הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כח מול כח מתפרץ

karios

משתמש מתחיל
114
30
נק' מוניטין:
32
114
30
היה לי וויכוח עם חבר,
יש לנו חבר שמשחק כדור סל ורוצה תוכנית אימון לשיפור הכח מתפרץ שלו,
עכשיו דעתי האישית היא שלא צריך לקפוץ מעל הפופיק ותוכנית כח תביא לתוצאות יותר יפות ויותר יעילות
מאשר לכוון ספציפית לכח מתפרץ.

אשמח לשמוע דיעות ועיצות

אתה שואל מה עושים מבחינת אימוני התנגדות?
בדיוק לפי ההגדרה עובדים עם התנגדות תת מירבית (בוא נגיד בין 30-40 עד 70-80 אחוז מrm1 ) במקסימום מהירות(השלב הקונצנטרי). וכמובן יש לך את התרגילים של הוויטליפטרים שחייבים להיות בצורה מתפרצת.(קלין ,סנאץ)

מה שאני טוען זה שלא הוכח שיש תרומה משמעותית לתרגילים האלה מעבר לשיפור בתרגילים עצמם(למרות כל מה שאומרים\חושבים\כותבים על חשיבותם ולמרות שמקובל לחשוב שצריך לעבוד לחזרות עם התנגדות נמוכה ובצורה מהירה כדי לשפר קצב פיתוח כח)
תרגילי וויטליפטינג הם ביטוי יפה של היכולת של הכח המקסימלי והכח המתפרץ שלך אבל מי אמר שהם ישפרו את המדד השני(על כח המקסימלי אני לא מדבר כי ברור שהם לא ישפרו מדד זה אצל מתאמן שאינו מתחיל)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הם לא בדיוק בצד הגבוה של הסקאלה.
יצא לחבר שלי שיש לו סוג של פגרה מאולצת ל3 חודשים הקרובים ולי יש נטייה לתת לו תוכנית כח כי פה נראה לי תהיה לו הכי הרבה תועלת.
ואם נחזור לפוסט הראשון שכתבתי תראו שזו הייתה השאלה (תכנית כח\כח מתפרץ).
בעונה עצמה אין לו את האפשרות לעבוד בתוכנית יותר מדי כבדה, הוא יקרוס..(הוא שחקן בליגת על,אמנם לא בחמישייה אבל שחקן לגיטימי)

מה שאני טוען זה שלא הוכח שיש תרומה משמעותית לתרגילים האלה מעבר לשיפור בתרגילים עצמם(למרות כל מה שאומרים\חושבים\כותבים)
תרגילי וויטליפטינג הם ביטוי יפה של היכולת של הכח המקסימלי והכח המתפרץ שלך אבל מי אמר שהם ישפרו את המדד השני(על כח המקסימלי אני לא מדבר כי ברור שהם לא ישפרו מדד זה אצל מתאמן שאינו מתחיל)

איפה אתה רוצה לראות את התרומה שלהם, מהו המדד השני? הכוונה ספורטאים שיראו מזה תוצאות בענף הספורט שספציפי שלהם? כמו קופצים לגובה למשל?

איפה אתה רוצה לראות את התרומה שלהם, מהו המדד השני? הכוונה ספורטאים שיראו מזה תוצאות בענף הספורט שספציפי שלהם? כמו קופצים לגובה למשל?

כן, אחרת מה התרגילים האלה שווים?

ומשהו שרשמתי בעריכה הקודמת אבל אני רושם את זה שוב פה:

התכתבתי הרבה עם מאמן strength and conditioning לשעבר של אליסון פליקס , יש לו המון ניסיון באימון של אתלטים אולימפיים והוא בין היחידים מהמאמנים ברמות האלה שבאמת שומרים על קשר עם עולם המחקר ולא סתם חיים על מנטרות ישנות שמקובלות(היום הוא מאמן אתלטים באופן כללי, לא רק כמאמן קונדישנינג), אחד הדברים שהוא אמר לי לגבי RFD(קצב פיתוח כח) זה(אכתוב שוב למרות שפעם כבר כתבתי את זה באחד הפוסטים פה אבל לא יזיק לחזור על כך):

Nothing is a more perplexing "black hole" for those studying human locomotion than the means by which athletes can improve their rate of force delivery.

And to be honest, every drill intended to enhance the rate of force delivery is basically guessing our way to an improvement.

ובעצם אם כבר, אז הנה עוד קצת מאותו פוסט, הפעם לגבי הנפות אולימפיות:

EXPLOSIVE EXERCISES IN SPORTS TRAINING: A CRITICAL REVIEW
JEP, FEB 2007
Stewart Bruce-Low, Dave Smith

Abstract:
This paper reviews evidence relating to the effectiveness and safety of explosive exercises, such as Olympic style weight lifting, other weight training exercises performed at a fast cadence, and plyometric exercises, that are commonly used in the strength and conditioning training of athletes.
Contrary to popular belief and the practices of many athletes, the peer-reviewed evidence does not support the view that such exercises are more effective than traditional, slow and heavy weight training in enhancing muscle power and athletic performance...
...Therefore, such exercises should not be recommended in the strength and conditioning training of athletes, except those who need to learn the specific skill of lifting heavy weights fast, such as Olympic lifters and strongmen.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית