הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת MRI

אזולאי

משתמש משקיע
3,342
7
נק' מוניטין:
5,308
3,342
7
(אם זה לא מתאים לפורום הזה אבקש להעביר לפורום המתאים)
אהלן ,
ככל הנראה אני הולך לעבור את הבדיקה הזו כדי לאבחן פעילות של ההיפופיזה, בלוטת יותרת במוח, ככל הנראה היא לא מפרישה טסט' כמו שצריך (זה מה שהבנתי מהרופא).
לפי מה שהבנתי בגלל שאין הרבה מכשירים כאלו בארץ יש תורים מפה ועד להודעה חדשה 😣 ואני אצרטרך להמתין לא מעט...
יש כאן משהו שעבר בדיקה כזו? זה עם הרדמה מלאה?
הרופא שהלכתי אליו בקושי נותן מידע ( למרות שאני שואל) מאיזה כיוון הוא חושב שהבעיה (טסט' נמוך, כתוצאה מLH נמוך ) מגיעה.
ולא הבנתי- אני נשלח לעבור את הבדיקה כדי לראות אם יש גידול בבלוטה ? או שזה משהו אחר?
כמו כן אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי (אפשר גם בפרטי) על אנדוקרינולוג טוב (מאזור המרכז) כדי לשמוע חו"ד נוספת על סמך הבדיקות שעד עכשיו ביצעתי.
זה משגע אותי גם משום שאני לא יודע אם (ואיך) זה אמור להשפיע לי על האימונים, התזונה והעליה במסה..
תודה רבה

נערך לאחרונה:
מציע לך לרשום את השאלה הזו בפורום ייעודי לכך, כמו שיש בתפוז הפורומים שביה"ח איכילוב נותן חסות עליהם.

MRI היא בדיקה לא פולשנית וללא הרדמה. זה מכשיר הדמיה - כמו CT או רנטגן. בMRI אפשר לראות המון דברים, תלוי איזה סוג של MRI עושים. הוא נותן תמונה אנטומית מאוד טובה וסוגים שונים שלו (למשל fMRI) יכולים לתת מידע על תפקודים ועוד. בבדיקה אפשר לראות גם אם יש גידול.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לשניכם,
משין הד אעשה את מה שהצעת ( אכתוב את זה גם בפורום אנדורינולוגיה בתפוז).
משה, האם צריך להתאים את התזונה\ אימונים בעקבות הבעיה ( חוסר טסט') ?
אם תרצה אוכל לשלוח לך את תצאות הבדיקות בפרטי..
אם למישהו יש משהו להוסיף\ מכיר אנדוקרינולוג טוב אשמח לשמוע (אפשר גם בפרטי)
תודה.

אני לא מכיר הוראות ספציפיות לאמונים ותזונה למצב הזה. בכל אופן תתייעץ עם האנדוקרינולוג.

• פותח/ת השרשור
אוקיי..
קבעו לי תור לאנדוקרינולוג נוסף (פרטי) כדי לקבל חו"ד נוספת
מקווה שיהיה טוב

תודה רבה לשניכם,
משין הד אעשה את מה שהצעת ( אכתוב את זה גם בפורום אנדורינולוגיה בתפוז).
משה, האם צריך להתאים את התזונה\ אימונים בעקבות הבעיה ( חוסר טסט') ?
אם תרצה אוכל לשלוח לך את תצאות הבדיקות בפרטי..
אם למישהו יש משהו להוסיף\ מכיר אנדוקרינולוג טוב אשמח לשמוע (אפשר גם בפרטי)
תודה.

אני לא כ"כ מבין בתוצאות של בדיקות דם, במידה ויש לך חוסר טסט, יהיה לך קשה להתקדם באימונים, לגבי תזונה? עדיף במקרה זה לפנות לרופא מומחה, או תזונאי ספורט. אני לא רוצה סתם להטעות אותך.
אני בספק אם תזונאי ספורט יוכל לתת לך תשובה מוסמכת.

לפי מה שהבנתי בגלל שאין הרבה מכשירים כאלו בארץ יש תורים מפה ועד להודעה חדשה 😣 ואני אצרטרך להמתין לא מעט...
יש כאן משהו שעבר בדיקה כזו? זה עם הרדמה מלאה?
הרופא שהלכתי אליו בקושי נותן מידע ( למרות שאני שואל) מאיזה כיוון הוא חושב שהבעיה (טסט' נמוך, כתוצאה מLH נמוך ) מגיעה.
ולא הבנתי- אני נשלח לעבור את הבדיקה כדי לראות אם יש גידול בבלוטה ? או שזה משהו אחר?
כמו כן אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי (אפשר גם בפרטי) על אנדוקרינולוג טוב (מאזור המרכז) כדי לשמוע חו"ד נוספת על סמך הבדיקות שעד עכשיו ביצעתי.
זה משגע אותי גם משום שאני לא יודע אם (ואיך) זה אמור להשפיע לי על האימונים, התזונה והעליה במסה..
לגבי הזמן המתנה אתה צודק. זה יכול לקחת כמה שבועות/ולפעמים כמה חודשים,בתכלס שאתה מזמין טור יגידו לך שהזמן המתנה זה לא תלוי בהם...ובלא בלא בלא..ויגידו לך נגיד בעוד חודש וחצי.אבל אני חושב שזה גם קשור לסיבה שאתה פונה לשם ולחומרת מצב. אצלי היה מקרה קיצוני,והסברתי להם את זה בטלפון,וגם הרופא הסביר את הסיבה בהפניה שלו, אז טוח שבוע האיתי כבר שם.
קצת מוזר לי שהרופא שלך לא נתן לך מיידע למרות ששאלת אותו..אתה בטוח שזה רופא אם רישיון?😳

• פותח/ת השרשור
אני לא כ"כ מבין בתוצאות של בדיקות דם, במידה ויש לך חוסר טסט, יהיה לך קשה להתקדם באימונים, לגבי תזונה? עדיף במקרה זה לפנות לרופא מומחה, או תזונאי ספורט. אני לא רוצה סתם להטעות אותך.
אני בספק אם תזונאי ספורט יוכל לתת לך תשובה מוסמכת.
באמת אני בקושי מתקדם עם האימונים ( בקושי מעלה משקלים) למרות שבהתחלה,חודש ראשון, היה לי שיפור דיי מהיר ומאז אני בקושי מעלה משקלים. אבל אני חושב שזה גם בגלל שהייתה תזונה לקויה ( בהתחלה עליתי קצת במשקל גוף אבל העליה נעצרה).
אני אמשיך לנסות לעלות במסה ולהיות על מאזן קלורי חיובי ונראה איך אתקדם, למרות שיש מפחד לי חשש שזה לא ינותב לבניית שריר:suicide:
האנדוקרינולוג אמר שאכן זה (טסט נמוך) יקשה על בניית השריר, אבל זה מה יש ואנסה להתמודד עד שיתנו לי טיפול...

לגבי הזמן המתנה אתה צודק. זה יכול לקחת כמה שבועות/ולפעמים כמה חודשים,בתכלס שאתה מזמין טור יגידו לך שהזמן המתנה זה לא תלוי בהם...ובלא בלא בלא..ויגידו לך נגיד בעוד חודש וחצי.אבל אני חושב שזה גם קשור לסיבה שאתה פונה לשם ולחומרת מצב. אצלי היה מקרה קיצוני,והסברתי להם את זה בטלפון,וגם הרופא הסביר את הסיבה בהפניה שלו, אז טוח שבוע האיתי כבר שם.
קצת מוזר לי שהרופא שלך לא נתן לך מיידע למרות ששאלת אותו..אתה בטוח שזה רופא אם רישיון?😳
איזה חרא זה... עכשיו אני עוד בהמתנה שמכבי יאשרו לי את האפשרות לקבוע תור לMRI ( כי הם ממנים את הבדיקה), אחרי שאקבל תשובה ( אם הם ממנים או לא) אקבע תור...
יש לך רעיון מה כדי להגיד להם שזה יקבע כ"דחוף" ולא אצטרך להמתין חודשים?

תודה.

המקרה שלך זה לא משהו דחוף...אין להם סיבה להכניס אותך מהר(לאומת מקרים אחרים שבאים אליהם אנשים שם,כמוני למשל)..והם גם יסתקלו על הפנייה של הרופא שלך שתישלח להם בפקס ולפי זה כנראה יחליטו.
בכל מקרה שאתה מתקשר להזמין טור,תגיד להם שזה חשוב לך מאוד לעשות את הבדיקה כמה שיותר מהר,ותבקש מהם שאם קורה אצלם מצב שמישהו מבטל להגיע אז שיתקשרו עליך ויעדכו אותך שאתה יכול לבוא יותר מוגדם.(וזה קורה כל הזמן שאנשים מבטלים והם יכולים להתקשר עליך שתגיע)אתה משאיר שם פלפון שלך וזהו.יחזרו עליך בכל שינוי.

• פותח/ת השרשור
המקרה שלך זה לא משהו דחוף...אין להם סיבה להכניס אותך מהר(לאומת מקרים אחרים שבאים אליהם אנשים שם,כמוני למשל)..והם גם יסתקלו על הפנייה של הרופא שלך שתישלח להם בפקס ולפי זה כנראה יחליטו.
בכל מקרה שאתה מתקשר להזמין טור,תגיד להם שזה חשוב לך מאוד לעשות את הבדיקה כמה שיותר מהר,ותבקש מהם שאם קורה אצלם מצב שמישהו מבטל להגיע אז שיתקשרו עליך ויעדכו אותך שאתה יכול לבוא יותר מוגדם.(וזה קורה כל הזמן שאנשים מבטלים והם יכולים להתקשר עליך שתגיע)אתה משאיר שם פלפון שלך וזהו.יחזרו עליך בכל שינוי.

אני אבקש מהרופא שירשום על ההפניה "דחוף"... אני מקווה ששהוא יסכים.
מעניין אותי לשמוע אם למשהו היה מקרה דומה לשלי... של חוסר טסט' בגיל ההתבגרות ואיך פתרו את זה..
תודה:s28:

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בסוף מכבי נתנו לי הפנייה דחופה לMRI ומחר אקבע תור באסותה... יש מצב שיכניסו אותי תוך פחות משבוע?
בנוסף הופנתי לבדיקת גיל עצמות או משהו כזה משום שחושדים שאולי הבעיה נובעת מהתפתחות מאוחרת =\...

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית