כמה שטויות הדת מכניסה לאנשים לראש.

• פותח/ת השרשור
אם הוא צודק אז מלכתחילה הטענה שלו שהוא גילה את X/Y/Z לא יכולה להיות שטויות, כי הוא צדק.
אבל כמובן שאתה לא תבין את זה, כי אתה דובון שמן ואפילו לא דוקטור בגילך המתקדם.

אז רגע, מחבר מרכבות האלים לא מדבר שטויות? הרי יש סיכוי שהוא צודק.
חובבי הקונספיראציות לא מדברים שטויות?
אני טוען שנחטפתי ע"י חייזרים בתקופה שהיייתי תינוק ועוד לא היה לי זיכרון.

בנאדם נותן תיאוריה שמתבססת על אמונתו בלבד ושלא מחזיקה מים יותר מאלכימיה או לחשים בקפה.
אם הוא צודק, אז כמו שחיים אמר, זו ירייה באפלה שקלעה ולא מתבססת על שום מתודיקה או עובדות.

אם הוא צודק אז מלכתחילה הטענה שלו שהוא גילה את X/Y/Z לא יכולה להיות שטויות, כי הוא צדק.

מי שמהמר על תוצאה סופית בצורה של "גיליתי", ואיכשהו פוגע במטרה, צודק כמו מי שמגיע לתוצאה הסופית בדרך חקירה? אתה רוצה שאני אשלח עליך את ה-CDC?

חישוב פשוט.
אם כולם נשלחים לגיהנום כי רוב האנשים בעולם נוסעים בשבת, לא שומרים שבת, אוכלים חזיר, משקרים מדי פעם ואולי גם גונבים, לא צמים בכיפור ועוד ועוד, אז...

לפי ה CIA World Factbook של 2010 יש 8.37 מקרי מוות לכל 1000 אנשים, לפי אותו הדוח יש 6,768,181,146 אנשים בעולם (מעודכן ליולי 2010).
אם נעשה מתמטיקה פשוטה, השנה עזבו אותנו לערך 56,649,676 אנשים.
בישראל לפי אותו הדוח יש 5.45 מקרי מוות לכל 1000 אנשים ויש במדינה 7,353,985 (מעודכן יולי 2010) אנשים.
ז"א בישראל מתו השנה לערך 40,079 אנשים.
נניח מבחינה תאירוטית שכל מי שמת בישראל הוא צדיק ויעלה לגן עדן, ו 90% מאלו שמתו ברחבי העולם אינם שומרי מצוות כמו שרשום בתורה של היהודים, משמע כ- 50,984,708 אנשים הולכים לגיהנום כל שנה, כמובן שזה גדל כל שנה וזה היה הרבה יותר נמוך לפני 100 שנה אבל מחישוב של הגיון בריא אפשר לומר שיש שם כבר מעל למיליארד "נפשות" מול המספר העגום של אלו שנמצאים בגן עדן.
אז אני שואל, איפה יותר נחמד וכיף? להיות עם כל ה"חוטאים" ולפגוש אנשים שהיו בעלי כוח ועניין בעולם (אני לא באמת מאמין בזה, אבל כדי לתת את התמונה הכללית למי שכן), או להיות עם חבורה של יהודים חמדנים שרוצים רק לדפוק אחד את השני כל היום כי הם כבר הגיעו לעולם הבא אז למה לשמור מצוות?

מי שמהמר על תוצאה סופית בצורה של "גיליתי", ואיכשהו פוגע במטרה, צודק כמו מי שמגיע לתוצאה הסופית בדרך חקירה? אתה רוצה שאני אשלח עליך את ה-CDC?

מה הופך אותו לפחות צודק במקרה הראשון? הוא עדיין הגיע לתצואה הנכונה.

אז רגע, מחבר מרכבות האלים לא מדבר שטויות? הרי יש סיכוי שהוא צודק.
חובבי הקונספיראציות לא מדברים שטויות?

רואה, גם אתה בסוף מבין. כל הכבוד.

מישהו (אבא שלך למשל) בא ואומר שחייזרים נתגלו לו בחלום ואמרו לו שהוא צריך ללכת לים המלח, ואז כשהוא הלך לים המלח נפלה לו פתאום אבן על הראש והוא נהיה עיוור לשלושה ימים, שבמהלכם הוא חווה הארה והבין שסרטן נגרם משינוי תאים על ידי זה שאלוהים מעניש אנשים בדיכאון.
אחרי שנה מישהו בא ומוכיח שסרטן נגרם משינוי תאים בעקבות זיהום אוויר חריג.
שניהם הגיעו לאותה מסקנה - שניהם צודקים?

• פותח/ת השרשור

רואה, גם אתה בסוף מבין. כל הכבוד.

אז רגע, אם זכיתי בפיס, זה הופך אותי למחזיק האמת האבסולוטית?
ואם אני טוען שאני מחזיק האמת האבסולוטית לפני שזכיתי בפיס, זה בסדר?

מישהו (אבא שלך למשל) בא ואומר שחייזרים נתגלו לו בחלום ואמרו לו שהוא צריך ללכת לים המלח, ואז כשהוא הלך לים המלח נפלה לו פתאום אבן על הראש והוא נהיה עיוור לשלושה ימים, שבמהלכם הוא חווה הארה והבין שסרטן נגרם משינוי תאים על ידי זה שאלוהים מעניש אנשים בדיכאון.
אחרי שנה מישהו בא ומוכיח שסרטן נגרם משינוי תאים בעקבות זיהום אוויר חריג.
שניהם הגיעו לאותה מסקנה - שניהם צודקים?

הם לא הגיעו לאותה מסקנה, אז לא יכול להיות ששניהם צודקים.

אז רגע, אם זכיתי בפיס, זה הופך אותי למחזיק האמת האבסולוטית?
ואם אני טוען שאני מחזיק האמת האבסולוטית לפני שזכיתי בפיס, זה בסדר?

אם טענת שיש לך איזשהי יכולת מיוחדת שבעזרתה אתה תדע את המספרים לפיס ויתברר שצדקת, כנראה שלא אמרת שטויות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא נמאס מהדיונים הסתמיים והיומרניים האלו?,אף אחד ממכם לא יכול להוכיח לא לכיוון אחד ולא לכיוון שני,איזה חרטא..

המדענים כבר הפריכו הרבה שטויות דתיות. רק לפני כמה ימים היה לי ויכוח עם שומר מצוות שלא מאמין באבולוציה. רק מה? קצת קשה להתווכח עם רצפים גנטיים זהים ב-99% בין האדם לקופים, אתה לא חושב?
ובאמת לגבי השאלה של קיום או אי קיום קצת קשה להתווכח, אבל גם קשה להתווכח עם טענת הפילים השקופים של אלכס. שתי התיאוריות תקפות באותה מידה. ד"א, יש מדענים היום שמנסים להוכיח את התיאוריות של אריך פון דוניקן (מחבר מרכבות האלים). אז אם יתברר ש"אלוהים" היה בעצם המפקד של פלוגת מארינס של חוצנים, מה יגידו אז?

• פותח/ת השרשור

אם טענת שיש לך איזשהי יכולת מיוחדת שבעזרתה אתה תדע את המספרים לפיס ויתברר שצדקת, כנראה שלא אמרת שטויות.

קוראת בקלפי טארוט בלונה פארק חזתה שתתחתן ובאמת התחתנת. זה אומר שקריאה בקלפי טארוט זה מקצוע רציני?

יש אותו סיכוי שזה מקצוע רציני כמו שזה מקצוע לא רציני, אלא אם יש לך איזשהי הוכחה שתומכת במסקנה ספציפית.

אני מבין. אז עצם זה שאחד חושב שהגורמים לכך היא התערבות אלוהית והשני שזה זיהום אוויר אומר שהם לא הגיעו לאותה מסקנה, שסרטן נגרם משינוי תאים?

• פותח/ת השרשור
יש אותו סיכוי שזה מקצוע רציני כמו שזה מקצוע לא רציני, אלא אם יש לך איזשהי הוכחה שתומכת במסקנה ספציפית.

אם זה היה מקצוע רציני, הרי שאחוזי ההצלחה שלה היו אמורים להיות 100%. האם זה המצב? מכאן שזה מקצוע לא רציני. מש"ל.

אני מבין, אז רפואה זה מקצוע שרלטני כי לרופאים אין 100% הצלחה, טייסים הם נוכלים כי מטוסים לפעמים מתרסקים ושופטים הם רמאים נוראיים כי לפעמים מרשיעים אנשים חפים מפשע. מרשים!

• פותח/ת השרשור
אני מבין, אז רפואה זה מקצוע שרלטני כי לרופאים אין 100% הצלחה, טייסים הם נוכלים כי מטוסים לפעמים מתרסקים ושופטים הם רמאים נוראיים כי לפעמים מרשיעים אנשים חפים מפשע. מרשים!

למה נראה לך שזה אנלוגי? יש סיכונים מקצועיים ובאף אחד מהמקצועות הנ"ל מראש לא מבטיחים הצלחה 100%. קוראת בקלפי טארוט טוענת שהיא חוזה את העתיד. היא לא טוענת: "שמע, רוב הסיכויים ש..." או: "יש סיכון ש..." ואם היא לא חוזה נכון סיכון מסוים, אז יש לה איזה ביטוח אחריות מקצועי.
הרי כל בר-דעת שקוראת בטארוט לא ניבאה שהוא הולך להתרסק בתאונה לא הולך לבית משפט לתבוע אותה, נכון?

טענת שלמקצוע שהוא לא "שטויות" יש 100% הצלחה. כמה מוזר ותמוהה שזאת טענה שנכונה רק כשהיא כביכול מוכיחה איזשהי נקודה דבילית ולא מחייבת כשהיא לא.

אגב, אני אשמח לסימוכין לזה שקוראים בקלפי טארוט טוענים ל-100% הצלחה.

• פותח/ת השרשור
טענת שלמקצוע שהוא לא "שטויות" יש 100% הצלחה. כמה מוזר ותמוהה שזאת טענה שנכונה רק כשהיא כביכול מוכיחה איזשהי נקודה דבילית ולא מחייבת כשהיא לא.

אגב, אני אשמח לסימוכין לזה שקוראים בקלפי טארוט טוענים ל-100% הצלחה.

התפקיד של קוראים בקלפי טארוט הוא לנבא את העתיד, נכון? אם הם לא מצליחים - הם כשלו בתפקידם. לכן, לתפקיד כזה צריכים להיות 100% (או קרוב מאוד לזה, במקרים של קורא שלא קרא נכון).
ברפואה יש סיכונים, וגם יתריעו בפניך על הסיכונים לפני שאתה נכנס לאיזשהו הליך רפואי מורכב.
ברפואה, משפטים ובטיס יש ביטוח אחריות מקצועית כנגד טעויות אנוש. האם יש כזה לקוראים בקלפים? הרי אם אם כשלו בלחזות תאונה, שאם הם היו חוזים אולי היא הייתה נמנעת, הרי שהם אחרים לגורלו של אותו אדם, לא?

שוב, אתה מתבקש לספק לי סימוכין לזה שכל הקוראים בקלפי טארוט מתחייבים ל-100% הצלחה או משהו שקרוב לכך.

בקריאה בקלפי טארוט יש סיכונים, (ואלא אם אתה מסוגל להוכיח אחרת) קוראים בקלפי טארוט יתריעו בפניך על הסיכונים לפני שאתה נכנס לקריאה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית