הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS מרובה חזרות

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
טוב אז ככה, אני בחדר כושר ואני מתכוון ביום ראשון הקרוב להתחיל SS
אני יודע ש-SS היא תכנית שמתוכננת כך שמנצלים כמה שיותר את הרמת מתאמן מתחיל (קצת תרגילים, מעט חזרות ומעט סטים+התרגילים מורכבים ועובדים על הרבה שרירים וכך ניתן להוסיף משקל מאימון לאימון)
אבל מה אם אני יעשה את אותם התרגילים ואותה הכמות של הסטים, רק יותר למטרת היפרטרופיה ופחות כוח, כמובן שאני רוצה להיות אדם חזק, אבל אני יתחזק גם מעבודה על 8-12 חזרות
עכשיו אני מודע לזה שאני יגדל המון גם מ-5 חזרות
אבל איפשהו פה קראתי, שלמטרת היפרטרופיה צריך לנוח בין דקה ל-90 שניות ולעבוד 8 חזרות בערך
אז למה לא לעשות SS עם 8 חזרות? ומנוחה בין הסטים 3 דקות נניח כי מעלים משקל מאימון לאימון
זאת רק מחשבה אני יודע שנאי מדבר פה שטויות אבל אם צורת האימון הזאת תפגע לי בהתקדמות אני יחזור למקור ואני יעשה SS כמו שהיא מתוכננת
רק רוצה לשמוע הסבר ולהיות בטוח שאני מנצל כמה שיותר את מה שאני יכול כי אני רוצה לגדול כמה שיותר עד הצבא (אני בן 16 ו-4 חודשים כרגע, כנראה יש לי איזה שנתיים עד הצבא)
אשמח להסברים מנומקים
תודה מראש..

כי מ-8 חזרות ומנוחות של דקה אתה לא תוכל להתאושש כל אימון. רובינו הגענו לתכניות הכוח האלה אחרי שנים של "תכניות היפרטרופיה" בחדר הכושר. לא תהיה היפרטרופיה משמעותית אם אתה מרים משקלים של ילדה בשביל לקיים את התנאי של לעשות 8 חזרות ולנוח דקה וחצי בין סטים. תעשה לעצמך טובה ותעשה את התכנית כמו שהיא.

• פותח/ת השרשור
אוקיי
אז אתה אומר שאם המטרה שלי באימונים היא היפרטרופיה, קודם לעלות את משקלי העבודה עם תכניות כוח כמו SS וכאלה
ואז להתחיל לעבוד בפיצולים או בכל מיני תכניות עם נפח גבוה למיניהם?

קודם כל תעשה SS ותעלה את משקלי העבודה שלך. לרוב, בסוף התכנית תהיה חזק מ-99% מהמתאמנים בחדר הכושר שלך.
אח"כ אפשר לנסות תכניות נפח ופיצולים ואפשר להישאר בנישה של תכניות כוח. אין מחקרים חד משמעיים (וכנראה גם לא יהיו) שמוכיחים עליונות בתכניות כוח על פני "תכניות היפרטרופיה" או הפוך (מבחינת היפרטרופיה נטו).

• פותח/ת השרשור
האמת שקראתי קצת על תכניות כוח אחרי SS
כמו 5X5 הלינארית, טקסס וגלן פנדלי
האמת שאלה תכניות שמתוכננות להוסיף משקל על המוט, וזה לא משעמם שאתה בא לאימון קורע את עצמך ופעם ב..מתי שאתה מרגיש שאתה יכול מוסיף משקל, אין אתגר ומתישהו זה יימאס
טוב אני יעשה תכניות כוח, קודם נראה איך אני יסיים ת'SS
עוד מישהו רוצה להגיב על זה?
למרות שבתכלס הבנתי את הפואנטה

SS בנויה כך שמספר החזרות והסטים ואיזון התרגילים השונים הם כנראה המקסימום שאתה תוכל להרשות לעצמך אם אתה רוצה להצליח ולעמוד בקצב שהתכנית מציעה ומכתיבה למי שבוחר לעשות אותה. עלייה של 5 קילו או יותר בסקוואט כל אימון זה לא צחוק. גם אם תתחיל מסקוואט של 50 קילו, תוך חודש (שזה 12 אימונים) תמצא את עצמך עם סקוואט של 110 קילו. כנ"ל לגבי ההתקדמות בשאר התרגילים.

העומס העצום הזה הוא גם הגירוי הכי טוב שתוכל לתת לשרירים שלך וגם אם אתה מחפש יותר להוסיף למסת השריר שלך, מדובר בתכנית הטובה ביותר.

זה לא קשור להתאוששות, אם בנאדם עושה את התרגילים של SS עם מנוחות קצרות ו8 חזרות זה אומר שהוא העלה נפח, והוריד עצימות.

ב8 חזרות הרבה יותר קשה להתקדם לאורך זמן, 5 חזרות אתה תמשוך את ההתקדמות יותר זמן וזה גם שילוב בין מאסה וכוח.

• פותח/ת השרשור
אז זה אומר שבסופו של דבר גם אם אני יגדל יותר בחודש מ-8 חזרות בסוף אני יגדל יותר מ-5 חזרות כי ההתקדמות לאורך יותר זמן? ואני מתחזק גם יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית