הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כח מול כח מתפרץ

karios

משתמש מתחיל
114
30
נק' מוניטין:
32
114
30
היה לי וויכוח עם חבר,
יש לנו חבר שמשחק כדור סל ורוצה תוכנית אימון לשיפור הכח מתפרץ שלו,
עכשיו דעתי האישית היא שלא צריך לקפוץ מעל הפופיק ותוכנית כח תביא לתוצאות יותר יפות ויותר יעילות
מאשר לכוון ספציפית לכח מתפרץ.

אשמח לשמוע דיעות ועיצות

בכדורסל צריך גם הרבה מאוד כוח ופיזיות.
אימון של כוח לא יכול להזיק לו, למרות שאם הוא רוצה לשפר כוח מתפרץ, עדיף לו לעבוד ספציפי על כוח מתפרץ.

אח שלי חבר שלי מתחרה ב MMA (נואד להט) אם מישהו מכיר וכשהוא היה בארץ הוא היה בא מידי פעם לחד"כ ועשה אימונים של כח מתפרץ.

נניח בנץ' הוא עבד עם משקל לא גבוה במיוחד ומה שהוא עשה זה דחק מהר כשהספוטר נתן קונטרה לקראת סיום החזרה.

למה זה(או כל עבודה לחזרות מהירות) משפרת את הכח המתפרץ?

עריכה: לא נראה לי שמישהו יכול לענות על זה כי מאוד קשה לחקור את זה אבל אם מישהו יביא סימוכין לכך שחזרות מהירות תורמות לקצב פיתוח הכח(RFD\כח מתפרץ) זה יהיה נחמד

בנתיים, במחקר שמשה העלה לפני מס' ימים שדיבר על שחקני פוטבול מקצוענים שביצעו ג'אמפ סקווט במשך 6 שבועות לא הודגם שיפור משמעותי באף מדד ספציפי כמו ספרינטים או קפיצה לרוחק מהמקום וכו' (וזה עוד בלי לדעת מה היה הכח המקסימלי שלהם למרות שאפשר לא להתייחס למדד זה כי הם כאמור שחקני פוטבול מקצוענים ומאומנים)

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17820

נערך לאחרונה:
קודם כל.

איך תכנית כוח תביא ליותר תוצאות מתוכנית כוח מתפרץ שהיא ספציפית למרכיב כוח מתפרץ? זה כמו להגיד שכוח יביא ליותר תוצאות מסיבולת לתכנית סיבולת.
אבל, אתה קצת צודק.

כוח מתפרץ מורכב מכוח וממהירות כך שלמעשה צריך קודם כל שיהיה בסיס כלשהוא.
הוא צריך לשפר בין השאר את הכוח שלו.
אם אין לו בסיס כזה אז אולי תכנית כוח תעזור פה.

זה די בעייתי בכל מקרה. כוח מתפרץ של ספורט אחד הוא לאו דווקא יתאים לספורט אחר.. וגם אלה דברים שקשה לעבוד עליהם בחדר כושר סטנדרטי.

קודם כל.

איך תכנית כוח תביא ליותר תוצאות מתוכנית כוח מתפרץ שהיא ספציפית למרכיב כוח מתפרץ? זה כמו להגיד שכוח יביא ליותר תוצאות מסיבולת לתכנית סיבולת.
אבל, אתה קצת צודק.

כוח מתפרץ מורכב מכוח וממהירות כך שלמעשה צריך קודם כל שיהיה בסיס כלשהוא.
הוא צריך לשפר בין השאר את הכוח שלו.
אם אין לו בסיס כזה אז אולי תכנית כוח תעזור פה.

זה די בעייתי בכל מקרה. כוח מתפרץ של ספורט אחד הוא לאו דווקא יתאים לספורט אחר.. וגם אלה דברים שקשה לעבוד עליהם בחדר כושר סטנדרטי.

לדעתי האנלוגיה שלך לא במקום. ישנן תוכניות שיפור סיבולת שברור מה השינויים האדפטיביים שהן גורמות וגם אם זה לא היה ברור, מוכח שהן עובדות. לגבי כח מתפרץ, לא אמרת מה לעשות על מנת לשפר את המרכיב של כח מתפרץ ספציפית עבור הבחור שהוא שחקן כדורסל.

אז נניח לרגע שיש לו בסיס של כח ונניח שזהו בסיס טוב:
- מה לעשות עכשיו כדי לשפר את מרכיב הכח המתפרץ?
- למה זה ישפר את הכח המתפרץ אצלו?

נערך לאחרונה:
לדעתי האנלוגיה שלך לא במקום. ישנן תוכניות שיפור סיבולת שברור מה השינויים האדפטיביים שהן גורמות וגם אם זה לא היה ברור, מוכח שהן עובדות. לגבי כח מתפרץ, לא אמרת מה לעשות על מנת לשפר את המרכיב של כח מתפרץ ספציפית עבור הבחור שהוא שחקן כדורסל.

אז נניח לרגע שיש לו בסיס של כח ונניח שזהו בסיס טוב:
- מה לעשות עכשיו כדי לשפר את מרכיב הכח המתפרץ?
- למה זה ישפר את הכח המתפרץ אצלו?

אלכס, אתה יודע מהי ההגדרה לכוח מתפרץ?

קודם תעשה סקוואט ודדליפט
לפני שאתה חושב על "כוח מתפרץ"

כי אני מהמר שאין לך בכלל כוח

היכולת להפעיל אחוז כמה שיותר גבוה מהכח המקסימלי שלך כנגד התנגדות חיצונית

לא מדויק. זה היכולת להפעיל התנגדות במהירות המרבית או בכמה שפחות זמן.

בכל מקרה.
לגבי מה שציינת במחקר.

תראה. זה שנתנו להם לעשות תנועה בליסטית כמו ג'אמפ סקוואט זה לא אומר כלום. השאלה אם היה שיפור במהירות של התנועה מתחילתה ועד סיומה.

לגבי מה לעשות וכמה... תן לי לחשוב על זה

היכולת להפעיל אחוז כמה שיותר גבוה מהכח המקסימלי שלך כנגד התנגדות חיצונית

לא הבנתי כלכך את הכוונה שלך, אני אישית מכיר את ההגדרה שkman נתן. רק שמדובר בהתנגדות שהיא לא מירבית(תת מירבית) והשיפור שבא כתוצאה מהאימון הזה שתוכל להרים את המשקל התת מירבי יותר מהר.
כמובן שגם אם רק תתחזק(כוח נטו) אתה תרים יותר מהר את אותו המשקל. כוח מתפרץ הוא נגזרת של כוח(אם אפשר לקרוא לזה ככה)
אני חושב שדוגמא לא רעה לעניין ההשפעה של אימון כוח מתפרץ אפשר לראות אצל מרימי משקולות שאצלהם הקלין הוא אחוז יותר גבוה מהדדליפט מקסימלי מאשר אצל פאוורליפטרים, מצד שני אפשר להגיד שזה בגלל שהם מתאמנים הרבה יותר על הקלין שלהם.

• פותח/ת השרשור
moo-התכוונת אליי?
השאלה לא התייחסה אליי ספציפית, אלא על חבר..
וההיכרות בינינו שואפת לאפס, אבל יופי על היהירות.

לא מדויק. זה היכולת להפעיל התנגדות במהירות המרבית או בכמה שפחות זמן.

בכל מקרה.
לגבי מה שציינת במחקר.

תראה. זה שנתנו להם לעשות תנועה בליסטית כמו ג'אמפ סקוואט זה לא אומר כלום. השאלה אם היה שיפור במהירות של התנועה מתחילתה ועד סיומה.

לגבי מה לעשות וכמה... תן לי לחשוב על זה

צודקים, טעות שלי
נשמטה לי הסיומת של המשפט , זה אמור להיות מה שאמרתי בפרק זמן כמה שיותר קצר

כלומר אנחנו מסכימים על זה שכח מתפרץ זה כמה שיותר כח בכמה שפחות זמן

לגבי המחקר, השאלה היותר חשובה לדעתי זה שהאימונים האלה, גם אם שיפרו את היכולת לבצע ג'אמפ סקווט תחת התנגדות נמוכה, לא שיפרו במידה ניכרת את הפרמטרים הספציפיים שעל פיהם ימדדו השחקנים האלה

אם תתחזק אז גם עקומת קצב פיתוח הכח תשתנה ותוכל להפעיל יותר כח באותו פרק זמן קצר בו אתה נדרש להפעיל אותו, ברור שבאיזשהו שלב זה כבר לא ישפר אותך אבל אם הבחור לא עושה סקווט של לפחות פי 2 ממשקל גופו אז הוא עוד לא הגיע לשלב הזה

אנטילופ,בדוגמא שלך יש בעייתיות לדעתי כי פאוורליפטרים לא עובדים על קלין ויש שם חשיבות לטכניקה

דוגמא יותר טובה לדעתי זה ספרינטרים שיכולים להיות חלשים משמעותית ממרים משקולות על אותו משקל גוף כמוהם ועם אנטרופומטריה דומה, שרצים הרבה יותר מהר

השאלה: מה עושים כדי לשפר את קצב פיתוח הכח?

אתה שואל מה עושים מבחינת אימוני התנגדות?
בדיוק לפי ההגדרה עובדים עם התנגדות תת מירבית (בוא נגיד בין 30-40 עד 70-80 אחוז מrm1 ) במקסימום מהירות(השלב הקונצנטרי). וכמובן יש לך את התרגילים של הוויטליפטרים שחייבים להיות בצורה מתפרצת.(קלין ,סנאץ)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית