הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שטויות הדת מכניסה לאנשים לראש.

אני חושב שאיפה שהוא הוא צודק. אישית.
קשה לי להאמין שהכל במקרה. מצד שני קשה לי להאמין שיש איש בלתי נראה למעלה שיזרוק אותי לגהינום.

אני מאמין שיש סוג של אינטליגנציה קוסמית כלשהיא.

לי קשה להאמין שאין לפריקונים וחד קרן. תוכיח שלא!

• פותח/ת השרשור
שוב, אתה מתבקש לספק לי סימוכין לזה שכל הקוראים בקלפי טארוט מתחייבים ל-100% הצלחה או משהו שקרוב לכך.

בקריאה בקלפי טארוט יש סיכונים, (ואלא אם אתה מסוגל להוכיח אחרת) קוראים בקלפי טארוט יתריעו בפניך על הסיכונים לפני שאתה נכנס לקריאה.

תביא לי גם אתה סימוכין לטענה: ההסתברות שקריאה בקלפים מקצוע רציני היא 0.5 וההסתברות למאורע המשלים (קריאה בקליפם אינה מקצוע רציני) היא 0.5. ועל איזה מחקר סטטיסטי זה מתבסס.

איזה סיכונים יש בקריאה בקלפי טארוט? הסיכון היחיד הוא שהם לא יבצעו את תפקידם ויקראו את העתיד לא נכון. ואם הסיכון לכך גבוה, הרי שזה מקצוע לא רציני. הרי העתיד הוא משהו שאפשר להציג אותו כמו היסטוריה: בתאריך X תתחתן, תהיה לך הכנסה Y, בתאריך Z יוולד לך ילד, בתאריך W תמות.
אז יש לנו אחד משני מקרים: 1. סיכון שהקורא לא קורא נכון, ואז הוא מונע מהלקוח לשנות את גורלו (למשל אם נחזה לו מוות בפיגוע טרור באוטובוס, אז הוא ייקח מונית באותו יום) ואז הייתה צריכה להיות עילה לתביעה נגד קורא שכזה ואז גם חברות הביטוח היו מציעות ביטוח אחריות מקצועית. אתה מכיר ביטוח אחריות מקצועית לקוראים בקלפים?
2. שאי אפשר באמת לחזות את העתיד ואז המקצוע שרלטני.

כל עוד חיזוי העתיד מראה על אותו סיכוי הצלחה כמו הטלת מטבע חיזוי העתיד הוא הטלת מטבע. אין פשוט מזה.

תביא לי גם אתה סימוכין לטענה: ההסתברות שקריאה בקלפים מקצוע רציני היא 0.5 וההסתברות למאורע המשלים (קריאה בקליפם אינה מקצוע רציני) היא 0.5. ועל איזה מחקר סטטיסטי זה מתבסס.
אתה טענת משהו ראשון, אם אתה לא יכול לספק סימוכין לטענה שלך פשוט תגיד, אף אחד לא יכעס עלייך.

• פותח/ת השרשור
אתה טענת משהו ראשון, אם אתה לא יכול לספק סימוכין לטענה שלך פשוט תגיד, אף אחד לא יכעס עלייך.

אם תסתכל בשרשור, תראה שהטענה הזו קדמה לטענות שלי. מאחר ויש לי דברים יותר טובים לעשות בחיים עם הכסף שלי מאשר להיכנס לקוראים בקלפים, אני לא יכול להעיד שהם לא נותנים אזהרה.

ד"א - על סמך מה קבעת שהקוראן הוא לא האמת האבסולוטית בשרשור ההוא? אתה יכול להפריך את קיומם של סוסים מעופפים?

• פותח/ת השרשור
אז אני צודק וניצחתי, אני שמח שאתה מסכים איתי סוף סוף.

אתה צודק בזה שאין לי סימוכין לטענה הספציפית הזו. גם לך אין סימוכין לטענה שההסתברות לכך שהמקצוע אמיתי היא 0.5 וההסתברות המשלימה היא 0.5. ד"א - אם זה נכון, זה מוכיח שהמקצוע שרלטני, כי אז הרי שחיזוי העתיד שקול לתוצאות בהטלת מטבע, כך שלמעשה בדרך הפראדוקס נגיע למסקנה ש-100% שהמקצוע שרלטני.

ושוב, למה אתה חושב שהקוראן אינו האמת האבסולוטית? הפרכת את קיומם של סוסים מעופפים?

אתה צודק בזה שאין לי סימוכין לטענה הספציפית הזו. גם לך אין סימוכין לטענה שההסתברות לכך שהמקצוע אמיתי היא 0.5 וההסתברות המשלימה היא 0.5. ד"א - אם זה נכון, זה מוכיח שהמקצוע שרלטני, כי אז הרי שחיזוי העתיד שקול לתוצאות בהטלת מטבע, כך שלמעשה בדרך הפראדוקס נגיע למסקנה ש-100% שהמקצוע שרלטני.

ושוב, למה אתה חושב שהקוראן אינו האמת האבסולוטית? הפרכת את קיומם של סוסים מעופפים?

אני אשמח אם תצליח להסביר לי איך הגעת למסקנה (אם נצא מתוך נקודת הנחה שהמספרים נכונים, מה שיצאת ממנה) שאם יש סיכוי שווה שהמקצוע אמיתי לזה שהמקצוע "לא אמיתי" זה גם אומר שחיזוי העתיד הוא עניין של 50-50, הקפיצות הלוגיות שלך כנראה מטורפות מדי בשבילי.

ולחשוב אני יכול מה שאני רוצה בלי להצטרך להסביר את עצמי, מה אתה, פאשיסט?

• פותח/ת השרשור
אני אשמח אם תצליח להסביר לי איך הגעת למסקנה (אם נצא מתוך נקודת הנחה שהמספרים נכונים, מה שיצאת ממנה) שאם יש סיכוי שווה שהמקצוע אמיתי לזה שהמקצוע "לא אמיתי" זה גם אומר שחיזוי העתיד הוא עניין של 50-50, הקפיצות הלוגיות שלך כנראה מטורפות מדי בשבילי.

ולחשוב אני יכול מה שאני רוצה בלי להצטרך להסביר את עצמי, מה אתה, פאשיסט?

המקצוע "אמיתי" ~ העתיד נמצא בקלפים.
המקצוע "לא אמיתי" ~ העתיד לא בקלפים.
אם העתיד 50% נמצא בקלפים, זה אומר שכל מה שאמר לך הקורא, אתה יכול להטיל מטבע והניחושים שלך יהיו טובים כמו שלו. לזה התכוונתי כשדיברתי על הסתברות של 100%. או שהעתיד בקלפים או שלא. המרווח היחיד לטעות צריך להיות בטעות אנוש בקריאת הקלפים.

למה אתה צריך להסביר את עצמך? כי אתה צריך להיות עקבי. לא ייתכן שתטען שייתכן והאפיפיור צודק כי אי אפשר להפריך את קיומו של אלוהים ומצד שני תטען שהקוראן הוא לא האמת האבסולוטית כי אף פעם לא ראית סוס מעופף.

מי אמר שאני צריך להיות משהו? אתה רוצה אולי גם להחליט מה תהיה העבודה שלי ומה אני אוכל בארוחת ערב?
כל הדיון הזה חשבתי שמשהו קצת מוזר, עכשיו אני מבין שיש לי עסק עם פאשיסט.

• פותח/ת השרשור
מי אמר שאני צריך להיות משהו? אתה רוצה אולי גם להחליט מה תהיה העבודה שלי ומה אני אוכל בארוחת ערב?

אז אתה מעיד בעצמך שאתה לא עקבי?

גם אני כל הדיון הזה חושב איך אנשים מוכנים להתווכח עם יצורים לא רציונלים שנראים כמו כדורי בוסו ג'ינג'ים, ואני עדיין לא מבין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית