הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בסקוואט ובדדליפט

BambaBuilder

משתמש פעיל
334
74
נק' מוניטין:
629
334
74
שלום!

אשמח אם תוכלו לתת משוב על הטכניקה שלי בדדליפט ובסקוואט.

משקל: 70~
גובה:1.70
תכנית: SS
*הערה: אני עושה 5 סטים חימום לפני העבודה. במשקל עולה ממוט ריק עד קרוב למשקל עבודה.

סקוואט:
חימום 30 ק"ג:

חימום 50 ק"ג:

סט עבודה 2, 60 ק"ג:

סט עבודה 3, 60 ק"ג:

דדליפט:
חימום 50 ק"ג:

חימום 60 ק"ג:

עבודה 70 ק"ג:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כפי שאמרו בחלק מהחזרות אתה לא שובר מקביל. הסיבה לכך לדעתי היא שאתה מוציא את כפות הרגליים החוצה והעמידה שלך רחבה כמו שצריך, אבל הברכיים שלך לא יוצאות ונדחפות החוצה בהתאם לזווית כפות הרגליים. נסה לדחוף ברכיים החוצה לצדדים.

שים לב גם שהמסלול האנכי של המוט אינו עובר מעל לאמצע כפות הרגליים, אלא די רחוק אפילו מקצה כף הרגל. אפשר לראות שלמרות שבאופן כללי אתה מבצע את התרגיל כמו שצריך בערך, כל הגוף שלך נוטה יותר מדי קדימה. ולכן אפשר לשים לב גם שעומס המשקל אינו נמצא בעקבים או לפחות באמצע כף הרגל אלא בקצה האצבעות. אתה לא דוחף לרצפה עם העקבים ואפילו ניתן לראות שהעקבים שלך מתרוממים טיפה בחלק מהחזרות. לכן מומלץ שתישען אחורה עד שתרגיש שאתה דוחף את הרצפה ונשאר בשיווי משקל מהעקב.

• פותח/ת השרשור
הקטע הוא שאם תסתכל באשכולות קודמים שפתחתי, אני לא הזזתי ברכיים קדימה, בחלק מהמקרים הברכיים שלי לא זזו.
אני מנסה לתקן את זה עכשיו.

בנוסף יש לי כבר כשבוע וחצי כאבים בגב התחתון לאחר האימונים, אני חושב שזה מהסקוואט.
באימון ניסיתי לא לרדת יותר מדי, כדי להימנע מ-BUTTWINK. ביום אחרי האימון- עדיין כואב לי הגב התחתון.

מה כדאי לי לעשות?

אולי להחזיק את המוט יותר למטה?
חגורה?

נערך לאחרונה:
תשמור על גב מתוח ובטן חזקה בפנים. תשתדל לנשום כמו שריפטו ממליץ - לקחת נשימות רק למעלה ולאורך הסט לעצור את הנשימה. זה עוזר לשמור על הלחץ הפנים בטני והיציבות בגב. עוד אין מקום להשתמש בחגורה. תמתין עם זה לפחות עד 100 ק"ג.

הקטע הוא שאם תסתכל באשכולות קודמים שפתחתי, אני לא הזזתי ברכיים קדימה, בחלק מהמקרים הברכיים שלי לא זזו.
אני מנסה לתקן את זה עכשיו.

בנוסף יש לי כבר כשבוע וחצי כאבים בגב התחתון לאחר האימונים, אני חושב שזה מהסקוואט.
באימון ניסיתי לא לרדת יותר מדי, כדי להימנע מ-BUTTWINK. ביום אחרי האימון- עדיין כואב לי הגב התחתון.

מה כדאי לי לעשות?

אולי להחזיק את המוט יותר למטה?
חגורה?
אתה ממש לא צריך חגורה במשקלים האלה
מה גם שזה לא ייפתור את הבעיה של הגב התחתון
יכול להיות שזה DOMS
ייעבור אחרי כמה שבועות

• פותח/ת השרשור
הבנתי אותך, מה שהתכוונתי לומר זה שאני בכוונה לא שברתי מקביל, כדי לנסות לתקן טכניקה (כאבי גב שחשבתי שנבעו מ-BUTTWINK). מסתבר שלא ירדתי מספיק הפעם.

בנוסף, פעם לא הוצאתי ברכיים. הפעם הוצאתי את הברכיים קדימה אבל זה גרם לי להעביר את המשקל לחלק הקדמי של כף הרגל.

דגשים לתיקון:
*לרדת מתחת למקביל, כמו פעם
*לדחוף ברכיים יותר החוצה
*לדחוף את הריצפה בעיקר מהעקב

עוד משהו? בנוסף האם אני מוציא ברכיים מספיק?

תודה רבה על העזרה וההערות! 😛

להוציא ברכיים הכוונה לצדדים, לא קדימה, כן? אם אתה מוציא את הברכיים קדימה זה לא טוב, זה מה שנקרא לגלוש.

ותקפיד לשים את המשקל על העקבים.

• פותח/ת השרשור
רגע, לי מרגיש הכי נוח כשהן לא זזות בכלל אבל התחלתי להזיז אותן כי אמרו לי וראיתי באיור שצריך להזיז אותן ממש קצת מעבר לקצות האצבעות.

afsquat2g
squat2.gif

afsquat2g

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית