הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם יש הבדל בין בנץ פרס לדאמבל בנץ פרס

• פותח/ת השרשור Massa
  • פורסם בתאריך

Massa

משתמש מתחיל
225
0
נק' מוניטין:
180
225
0
האם יהיה הבדל בתוצאות
והאם לדוגמא 2 דאמבלים של 25 שווים למוט של 50?

הטווח תנועה האפשרי עם משקולת יד גבוהה יותר - ולכן זה קשה יותר בהשוואה למוט.

אם אתה בן אדם מתחיל (אני בטוח שאתה לא מקצוען) אני לא רואה סיבה לעשות דאמבל אלה אם כן אתה רוצה משהו חדש ולתת גיורוי חדש או משהו כזה אז כן אפשר,
לגביי השאלה השנייה אני חושב שיש הבדל מניסיון אישי יותר קשה לי לעשות דאבל פרס מבנץ' פרס כי אני חושב יש עירוב של שרירים אחרים ותלוי בתנועה שאתה עושה את זה.

אם אתה בן אדם מתחיל (אני בטוח שאתה לא מקצוען) אני לא רואה סיבה לעשות דאמבל אלה אם כן אתה רוצה משהו חדש ולתת גיורוי חדש או משהו כזה אז כן אפשר,
לגביי השאלה השנייה אני חושב שיש הבדל מניסיון אישי יותר קשה לי לעשות דאבל פרס מבנץ' פרס כי אני חושב יש עירוב של שרירים אחרים ותלוי בתנועה שאתה עושה את זה.

אלו לא שרירים אחרים, אלא טווח תנועה גדול יותר וצורך מוגבר לייצב את המשקולות בכל יד

אני אישית מעדיף דאמבלים. התנועה מרגישה לי הרבה "טבעית" ונוחה ממוט...
ומבחינת משקלים אני לא מרגיש שעליתי פחות ביחס לתרגילים אחרים.

שניסיתי לעשות לחיצות עם דאמבלים הייתה לי בעייה במשקלים גבוהים לפעמים להביא את המשקולות מהרצפה לחזה.

צריך טיפה טכניקה בזה. כדי לא לאבד יציבות בעליה הראשונה אני מרים אותן מהברכיים למעלה תוך כדי שכיבה לאחור על הספסל.

ניסיתי את הטכניקה הזו של ריפטו ועם משקל קל זה בסדר אבל אם לוקחים משקל לסט אמיתי זה ממש לא פשוט, כמעט נפל עליי דאמבל. מישהו פה הצליח לקחת ככה משקל רציני?

מתאמנים.. אתה רואה שהוא לוקח שם בסרטון דאמבל של משהו כמו 35 קילו אחרי זה [3 פלטות של 5 + 1 של 2.5 בכל צד]

ניסיתי את זה פעם,עם דאמבלים של 37.5 קילו והיה סבבה,יש לי עוד כמה שיטות,כמו לשים את זה על הרגליים ואז לתת בעיטה ולעוף בתנופה אחורה,רק שזה יכול לפגוע בראש במקרה הזה..חח

כן זה די בעייתי. מספיק שהדאמבל ילך קצת לצד בירידה המהירה על הספסל + אתה לא מסתכל אחורה = סיכוי טוב שאתה נופל יחד עם הדאמבל. סיכוי לפציעות לא קטן לדעתי. עדיף ספוטר.

כמובן שמדובר על משקל כבד יחסית שזה בערך מעל 30 קילו למתאמן הממוצע בחדר כושר לדעתי

מה שהוא עושה בסרטון זה בערך כמו שאני עושה את זה. ממש דומה. ההבדל היחידי שבמשקל כבד בסוף התרגיל אי אפשר להתרומם עם הדאמבלים אז מה שאני עושה זה פשוט תוך כדי טיפה עליה זורק אותן לצדדים. משקל השיא שלי עם דאמבלים בשכיבה היה 60 ק"ג כל דאמבל ולא היתה בעיה עם הטכניקה. תמיד עדיף שיהיה מישהו מאחור שיראה שמשהו לא משתבש.

נערך לאחרונה:
מה שהוא עושה בסרטון זה בערך כמו שאני עושה את זה. ממש דומה. ההבדל היחידי שבמשקל כבד בסוף התרגיל אי אפשר להתרומם עם הדאמבלים אז מה שאני עושה זה פשוט תוך כדי טיפה עליה זורק אותן לצדדים. משקל השיא שלי עם דאמבלים בשכיבה היה 60 ק"ג כל דאמבל ולא היתה בעיה עם הטכניקה. תמיד עדיף שיהיה מישהו מאחור שיראה שמשהו לא משתבש.

יש בארץ מקומות עם דאמבלים של יותר מ50 קילו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית