הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

--אשכול הפרדוקסים-- סתירות שקיימות בעולם

לא ניראה לי שיש ממש פרדוקסים אמיתיים במתמטיקה (בבסיסית בטוח) שהרי מתמטיקה בנויה אחת על השנייה, ובקשר הדוק של נושא אחד עם אחר.
מה שיכול להיות זה כל מיניי טריקים, כמו לחלק ב0 או להתעסק עם אינסוף.

למה אתה לוקח הכל כל כך קשה? לאיים בבאן על דבר כזה? "מהנדס" זה מעליב אותך?😳
ANYWAY....
, תחפש קצת מידע על התנגשות חורים שחורים
colliding supermassive black holes
תופתע לגלות שהמדע איפה שהוא עומד היום מראה לך דיי בברור שהכוחות שפועלים שם בהכרח(!) גורמים לכל חומר שנמצא בסביבה שמחוץ לאופק הארועים להגיע למצב של כיפוף טוטלי של מרחב-זמן. אם למשל תבנה חללית מיוחדת שתצליח לעמוד בכוחות הכבידה המאסיביים שלא תרסק אותך כמו עגבניה, תוכל דיי בקלות לעשות סיבוב סביב ההתנגשות הזאת (שיכולה לקרות במשך אלפי שנים) ולחזור לנקודה שהתחלה, הרבה מאד זמן לפני שהתחלת.
זה לפחות איפה שאנחנו עומדים היום, עם הפיזיקה האיינשטיינית. יכול מאד להיות וזה מאד סביר אפילו שאנחנו לא רואים את התמונה הגדולה. המדע עוד לא יודע כלום.
ראיה לתזוזה בזמן? אני לא יודע אם זאת ראיה כי אין שום דבר שאנחנו יכולים לעשות כדי להוכיח את זה אבל זה בהחלט שם את זה איפשהו שם באזור האפור של המדע, שעוד בחיתוליו.
תגדיר אם כן מה זה פרדוקס (שלא תאורטי)?

אז מה שאתה אומר זה שבעצם כרגע אין ניסוי שמאפשר לבדוק תזוזה בזמן. ואם אין ניסוי, אז כל עוד אף אחד לא חזר בזמן והרג את סבתא שלו, אין פרדוקס.

אני לא אשם שיש כמה פיזיקאים שהכניסו את עצמם למצב שהם צריכים להמציא בולשיט כדי לתאר בולשיט אחר. לא קוראים לזה מדע.

אז מה שאתה אומר זה שבעצם כרגע אין ניסוי שמאפשר לבדוק תזוזה בזמן. ואם אין ניסוי, אז כל עוד אף אחד לא חזר בזמן והרג את סבתא שלו, אין פרדוקס.

אני לא אשם שיש כמה פיזיקאים שהכניסו את עצמם למצב שהם צריכים להמציא בולשיט כדי לתאר בולשיט אחר. לא קוראים לזה מדע.

בעצם מה שאתה אומר שכל התחום של הפיזיקה התאורתית can go to hell ואין דבר כזה פיזיקה תאורתית אלה רק כמה משוגעים בחלוקים לבנים. וכל עוד אין ראיות וניסויים שהצליחו אז אין טעם בלדבר "מה אם".
אוקיי זאת הדעה שלך ואני מקבל את זה, אבל אם לא היו מתיחסים לפיזיקה תאורתית, לא היו מקימים למשל את הLHC בג'נבה במלירדי דולרים (ניסויים דרך אגב, שלא היו יכולים להתקיים בלי להעלות כל מני השערות כמו "חלקיק הכבידה" או "בוזון ההיגס" או כל מני דברים תאורטיים בלבד - שדרך אגב עוד לא אומתו) או הרבה מאד פיתוחים אחרים בהרבה תחומים.

---------- התגובה התווספה ב 23:38 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:35 ----------

ואם אתה כן אומר שפיזיקה תאורטית זה תחום מחקרי לכל דבר - אז אחד הדברים שיוצאים ממשוואות הפיזיקה התאורתית זה שמסע בזמן אפשרי. ואם מסע בזמן אכן אפשרי, נשאלת השאלה, מה יקרה אם תהרוג את אמא שלך כשהיא בהריון איתך? ופה הפרדוקס (ופה מכניקת הקוונטים נכנסת לתמונה ופותרת אותו)

בעצם מה שאתה אומר שכל התחום של הפיזיקה התאורתית can go to hell ואין דבר כזה פיזיקה תאורתית אלה רק כמה משוגעים בחלוקים לבנים. וכל עוד אין ראיות וניסויים שהצליחו אז אין טעם בלדבר "מה אם".
אוקיי זאת הדעה שלך ואני מקבל את זה, אבל אם לא היו מתיחסים לפיזיקה תאורתית, לא היו מקימים למשל את הLHC בג'נבה במלירדי דולרים (ניסויים דרך אגב, שלא היו יכולים להתקיים בלי להעלות כל מני השערות כמו "חלקיק הכבידה" או "בוזון ההיגס" או כל מני דברים תאורטיים בלבד - שדרך אגב עוד לא אומתו) או הרבה מאד פיתוחים אחרים בהרבה תחומים.

---------- התגובה התווספה ב 23:38 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:35 ----------

ואם אתה כן אומר שפיזיקה תאורטית זה תחום מחקרי לכל דבר - אז אחד הדברים שיוצאים ממשוואות הפיזיקה התאורתית זה שמסע בזמן אפשרי. ואם מסע בזמן אכן אפשרי, נשאלת השאלה, מה יקרה אם תהרוג את אמא שלך כשהיא בהריון איתך? ופה הפרדוקס (ופה מכניקת הקוונטים נכנסת לתמונה ופותרת אותו)

פיזיקה תאורטית, זה בדיוק מה שזה. פיזיקה תאורטית. גם הפיזיקאים התוארטיים יודעים שזה שקר עד שלא הוכח אחרת, אז אתה לא יכול להניח שמסע בזמן אפשרי (מה זה זמן בכלל?), ולכן אין פרדוקס. זה שקול ללהניח שאתה יכול לעוף, ואז להגיד שזה פרדוקס כי זה סותר את חוקי הפיזיקה.

פיזיקה תאורטית, זה בדיוק מה שזה. פיזיקה תאורטית. גם הפיזיקאים התוארטיים יודעים שזה שקר עד שלא הוכח אחרת, אז אתה לא יכול להניח שמסע בזמן אפשרי (מה זה זמן בכלל?), ולכן אין פרדוקס. זה שקול ללהניח שאתה יכול לעוף, ואז להגיד שזה פרדוקס כי זה סותר את חוקי הפיזיקה.

אבל הנה כבר הבאתי דוגמה אחת מה"עולם האמיתי" שמסע בזמן קורה לחומר.
תופעות כמו חורים שחורים סופר מאסיביים מתנגשים קוראות כל הזמן ביקום.
טוב בכל מקרה הבנתי את העמדה שלך, ואני מקבל אותה. אין טעם להמשיך בדיון על פיזיקה תאורטית 😃
אז מבחינתך פרדוקס זנון זה כן פרדוקס?
אם כן אז זה פרדוקס פילוסופי.

• פותח/ת השרשור
דווקא אני מרוצה שהקפצתי ככה בקטנה את הפורום עם האשכולות שלי חח 😃
Victory

איך פרדוקס זנון זה פרדוקס? אף פעם לא הבנתי את זה.
הפרדוקס(ים) של זנון מפריכים למשל את רעיון התנועה במרחב.
http://en.wikipedia.org/wiki/Zeno%27s_paradoxes
כל אלה הם philosophical musings ואתה יכול להבין כמובן שתנועה במרחב כן אפשרית (עובדה שאתה זז) אבל זה חלק מתחום בפילוסופיה שמדבר על כך שהחושים שלנו לוקים בחסר וכל תחושה ותזוזה זו אשליה או משהו כזה, זה מעניין לקרוא אבל אף פעם לא הבנתי את זה...

יש לנו מועמדים חדשים לתוכנית היפה והחנון, ערוץ 2 (באיזה ערוץ זה?) הינה קיבלתם מתמודדים אידאלים לרייטינג גבוה.

אתה בסה"כ מקנא כי אתה לא יכול להשתתף ברוב הדיונים בפורום כרגע, זו ההרגשה בצד השני כשאתה והתזונאים והפיזיולוגים כאן מתנצחים 😛

1 בלילה אתה צריך להשתין ואתה משפשפ ואתה עייף
פרדוקס
אם תשפשפ אתה תצטרך לחכות אחר כך כדי להשתין
אם תשתין זה לקום לעשות פאוס לכל החלונות...

אתה בסה"כ מקנא כי אתה לא יכול להשתתף ברוב הדיונים בפורום כרגע, זו ההרגשה בצד השני כשאתה והתזונאים והפיזיולוגים כאן מתנצחים 😛

למה שתרגיש כך בנוגע לאנשים שעוסקים במדע בצורה הכי נחותה שלו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית