הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ביקורת Front squat

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
בLB היו הרבה נקודות כאלו שהייתי חושב עליהן לפני ובזמן הסט בשביל הטכניקה (משקל על העקבים, ברכיים החוצה, היפ דרייב, גב ישר, מבט, באונס....), על מה צריך לשים לב ולחשוב בfront squat?

והנה סרטון, אשמח לביקורת

עריכה: סרטון חדש למטה
✌️

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני חושב שהאחיזה שלך טיפה בעייתית כי זה נראה כאילו שאתה יורד למטה המרפקים שלך גם צונחים וזה יהיה בעיה במשקלים גבוהים יותר.

אתה לא מחזיק נכון, אתה לא מרים מרפקים ואתה מתכופף עם המוט.
אתה צריך להשעין את המוט על הכתף ורק לתמוך עם הידיים, לא לאחוז במוט. אתה צריך להכניס מרפקים לכיוון הגוף וכל הזמן לחשוב על להרים אותם, זה יעזור לך בעליות במשקלים גבוהים יותר. גם כאן צריך פשוט להוציא ברכיים ולהתיישב אחורה, בעליה לשמור על גב ולא לנטות קדימה.

אם תעשה היפ דרייב בפרונט סקוואט אתה תיפול קדימה.
אתה אומר לרדת כמה שיותר אנכית, זאת אומרת לשלוח את הבירכיים קדימה. זה די ההפך מLB.
השמירה על המרפקים למעלה תגרום לך לשמור גב, אתה לא יכול לשמור החזה מתוח כשהמרפקים למטה. זה ישמור לך על הגב במשקלים גבוהים. בדרך כלל למי שרגיל לעשות LB לוקח זמן להתרגל לFS בגלל העניין של הגמישות בבירכיים, אלה אם כן אתה גמיש טבעית.

• פותח/ת השרשור
תודה, באמת אני רואה שהאחיזה לא טובה, אני אשים לב לזה פעם הבאה.

ותהיתי אם יש עניין של היפ דרייב או שאין בכלל, כנראה שאין בFS.
מה הכוונה גמישות בברכיים?

אתה צריך לשלוח את הבירכיים קדימה. בLB אתה מקבע את הבירכיים בנקודה מסוימת והולך עם התחת אחורה.
פה זה הפוך אתה מתקבע עם האגן ויורד בצורה כמה שיותר אנכית, בשביל שזה יקרה אתה חייב לשלוח את הבירכיים קדימה.

בLB היו הרבה נקודות כאלו שהייתי חושב עליהן לפני ובזמן הסט בשביל הטכניקה (משקל על העקבים, ברכיים החוצה, היפ דרייב, גב ישר, מבט, באונס....), על מה צריך לשים לב ולחשוב בfront squat?

והנה סרטון, אשמח לביקורת
YouTube - Front squat

✌️

קודם כל מוניטין על הפרונט סקוואט 😍

לגבי CUES, תוריד את ההיפ דרייב (לא אמור להיות ב-FS ), והייתי חושב על דחיפה של המרפקים(אפילו אם אתה מרגיש שאתה נחנק ) למעלה כל הסט, גם אם זה לא ירגיש לך נוח בירידה בעלייה אתה תבין שזה חשוב (במשקלים כבדים).

גם לצדדים. תנסה לדמיין בראש מה צריך לקרות כדי שהגב יוכל להיות כמה שיותר מאונך ולרדת ישר. הבירכיים צריכות לפנות מקום ולכן הם הולכות הרבה יותר קדימה מבLB.
6a00d834515d6769e2010537182b44970b-500wi

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
צילמתי היום שוב, לא פשוט להחזיק את המרפקים למעלה, הגב קצת כאב בסטים הראשונים

מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
נראה כאילו אתה ממש לא יציב.
נראה שקשה לך להחזיק את המרפקים למעלה ושמרכז הכובד שלך נוטה קדימה.
הייתי מוותר על אחיזה מלאה על המוט ולעזור לקיבוע שלו על הכתפיים באמצעות 2-3 אצבעות. לי אישית זה קל יותר ככה והמוט מרגיש מאוד יציב.
ללא ספק- אם תמשיך לעשות לבצע בצורה הזאת אתה לא תצליח במשקלים כבדים.
אתה חייב ללמוד להרים מרפקים כל הזמן (!!!) ולהיות יותר יציב.
זה נראה כאילו אתה מתרכז בלהרים מרפקים ושוכח מידי פעם מה אתה צריך לעשות בסקוואט עצמו.

אתה WL?
אם לא אתה יכול לעשות אחיזה בהצלבה לדעתי יותר נוח

זה טוב מאוד שכבר מההתחלה הוא מתרגל לאחיזה של הקלין. המוט לא יציב באחיזה מוצלבת. הכאבים באמות מסתדרים אחרי 3-4 שבועות.

• פותח/ת השרשור
עשיתי היום איזה 10 סטים קלים של FS בשביל הטכניקה ועניין המרפקים באמת השתפר כששמתי רק 2-3 אצבעות (לא ממש היה הבדל בין 2 ל3 אצבעות).
אבל עדיין אני לא לגמריי סגור על התנועה עצמה. צריך קצת להוציא את התחת הצחוצה בתחילת התנועה וטיפה להטות את הגב קדימה? כי הרי זה לא הגיוני שהוא פשוט יירד בקו ישר למטה, אם אני עושה את זה ככה, כשאני מתקרב לתחתית התחת זז אחורה והתנועה יוצאת לא חלקה בכלל.

כשתתרגל יותר לתנועה יש דרך לתפוס באונס מהברכיים. משקולנים משתמשים בזה כדי לקום מהקלין יותר בקלות. מה שאתה עושה זה שאתה מתחיל לרדת ואז קצת לפני שאתה מגיע למטה אתה משחרר לגמרי ופשוט "נופל" לתחתית זה גורם לבאונס מהבירכיים שעוזר לך לצאת מהבור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית