הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגדרה של מתאמן מתחיל

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
ההגדרה של מתאמן מתחיל כאחד שיכול להתקדם מאימון לאימון היא הגדרה על פי מי?
ריפטו? או שזו הגדרה מוסכמת בעיניי רבים? (אותם רבים צריכים להיות בעלי סמכות, לא בעל הסכמת חברי הפורום :-P)

כי אני אגיד לכם מה
בקורס שאני עושה עכשיו יש הרבה חומר בסך הכל נחמד, אין גישות קיצוניות כמו "זה לא טוב" "זה טוב" "זה ככה". דואגים להסביר שיש דברים עם מחקרים לכאן ולכאן ושכל דבר טוב למישהו מסויים ולא טוב למישהו אחר.
אבל יש דברים קצת בתחום אפור

כמו הגדרה של מתאמן מתחיל

הגענו לשיטות אימון. כרגע אנחנו בשיטות אימון אירוביות. העניין שאין הגדרה למתאמן מתחיל, לפחות לא הגדרה מוסכמת. פשוט המרצה אומר לנו "אני מעריך את הרמה של המתאמן לפי מה שהוא יספר לי וכל אני אוכל להסיק מה רמתו".
זה נשמע קצת בעייתי. חסרים אנשים שיגידו לי שהם התאמנו עם יוסי יד 52 והם סוסים?
אני מדבר על אנשים בריאים, לא קהל מתאמנים מיוחד עם בעיות ספציפיות.
לכן זה רפרנס נורא לא נכון להסתמך על סיפורים של מתאמן.

זה קצת צרם לי שבקורס שנכנסים לרמות יחסית עמוקות של אנטומיה ופיזיולוגיה (שוב הכל יחסי אבל באמת שיש דברים שאני לא מבין למה צריך לדעת אותם) אין הגדרה למתאמן מתחיל.

כמו כן עוד דבר שנזכרתי בו לגבי שריפת שומנים. אין התייחסות כמעט למאזן קלורי. אנחנו לומדים על שריפת קלוריות ושומנים רק ביחס לשלושת מסלולי האנרגיה ועצימות האימון ושבסופו של דבר ככל שהוצאתי יותר קלוריות בעצימות יותר גבוהה היתרון לא יהיה בכך שבסוף היום שפרתי יותר אלה היתרון הוא שרוב מאגרי האנרגיה הגיעו מהפחמימות ולכן כשאני אוכל רוב האנריגה תלך למילוי הגליקוגן ולא למצבורי השומן.

שאלתי את המדריכה לגבי המאזן אחרי השיעור והיא אומרת בטח שהסברתי את זה. אמרתי לה תכלס שזה לא היה ברור בכלל. שאלתי אותה גם האם אפשר לעלות בשריר ולרדת באותו הזמן בשומן (שוב לא דיברו על זה בכלל. אולי חצי מילה בשיעור הראשון. ומה גם שרוב התלמידים נראה לי קיבלו תחושה שזה אפשרי) והיא אמרה שכן. אם תעלה בשריר אז אחוז השומן ירד ביחס שלו.
אמרתי לה שבשביל זה צריך לעלות בכמויות ממש ענקיות של שריר (לעלות נקי מן הסתם) והיא לא ידעה מה להגיד לי. קיצר לא רציני.

אני מתכוון לדבר עם רכז הקורס שהוא דווקא גבר ואני אגיד לו ששני דברים כל כך בסיסיים לא מקבלים משפט אחד בכל הקורס.

אז השאלה שלי אחרי החפירה האם ההגדרה של מתאמן מתחיל היא הגדרה מוסכמת בעיניי רבים?

כשמדברים על רמת המתאמן מדברים למעשה על קצב ההתאוששות שלו ממאמץ מסויים והזמן שלוקח לגופו להסתגל לאותו מאמץ

אצל מתאמן מתחיל זה לוקח 48 שעות~ עד להסתגלות מלאה.. ולכן אפשר להעלות משקל מאימון לאימון

אצל מתאמן בינוני זה משבוע לשבוע...

ואצל מתאמנים מתקדמים צריך כבר כל מני מניפולציות ובניית עומסים לטווחים יותר ארוכים משבוע כדי להתקדם

אני אשלח לך משהו

אתם לא נכנסים אפילו לרמות שטוחות של אנטומיה ופיזיולוגיה- אז אל תחשוב שאתם מעמיקים.
לא מזלזול- זה פשוט ככה.
איפה אתה עושה את הקורס? מי הרכז?

כה אנחנו לומדים ממש רק את הבסיס ... באמת ממש לא מעמיק

אני עושה בשלוחה של המכללה של וינגייט אני חושב שהוא עושה בשיאים

לפי מיטב הבנתי הקורש שאני עובר יותר ליצני

• פותח/ת השרשור
אני עושה בשלוחה של וינגייט, לא של המכללה.

לגבי אנטומיה ופיזיולוגיה. ברור שזה לא ברמה שאתה לומד, הכוונה שלי שאני חושב שזה יותר תאוריה פחות פרקטיקה.
זה לא מזיק לדעת איפה כל שריר מתחיל ואיך לנתח תנועות וזה מוסיף לרמה, אבל בתכלס במכון אף אחד לא מדבר בשפה הזאת, ואחד הדברים החשובים זה הפרקטיקה של האימון. לא הגענו עדיין לתכניות אימון אנאירובי, אבל לא היה מזיק אם ילמדו פרקטיקה כמו שהיא מוסברת למשל כמו בSS.

קצת חבל לי שרוב הדברים מבוססים על שינון ופחות על הבנה ועל יישום.

כשמדברים על רמת המתאמן מדברים למעשה על קצב ההתאוששות שלו ממאמץ מסויים והזמן שלוקח לגופו להסתגל לאותו מאמץ

אצל מתאמן מתחיל זה לוקח 48 שעות~ עד להסתגלות מלאה.. ולכן אפשר להעלות משקל מאימון לאימון

אצל מתאמן בינוני זה משבוע לשבוע...

ואצל מתאמנים מתקדמים צריך כבר כל מני מניפולציות ובניית עומסים לטווחים יותר ארוכים משבוע כדי להתקדם

אני אשלח לך משהו
מה שאתה אומר מאוד מוזר לי.
ככל שמישהו מתאמן ברמה גבוהה יותר, הייתי מצפה שהגוף דווקא יוכל להתאושש טוב יותר. הריי הגוף כבר מאומן.
לפחות באימונים אירוביים ככל שאתה מתאמן ברמה גבוהה יותר זמן ההתאוששות שלך הוא קצר יותר, ולכן אתה יכול להתאמן יותר, ולעשות אימונים קשים יותר בלי להיפצע וככה להגיע לרמות גבוהות יותר.

נערך לאחרונה:
ככל שמישהו מתאמן ברמה גבוהה יותר, הייתי מצפה שהגוף דווקא יוכל להתאושש טוב יותר. הריי הגוף כבר מאומן.
לפחות באימונים אירוביים ככל שאתה מתאמן ברמה גבוהה יותר זמן ההתאוששות שלך הוא קצר יותר, ולכן אתה יכול להתאמן יותר, ולעשות אימונים קשים יותר בלי להיפצע וככה להגיע לרמות גבוהות יותר.

הגוף של מתאמן מתחיל יוצא משיווי משקל(הומוסטאזיס) בקלות יחסית ולכן הוא יראה שיפור גם בקלות יחסית. מתאמן מתקדם יותר יצטרך לעבוד הרבה יותר קשה בשביל להוציא את הגוף שלו משיווי משקל - יעבוד הרבה יותר קשה בשביל לראות הרבה פחות התקדמות ממתאמן מתחיל.
המתאמן מתחיל יעבוד במשקלים יותר נמוכים ופחות סטים וכו' בשביל לראות שיפור ולכן יוכל להתאושש ב48 שעות.
המתאמן מתקדם יצטרך לבצע יותר סטים , במשקלים הרבה יותר גבוהים( להעמיס על הגוף הרבה יותר) בשביל להגיע לשיפור. ולכן הוא יצטרך יותר זמן מנוחה.

FBW של 1X15 במכונות זה ככה לחודש הראשון שיקבל טונוס שריר אחי
אחי AB זה מתחיל
ABC מתקדם אחי
ABCD זה כבר מתחרה אחי
ושני אימונים ביום זה בילדר פרו אחי

ככל שאתה מתקדם אתה יותר ויותר קרוב לפוטנציאל הגנטי שלך
מה שאומר שכדי להתקדם.. אתה צריך להשקיע הרבה יותר מאמץ ותחנון מאשר בתחילת דרכך

ככל שאתה מתקדם אתה יותר ויותר קרוב לפוטנציאל הגנטי שלך
מה שאומר שכדי להתקדם.. אתה צריך להשקיע הרבה יותר מאמץ ותחנון מאשר בתחילת דרכך

עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון.
ככל שמישהו הוא יותר מתקדם השיפור שלו יהיה קטן יותר. זה לא אומר שההתאוששות תהיה פחות טובה.

עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון.
ככל שמישהו הוא יותר מתקדם השיפור שלו יהיה קטן יותר. זה לא אומר שההתאוששות תהיה פחות טובה.

ההסתגלות וההתאוששות שלא מאמונים תיהי איטית יותר בגלל שהוא יצטרך לעבוד בצורה יותר עצימה כדי להתקדם

בתור מתחיל בגלל קצב ההתאוששות וההסתגלות המהירים אתה יכול לעבוד 3 פעמים כבד בשבוע

נניח

סקוואט - 110
אימון אחרי
סקוואט - 115
אימון אחרי
סקוואט - 120

תנסה לעושת את זה כשאתה קרוב לפוטנציאל הגנטי ותגיע מהר מאוד לאימון יתר... ו/או שכנראה אל תעמוד באימון

נניח

סקוואט - 220
אימון אחרי
סקוואט - 222.5
אימון אחרי
סקוואט - 225

בגלל זה ככל שאתה מתקדם התוכניות נעשות יורת מורכבות ומתוכננות

SS - מתחילים
3 פעמים סקוואט כבד בשבוע

מדקאו - בינוניים
פעמיים סקוואט כבד בשבוע

טקסס מטהוד - בינוניים עדיין [אבל בשלב יותר מתקדם של רמת המתאמן הבינוני]
סקוואט כבד 1 בשבוע
ופה יש גם חלוקה לאורך השבוע של
אימון נפח - שמוציא מהומאוסטזיס
אימון התאוששות - שתנחש מה הוא אמור לעשות
אימון עצימות - שמיועד לשבור את השיא עקב היציאה מהומאוסטזיס וההסתגלות לעומס

אחרי אלה יש לדוגמא את

5X5 גלן פנדלי - מתקדמים

התוכנית הזאת כבר מורכבת בצורה של חלוקה של כמה שבועות נפח שבוע-שבועיים התאוששות ולאחר מכן כמה שבועות של עצימות

אם תיקח מתאמן ברמת מתקדמת ותיתן לו לעבוד בתוכנית של מתאמן בינוני [שהוא כנראה עבר בה בדרך האימון שלו עד להיותו מתאמן מתקדם.. אחרת הוא לא היה מגיע לרמה של מתאמן מתקדם] הוא כנראה יגיע או לאימון ירת או לא יצליח להתקדם

מקווה שעכשיו זה יותר מובן

ההסתגלות וההתאוששות שלא מאמונים תיהי איטית יותר בגלל שהוא יצטרך לעבוד בצורה יותר עצימה כדי להתקדם

בתור מתחיל בגלל קצב ההתאוששות וההסתגלות המהירים אתה יכול לעבוד 3 פעמים כבד בשבוע

נניח

סקוואט - 110
אימון אחרי
סקוואט - 115
אימון אחרי
סקוואט - 120

תנסה לעושת את זה כשאתה קרוב לפוטנציאל הגנטי ותגיע מהר מאוד לאימון יתר... ו/או שכנראה אל תעמוד באימון

נניח

סקוואט - 220
אימון אחרי
סקוואט - 222.5
אימון אחרי
סקוואט - 225

בגלל זה ככל שאתה מתקדם התוכניות נעשות יורת מורכבות ומתוכננות

SS - מתחילים
3 פעמים סקוואט כבד בשבוע

מדקאו - בינוניים
פעמיים סקוואט כבד בשבוע

טקסס מטהוד - בינוניים עדיין [אבל בשלב יותר מתקדם של רמת המתאמן הבינוני]
סקוואט כבד 1 בשבוע
ופה יש גם חלוקה לאורך השבוע של
אימון נפח - שמוציא מהומאוסטזיס
אימון התאוששות - שתנחש מה הוא אמור לעשות
אימון עצימות - שמיועד לשבור את השיא עקב היציאה מהומאוסטזיס וההסתגלות לעומס

אחרי אלה יש לדוגמא את

5X5 גלן פנדלי - מתקדמים

התוכנית הזאת כבר מורכבת בצורה של חלוקה של כמה שבועות נפח שבוע-שבועיים התאוששות ולאחר מכן כמה שבועות של עצימות

אם תיקח מתאמן ברמת מתקדמת ותיתן לו לעבוד בתוכנית של מתאמן בינוני [שהוא כנראה עבר בה בדרך האימון שלו עד להיותו מתאמן מתקדם.. אחרת הוא לא היה מגיע לרמה של מתאמן מתקדם] הוא כנראה יגיע או לאימון ירת או לא יצליח להתקדם

מקווה שעכשיו זה יותר מובן

מסכים עם כל מה שכתבת, חוץ מהטענה שטקסס יותר מתקדמת ממדקאו. יש הרבה שממשיכים לטקסס ישר אחרי SS. יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהתכניות (למשל - יום נפח יותר מעייף בטקסס לעומת הנפח במדקאו (נומינלית אגב, אם נחשב נפח אימון - לא יודע אם יש הבדל משמעותי), אבל במדקאו אתה מגיע לסט עצימות כשאתה כבר עייף ואחרי לא מעט נפח ובטקסס אתה בא אליו רענן לגמרי), אבל לא נראה לי שאפשר לקבוע שאחת יותר מתקדמת מהשנייה.

שניהן מתאימות לכל מתאמן בינוני על אחת כמה וכמה אחד שסיים את SS

אבל לרב מי שסיים את מדקאו ולא מצליח להתקדם איתה יותר.. יוכל להמשיך להתקדם בצורה שבועית עם טקסס
זאת הכוונה.. כנראה לא ניסחתי את זה נכון

אתה לא מבין למה אני מתכוון.
נניח אני ברמה X, ואתה ברמה Y.
נניח שY>X.
זה ברור שתתקדם פחות מאימון לאימון, וזה מה שרשמתי, אבל אתה תתאמן יותר, ואימונים יותר אינטנסיביים בלי להפצע, מה שאומר שההתאוששות שלך טובה יותר.

אתה לא מבין למה אני מתכוון.
נניח אני ברמה X, ואתה ברמה Y.
נניח שY>X.
זה ברור שתתקדם פחות מאימון לאימון, וזה מה שרשמתי, אבל אתה תתאמן יותר, ואימונים יותר אינטנסיביים בלי להפצע, מה שאומר שההתאוששות שלך טובה יותר.

אני לא חושב שההתאוששות טובה יותר..

אולי טובה יותר בהתאם לעומס נתון

נגיד 140 קילו סקוואט.. למאתמן מתחיל ומתאמן מתקדם .. למתחיל יהיה הרבה יותר קשה להתאושש מ 140 סקוואט ביחס למתקדם.. אבל זה בגלל שלמתאמן המתקדם זה ממשמן כבר לא משקל עצים

לגבי איך אפשר להתאמן יורת עצים ולא להפצע.... התוכניות בנויות עם ימי מנוחה או צורה כזאת או אחרת של בנייה של השבועות או הימים בשבוע ככה שהגוף כן יכול להתאושש למרות העומס העצים...

אני לא חושב שההתאוששות טובה יותר..

אולי טובה יותר בהתאם לעומס נתון

נגיד 140 קילו סקוואט.. למאתמן מתחיל ומתאמן מתקדם .. למתחיל יהיה הרבה יותר קשה להתאושש מ 140 סקוואט ביחס למתקדם.. אבל זה בגלל שלמתאמן המתקדם זה ממשמן כבר לא משקל עצים

לגבי איך אפשר להתאמן יורת עצים ולא להפצע.... התוכניות בנויות עם ימי מנוחה או צורה כזאת או אחרת של בנייה של השבועות או הימים בשבוע ככה שהגוף כן יכול להתאושש למרות העומס העצים...

ההפך, אם מתאמן מוגדר כמתחיל ויכול לעשות סקוואט 140 קילו, אז בהגדרה הוא מתאושש ממנו לאימון הבא.

ההפך, אם מתאמן מוגדר כמתחיל ויכול לעשות סקוואט 140 קילו, אז בהגדרה הוא מתאושש ממנו לאימון הבא.

נכון 😵

אבל עדיין למתאמן מתקדם 140 כנראה יהיה 60-70% מ RM1
[כן זה מופשט.. אבל סתם נניח שלמתאמן המתקדם יש 220 סקוואט.. וכן לא דיברנו לכמה חזרות.. אז נניח 5]
ככה שלמעשה יהיה לו הרבה יותר פשוט להתאושש מזה... אני חושב

אני אשמח לשמוע באמת איזו מילה ממך אלכס לגבי זה

נכון 😵

אבל עדיין למתאמן מתקדם 140 כנראה יהיה 60-70% מ RM1
[כן זה מופשט.. אבל סתם נניח שלמתאמן המתקדם יש 220 סקוואט.. וכן לא דיברנו לכמה חזרות.. אז נניח 5]
ככה שלמעשה יהיה לו הרבה יותר פשוט להתאושש מזה... אני חושב

אני אשמח לשמוע באמת איזו מילה ממך אלכס לגבי זה

ברור שזה תלוי בעצימות.
למתאמן מתחיל יש יכולת התאוששות יותר טובה, ויכולת לבצע הרבה יותר עבודה, אבל המשקלים שהוא מרים וכמות העבודה שהוא יכול וצריך לעשות לא מאפשרים התאוששות מהירה כמו של מתאמן מתחיל.
it's in the book!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית