הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר למספר חזרות

• פותח/ת השרשור BARXX
  • פורסם בתאריך

BARXX

משתמש מתחיל
23
0
נק' מוניטין:
0
23
0
שלום יש לי גנטיקה מצויינת הכל הולך יופי אני מיתפתח מהר אבל החזה השריר היחיד שלא מתפתח אצלי אני יודע שזה דבר מולד אבל השאלה איך אני יתקדם מהר יותר עם 8 חזרות פחות משקול ?או עם 6 חזרות יותר משקל?

ועוד שאלה עם למשל אני עובד ביום ראשון על היד האחורית אז מותר לי ביום שני לעבוד על החזה כי יש תרגילים שמפעילים תיד האחורית?

תודה רבה מראש:)

קודם כל אני מציע לך להגביר את האנטנסיביות של האימון (אני אוהב לעבוד עד כשל) תעבוד עם משקל שמאפשר לך להגיע לכשל בסביבות 8-10 חזרות. לגבי השאלה השניה שלך . זה לא ממש מומלץ אבל הכל תלוי בהתאוששות שלך. אבל עם עבדת אינטנסיבי מספיק היד אחורית שלך תכאב מדי כדי לעבוד על חזה. אני הייתי משהו כמו חזה+יד קידמית גב מנוחה כתפיים + יד אחורית רגליים מנוחה וחוזר חלילה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה מה עדיף למשל 20 קילו בכל צד בבנץ' פרס ואז לעשות את זה חלק ולהרגיש גירוי גם או לעשות למשל 25 בכל צד ולעבוד ממש קשה אבל לא להרגיש כל כך גירוי?

ולא הבנתי כל כך אבל מה יותר עדיף 6 חזרות או 8?

עזוב את המשקל זה לא רלוונטי. תגיע למשקל שבוא אתה מבצע 8-10 חזרות על לכשל מוחלט (כשל זה שאתה לא יכול לבצע עוד חזרה ללא עזרה).

• פותח/ת השרשור
אה הבנתי תודה אחי ועם אני יעשה אותו דבר 6 חזרות כמו שאמרתה לי עד כשל זה יפיק אותו תוצאות או פחות טובות?

זה תלוי בהרבה גורמים. בדרך כלל 8-10 חזרות זה הטווח היעיל להיפותרופיה. אבל כל אחד מגיב אחרת תנסה ותראה איך אתה מגיב.

adimenia אשמח להסבר/מאמר איך כשל מתבטא בגדילה של השריר (יותר מתח?) והאם זו לא בעיה למערכת העצבית להגיע לכשל כל אימון?

אני מציע לקרוא קצת מאמרים בפורטל לפני שאתה שואל שאלות השייכות לאשכול השאלות המפגרות.

במקום לחנך אותי, אתה יכול להפנות למאמרים כאלה. לפי דעתי זה יהיה יותר יעיל.
אני זה שביקשתי מאמרים בנושא,אז תסביר לי,איך אני אמור להפנות למאמרים בנושא אם אין לי כאלה?
(ואת זאת ניתן להסיק מהבקשה שלי)

אני זה שביקשתי מאמרים בנושא,אז תסביר לי,איך אני אמור להפנות למאמרים בנושא אם אין לי כאלה?
(ואת זאת ניתן להסיק מהבקשה שלי)

אתה מבולבל. ההודעה הראשונה שלי הייתה מופנית לפותח האשכול.

אני מציע לך לקרוא גם מאמרים של ארתור ג'ונס. ובכלל על HIT ומה הבסיס מדעי מאחורי זה.

בגדול לגבי השאלה שלך להגיע לכשל בכל סט בכל תרגיל זה דבר שהוא כמעט בלתי אפשרי ולא יעיל וסביר להניח שלא תוכל להתאושש מאימון כזה והדרך ל overtraining היא קצרה. כל העניין של תכניות HIT ועבודה לכשל מוחלט (יש לקחת בחשבון גם עבודה אקצנטרית ולא רק אקוצנתרית) היא ווליום נמוך ומנוחה מספקת. אם אתה עובד בווליום נמוך 1-2 סטים עד כשל מוחלט 3-4 תרגילים לשריר העומס על מערכת העצבים הוא ברמה סבירה שמאפשרת התאוששות מספקת. כל המטרה היא להעמיס את השריר בצורה כזאת על מנת שהוא יבצע overcompnesation. אני לא אכנס פה לעומק המדעי של מה עובד מאחורי היישום כי זה לא המקום. אבל אני מציע לך לחקור את הנושא. מה שכן עבוד ב HIT שונה לגמרי ממה ש"מקובל" לי לקח הרבה זמן להתרגל לזה פסיכולוגית.

נערך לאחרונה:
אני מציע לך לקרוא גם מאמרים של ארתור ג'ונס. ובכלל על HIT ומה הבסיס מדעי מאחורי זה.

בגדול לגבי השאלה שלך להגיע לכשל בכל סט בכל תרגיל זה דבר שהוא כמעט בלתי אפשרי ולא יעיל וסביר להניח שלא תוכל להתאושש מאימון כזה והדרך ל overtraining היא קצרה. כל העניין של תכניות HIT ועבודה לכשל מוחלט (יש לקחת בחשבון גם עבודה אקצנטרית ולא רק אקוצנתרית) היא ווליום נמוך ומנוחה מספקת. אם אתה עובד בווליום נמוך 1-2 סטים עד כשל מוחלט 3-4 תרגילים לשריר העומס על מערכת העצבים הוא ברמה סבירה שמאפשרת התאוששות מספקת. כל המטרה היא להעמיס את השריר בצורה כזאת על מנת שהוא יבצע overcompnesation. אני לא אכנס פה לעומק המדעי של מה עובד מאחורי היישום כי זה לא המקום. אבל אני מציע לך לחקור את הנושא. מה שכן עבוד ב HIT שונה לגמרי ממה ש"מקובל" לי לקח הרבה זמן להתרגל לזה פסיכולוגית.

תודה רבה על התשובה.
אני עכשיו מתחיל לקרוא את המאמר מהאתר של לייל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית