הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בקשר למכס, משהו שלא נתקלתי בו עדיין...

• פותח/ת השרשור Thor
  • פורסם בתאריך

Thor

משתמש קבוע
1,332
1
נק' מוניטין:
4,265
1,332
1
אוקיי אז זה הסיפור-
קניתי בסאמסונג גאלקסי מebay, ב419$, והיום קבלתי הודעה מהדואר שזה הגיע וטלפון להתקשר, התקשרתי, ואומרים לי שאני מחוייב ב420~ שקל מכס(משהו כזה, לא נכנס לשקלים בודדים), עכשיו היא הפקידה שם אומרת לי שמדובר ב15% מע"מ+15% מע"מ על המוצר+110 שקל דמי שחרור או משהו כזה, אני לא יודע.

הדבר היחיד שאני יודע, זה שכבר הזמנתי דברים בעבר, בהרבה, מebay, וגם דברים יותר יקרים, ואף פעם זה לא קרה לי, תמיד או שהחבילה הגיע לי לדואר ליד הבית, והייתי צריך לשלם שם, או ששלחו למכס בחיפה והייתי פשוט צריך לשלם את ה% מהמחיר עצמו, שזה סבבה מחבינתי.

עכשיו פתאום טלפון עם חברת שליחים של הדואר... שצריך לקבוע שעה מתי שהם יביאו לי את החבילה, ואז לשלם להם... מה שכן הבנתי שזה היה בדואר ems(אין לי מושג מה זה אומר), שזה הבחור שלחתי ולא אמרתי שישלח לי את זה בדואר הספציפי הזה, יכול להיות שזאת הסיבה לכל מה שקורה פה?

כן, מה שקורה פה זה ש-EMS מוציאים את החבילה מהמכס בשבילך, ולוקחים לך סכום סמלי של כמה כסף שבא להם על זה, ואתה לא יכול לעשות עם זה כלום. אם תסרב לשלם עך החבילה הם יחזירו אותה לשולח.

הפתרון היחיד הוא לא להזמין לארץ ב EMS.

• פותח/ת השרשור
אוקיי מקריאה קטנה באתר של דואר ישראל, הבנתי שזה משהו שאני צריך להרשם אליו או לבקש, למה לאזעזל הם עושים את זה על דעת עצמם? "במקום שתלך לשחרר לבד מהמכס, נשחרר לך, אבל נקח ממך טונה של כסף בדרך", וגם לא מובן לי איך כל ה"עמלות" על פלאפון התטברו ל420 שקל, משהו יודע אם אפשר לעשות משהו, או שאין מה לעשות?

---------- התגובה התווספה ב 22:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:02 ----------

כן, מה שקורה פה זה ש-EMS מוציאים את החבילה מהמכס בשבילך, ולוקחים לך סכום סמלי של כמה כסף שבא להם על זה, ואתה לא יכול לעשות עם זה כלום. אם תסרב לשלם עך החבילה הם יחזירו אותה לשולח.

הפתרון היחיד הוא לא להזמין לארץ ב EMS.

אז זהו, שלא הזמנתי בems, זה פעם ראשונה שזה קורה לי, אולי הבחור הזה שלח לי ככה(הוא מארה"ב), זה כנראה המצב הא?

אבל לפי מה שכתוב להם באתר זה אני שצריך לבקש את השרות שישחררו במקומי, למה הם עושים את זה על דעת עצמם?

בפשטות, שליחה מסוג EMS אסורה בהחלט מפני שאתה עלול לשלם חוץ ממע"מ גם מכס מה שעושה שאתה תשלם עד פי 1.7 מי מה שעולה המכשיר, וזה עדיין עלול לישתלם לך! זה תלוי במוצר שקנית.
בגלל זה משתמשים בשליחת דואר רגיל ששם חייב לשלם מע"מ (16.5% בערך) ולפעמים זה לא עובר במכס ולפעמים כן.
ובכן, יש לך טבלת מכסים שגם אם תקרא את כולה בסופו של דבר לא תבין כמה יהיה שווי המכס של המוצר שקנית, אבל מה שכן אתה צריך לדעת ש 16.5% מהמחיר של המכשיר אתה תשלם, ויש סיכוי שהוא לא ידוע (תלוי בבודק המוצר) שהוא יבדוק את המוצר וישים אליו מכס. בדר"כ משתמשים בשיטות כמו לשים מדבקות של 50$ על הקופסא ודברים כאלו בכדי להמחיש משהו שקרי לדואר, אבל האנשים בדואר לא דפוקים היום ויש להם את ההרשאה לפתוח כל קופסא.
בקיצור, דואר רגיל הכי מומלץ - אך כמובן יש לו את החסרונות שלו.
שמח לעזור 😃
סופ"ש מצויין.

נערך לאחרונה:
תבדוק, השולח בוחר את צורת המשלוח, וזה כנראה היה כתוב ב ebay. הם עושים את זה על דעת עצמם כי הם יכולים להרשות לעצמם. אל תזמין דרכם יותר.

• פותח/ת השרשור
כן את זה הבנתי, אתם לא מבינים, אני יודע ומכיר את כל הטריקים האלה ויודע גם איך להזמין ועם איזה דואר, אני גם הסברתי את זה למוכר, שכנראה עשה משהו אחר, ושלח את זה לא כמו שבקשתי, הקטע הוא, זה לא אני-הקונה שאמור לבקש את שרות ems, זה תלויי במוכר ששולח את החבילה?

---------- התגובה התווספה ב 22:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:08 ----------

הבנתי תודה רבה על ההסבר, אני מניח שאני אבדוק איך הוא שלח את זה, זה פעם ראשונה שזה קורה לי, אני הזמנתי כבר מחשבים ניידים, קונסולות משחק ודברים בסגנון ואף פעם זה לא קרה לי הדבר הזה...

---------- התגובה התווספה ב 22:12 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:09 ----------

US Postal Service Priority Mail International Small Flat Rate Box

זה מה שהיה כתוב בפרטי המשלוח, זה ems?

כן את זה הבנתי, אתם לא מבינים, אני יודע ומכיר את כל הטריקים האלה ויודע גם איך להזמין ועם איזה דואר, אני גם הסברתי את זה למוכר, שכנראה עשה משהו אחר, ושלח את זה לא כמו שבקשתי, הקטע הוא, זה לא אני-הקונה שאמור לבקש את שרות ems, זה תלויי במוכר ששולח את החבילה?

---------- התגובה התווספה ב 22:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:08 ----------

הבנתי תודה רבה על ההסבר, אני מניח שאני אבדוק איך הוא שלח את זה, זה פעם ראשונה שזה קורה לי, אני הזמנתי כבר מחשבים ניידים, קונסולות משחק ודברים בסגנון ואף פעם זה לא קרה לי הדבר הזה...
שאלה, תוכל בבקשה להגיד לי ממי הזמנת קונסולת משחק כי אני מת להזמין איזשהי קונסולת משחק מEBAY במחיר זול.
בכמה יצאת מורווח אם תשלם ת' 400 שקל בדואר?

• פותח/ת השרשור
הזמנתי פספ 2000 לפני כמה שנים ב100$ במצב מעולה, זה עבר במכס מבלי ששילמתי.

---------- התגובה התווספה ב 22:12 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:09 ----------

לא זה לא EMS ואתה יכול ליצור קשר עם השולח ולומר לו שבגלל שהוא שלח EMS יש לך בעיות עכשיו ותתקדמו משם, מקסימום תתלונן ל EBAY ו PAYPAL ותקבל החזרים.

הדואר לא עושים את זה על דעת עצמם, זה שמכר לך שלח את זה ב-EMS, וזה מה שעושים בארץ בשירות EMS (כרגיל ממציאים עמלות ומיסים).
עוד יחסית יצאת בזול - לא לקחו לך 15% מע"מ + 15% מכס + 110 שקל כמו שאתה חושב, כי אז היה יוצא 560~ ש"ח.

זה גלקסי I9000? אם כן, תתנחם בעובדה שעדיין הבאת אותו ב-900~ שקל פחות ממה שהוא עולה כאן.

*---- עכשיו ראיתי שכתבת US Postal Service Priority Mail International Small Flat Rate Box
זה בכלל לא EMS

אכן כן ידידי, USPS הוא טיפ טיפה יותר איטי מEMS שיש בארץ.
USPS = EMS
אתה חייב להימנע משליחות USPS
גם UPS נתקע אבל יש לך יותר שליטה מאשר ב USPS שאין לך שליטה בכלל על המכס שיתנו לך על המכשיר שהזמנת, וגם יש פחות סיכוי שזה יתקע ב UPS.

• פותח/ת השרשור
כן... קראתי עכשיו קצת על הונשא הבנתי שזאת הבעיה, איזה חרא, ראיתי usps, ומשום מה לא הבדלתי בינם לבין ups, שעם זה הזמנתי בעבר ולא היו לי בעיות, אז חשבתי שזה בטוח, איזה חארות, בכוונה עשו ככה שזה נראה בול אותו הדבר!:(

---------- התגובה התווספה ב 22:31 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:27 ----------

רגע משה, עכשיו ראיתי את התגובה שלך... אז זה כן ems או לא ems?

---------- התגובה התווספה ב 22:33 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:31 ----------

טוב אני לא מבין מה קורה כן, אני הולך לשלוח אימייל למוכר

נערך לאחרונה:
USPS = EMS
גם UPS נתקע אבל יש לך יותר שליטה מאשר ב USPS שאין לך שליטה בכלל על המכס שיתנו לך על המכשיר שהזמנת, וגם יש פחות סיכוי שזה יתקע ב UPS.
לא מדוייק.
USPS זה השירות הדואר הרגיל של ארה"ב (United States Postal Service). ה USPS שולח במצב של Priority Mail או First class mail או שיש להם אפשרות לשלוח את זה ב EMS שהם בעצם Express Mail Service כחלק מחברת Universal Postal Union (UPU) והם לא קשורים ישירות ל USPS, הם פשוט מספקים להם שירות של דואר מהיר.
יש ל USPS עוד שירותים של דואר אקספרס כמו Global Express ועוד כמה (דרך הים וכו').

לא מדוייק.
USPS זה השירות הדואר הרגיל של ארה"ב (United States Postal Service). ה USPS שולח במצב של Priority Mail או First class mail או שיש להם אפשרות לשלוח את זה ב EMS שהם בעצם Express Mail Service כחלק מחברת Universal Postal Union (UPU) והם לא קשורים ישירות ל USPS, הם פשוט מספקים להם שירות של דואר מהיר.
יש ל USPS עוד שירותים של דואר אקספרס כמו Global Express ועוד כמה (דרך הים וכו').
אוקיי אז בסה"כ צריך להימנע משליחות USPS ולשאוף לUPS למשל? הרי, יש מגוון אופציות כמו שהצגת פה ל USPS, אולי לבקש מהמוכר במה לבחור ולשלם את מחיר שליחת המוצר בהתאם? אם כן, אז מהי השליחה העדיפה ביותר?(זאת-אומרת עם כמה שפחות סיכוי למכס כמובן)

USPS = EMS

מה קשור UPS עכשיו? למה אתה סתם מקשקש נו!

ב-USPS בגדול יש לך First Class, Priority, Express.
Express = EMS.

עוד פעם משה הקדים אותי ✌️

• פותח/ת השרשור
אוקיי אני רוצה להגיש תלונה לpay-pal ולebay, מה לכתוב בכל אחת מהתלונות?

לפני זה תיצור קשה עם הקונה ותראה מה הוא מוכן לעשות בשבילך, אם כלום אז תפתח טיקט ב EBAY, אצל PAYPAL אין מה לפתוח כי התשלום עבר בהצלחה וקיבלת את המוצר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית