סרטון so you think you can squat?

• פותח/ת השרשור Cygnus
  • פורסם בתאריך

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
2 החלקים הללו פורסמו לפני יומיים ב-EFS והן מציגות פאוורליפטר שמלמד איך לעשות סקוואט והאמת שהוא מציג גישה די שונה מאשר זו של ריפטו ב-SS.

מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כמו שאמרתי, בהתחלה הם ביקשו ממנו לבצע את הסקוואט כמו שהוא מכיר, בין אם הוא תקני או לא, לכן להסיק מזה שלימדו אותו HB לא תקף כי עדיין לא לימדו אותו כלום.
לגבי ל"דחוף את הטרפזים" אנחנו כנראה לא מבינים אחד את השני כי הניסוח הוא ניסוח קלוקל.

squat-bar-position.jpg

הכוונה בלדחוף את הטרפזים אחורה היא זו:
דמיין שהבחור בתמונה מרים את הראש למלעלה, מה שיקרה זה שהטרפזים שלו יידחפו כנגד המוט.
זה הכוונה.
הבעיה עם הניסוח הזה היא למעשה שלא צריך באמת להרים את הראש למעלה אלא מספיק לדחוף את הצוואר אחורה, או "לדחוף את הטרפזים" לזה הכוונה.
לא לדחוף את הטרפזים למעלה כמו בשראגס.
זה בקשר לסרטון. איך אתם בכלל מסיקים שזה HB אם לא רואים את ההמשך?
אם היה חלק 3 אני בטוח שהיו רואים בבירור שזה LB

---------- התגובה התווספה ב 13:04 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:02 ----------

זה לא טיעון תקף.

🤡
הם עושים HB.
LB או HB נקבעים לפי מיקום המוט.

1. "הם" ? מי זה "הם"?

2. מה אתה אומר.... מזל שאתה פה.. תקרא את ההודעה הקודמת שלי..
1. הם = אלה שאתה רואה בסירטון.
2. לגבי ההודעה הקודמת, כבר מ1 כמו שantipop_killaa אמר, אם הוא מלמד אותם LB, מן הראוי שמלכתחילה הוא ילמד אותם למקם את המוט במנח LB.
לגבי 2- יש פאוורליפטרים שעושים HB, אז מה?
וכל השאר מהודעה זו לא רלוונטים כי כמו שאמרתי (ואתה יודע) שLB / HB נקבעים לפי מיקום המוט.

HB\LB = High\Low BAR
🥷

אתה צודק בקשר לשם של התרגיל.
אבל מה שמבדיל בתכלס בין התרגילים זה התנועה של האגן והבירכיים. אתה יכול לעשות LB כשהמוט במיקום של HB אבל זה יהיה פחות אפקטיבי.

---------- התגובה התווספה ב 16:49 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:45 ----------

לא מדוייק, כי מה שיקבע את תנועת האגן והברכיים שלך זה איפה המוט ממוקם ואיך המשקל צריך להתפלג בין השרירים השונים בשביל להרים אותו.

כלומר מיקום מוט גורר תנועת אגן וברכיים מתאימה.

אני מסכים עם זה, אבל אפשר להחזיק LB ולעשות את התנועה של הHB זה פשוט יהיה פחות יעיל מכנית.
אני מבדיל בין HB לLB לפי האגן והבירכיים אם אתה רוצה להבדיל לפי מיקום מוט זה בחירה שלך.

אתה צודק בקשר לשם של התרגיל.
אבל מה שמבדיל בתכלס בין התרגילים זה התנועה של האגן והבירכיים. אתה יכול לעשות LB כשהמוט במיקום של HB אבל זה יהיה פחות אפקטיבי.
לא הבנתי את ההיגיון של המשפט.
אם המוט במיקום של HB, אז זה HB.
איך אתה מבצע את הירידה ואת הסקוואט בכלל זה כבר בעיה שלך.

לא הבנתי את ההיגיון של המשפט.
אם המוט במיקום של HB, אז זה HB.
איך אתה מבצע את הירידה ואת הסקוואט בכלל זה כבר בעיה שלך.

מיקום "HB" זה אומר שהוא מונח גבוה על הטרפז ולא על הכתף האחורית.
אם אתה מניח את המוט בצורת HB ויושב אחורה בצורת LB אז אתה עושה LB

1.הוא לא סיים לתקן אותו, לפחות לא בסרטונים האלו.
2. פאוורליפטר מלמד אותו, משום מה, לא נראה לי שהוא ילמד אותו HB
3. המוט לא חד משמעית במנח HB (אני מסכים שהוא גם לא במצב קלאסי של LB, ולצורך זה ראה סעיף 1).
4. תראה בסרטון השני את הזווית שהטורסו שלו יוצר עם הרצפה, זה זווית של LB. אם הוא היה מלמד אותו HB הזווית הייתה יותר מאונכת לרצפה.
5. הוא מדבר המון על כמה שהוא לא משתמש בפוסטריור צ'יין( להשתמש בפוסטריור צ'יין הרבה יותר אופייני לLB מאשר ל HB[למרות שגם שם משתמשים])
6. הוא משתמש בבוקס סקוואט בשביל ללמד אותו. בוקס סקוואט זה קלאסי ללימוד LB ולא HB בגלל השליחה של התחת לאחור.

וכמו שאמרתי אני בטוח שאם היה המשך לסרטון אז זה היה יותר ברור

---------- התגובה התווספה ב 16:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:08 ----------

.

1. אמנם הוא לא סיים ללמד אותו, אבל נראה שאת שלב הצבת המוט הם סיימו בהתחלה
3. הסתכלת בדקה שאמרתי לך? המוט בבירור מעל הקוץ של השכמה.
5. נכון כי הבחור בהתחלה העביר את המשקל קדימה והעקבים עלו.

1. אמנם הוא לא סיים ללמד אותו, אבל נראה שאת שלב הצבת המוט הם סיימו בהתחלה
3. הסתכלת בדקה שאמרתי לך? המוט בבירור מעל הקוץ של השכמה.
5. נכון כי הבחור בהתחלה העביר את המשקל קדימה והעקבים עלו.

1. הוא לא סיים לתקן כי גם המפרקים של כף היד לא כמו שצריך. אז ככה שזה מוטל בספק.
3. הסתכלתי אבל שוב, ראה סעיף 1
5. נכון, ועדיין הדיבור העודף הזה מתייחס ברוב המוחלט של המקרים ל LB

לאן נעלמו 2,4,6?! 🤯 יש לך משהו נגד מספריים זוגיים?!

ברכותיי, זה הפוסט הכי מטומטם אי פעם. אני אמליץ עליך לבל1ט השבוע בפורום השני.

צודק, איך לא ראיתי את זה, רק השם משנה. אני יכול לשים את המוט HB לרקוד סמבה וזה עדיין יהיה סקוואט HB, כי כתוב בשם HB לא? זה מספיק, לא משנה מה אני עושה אחר כך זה בטוח סקוואט HB, איזה מזל שהערת לי.

קח ניסוי מעניין:
1. שים את המוט במנח HB.
2. תירד לסקוואט כמו שריפטו מלמד.

איזה סקוואט קיבלנו?

---------- התגובה התווספה ב 19:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:40 ----------

כן...

סקוואט גרוע.

נכון הוא גרוע אבל הוא מבוצע בסגנון שמיקום המוט האופטימלי שלו הוא LB. אפשר לבצע סקוואט שיושבים אחורה והבירכיים לא גולשות בו תחתית עם המוט במקום HB, האם זה האופטימילי? לא.

הנקודה שלי זה שלא מיקום המוט קובע אם הסגנון הוא HB או LB אלה תנועת האגן והבירכיים. יכול להיות שמישהו יעשה סקוואט כמו של ריפטו כשהוא שם את המוט HB, הוא פשוט לא עושה סקוואט בטכניקה טובה, אבל הסגנון ברור.

נכון הוא גרוע אבל הוא מבוצע בסגנון שמיקום המוט האופטימלי שלו הוא LB. אפשר לבצע סקוואט שיושבים אחורה והבירכיים לא גולשות בו תחתית עם המוט במקום HB, האם זה האופטימילי? לא.

הנקודה שלי זה שלא מיקום המוט קובע אם הסגנון הוא HB או LB אלה תנועת האגן והבירכיים. יכול להיות שמישהו יעשה סקוואט כמו של ריפטו כשהוא שם את המוט HB, הוא פשוט לא עושה סקוואט בטכניקה טובה, אבל הסגנון ברור.

המיקום של המוט קובע באופן חד משמעי איך הסקוואט נראה, ומכאן שהשם גם מגדיר את סוג הסקוואט בצורה חד משמעית.

אני לא יודע מה אתה מעשן, אבל אני גם רוצה מזה.

כלה ידון הזה דפוק מהייסוד כי הטכניקה ואיך שהסקוואט עצמו נראה משתנה אך ורק בגלל שהמוט יושב במקומות שונים והרצון שלך [ושל המוט] לשבת מעל מרכז כף הרגל בכדי להיות כמה שיותר מאוזן

אתה אולי יכול לשים את המוט כמו ב HB ולרדת כמו LB עם משקל נמוך..

במשקלים גבוהים אתה תרד כמו HB

המיקום של המוט קובע באופן חד משמעי איך הסקוואט נראה, ומכאן שהשם גם מגדיר את סוג הסקוואט בצורה חד משמעית.

אני לא יודע מה אתה מעשן, אבל אני גם רוצה מזה.

אתה טוען שאי אפשר לשבת אחורה כמו בסגנון של ריפטו עם אחיזה של HB?

קח ניסוי מחשבתי
איך אתה מלמד בחור חדש שרוצה ללמוד סקוואט LB? אתה קודם מתחיל בלי מוט, נכון? התנועה שהוא עושה זה תנועת LB. אם הוא שם את המוט במיקום אופטימלי או לא זה כבר משהו אחר.

---------- התגובה התווספה ב 20:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:44 ----------

כלה ידון הזה דפוק מהייסוד כי הטכניקה ואיך שהסקוואט עצמו נראה משתנה אך ורק בגלל שהמוט יושב במקומות שונים והרצון שלך [ושל המוט] לשבת מעל מרכז כף הרגל בכדי להיות כמה שיותר מאוזן

אתה אולי יכול לשים את המוט כמו ב HB ולרדת כמו LB עם משקל נמוך..

במשקלים גבוהים אתה תרד כמו HB

יש המון חידודים קטנים לכול טכניקה כדי להפוך אותה ליותר טובה. אבל יש את התנועה הבסיסית, למשל בLB זה לשבת אחורה ולמתוח את ההמסטרינג בלי שהבירכיים יגלשו בתחתית. זה התנועה הבסיסית, אתה יכול לקבוע איפה לשים את המוט לפי המטרות שלך. אבל כשאתה מסתכל על סקוואט אתה יכול לפי התנועה של האגן לזהות אם הוא מתכוון לעשות טכניקה של LB או HB.

קח ניסוי מחשבתי
איך אתה מלמד בחור חדש שרוצה ללמוד סקוואט LB? אתה קודם מתחיל בלי מוט, נכון? התנועה שהוא עושה זה תנועת LB. אם הוא שם את המוט במיקום אופטימלי או לא זה כבר משהו אחר.

---------- התגובה התווספה ב 20:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:44 ----------

יש המון חידודים קטנים לכול טכניקה כדי להפוך אותה ליותר טובה. אבל יש את התנועה הבסיסית, למשל בLB זה לשבת אחורה ולמתוח את ההמסטרינג בלי שהבירכיים יגלשו בתחתית. זה התנועה הבסיסית, אתה יכול לקבוע איפה לשים את המוט לפי המטרות שלך. אבל כשאתה מסתכל על סקוואט אתה יכול לפי התנועה של האגן לזהות אם הוא מתכוון לעשות טכניקה של LB או HB.

שמע אני מבין מה שאתה מנסה להגיד, אבל כמו שאמרתי כבר, המיקום של המוט בסופו של דבר יגרור איך אתה מבצע את התנועה.
ברור שאפשר לשים את המוט בHB ולעשות ביצוע LB או ההפך, אבל זה לא יעיל בעליל וכולנו מתייחסים לזה כאל טעות קריטית, לכן האנשים בדיון הזה לא מסכימים איתך.

קח ניסוי מחשבתי

ב LB האגן הולך אחורה בגלל שהמוט יושב יורת אחורה וצריך להיות מעל מרכז הכובד של הגוף.. שזה מעל מרכז כף הרגל

איך שהסקוואט נראה נובע באופן ישיר מהמיקום של המוט

התמונה הזאת כל כך יעילה שזה מדהים

squat-balance-line.jpg

מסומן יפה אמוד בדיוק את הקו מהמוט

אתה אולי יכול עם 40 קילו לשים את המוט במיקום של HB ולגרום לזה להראותכ מו LB
אתה לא יכול לשים 200 קילו כמו HB ולא לרדת עם זה כמו LB ..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית