הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משקלי עבדה ב SS כמה שבועות אחורה?

• פותח/ת השרשור yosi_s
  • פורסם בתאריך

yosi_s

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
0
39
0
אני מתחיל השבוע את התכנית אימון SS אחרי שלמדתי את הטכניקות (למרות שהם עוד לא "מושלמות") אבל לא כתוב מכמה שבועות אחורה אני אמור להתחיל.

כרגע המשקלי שיא הם:
בנ'ץ פרס 80 ל 5
פרס 47.5 ל 5
סקוואט - 80 ל 5 (עוד לא הספקתי לתרגל אותו הרבה)
דד ליפט לא בדקתי אבל 60 הלך בקלות.
מתח משקל עצמי + 12 קילו ל 5.

חשבתי על להתחיל:
בנ'ץ פרס - 65
פרס - 37.5
סקוואט- 50
דד ליפט - 60

נשמע הגיוני?

עוד שאלה קטנה:
מהקריאה בפורום הבנתי שאפשר להחליף PC במתח ,אבל לפי הפורטל להחליף בחתירה
מה הנכון? (בחד"כ לא מרשים לעשות PC וגם אין מי שילמד אותי ,אז בינתיים זה לא אופציה..)

נ.ב
בקרוב אני אפתח לוג ויעלה סרטוני טכניקה.

תודה,
יוסי.

אם אתה מנוסה מספיק במתח,תעשה עם משקל..
אם אתה עושה +12 קילו נראה לי שיהיה עדיף מאשר חתירה

בSS אין שבועות אחורה
מתאמנים חדשים אמורים להתחיל ממוט ריק והמנוסים יותר בדרך כלל מתחילים מ70-80%
אתה יכול להתחיל ממשקל כזה שאחרי שבועיים של התקדמות ב5 קילו
אתה מגיע לשיא ואז מתחיל להוסיף 2.5 קילו

אתה יכול או מתח או חתירה או PC. ולא הייתי מתחיל ממשקלים נמוכים כל כך מהשיאים שלך.

בSS אין שבועות אחורה
מתאמנים חדשים אמורים להתחיל ממוט ריק והמנוסים יותר בדרך כלל מתחילים מ70-80%
אתה יכול להתחיל ממשקל כזה שאחרי שבועיים של התקדמות ב5 קילו
אתה מגיע לשיא ואז מתחיל להוסיף 2.5 קילו

מה זה מתאמנים חדשים? מי שמתחיל SS יכול להתחיל מכל משקל שנוח לו. לא מוט ריק ולא בטיח.

ואתה יכול להמשיך ולהתקדם ב-5 קילו ויותר עד מתי שאתה יכול.

מתאמנים שאין להם ניסיון בחדר כושר
נתתי לו המלצות מתוך הרעיון שעדיף להתקדם לאט למשך זמן ולא להתחיל ממשקל גבוה ולהתקע בתחילת התוכנית.

מה זה ניסיון בחדר כושר?

ואתה לא המלצת שום דבר. קבעת וחרטטת שב-SS אתה אמור להתחיל ממוט ריק, ורק אם אתה מנוסה יותר אתה מתחיל מ-80-70%. אבל מה זה מתחיל ומה זה מנוסה?

ב-SS מתקדמים מהר, לא לאט. אם עדיף לך להתקדם לאט למשך זמן אתה מוזמן לנסות תכניות אחרות. ואתה לא תיתקע בתכנית עד שתגיע למיצויה בהנחה ואתה עושה את התכנית כמו שצריך, אוכל כמו שצריך ונח כמו שצריך.

מה זה ניסיון בחדר כושר?

ואתה לא המלצת שום דבר. קבעת וחרטטת שב-SS אתה אמור להתחיל ממוט ריק, ורק אם אתה מנוסה יותר אתה מתחיל מ-80-70%. אבל מה זה מתחיל ומה זה מנוסה?

ב-SS מתקדמים מהר, לא לאט. אם עדיף לך להתקדם לאט למשך זמן אתה מוזמן לנסות תכניות אחרות. ואתה לא תיתקע בתכנית עד שתגיע למיצויה בהנחה ואתה עושה את התכנית כמו שצריך, אוכל כמו שצריך ונח כמו שצריך.
נכון חרטטתי אתה צודק אם זה מה שאתה רוצה לשמוע.
אתה יכול להראות לי מקור שאומר לי בדיוק מכמה משקל אני צריך להתחיל בSS?
לא כל אחד ישבור שיא אחרי 3 אימוני SS בהתקדמות של 5 קילו במשך מספר אימונים בלי להתקע

נ.ב חוץ מזה שאמרתי אמור,וזאת לא שורה רלוונטית במקרה שלו בכלל,
"אתה יכול" ו"בדרך כלל" זה לא מילים שאומרים בזמן שאתה קובע ומחרטט..

לא כל אחד ישבור שיא אחרי 3 אימוני SS בהתקדמות של 5 קילו במשך מספר אימונים בלי להתקע

ההמלצה של ריפ היא במידה ויש ליד המתאמן מישהו מנוסה שמסוגל לאמוד את הטכניקה שלו, להתחיל ממשקל כלשהוא הגיוני לעשות אותו ל5 חזרות, במידה והחזרות היו קלות ועלו בקצב טוב מוסיפים משקל עד שמגיעים למשקל שהטכניקה לקויה \ החזרות איטיות יותר וכו' וזה המשקל ההתחלתי.

יש לי מקור מצויין בשבילך. הספר.

ואתה לא אמור להתעסק באם אתה יכול או לא להמשיך ולשבור שיאים עם התכנית מאימון לאימון. אף אחד לא שואל אותך. התכנית לא משאירה מקום לשיקולי הדעת שלך. אתה מתקדם מאימון לאימון תמיד עד שיש לך סיבה מוצדקת להיתקע.

ובלי קשר זאת לא סיבה שמישהו יתחיל ממוט ריק ולכן זה חרטוט. גם אם הוא מעולם לא התאמן.

תקרא שוב:

the starting weight must be light enough so that if your form is
bad you cannot hurt yourself, just in case these instructions are not followed closely enough. So
for some people 55 lbs. or lighter will be the starting weight, 40 kg. (88 lbs.) will work for most
everyone else, and there is never a reason for anyone to start heavier than 135 lbs.

זה על הדדליפט. ובכל מקרה הוא אף פעם לא קובע לך או לאף אחד אחר מכמה להתחיל בדיוק כמו שאתה מבקש. זה מה שאתה לא מבין. אתה מתחיל ממשקל שנוח לך לבצע איתו 5X3 בטכניקה סבירה.

מזה משנה, תקח משקל שלא קל לך מידי אבל אתה בטוח מצליח לעשות איתו 5 חזרות ותתחיל.
מה שחשוב זה העלייה במשקלים מאימון לאימון, חבל סתם להתעסק בשטויות.
בהצלחה 😃

אני מתחיל השבוע את התכנית אימון SS אחרי שלמדתי את הטכניקות (למרות שהם עוד לא "מושלמות") אבל לא כתוב מכמה שבועות אחורה אני אמור להתחיל.

כרגע המשקלי שיא הם:
בנ'ץ פרס 80 ל 5
פרס 47.5 ל 5
סקוואט - 80 ל 5 (עוד לא הספקתי לתרגל אותו הרבה)
דד ליפט לא בדקתי אבל 60 הלך בקלות.
מתח משקל עצמי + 12 קילו ל 5.

חשבתי על להתחיל:
בנ'ץ פרס - 65
פרס - 37.5
סקוואט- 50
דד ליפט - 60

נשמע הגיוני?

עוד שאלה קטנה:
מהקריאה בפורום הבנתי שאפשר להחליף PC במתח ,אבל לפי הפורטל להחליף בחתירה
מה הנכון? (בחד"כ לא מרשים לעשות PC וגם אין מי שילמד אותי ,אז בינתיים זה לא אופציה..)

נ.ב
בקרוב אני אפתח לוג ויעלה סרטוני טכניקה.

תודה,
יוסי.

Cygnus צודק. תתחיל עם המשקלים הכי כבדים שאתה עושה כל עוד הטכניקה לא נפגעה ותעלה מאימון לאימון. אם אתה רוצה ממש להיות קונסרבטיבי אז קח 5-7.5 קילו אחורה, אבל אין צורך להוריד במשקל משום סיבה חוץ מפציעה או כל דבר הדורש את זה ספציפית - כרשום בספר.
והיתי ממליץ לך בחום על מתח ולא חתירה וזה בתנאי שאתה לחלוטין לא יכול לעשות PC. תרם לי המון יחסית.

רק לוודא:
ברור לך שהמשקלים שלך צריכים להיות מאוזנים ככה:
דדליפט>סקוואט>בנצ'>פרס
כן?
כל מצב שונה אומר שיש לך איזשהו imbalance בשרירים בגוף וזה לא טוב ולא בריא. ברור שאתה רק מתחיל וזה בסדר שבשבועות הראשונים המצב יהיה מוזר אבל תזכור שזה קריטי לתקן את זה.

בהצלחה בתוכנית!😃

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם,
עזרתם לי מאוד.
אני יתחיל מ 5 קילו פחות בלחיצות ו10 קילו בסקוואט ובדדליפט מהשיאים (ככה שאחרי 2 אימונים אני יתחיל לשבור שיאים)

SpellStorm ,
כן זה ברור לי ,פשוט אני עובד על החזה כבר חצי שנה בערך ואת הסקוואטים התחלתי לפני שבועיים (עבדי רגליים לפני זה ,אבל לא סקוואטים)

שוב תודה,
יוסי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית