- פותח/ת השרשור
כשמביאים משהו שלא ב "רשימת הפרדקוסים" של וויקיפדיה מתחילים להתווכח בכל דרך אפשרית בכדי להוכיח לך שזה לא פרדוקס כשהם בעצמם מנסים להתנשא(למתקשים:להראות שהוא "מבין" יותר טוב ממך)אליך.אני בכלל לא מבין על מה אתם מדברים 🤡
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כשמביאים משהו שלא ב "רשימת הפרדקוסים" של וויקיפדיה מתחילים להתווכח בכל דרך אפשרית בכדי להוכיח לך שזה לא פרדוקס כשהם בעצמם מנסים להתנשא(למתקשים:להראות שהוא "מבין" יותר טוב ממך)אליך.אני בכלל לא מבין על מה אתם מדברים 🤡
אני בכלל לא מבין על מה אתם מדברים 🤡
כן לצערי יש לי מושג פשוט לא רציתי להכניס פה מונחים שאנשים לא יבינו.
אפשר בקלות להוכיח שקיימת התאמה חח"ע בין AB ל CD וזה כמובן אומר שהם שקולות. נכון שזה לא אותו דבר כמו אורך וברור שזה לא באמת פרדוקס אבל זה רק מראה לך שאינטואיטיבית אנחנו טועים. אדם "רגיל" ישאל את עצמו איך יכול להיות ששני קוים ששונים באורכם יכולים להיות שקולים זה לזה? וזה הפואנטה בפרדוקס. למתמטיקאי זה לא פרדוקס כי אתה מגדיר את זה ששקילות != אותו גודל. אבל אז אתה נכנס לזה יותר עמוק כי אתה צריך להתחיל לדבר על מה זה שקילות. bottom line הכוונה שלי היתה פה קצת לבלבל אנשים שלא למדו אינפי או כל קורס אחר שקשור לזה. 😃 אל תיהיה party pooper
זה בסדר - זה קורס מזורז במתמטיקה בדידה. מי שלא שייך לפקולטות להנדסה או מדעים - סביר להניח שלא יבין מה הולך פה.
אהמ, לא.כשמביאים משהו שלא ב "רשימת הפרדקוסים" של וויקיפדיה מתחילים להתווכח בכל דרך אפשרית בכדי להוכיח לך שזה לא פרדוקס כשהם בעצמם מנסים להתנשא(למתקשים:להראות שהוא "מבין" יותר טוב ממך)אליך.
אני סטודנט לכלכלה 🤡🤡🤡(באמת)
אתה הולך סביב סביב עם המושג "שקילות", שאין לו שום משמעות כאן. אם אתה מגדיר ששתי קבוצות שקולות אם יש להן עוצמות, זה אחלה, אבל מה הקשר לאורך? אפשר להגדיר יחסי שקילות מוזרים יותר מזה. אל תכניס מילים שלא קשורות לנושא. טענת שהקווים באותו אורך בגלל שהעוצמה של הקבוצות שווה, וזה קשקוש מוחלט כמובן.
הכוונה שלך הייתה להתלהב בעיקר.
אהמ, לא.
לאשכול שפתחת קוראים "אשכול הפרדוקסים", לכן צריכים להיות בו פרדוקסים, ולא סתם תופעות תמוהות \ לא אינטואיטיביות שהחלטת לקרוא להן פרדוקסים.
בכלכלה לומדים לפחות חדוא ולאגברה בסיסית. אתה אמור להבין על מה מדברים. 🤡
אלא אם אתה בסמסטר הראשון או משהו.
יש המון נושאים שלומדים בבצפר שאחרי זה באים לידי ביטוי בתארים שלנו, אבל כמובן מה שאנחנו לומדים בבית-ספר זה רק 'מבוא' למה שתלמד בתואר שלך למשל במדעי המחשב.חדוא זה חומר של י"א 5 יחידות לא?
חדוא זה חומר של י"א 5 יחידות לא?
אין לי במה להתלהב רק רציתי להראות דוגמה לכך שהמוח האנושי הוא מוח טיפש. מה שנראה לנו "אינטואיטיבית" כנכון בדרך כלל ממש לא נכון. וזה בעצם מה שיוצר פרדוקסים.
אפשר למשל להראות דוגמה לכך שמבחינת עכביש שחי על פני המים אין דבר כזה כבידה במובן שאנחנו תופסים את זה כי הוא חי בעולם של surface tention.
כל ה"פרדוקסים" בעולם נובעים מחוסר התפיסה הבסיסית שלנו לגבי איך היקום פועל "מאחורי הקלעים".
הרי מבחינה מתמטית אפשר בסופו של דבר לפתור כל פרדוקס. ואם אנחנו לא יכולים לפתור את זה אז זה רק אומר שאנחנו לא מספיק מבינים את זה עדין. כמו בדוגמה של מה קורה אם אתה חוזר אחורה בזמן והורג את סבתא שלך. מכניקת הקוונטים ובעיקר תורת המיתרים יכולה להסביר את זה בצורה דיי פשוטה - "פשוטה" במונח של להשתמש בחוקים הבסיסיים של היקום ואיך הכל פועל.
אתם לא צריכים להפוך את מה שאמרתי למלחמת השתנה מתמטיקאית. הכוונה שלי הייתה דיי ברורה. (ולחכמים מבינכם שחייבים להתנצח - התכוונתי להגיד שהתפיסה האינטואיטיבית שלנו פגומה בבסיסה ולכן המון דברים נראים כמו פרדוקס למרות שהם ממש לא. אנחנו פשוט לא מבינים אותם.)
לא המוח האנושי הגדיר את המושג עוצמה?
זה נכון שהרבה פעמים האינטואיציה לא נכונה, אבל אין לזה שום קשר לפרדוקסים.
כשאפשר יהיה לחזור בזמן, נדבר על האם מכניקת קוונטים או תורת המיתרים מסוגלות להסביר משהו. עד אז, אין לאמירה הזאת שום משמעות, בטח שלא פרדוקס.
אוי נו איזה ראיה.. רואים שאתה לא פיזיקאי 😛 מה זאת אומרת כשאפשר יהיה לחזור בזמן?
כל מה שאנחנו מדברים פה זה תאורתי. פרדוקס זנון זה לא תאורתי?
יש לזה את כל המשמעות כשמדברים על דברים כאלה. אם אתה פוסל את פרדוקס הסבתא מפעת "חוסר פרקטיקליות" אז אתה חייב לפסול את כל שאר הפרדוקסים בעולם ועם ההתעסקות איתם. 😃
עוד קשקוש לאנשים שלא יודעים את ההגדרה של מספרים ממשיים.ולנושא:
אני לא יודע אם תחשיבו את זה בתור פרדוקס כי זאת שטות מתמטית (וכבר חפרתם) אבל:
האם המספר 0.9999999 עם אינסוף תשעיות אחרי הנקודה באמת קטן מ1? או שהוא שווה ל1?
אם למשל S=המספר הזה, אפשר להכפיל את S ב100, יוצא S1=99.99999 עם אינסוף תשעיות. לאחר מכן אפשר לחסר את S מS1, ומה שמקבלים זה S1-S=99 וכמובן לחלק ל99 ומקבלים 1. לכן 0.9999 עם אינסוף 9 מאחוריו = 1 😛🤡
אני לא מבין, היכולת לחזור בזמן היא אקסיומה בפיזיקה?
עוד קשקוש לאנשים שלא יודעים את ההגדרה של מספרים ממשיים.
1. לא אקסיומה אבל בהחלט אופציה, הנחה תאורתית שמניחים לצורך הרבה דברים אחרים. וכמובן אתה לא יכול להתעסק בפיזיקה ממש ממש גדולה (אסטרופיזיקה) ובפיזיקה ממש ממש קטנה (מכניקת קוונטים) מבלי לדבר על תזוזה בזמן. אתה חושב כמו מהנדס (וזה בסדר). חוץ מזה, זה מגניב.
2. צודק.✌️
בוא נראה. אתה לוקח תופעה שהיא כרגע לא observable בכלל, אין שום דרך להוכיח או להפריך אותה, בונה עליה תאוריה שאין שום יכולת להוכיח וקורא לזה פרדוקס. בהחלט נשמע כמו פיזיקה.
ופעם הבאה שתגיד שאני חושב כמו מהנדס אתה תקבל באן.
למה אתה לוקח הכל כל כך קשה? לאיים בבאן על דבר כזה? "מהנדס" זה מעליב אותך?😳
ANYWAY....
, תחפש קצת מידע על התנגשות חורים שחורים
colliding supermassive black holes
תופתע לגלות שהמדע איפה שהוא עומד היום מראה לך דיי בברור שהכוחות שפועלים שם בהכרח(!) גורמים לכל חומר שנמצא בסביבה שמחוץ לאופק הארועים להגיע למצב של כיפוף טוטלי של מרחב-זמן. אם למשל תבנה חללית מיוחדת שתצליח לעמוד בכוחות הכבידה המאסיביים שלא תרסק אותך כמו עגבניה, תוכל דיי בקלות לעשות סיבוב סביב ההתנגשות הזאת (שיכולה לקרות במשך אלפי שנים) ולחזור לנקודה שהתחלה, הרבה מאד זמן לפני שהתחלת.
זה לפחות איפה שאנחנו עומדים היום, עם הפיזיקה האיינשטיינית. יכול מאד להיות וזה מאד סביר אפילו שאנחנו לא רואים את התמונה הגדולה. המדע עוד לא יודע כלום.
ראיה לתזוזה בזמן? אני לא יודע אם זאת ראיה כי אין שום דבר שאנחנו יכולים לעשות כדי להוכיח את זה אבל זה בהחלט שם את זה איפשהו שם באזור האפור של המדע, שעוד בחיתוליו.
תגדיר אם כן מה זה פרדוקס (שלא תאורטי)?