הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שרירים שלא מסכימים להיתפתח

whice4188

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
-13
51
0
אהלן..

אני בן 23 גובה 187 ומתאמן כבר כמה שנים.
בשנה וחצי האחרונות התחלתי להתאמן בצורה מבוקרת כאשר אני מקפיד על תזונה ואימונים
בצורה מסודרת,כולל מעקבים.

במהלך התקופה הזאת עליתי בסך הכל כ15 קילו,מ72 עד 87.
(אני יודע שזה נשמע מוגזם,אבל אני חושב שהסיבה לעלייה המאסיבית בתקופה כלכך קצרה היא אורך חיים שבעיקר סבב סביב האימונים האירוביים,3-4 פעמים בשבוע לפני)
בסך הכל אני מבסוט על העלייה הכללית במאסה,אך אם זאת יש לי שני שרירים מרכזיים שלא מסכימים
להתפתח.

השריר הראשון הוא(כמה מפתיע)שריר החזה,אני מאוד חזק בכל מה שקשור לדחיקה(בנץ').
אני דוחק כ130% ממשקל גופי,אבל לעניות דעתי הידיים בתרגיל הזה לוקחות נפח עיקרי מהחזה.
(היד האחורית שלי מתפתחת בקלות יחסית והיא גדולה וחזקה ביחס לגופי)

נכון לעכשיו עובד בשיטת אימונים של פול בודי,3 פעמים בשבוע כאשר אני עולה מאימון לאימון(שיטה לינארית). תוכנית האימונים שלי משלבת בכל אימון 3 תרגילי מוט(סקוואט,דחיקה,ומשיכה)4 תרגילי מכשירים(דגש על חזה)ושני תרגילים כנגד משקל גוף(מתח מקבילים).

במהלך האימונים אני מנסה לשים יותר דגש על החזה אך ללא שינוי ויזואלי.אין צורך לספר שהדבר מתסכל וגם לא ברור.

השריר השני שלא מתפתח הוא היד הקדמית,אומנם לאור העובדה שהידיים שלי גדולות דיים בעקבות היד האחורית אני שם פחות דגש לעניין וההתמקדות העיקרית שלי היא בחזה.

למיטב ידיעתי אני אוכל מספיק פעמים ביום וכמות קלוריות מספקת.
אני מקפיד לעשות פעם פעמיים אירובי בשבוע אך בדפקים נמוכים.

אודה לכם אם מישהו יכול לתת לי פה עצה מועילה,שלא מתבססת סתם על סיפורים ומעשיות,אלא על איזשהו ניסיון אישי והגיון.

תודה!

כמה קלוריות אתה אוכל או איך התפריט שלך נראה? כמה סטים וחזרות אתה עושה בתוכנית האימונים שלך? יותר תרגילים לשרירי החזה לא יעזרו לך ויכולים רק לעכב אותך.
זה שאתה חושב שאתה אוכל מספיק, לא אומר שזה מספיק. עם הזמן גם נדרש לעלות את המינון הקלורי אחרת לא תתקדם.
אם אתה כבר עושה תוכנית לינארית ועולה במשקלים, למה שלא תעשה תוכנית כמו SS?
בימים שאתה עושה אירובי, אתה צריך לאכול יותר ואם אתה אוכל מעט מאוד מעל המאזן הנטראלי שלך, יתכן ובימים הללו אתה בכלל במאזן קלורי שלילי ובעצם פוגע בהתאוששות.
15 ק"ג בשנה וחצי זה ממש לא מוגזם ואם זו עלייה נקייה יחסית זה סביר למתאמן מתחיל (זה שמתקדם מאימון לאימון, לא וותק בחד"כ).

שלום וברוך הבא לפורום.

קודם כל 15 קילו לשנה וחצי זה לא כל כך מטורף. זה קילו ורבע לכל חודש. יש כאן אנשים שעולים קילו ורבע כל שבוע וזה נחשב להתקדמות רגילה, גם אם תיקח בחשבון אחוזי שומן שמן הסתם הינם הכרחיים.

שנית כל, די דיברת באוויר. אתה מצפה שניקח אותך ברצינות ואתה ניסית לכתוב בפירוט כל מה שנראה לך כרלוונטי לעניין שעליו פתחת את הנושא, אבל האם אתה מצפה שניקח אותך כמקור אובייקטיבי? האם חשבת פעם שאולי מדובר באפקט המראה ושרירי החזה שלך דווקא כן פרופורציונליים? במקרה הזה, לא משנה מה נמליץ לך כאן, דבר לא יעזור לך, כי אתה נראה כפי שאתה אמור להיראות.

לכן, אם אתה באמת רוצה עצה שלא מבוססת על סיפורים ומעשיות, אל תספק כאלו. אני ממליץ לך להעלות תמונות שלך מהחזית ומהפרופיל ובנוסף לפרט את משקלי העבודה שלך, את תכנית האימונים בפרוטרוט ואת תפריט התזונה באופן כללי.

ודבר אחרון, אין שרירים שמסרבים להתפתח, לפחות לא ברמה שלך.

• פותח/ת השרשור
כמה קלוריות אתה אוכל או איך התפריט שלך נראה? כמה סטים וחזרות אתה עושה בתוכנית האימונים שלך? יותר תרגילים לשרירי החזה לא יעזרו לך ויכולים רק לעכב אותך.
זה שאתה חושב שאתה אוכל מספיק, לא אומר שזה מספיק. עם הזמן גם נדרש לעלות את המינון הקלורי אחרת לא תתקדם.
אם אתה כבר עושה תוכנית לינארית ועולה במשקלים, למה שלא תעשה תוכנית כמו SS?
בימים שאתה עושה אירובי, אתה צריך לאכול יותר ואם אתה אוכל מעט מאוד מעל המאזן הנטראלי שלך, יתכן ובימים הללו אתה בכלל במאזן קלורי שלילי ובעצם פוגע בהתאוששות.
15 ק"ג בשנה וחצי זה ממש לא מוגזם ואם זו עלייה נקייה יחסית זה סביר למתאמן מתחיל (זה שמתקדם מאימון לאימון, לא וותק בחד"כ).

אני אוכל בין 7-8 ארוחות ביום כאשר אני דואג לשמור על מאזן קלורי חיובי(בין 200-400 קלוריות מעבר לכמות הקלוריות שאני שורף ביום-החישוב כולל ימים עם אימונים וימים בלי אימונים)בתוכנית האימונים שלי אני נע סביב ה8 חזרות 3 סטים.אני נח עד לירידת דופק בין סט לסט.
אני מחשב 2 גרם חלבון לכל קילו בגוף,25% מהתזונה היומית שלי באה משומן ומה שנותר אני מספק לו על ידי פחמימות.

עשיתי למשך תקופה את תוכנית הSS אך הפסקתי משני סיבות,הראשונה היא סוג של מיצוי,זתומרת עשיתי מספר ריסטים והרגשתי תקוע,אחרי כ חודשיים.הסיבה השנייה היא שלמרות שעליתי במסה יפה בתקופה היא התבססה בעיקר על גדילת האיברים שכבר היו גדולים(שוב הכוונה היא מבחינתי)ורוב העלייה במשקל נבעה מגדילת הרגליים והתחת.

אני מנסה להגיע למצב שבוא אני יצליח להכניס את החזה שלי לפרופרציה.
הדבר בולט אצלי מאוד ואף קיבלתי הערות על העניין.

אני עושה אימונים אירובים מכיוון שבתקופה האחרונה התחלתי לעלות בצורה קיצונית באחוזי השומן
(לאחר שהחלטתי להפסיק לעשות אימוני אירובי בכדי לעלות במשקל).

• פותח/ת השרשור
שלום וברוך הבא לפורום.

קודם כל 15 קילו לשנה וחצי זה לא כל כך מטורף. זה קילו ורבע לכל חודש. יש כאן אנשים שעולים קילו ורבע כל שבוע וזה נחשב להתקדמות רגילה, גם אם תיקח בחשבון אחוזי שומן שמן הסתם הינם הכרחיים.

שנית כל, די דיברת באוויר. אתה מצפה שניקח אותך ברצינות ואתה ניסית לכתוב בפירוט כל מה שנראה לך כרלוונטי לעניין שעליו פתחת את הנושא, אבל האם אתה מצפה שניקח אותך כמקור אובייקטיבי? האם חשבת פעם שאולי מדובר באפקט המראה ושרירי החזה שלך דווקא כן פרופורציונליים? במקרה הזה, לא משנה מה נמליץ לך כאן, דבר לא יעזור לך, כי אתה נראה כפי שאתה אמור להיראות.

לכן, אם אתה באמת רוצה עצה שלא מבוססת על סיפורים ומעשיות, אל תספק כאלו. אני ממליץ לך להעלות תמונות שלך מהחזית ומהפרופיל ובנוסף לפרט את משקלי העבודה שלך, את תכנית האימונים בפרוטרוט ואת תפריט התזונה באופן כללי.

ודבר אחרון, אין שרירים שמסרבים להתפתח, לפחות לא ברמה שלך.

הסיפור עם החזה כפי שציינתי הוא מן הסתם גם אובססיה שלי,אבל מדובר גם בדבר הבולט לעין האובייקטיבת(כדוגמת שותפים לאימונים).

תוכנית האימונים שלי היא כזאת
סקוואט-3X8
דחיקה(בנץ' או מילטרי)-3X8
משיכה(דד ליפט או חתירה)-3X8 או 1X8(דד ליפט)
דחיקה עם סמית(במידה ועשיתי בנץ' זוית חיובית חדה-דגש על כתפיים במידה ועשיתי מילטרי זויית חיובית קלה-דגש על חזה)-3X10
פרפר-3X12
פריצ'ר-3X12
משיכת כבל-3X12
מקבילים-מקסימוםX3
מתח-מקסימוםX3

3 פעמים בשבוע.

תפריט התזונה פירטתי בתגובה למעלה.

תודה.

יש לך חוסר פרורפוציה גם במשקלים.
עם 200-400 מעל התחזוקה, במיוחד אם עשית SS לא פלא שנתקעת כי התוכנית דורשת יותר אוכל.
אני חושב, שהבעיה שלך זה אוכל בראש ובראשונה, אתה לא אוכל מספיק (מספר הארוחות לא משנה, הקלוריות כן).
והדבר השני אתה סתם הוספת כרגע מיליון תרגילים לחזה בתקווה שזה יעזור, אבל זה לא עוזר אלא רק פוגע בהתאוששות.
המלצה? להוסיף משקל על המוט, לעשות תוכנית לינארית כמו שצריך (אולי לחזור ל SS או להתחיל 5X5) ולהתחיל לאכול ב 600-800 קל' מעל התחזוקה בתור התחלה ולהתשדרג.
אם אתה מפחד מעלייה בשומן, אפילו מינימאלית, להשתפר אתה לא תצליח. אתה חייב לעלות בשומן כדי לעלות במסת השריר, אחרת אתה תתקדם בצעדי צב לעבר המטרה.

לפי דעתי הוא יכול לבצע את הליניארית. בSS הוא יתקע די מהר.

פלוס עוד משהו עלית הרבה במהלך זמן האימון שלך. אני מניח שלקחת בחשבון שיש גם צד גנטי לעניין וגם אם תרים יותר ותגדל השיפור עשוי עדיין ליהיות לא כמו שציפית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית