סרטון 90Kg hangClean+FrontSquat+Jerk

Peroman

משתמש קבוע
1,784
76
נק' מוניטין:
5,694
1,784
76
אס''א תל אביב, סניף בת-ים
מתאמן חודש בערך, אני יודע שהטכניקה על הפנים. מבקש שתתנו לי דגשים בעיקר על הג'רק.
תודה.🙌

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
נראה דווקא טוב מאד.
בקשר לקלין הראשון, אתה בכוונה ירדת למטה? כי תפסת אותו גבוה וסתם ירדת למטה.
בקשר לדחיקה, היא בסדר אבל קשה לראות מפה, מה שכן בירידה הייתי יורד יותר לאט כדי להיות יותר יציב ולמתוח את השריר לקראת הדחיקה.

• פותח/ת השרשור
הירידה למטה היא כדי להתרגל לקלין מלא. חסרה לי ההתפרצות כדי להגיע יותר מהר למטה (ככה נראה לי..).

כדי להגיע למטה בקלין מלא אתה צריך להתנתק מהמוט וליפול למטה זה משהו שלא בא באינטואיציה כי אין אף תרגיל אחר חוץ מסנא'ץ שאתה לא בשליטה מלאה על המוט. הרעיון הוא שבפיצוץ אתה נותן למוט תנופה למעלה ואז אתה מחכה לו בסקוואט למטה כדי לקום. זה מפחיד בהתחלה וזה דורש הרבה תרגול אבל אם עושים את זה טוב יהיה לך קלין ממש גבוה.

למשקולנים מקצועיים זה בא לבד. אתה תראה שהם מושכים את המוט ממש מאט מעל משיכה מלאה ובכל זאת הם מצליחים לתפוס את המוט.
מה שעשית פה זה תפיסה ממש גבוה, אם היית תופס בקלין נמוך היה לך עוד 20+ קילו בקלות.

למשקולנים מקצועיים זה בא לבד. אתה תראה שהם מושכים את המוט ממש מאט מעל משיכה מלאה ובכל זאת הם מצליחים לתפוס את המוט.
מה שעשית פה זה תפיסה ממש גבוה, אם היית תופס בקלין נמוך היה לך עוד 20+ קילו בקלות.

שאלה- אם משקולן מקצועי יעבוד עם משקל שקל לו יחסית בקלין הוא לא יתפוס אוטומטית גבוה(כמו בפאוורקלין)? ורק אם הוא יעבוד עם משקל גבוה מספיק אז הוא יהיה חייב לרדת לקלין מלא על מנת לתפוס את המוט?

שאלה- אם משקולן מקצועי יעבוד עם משקל שקל לו יחסית בקלין הוא לא יתפוס אוטומטית גבוה(כמו בפאוורקלין)? ורק אם הוא יעבוד עם משקל גבוה מספיק אז הוא יהיה חייב לרדת לקלין מלא על מנת לתפוס את המוט?

לא כמו בקלין גבוה אבל כנראה שהוא לא ימשוך את המינימום אלה טיפה יותר, אבל בכול זאת יש הבדל גדול מאד בין קלין גבוה לקלין נמוך. המשיכה היא שונה למשל יש את 2 סוגי משיכות בקלין, אפשר לתרגל משיכות גבוהות (PCׂ) או משיכות נמוכות. לרוב האנשים זה קשה מאד באמת להשתחרר מהמוט ולרדת נמוך כדי לתפוס אותו לכן בדרך כלל שמנסים קלין נמוך יוצא משהו באמצע או שאתה תופס גבוה ויורד למטה כמו שהוא עשה בסרטון פה.
לתפיסה של הקלין בצורה זאתי יש עוד יתרום שזה הבאונס מהבירכיים, המשקל לוחץ אותך ומותח את השריר ואתה משתמש במתיחה הזאתי כדי לקום מהבור. ברגע שאתה תופס את המוט באמצע ואין לך את המתח הזה יותר קשה לך לקום. אתה יכול לראות משקולנים שנראה כאילו הם קמים בקלות אבל זה לא כזה בקלות ואם הם יעשו את אותו משקל בפרונט רגיל יהיה להם יותר קשה כי זה בלי ה"קפיץ"

אני גם מתאמן בערך קצת יותר מחודש במשקולנות,אבל וואו הקלין והדחקיה שלך נראים הרבה יותר טוב!!
לדעתי,בקשר לקלין- דווקא העיתוי שבו אתה הפכת מרפקים הוא מושלם,צריך לשאוף להיות כמה שיותר ישר לפני הפיצוץ כי ככה אתה מרוויח הכי הרבה כוח, אחרי שאתה במצב הזה שאתה על קצות האצעות ומתוח בכל הגוך והופך אתה צריך לשחרר את הרגליים שלך לגמריי,רק ככה את תיפול למטה,אתה גם מבזבז הרבה אנרגיה בלבלום את המשקלם עם הרגליים שלך,תחשוב שזה 140 קילו? זה היה גומר אותך,תיפול ישר אחרי ההיפוך ותן למשקל לדחוף אותך למטה וככה אתה תעלה כמו קפיץ בחזרה למעלה במקום לבלום את המשקל עם הרגליים.

מתי יש לך תחרות בקרוב?
יש לך צילומים של הנפות גם?

ושאלה בקשר לדחיקה,כי בזה אני על הפנים, המרפקים שלו מסובבים כלפי פנים,הם לא אמורים להיות כלפי חוץ לפני הדחיקה? או שזה כל אחד ואיך שנוח לו,אני כבר חודש פלוס במכבי ועדיין דוחק בפאוואר ג'רק בכלל ולא בספליט..אולי אני אהייה דימאס הבא 😃

• פותח/ת השרשור
לגבי המרפקים אין לי מושג בגלל זה ביקשתי דגשים לג׳רק. סירטונים של סנץ׳ אני עדיין לא מצלם ובכלל יש לי תחרות ב07.01.11 והמאמן אומר שאני חייב להתחרות למרות שהמשקלים דיי נמוכים ואני מתבייש לעלות לבמה בגללם....

נערך לאחרונה:
לגבי המרפקים אין לי מושג בגלל זה ביקשתי דגשים לג׳רק. סירטונים של סנץ׳ אני עדיין לא מצלם ובכלל יש לי תחרות ב07.01.11 והמאמן אומר שאני חייב להתחרות למרות שהמשקלים דיי נמוכים ואני מתבייש לעלות לבמה בגללם....

זאת תחרות משותפת שלנו ושלכם
מכבי ואס"א, אבל הבנתי שזה חשוב התחרות הזאת בשביל להירשם לתחרויות של הליגה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית