הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שווה להיות שבדי

הם שונאים את הזרים שם? אם כן אז איך התייחסו אליך בתור ישראלי כי יש סיכוי די טוב שאתה נראה כמו אחד מהזרים האלה (אלה מאיתנו שמוצאם מארצות ערב)

בשבדיה גרים משהו כמו עשרה מליון איש, מתוכם בערך מליון מהגרים כהי עור (בעיקר מוסלמים) מכל מני מדינות. על הנייר שבדיה היא מדינה מאוד שוויונית וכולם מקבלים אותו יחס ויש שוויון הזדמנויות אבל כל מהגר כהה עור בשבדיה יגיד לך שזה לא בדיוק ככה. הסיבה נעוצה בכך שבתוך אוכלוסית המהגרים יש רמה גבוהה של פשיעה ואבטלה מבחירה וחיים על כספי הרווחה - למי שלא יודע, בשבדיה אפשר להתקיים בכיף על דמי אבטלה מבחירה, לכן השבדים לא תמיד מסתכלים בעין יפה על מהגרים.
לגבי גזענות - פעולות אלימות הן יותר נפוצות כשחבורות של מהגרים צעירים נלחמות בחבורות אחרות של מהגרים או יוצרים פרובוקציות מול יהודים ואחרים (ראה ערך מלמה).
יש לי הרבה חברים שבדים וגם שבדים שהיגרו לשם.

חשבתי לעשות שם טיול. משום מה כול האזור שם של סקנדינביה מאד מושך אותי וגם אף פעם לא יצא לי לראות חורף אמיתי.
עשיתם שם טיול או משהו שהייתם שם או רק בשביל עבודה?

ת'שמע אם אתה רוצה לראות מקומות יפים סע לנורווגיה, תטיל שבוע.
39680343211756133165_610w.jpeg

זה נגיע מקום מטורף.
אבל להגיד לך את האמת, עדיף לך לסעו בקיץ אוהב חורף או לא כמו שאמרת לא יצא לך לראות חורף אמיתי.
כשיש גשם 24 שעות ביממה -5 מעלות בחוץ ויש לך ערפל אתה לא רואה שום דבר.

ת'שמע אם אתה רוצה לראות מקומות יפים סע לנורווגיה, תטיל שבוע.
39680343211756133165_610w.jpeg

זה נגיע מקום מטורף.
אבל להגיד לך את האמת, עדיף לך לסעו בקיץ אוהב חורף או לא כמו שאמרת לא יצא לך לראות חורף אמיתי.
כשיש גשם 24 שעות ביממה -5 מעלות בחוץ ויש לך ערפל אתה לא רואה שום דבר.

יש לי סוג של קרובי משפחה בשבדיה בגלל זה חשבתי לנסוע לשם (לקצץ עלויות). יש הבדל משמעותי בין שבדיה לנורווגיה?
התמונה באמת מרשימה, לפי מה שקראתי יש שם הרבה מאד אגמים כאלה (בעיקר בצפון, לא?)

נורווגיה לא רואה את שוודיה מבחינת נופים.
בנורווגיה יש מלא מקומות מטורפים, אני אישית אבל(לא שזה קשור) תמיד יעדיף את שוויץ.

יש לי סוג של קרובי משפחה בשבדיה בגלל זה חשבתי לנסוע לשם (לקצץ עלויות). יש הבדל משמעותי בין שבדיה לנורווגיה?
התמונה באמת מרשימה, לפי מה שקראתי יש שם הרבה מאד אגמים כאלה (בעיקר בצפון, לא?)

מבחינה כלכלית נורווגיה היא מדינה יותר יקרה והרבה שבדים אגב נוסעים לעבוד שם כי השכר יותר גבוה. מבחינת טיול ונופים נורווגיה יותר יפה, יותר הררית, יש פיורדים והרבה מה לראות.
מבחינות אחרות השבדים לדעתי האישית אנשים משבדיה יותר פתוחים, נחמדים וליברלים.
נורווגיה היא מדינה יותר דתית (נוצרים).

מבחינה כלכלית נורווגיה היא מדינה יותר יקרה והרבה שבדים אגב נוסעים לעבוד שם כי השכר יותר גבוה. מבחינת טיול ונופים נורווגיה יותר יפה, יותר הררית, יש פיורדים והרבה מה לראות.
מבחינות אחרות השבדים לדעתי האישית אנשים משבדיה יותר פתוחים, נחמדים וליברלים.
נורווגיה היא מדינה יותר דתית (נוצרים).

אתה שבדי?

הייתי,טיילתי והתגוררתי בסקנדינביה,לא כל מה שנוצץ זהב,עדיף להתגורר בישראל מאשר שם.

התשתיות פה במצב גרוע ביחס לאירופה (תראה כמה זמן לוקח להקים רכבת קלה בתוך ירושלים...) אפשר להכניס בתשתיות את החיבור לאינטרנט שהוא מפגר מאד מבחינת שאר העולם. התחבורה הציבורית המצומצמת (שלא עובדת בשבת...). הכבישים פה שיש פה רק כביש מהיר אחד נורמאלי.
ציוני התלמידים בבתי הספר ביחס לעולם שמראה על מערכת חינוך ירודה ואוניברסטאות שעולות לך המון כסף בשנה בעוד שבאירופה יש מדינות שמשלמות לך כדי שתלמד (ראה שבדיה)
המיסים פה גבוהים ואתה לא מקבל עליהם תגמול הולם כי תקציב הביטחון היחסי פה הוא מהגבוהים בעולם
אפשר לדבר גם על הכפייה הדתית החזקה אבל אז כבר נכנס לנושאים של מדינה יהודית או לא יהודית וזה קשור לפוליטיקה

נערך לאחרונה:
התשתיות פה במצב גרוע ביחס לאירופה (תראה כמה זמן לוקח להקים רכבת קלה בתוך ירושלים...) אפשר להכניס בתשתיות את החיבור לאינטרנט שהוא מפגר מאד מבחינת שאר העולם. התחבורה הציבורית המצומצמת (שלא עובדת בשבת...). הכבישים פה שיש פה רק כביש מהיר אחד נורמאלי.
ציוני התלמידים בבתי הספר ביחס לעולם שמראה על מערכת חינוך ירודה ואוניברסטאות שעולות לך המון כסף בשנה בעוד שבאירופה יש מדינות שמשלמות לך כדי שתלמד (ראה שבדיה)
המיסים פה גבוהים ואתה לא מקבל עליהם תגמול הולם כי תקציב הביטחון היחסי פה הוא מהגבוהים בעולם
אפשר לדבר גם על הכפייה הדתית החזקה אבל אז כבר נכנס לנושאים של מדינה יהודית או לא יהודית וזה קשור לפוליטיקה

לא הגדרת פה שום מדד, רק זרקת דברים שנראים לך פחות טובים. מה רע בכך שהאוניברסיטאות עולות כסף? למה אתה אמור לקבל השכלה בחינם? האם מערכת החינוך בארץ לא הדגימה לך מה שווה השכלה "בחינם"?
אגב, אם אתה חושב שהסיבה העיקרית למסים גבוהים היא תקציב הבטחון, תבדוק שוב.

יש מדדים יחסית קבועים למדידת רמת חיים. הנה אחד מהם שאני בטוח שתאהב:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%93_%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97_%D7%94%D7%90%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%99

"המדד פותח ב-1990 על ידי הכלכלן הפקיסטני מחבוב אל-חאק". נו באמת, חיים!

לפי המדד הזה ישראל נמצאת מעל הרבה מדינות אירופאיות, אז לא נראה לי שלכך תומר התכוון.

"המדד פותח ב-1990 על ידי הכלכלן הפקיסטני מחבוב אל-חאק". נו באמת, חיים!

לפי המדד הזה ישראל נמצאת מעל הרבה מדינות אירופאיות, אז לא נראה לי שלכך תומר התכוון.

אני אשם שהוא פקיסטני?!?
וזה המדד שהאו"ם שמום משתמש בו ב-20 השנים האחרונות. וישראל מעל לכמה מדינות אירופאיות כי מי שמתעמק במדד המצוין הזה רואה שהוא בוחן את ישראל לאורך גבולות 67 בלבד ולא כולל את השטחים הכבושים.

אני אשם שהוא פקיסטני?!?
וזה המדד שהאו"ם שמום משתמש בו ב-20 השנים האחרונות. וישראל מעל לכמה מדינות אירופאיות כי מי שמתעמק במדד המצוין הזה רואה שהוא בוחן את ישראל לאורך גבולות 67 בלבד ולא כולל את השטחים הכבושים.

כן, אתה אשם שאתה מביא מדדים פקיסטנים! זה עדיין לא עונה על השאלה מה המדד שבו ישראל נמצאת מתחת לכל המדינות האירופאיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית