אבל דרך יותר קלה להסתכל על זה שמלחתחילה אם הצלחת לחזור בזמן אז בעצם העובדה שחזרת בזמן היא ש"קפצת" ישירות לממברנה מקבילה (יקום מקביל) - בו ניתן להרוג את סבתא שלך בלי השלכות.

בקשר לפרדוקסים - ממש לא חסר כאלה במתמטיקה ובפיזיקה אבל לצערי זה יהיה דיי חופר להתחיל לרשום פה משוואת. אני יתן משהו קל:
יש לך 2 קוים מקבילים. AB ו- CD. אם הקוים הם סופיים נניח AB זה 10 סמ' ו-CD זה 5סמ', אז כמובן האינטואיציה אומרת לנו ששני הקוים לא שוים אחד לשני או בעצם ששניהם לא באותו הגודל.

אבל! אפשר להסתכל על זה ככה: ידוע כי כל קו מורכב בעצם מאינסוף נקודות, כך שבין כל נקודה לנקודה יש עוד נקודה, לנצח. אם זה המצב, הרי שאפשר להגיד כי שני הקוים האלה הם אותו האורך! ואכן, מבחינה מתמטית, אפשר לבנות פונקציה מאד מאד פשוטה שמוכיחה כי שאני הקוים האלה שווים!! וזה פרדוקס!

((למי שמעוניין - הפונקציה היא התאמה חד-חד-ערכית בין כל נקודה של CD לבין כל נקודה של AB כך שקיימת נקודה O כך ש: OC מותאם לOA וגם OD מותאם לOB וגם OX מותאם לOY כאשר X ו-Y הם נקודות האמצע של הקוים בהתאמה))😵

קרוב, אבל לא בדיוק מתחלק ל2. ההסבר העממי (וזאת רק אחת המתאוריות במכניקת הקוונטים - אם רוצים להבין את זה טוב יותר צריך לעשות תואר שני אין מה לעשות ואולי גם זה לא יעזור.) זה שכל החומר ביקום נמצא בסופרפוזיציה עם עצמו, והכוונה היא שיש לך את כל האפשרויות שהכל יקרה, וברגע שאתה עושה משהו כמו להרוג את סבתא שלך אתה בעצם גורם לפיחות האפשרויות. אפשר להסתכל על זה בתור יצרת עוד יקום אבל דרך יותר קלה להסתכל על זה שמלחתחילה אם הצלחת לחזור בזמן אז בעצם העובדה שחזרת בזמן היא ש"קפצת" ישירות לממברנה מקבילה (יקום מקביל) - בו ניתן להרוג את סבתא שלך בלי השלכות.

בקשר לפרדוקסים - ממש לא חסר כאלה במתמטיקה ובפיזיקה אבל לצערי זה יהיה דיי חופר להתחיל לרשום פה משוואת. אני יתן משהו קל:
יש לך 2 קוים מקבילים. AB ו- CD. אם הקוים הם סופיים נניח AB זה 10 סמ' ו-CD זה 5סמ', אז כמובן האינטואיציה אומרת לנו ששני הקוים לא שוים אחד לשני או בעצם ששניהם לא באותו הגודל.

אבל! אפשר להסתכל על זה ככה: ידוע כי כל קו מורכב בעצם מאינסוף נקודות, כך שבין כל נקודה לנקודה יש עוד נקודה, לנצח. אם זה המצב, הרי שאפשר להגיד כי שני הקוים האלה הם אותו האורך! ואכן, מבחינה מתמטית, אפשר לבנות פונקציה מאד מאד פשוטה שמוכיחה כי שאני הקוים האלה שווים!! וזה פרדוקס!

((למי שמעוניין - הפונקציה היא התאמה חד-חד-ערכית בין כל נקודה של CD לבין כל נקודה של AB כך שקיימת נקודה O כך ש: OC מותאם לOA וגם OD מותאם לOB וגם OX מותאם לOY כאשר X ו-Y הם נקודות האמצע של הקוים בהתאמה))😵

זה הבולשיט הכי גדול שקראתי בחיים שלי. מה הקשר בין עוצמה של קבוצה לאורך? יש לך מושג מה זה אורך בכלל?

נו עכשיו הביצים שטיגנתי יתקררו עד שאסיים עם זה

הפונקציה או ההגדרה שיצרת נותנת לך רק הכלה בכיוון אחד של התאמת אוסף כל הנקודות של CD לנקודות כלשהן ב-AB.

נגדיר:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

ולכן לא תוכל ליצור פונקציית התאמה חח"ע באופן דו כיווני שיעיד על כך ש:

attachment.php

בקיצור זה בולשיט-פרדוקס המתקבל מתוך הנחות שגויות לגמרי.

קבצים מצורפים

• CodeCogsEqn.gif
    CodeCogsEqn.gif
    537 ביטים · צפיות: 244
  • CodeCogsEqn(2).gif
    CodeCogsEqn(2).gif
    KB 1.2 · צפיות: 213
  • CodeCogsEqn(3).gif
    CodeCogsEqn(3).gif
    KB 1.1 · צפיות: 348
  • CodeCogsEqn(4).gif
    CodeCogsEqn(4).gif
    KB 1 · צפיות: 221
  • CodeCogsEqn(5).gif
    CodeCogsEqn(5).gif
    513 ביטים · צפיות: 238
נערך לאחרונה:
SpellStorm, זה לא פרדוקס אמיתי. אורך קו לא מוגדר כעוצמת קבוצת הנקודות בו. זה כמו שתגיד ש-1 שווה ל-2 כי עוצמת הקטע [0,1] שווה לעוצמת הקטע [0,2] (מעל R).

הפונקציה או ההגדרה שיצרת נותנת לך רק הכלה בכיוון אחד של התאמת אוסף כל הנקודות של CD לנקודות כלשהן ב-AB.

נגדיר:

[tex]if: A_{1}A_{2}\g B_{1}B_{2}\Leftrightarrow (a_{1},a_{2})\supset (b_{1},b_{2})[/tex]

[tex]A=\left \{ x\in \mathbb{R}| a_{1}\leq x\leq a_{2} \right \}\Rightarrow ( a_{1},a_{2})[/tex]

וגם

[tex]B=\left \{ x\in \mathbb{R}| b_{1}\leq x\leq b_{2} \right \}\Rightarrow ( b_{1},b_{2})[/tex]

[tex]then: A\supset B[/tex]

ולכן לא תוכל ליצור פונקציית התאמה חח"ע באופן דו כיווני שיעיד על כך ש-tex] A_{1}A_{2}\eq B_{1}B_{2}[/tex]

לעזאזל ישבתי על זה 15 דקות בלי לאכול1#^@&#*$)%

אין שום בעיה למצוא פונקציה חח"ע ועל בין כל שני קטעים.

• פותח/ת השרשור

Stupidity will be dealt with accordingly:s59:
stupidity-illustration.jpg

נערך לאחרונה:
אין שום בעיה למצוא פונקציה חח"ע ועל בין כל שני קטעים.

אני יודע, טענתי שאי אפשר להתאימן חח"ע בצורה דו כיוונית מכיוון שקבוצת המספרים בקטע אחד מוכלת בשנייה, זו טעות?

Stupidity will be dealt with accordingly:s59:

אתה האחרון כאן שיכול לרדת ככה על אנשים.

זה הבולשיט הכי גדול שקראתי בחיים שלי. מה הקשר בין עוצמה של קבוצה לאורך? יש לך מושג מה זה אורך בכלל?

כן לצערי יש לי מושג פשוט לא רציתי להכניס פה מונחים שאנשים לא יבינו.
אפשר בקלות להוכיח שקיימת התאמה חח"ע בין AB ל CD וזה כמובן אומר שהם שקולות. נכון שזה לא אותו דבר כמו אורך וברור שזה לא באמת פרדוקס אבל זה רק מראה לך שאינטואיטיבית אנחנו טועים. אדם "רגיל" ישאל את עצמו איך יכול להיות ששני קוים ששונים באורכם יכולים להיות שקולים זה לזה? וזה הפואנטה בפרדוקס. למתמטיקאי זה לא פרדוקס כי אתה מגדיר את זה ששקילות != אותו גודל. אבל אז אתה נכנס לזה יותר עמוק כי אתה צריך להתחיל לדבר על מה זה שקילות. bottom line הכוונה שלי היתה פה קצת לבלבל אנשים שלא למדו אינפי או כל קורס אחר שקשור לזה. 😃 אל תיהיה party pooper

נגדיר:

[tex]if: A_{1}A_{2}\g B_{1}B_{2}\Leftrightarrow (a_{1},a_{2})\supset (b_{1},b_{2})[/tex]

[tex]A=\left \{ x\in \mathbb{R}| a_{1}\leq x\leq a_{2} \right \}\Rightarrow ( a_{1},a_{2})[/tex]

וגם

[tex]B=\left \{ x\in \mathbb{R}| b_{1}\leq x\leq b_{2} \right \}\Rightarrow ( b_{1},b_{2})[/tex]

[tex]then: A\supset B[/tex]

ולכן לא תוכל ליצור פונקציית התאמה חח"ע באופן דו כיווני שיעיד על כך ש-tex] A_{1}A_{2}\eq B_{1}B_{2}[/tex]

לעזאזל ישבתי על זה 15 דקות בלי לאכול1#^@&#*$)%

לא מבין מה זה כל מה שרשמת. זה בLaTex או משהו? בכל מקרה, ברור שאפשר למצוא התאמה חח"ע בינהם. ההנחה היחידה פה זה שקו זאת קבוצה שמכילה את כל הנקודות שמרכיבות קו וזה אינסוף, זאת לא הנחה שגויה. הפרדוקס הוא לא בתוצאה המתמטית אלה בהבנה שלנו של מה זה קו או מה זה אינסוף.

נערך לאחרונה:
אני יודע, טענתי שאי אפשר להתאימן חח"ע בצורה דו כיוונית מכיוון שקבוצת המספרים בקטע אחד מוכלת בשנייה, זו טעות?

אתה האחרון כאן שיכול לרדת ככה על אנשים.

כן, זו טעות. אפשר להתאים חח"ע ועל קבוצות אשר מוכלות זה בזה. לדוג', קח אתN ואת 2N, קל מאוד להתאים אותן חח"ע ועל למרות שברור ש2N מוכלת בN.

כן לצערי יש לי מושג פשוט לא רציתי להכניס פה מונחים שאנשים לא יבינו.
אפשר בקלות להוכיח שקיימת התאמה חח"ע בין AB ל CD וזה כמובן אומר שהם שקולות. נכון שזה לא אותו דבר כמו אורך וברור שזה לא באמת פרדוקס אבל זה רק מראה לך שאינטואיטיבית אנחנו טועים. אדם "רגיל" ישאל את עצמו איך יכול להיות ששני קוים ששונים באורכם יכולים להיות שקולים זה לזה? וזה הפואנטה בפרדוקס. למתמטיקאי זה לא פרדוקס כי אתה מגדיר את זה ששקילות != אותו גודל. אבל אז אתה נכנס לזה יותר עמוק כי אתה צריך להתחיל לדבר על מה זה שקילות. bottom line הכוונה שלי היתה פה קצת לבלבל אנשים שלא למדו אינפי או כל קורס אחר שקשור לזה. 😃 אל תיהיה party pooper

על מה למען השם אתה מדבר? לשתי הקבוצות יש את אותה העוצמה, אתה צודק ב100%, אבל איך קשור לאורך?
אולי אינטואיטיבית זה נראה "מוזר" למי שלא מבין, אבל לקרוא לזה פרדוקס?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית