עזרה מהסטודנטים, בחירת מקצוע.

מצב
השרשור נעול

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
היי מה קורה? 😃

רציתי להתייעץ בנוגע ללימודים שאותם אני אתחיל כנראה באוקטובר הקרוב.
כרגע המקצוע שאני רוצה ללמוד הוא כלכלה, אבל אני מתלבט מאוד האם לשלב אותו עם תואר נוסף, ז"א עם מתמטיקה או עם מדעי המחשב. או ללכת על הסטנדרט כלכלה וניהול.
בנוגע לשוק העבודה - אני יודע שהוא ממש עמוס ותחרותי, אבל אני לא ממש רוצה ללכת ללמוד נטו מדעי המחשב [לא רואה את עצמי יושב ומתכנת 12 שעות ביום], או הנדסה כלשהי.

השאלות הן כאלה:
א. האם יש מישהו פה שלומד כלכלה ויכול להמליץ או לא להמליץ?
ב. כאשר עושים תואר דו חוגי, האם הוא "נחשב" כשני תארים? ז"א יהיה לי תואר ראשון במדעי המחשב ותואר ראשון בכלכלה?
ג. מה דעתכם על השילובים שהצעתי?
ד. תלמידי אונב' ת"א [במקצועות הנ"ל או בכלל] - דעתכם על הפקולטה?

אגב, מדובר אך ורק על אוניברסיטת תל אביב. מקומות אחרים לא באים בחשבון.
תודה מראש 😘

נערך לאחרונה:
אני מקווה שלא אכפת לך שאני מתפרץ לך לאשכול,
מה אתם אומרים על הנדסה סביבתית?

1.עשית פסיכומטרי? מה ממוצע בגרויות?
2.חבר שלי עושה דו חוגי,כלכלה ומשפטים,זה לא 2 תארים זה "משפטן" [לא עורך דין] וגם חסר לו סביב ה20 נקודות זכות בשביל להיות כלכלן [לא שיש דבר כזה] אגב הוא לומד במכללה למינהל ואין לו בכלל חיים.
3.אני לומד כלכלה באוניברסיטת תל אביב שנה ראשונה,מקצוע זה לא ממש,הרמה גבוהה מאוד.
4.אם אתה מחפש מקצוע ל"חיים" לך למדעי המחשב בת"א חזקים מאוד.[שוב אם הנתונים מתאימים]

אם יש לך שאלות ספצפיות שאל בכיף
נ.ב
מתמטיקה זה תואר מיותר שעושים יוצאי ממרמ כדי שיהיה להם תואר
אתה תוכל לנגב את הטוסיק עם תואר במתמטיקה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
1. כן עשיתי. ממוצע 111
2. אני לא אוהב מחשבים למען האמת, חשבתי על שילוב של מדעי המחשב וכלכלה כדי לתת יותר "עובי" לתואר. אתה לומד כלכלה או שזה כלכלה וניהול? איך אתה עד עכשיו עם התואר? ספר קצת..

יש מסלול מערכות מידע שזה תואר מדעי מחשב לייט (לא יודע אם יש בת"א) שמשלב גם לימודים בכלכלה, מנהל עסקים, תורת המשחקים ועוד

אם אתה ממש סולד ממדעי המחשב אז זה לא יתאים לך אבל יש אפשרויות תעסוקה כמו לבוגרי מדמ"ח בתחום

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה לא כמו הנדסת תעשיה וניהול?

סוג של
בהנדסת תעשייה יש לך מסלולים כמו ניהול הייצור(עבודה במפעלים בעיקר כאחראי רכש\ לוגיסטיקה \ תפ"י וכו')
ויש לך את הצד של מערכות מידע(לימודים של מדעי המחשב+תעשייה וניהול) ועם זה אתה יכול להשתלב בהייטק בנוסף למפעלים

אני מציע לך לא ללכת ללמוד מקצוע רק בגלל שהוא מבוקש ו\או משלמים הרבה

1. כן עשיתי. ממוצע 111
2. אני לא אוהב מחשבים למען האמת, חשבתי על שילוב של מדעי המחשב וכלכלה כדי לתת יותר "עובי" לתואר. אתה לומד כלכלה או שזה כלכלה וניהול? איך אתה עד עכשיו עם התואר? ספר קצת..
111? יפה מאוד,אני לא הייתי תלמיד חרוץ כמוך בבצפר בלשון המעטה,לכן קרעתי את התחת בפסיכומטרי,לא אני לומד כלכלה וחשבונאות שזה גם סטאז של שנתיים ואז אחרי מבחני הלשכה את יוצא רואה חשבון,שמע זה לימודים קשים,אבלהכי מדבר אלי.אני לא מחובר למחשבים,אבל כן מחובר לכסף:)

השאלה מה אתה רוצה? מקצוע שאחרי שתסיים תוכל יש ללכת לעבוד או "איך לעשות כסף בתאוריה"
אם האפשרות הראשונה לך למקצועות מדויקים,אם השניה לך לכלכלה נטו או כלכלה וניהול [כלכלה וחשבונאות זה 5 שנים לימודים]

אני באופן אישי לא מחפש "מקוצע" [רופא שינים עורך דין מתכנת וכו..] רק שיהיה לי תואר ואיך השוק פועל בתואריה,רק אלוהים יודע למה בחרתי בחשבונאות ולא בניהול וכלכלה:suicide:

בהצלחה.

השילובים שהצעת לא קשורים. אתה רוצה ללמוד כלכלה ? יפה.. אבל למה אתה רוצה לשלב עם זה מתמטיקה או מדעי המחשב? אם היית מציע תואר כפול במדעי המחשב ומתמטיקה / חשמל ומתמטיקה (וגם זה לא הכי מדוייק) וכו'.. הייתי מבין. במקרים שציינתי (וגם במה שאתה ציינת) אתה מסיים עם שני תארים אך במקרים שאני ציינתי (וקיימים עוד כמובן) תקבל פטורים מקורסים משותפים. אני מכיר מישהו שעושה פסיכולוגיה ומתמטיקה והוא צריך כמובן לעשות את כל הקורסים מכל תואר..
אל תחשוב שמתמטיקה / מדעי המחשב זה צחוק.. ההבדל בין מתמטיקה תיכונית (אליה אתה רגיל, ואני מצטער אם אני טועה - הכוונה היא לא לזלזל) למתמטיקה אקדמית הוא עצום לדוגמה. אתה צריך לאהוב את זה.
לסיכום, אם אתה אוהב את שני הנושאים והם מעניינים אותך (כלכלה ומתמטיקה או מדעי המחשב) לך על זה, אבל אל תבחר את זה מהסיבות הלא נכונות.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
כלכלה ומדעי המחשב זה תואר משולב ולא דו חוגי.

בעיקרון כסף כן מדבר אליי ועכשיו אני עובד בבנק בתור טלר.
הבעיה היא שהמון אנשים מסיימים תואר בכלכלה והשוק מוצף והביקוש הוא לא בהתאם להיצע, אז כאן נוצרת בעיה. חשבונאות לא כ"כ מדבר אליי כי זה עבודה סיזיפית מאוד, כמו שאמרתי אני לא מאלה שמסוגלים לשבת ולתכנת 12 שעות.
מה בנוגע להנדסת תעשיה? יצא לזה שם של "אם אתה לא יודע מה אתה רוצה ללמוד, לך לתעשיה וניהול..", הבנתי שזה תואר שנוגע בהכל ויש לו ביקוש טוב בשוק, זה ככה?
תודה

כדאי לך מאד ללכת ליום פתוח של המוסד שבו אתה רוצה ללמוד וללכת לפקולטות שמעניינות אותך. בד''כ בימים הפתוחים בפקולטות מספרים מה אפשרויות התעסוקה של הבוגרים ותוכל למצוא שם תשובות לשאלות שלך בנוגע למסלולים שמעניינים אותך.
הנדסת תעו''נ זה תחום נחמד ויש בו קשת רחבה מאד של תחומים שאפשר לעסוק בהם. יש גם ביקוש בשוק. מבחינת לימודים - ככל הידוע לי לומדים הרבה סטטיסטיקה, יש גם קורסים שקשורים לניהול וגם תכנות (לדוגמא בחברה שבה אני עובדת יש מחלקה שלמה של מהנדסי תעו''נ שעוסקים בכתיבת תוכנות ייעודיות).

מה עם הוטרינרייה?

נכתב ע"י zuko:
1.עשית פסיכומטרי? מה ממוצע בגרויות?
2.חבר שלי עושה דו חוגי,כלכלה ומשפטים,זה לא 2 תארים זה "משפטן" [לא עורך דין] וגם חסר לו סביב ה20 נקודות זכות בשביל להיות כלכלן [לא שיש דבר כזה] אגב הוא לומד במכללה למינהל ואין לו בכלל חיים.
3.אני לומד כלכלה באוניברסיטת תל אביב שנה ראשונה,מקצוע זה לא ממש,הרמה גבוהה מאוד.
4.אם אתה מחפש מקצוע ל"חיים" לך למדעי המחשב בת"א חזקים מאוד.[שוב אם הנתונים מתאימים]

אם יש לך שאלות ספצפיות שאל בכיף
נ.ב
מתמטיקה זה תואר מיותר שעושים יוצאי ממרמ כדי שיהיה להם תואר
אתה תוכל לנגב את הטוסיק עם תואר במתמטיקה.

בהצלחה.

שמע, אני יודע שבחשבונאות קשה לכם להסתדר עם מחשבונים מדעיים וכל הפעולות החדשות האלה של אחוזים, שורשים וחזקות, אבל אין צורך בקנאה.

מישהו פה יודע איך הרמה במכללה למנהל בראשון? יחסית לאוניברסיטאות..

מישהו פה יודע איך הרמה במכללה למנהל בראשון? יחסית לאוניברסיטאות..
זה לא משנה מה הרמה, בארץ אוניברסיטה תמיד תהיה נחשבת יותר לעומת מכללה מבחינת המעסיק או הרזומה.

אני לומד בשביל הידע , אני לא מתכוון ללכת להרשים מישהו עם התואר

לפותח הנושא, אני מציע לך לרשום 3 תחומים ספציפיים שאתה מעוניין לעשות בהם קריירה. התחומים יכולים להיות בתעשיה או באקדמיה נטו, זה לא משנה. את 3 התחומים הללו תסדר לפי מידת הפרקטיקה שאתה מעוניין לבסס עליה את הקריירה. למשל, יש לי חבר שמעוניין להישאר באקדמיה ולחקור, הוא לומד ביו-רפואה בירושליים. אני מצד שני, חשובה לי יותר ההצלחה בתעשייה ואני מעוניין לבסס בה את הקריירה שלי, משיקולים פרקטיים. אני לומד תכנה.

אפשר להמשיך גם בתכנה באקדמיה, ומנגד, אפשר להצליח בביו-רפואה גם בתעשיה. אבל, לשניהם יש נטיות הפוכות ברורות לאיפה אפשר להצליח יותר. מקווה שהעברתי את הנקודה.

רק אחרי שהבנת מה בדיוק אתה רוצה לעשות ואיזה תפקיד אתה מעוניין בו ולא למשל "כלכלה" באופן כללי, תבחר את התואר שהכי מתאים להשגה של תפקיד זה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית