הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הצילו! טיפול בעקב דורבן

מומין טרול

משתמש קבוע
1,853
34
נק' מוניטין:
5,758
1,853
34
אז ככה: לפני חצי שנה בערך התחילו לי כאבים איומים בעקב שמאל. בדיקה אצל הרופא משפחה העלתה שכנראה מדובר בדלקת ברקמת חיבור שם(פציה??) ואז התחיל החלק המעניין:

1: טיפול שבועיים בכדורים(בטרן)-לא עזר
2: פיזיוטרפיה: חימום מקומי+אולטראסאונד-לא עזר
3: רפידות מיוחדות שאמורות להקל את הלחץ בעקב-לא עזר
4:זריקה ישר למקום הכאב-עזר!!

הבעייה היא שעכשיו הכאב חזר ולאותו המקום בדיוק, הייתי אצל הרופא משפחה(אחד אחר ממי שהיה אז) היום וסיפרתי לו, הוא אמר לי אני זורם איתך על מה שתחליט: כדורים\פיזיוטרפיה\זריקה שוב\הכל הולך

סיכמתי איתו על הפנייה לרופא מומחה: אורטופד כף רגל-מנהל מחלקה בבי"ח רמבם.(אמור להיות מבין עניין)

אולי למישהו יש עצות להמשך הטיפול?? אם יש משהו ספציפי שכדאי לבקש מהמומחה? יש ניתוח שיכול לפתור את הבעייה אחת ולתמיד??

לפי מה שהבנתי מהרופא משפחה אין יותר מדי מה לעשות וזה משהו שבא והולך ואין משהו שיטפל בזה לתמיד(הגיוני??)

בפעם הראשונה שזה הופיע זה לא נעלם ולא כלום, היה לי כאבים איומים עד הזריקה וזה הגיע למצב שלא הייתי יכול לדרוך על העקב אפילו.

הצילו!!!

כן, יש משהו שאומרים שהוא עוזר.

סיליקון שמתאימים לך לעקב, אתה שם את זה במקום של העקב בנעל וזה אמור להפחית את הכאב.

נסה את זה, זה לא יקר.
מקווה שעזרתי

לך לרופא המומחה. בלי אבחנה קשה לתת עצות. תבקש בדיקות לפני שאתה מבקש טיפול. (US,MRI,CT וכו')
ולא משנה מה, הדבר האחרון שהייתי עושה זה לקחת זריקת קורטיזון.

למה? למה אתם מסכימים לזריקות האלה בלי למצמץ?

מהניסיון שלי, אימונים מזרזים את ההחלמה.

אני לא חושב שיש "טיפול" גרוע יותר מאשר קורטיזון.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שיש "טיפול" גרוע יותר מאשר קורטיזון.

למה גרוע? שקיבלתי את הזריקה שאלתי את הרופא אם זה קורטיזון והוא אמר שלא, אלא זריקה סטרואידית אחרת: דיפרוספן

לא שאני יודע מה ההבדל, אבל למה הם לא מומלצות? כי למעשה זה מאוד עזר לי. (עד שחזרו הכאבים יימ"ש)

למה גרוע? שקיבלתי את הזריקה שאלתי את הרופא אם זה קורטיזון והוא אמר שלא, אלא זריקה סטרואידית אחרת: דיפרוספן

לא שאני יודע מה ההבדל, אבל למה הם לא מומלצות? כי למעשה זה מאוד עזר לי. (עד שחזרו הכאבים יימ"ש)

אם זה חזר, אז זה לא באמת עזר, נכון? אתה יודע מה קורטיזון עושה?

• פותח/ת השרשור
אם זה חזר, אז זה לא באמת עזר, נכון? אתה יודע מה קורטיזון עושה?

לא. ובגלל זה גם רציתי להגיב לך על ההודעה הקודמת: אחד כמוני או כמעט כל אחד אחר, אין לנו את הידע הזה לדעת מה כן ומה לא, מבחינתי מה שהרופא אומר אני מאמין לו.

נכון שזה חזר, אבל זה המקרה אצלי, אני מאמין שאם כל מי שהיה מקבל זריקה הכאב היה חוזר לו היו מבינים באיזהשהוא שלב שהזריקה לא יעילה.. אני מאוד מאמין שאצל רוב האנשים שקיבלו זריקה זה עזר להם FOREVER

ובגלל זה אני שואל מה כן אפשר לעשות. ראיתי פעם פרסומות לטיפול בגלי-הלם הבעייה שהקופה לא ממננת את זה וזה דיי יקר.

טיפול בסטרואידים (לא אנאבוליים) זה אחד הדברים הגרועים ביותר.
קשה לי להסביר לך את החסרונות השונים, אבל בוא נאמר שזה פשוט מנוון אותך לחלוטין. אין לי דרך אחרת להסביר את זה בשפת העם.
אולי אלכס יצליח טוב יותר.

• פותח/ת השרשור
טיפול בסטרואידים (לא אנאבוליים) זה אחד הדברים הגרועים ביותר.
קשה לי להסביר לך את החסרונות השונים, אבל בוא נאמר שזה פשוט מנוון אותך לחלוטין. אין לי דרך אחרת להסביר את זה בשפת העם.
אולי אלכס יצליח טוב יותר.

אז למה עושים את זה?

לא. ובגלל זה גם רציתי להגיב לך על ההודעה הקודמת: אחד כמוני או כמעט כל אחד אחר, אין לנו את הידע הזה לדעת מה כן ומה לא, מבחינתי מה שהרופא אומר אני מאמין לו.

נכון שזה חזר, אבל זה המקרה אצלי, אני מאמין שאם כל מי שהיה מקבל זריקה הכאב היה חוזר לו היו מבינים באיזהשהוא שלב שהזריקה לא יעילה.. אני מאוד מאמין שאצל רוב האנשים שקיבלו זריקה זה עזר להם FOREVER

ובגלל זה אני שואל מה כן אפשר לעשות. ראיתי פעם פרסומות לטיפול בגלי-הלם הבעייה שהקופה לא ממננת את זה וזה דיי יקר.

הזריקה יעילה לפעמים, אבל היא יכולה לעלות לך ביוקר. תחשוב על זה ככה. מזריקים לך סטרואיד קטבולי שמפרק רקמות. חומר שמפרק רקמות לא יודע להבדיל בין רקמה שצריך לפרק לבין אחת שלא. תחשוב למה רופאים לא מוכנים להזריק פעמיים לאותו מקום.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי, אני לא מבין בזה דבר וחצי דבר ולכן לא יודע.

השאלה מה לעזאזל כן עושים??

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן כרגע? רץ במקרה?

כן אבל זה קטע קצת מוזר: אני רץ בערך מאחרי השחרור מהצבא לפני 3 וחצי שנים +\-. היו תקופות שרצתי אפילו 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע, מה שמוזר הוא שבפעם הראשונה הכאב הופיע דווקא שרצתי הרבה פחות..

אבל בגדול כן, מתאמן וגם רץ

עושים את זה כדי להחליש בין היתר את תהליך הדלקת.
לכן, קודם כל צריך אבחנה מדויקת של מה יש ואיפה יש.
אחרי שמקבלים אבחנה מנסים טיפולים. מי בכלל אמר שזה דלקת.
אמרתי לך- תתעקש על בדיקות. כשתהיה אבחנה נדבר על טיפולים.
והם דוחפים זריקות כי זה הכי קל להם. אתה לא מבין כמה נזק זה מסב.

הזריקות?
יותר גרוע. זה פשוט מפרק כל דבר שנוגע בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית