הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה מהסטודנטים, בחירת מקצוע.

מצב
השרשור נעול
מי שרוצה להיות איש אקדמיה ולחקור, אני מניח שמקבל איזה משכורת כלשהיא מהאקדמיה. בכמה בערך מדובר? לא שואל מתוך עניין חומרני, סתם מעניין אותי

אי אפשר להצביע על שום טווח של משכורות. זה תלוי בתחום ותלוי בהצלחת המחקר שלך והאם המחקר מניב פירות משמעותיים לתעשייה ואז זה עניין שונה לגמרי. יש גם מקרים שבו המחקר נעשה בשיתוף או במימון ישיר של גורמים מהתעשייה.

נערך לאחרונה:
מי שרוצה להיות איש אקדמיה ולחקור, אני מניח שמקבל איזה משכורת כלשהיא מהאקדמיה. בכמה בערך מדובר? לא שואל מתוך עניין חומרני, סתם מעניין אותי

אם אתה מדבר על חברי סגל אקדמי אז זאת טבלה שתיתן לך קצת מושג במה מדובר. אם התכוונת לחוקרים שהם לא חברי סגל אי אפשר לדעת, זה משתנה (בהתאם לאוניברסיטה, לצוות מחקר הספציפי ולמימון שהוא קיבל, ועוד דברים).
שים לב שבנוסף למה שרשום בטבלה, קבלה של מענקי מחקר שמנים\מימונים\מלגות וכו' היא דבר נפוץ, ככה שזה ממש לא סופי. היה לי מרצה שקיבל איזה מיליון יורו מה-ERC.

שמע, אני יודע שבחשבונאות קשה לכם להסתדר עם מחשבונים מדעיים וכל הפעולות החדשות האלה של אחוזים, שורשים וחזקות, אבל אין צורך בקנאה.
חח מצטער על חוסר הטאקט,לא התכוונתי לזלזל.

אין לך מה לחפש ב:
הנדסת תעשיה - הביצ'ים של פקולטה להנדסה, יש איזה 70-90 בוגרים במחזור ואני בספק אם בארץ יש ביקוש לכזה מס' של מהנדסי תעשיה. לא מומלץ, זה על סף התואר הפיקטיבי.
כלכלה וניהול - תאור ראשון בניהול \ כל נגיעה בניהול בתואר ראשון לא שווה כלום, חבל לך על הזמן.
כלכלה מחשבים (זה דו חוגי אאל"ט) - אם אתה באמת רוצה ללמוד קצת מדעי המחשב אז מומלץ לך בחום. אבל תתכונן, לא יהיה לך קל, מחשבים בתל אביב שנה א' זה ערימת קורסי סינון של מתמטיקה בדמות אינפי ובדידה. לא קל בכלל

אין לך מה לחפש ב:
הנדסת תעשיה - הביצ'ים של פקולטה להנדסה, יש איזה 70-90 בוגרים במחזור ואני בספק אם בארץ יש ביקוש לכזה מס' של מהנדסי תעשיה. לא מומלץ, זה על סף התואר הפיקטיבי.
כלכלה וניהול - תאור ראשון בניהול \ כל נגיעה בניהול בתואר ראשון לא שווה כלום, חבל לך על הזמן.
כלכלה מחשבים (זה דו חוגי אאל"ט) - אם אתה באמת רוצה ללמוד קצת מדעי המחשב אז מומלץ לך בחום. אבל תתכונן, לא יהיה לך קל, מחשבים בתל אביב שנה א' זה ערימת קורסי סינון של מתמטיקה בדמות אינפי ובדידה. לא קל בכלל

אם אתה חושב שזה קורסי סינון ולא תיגע בהם יותר אחרי שנה ראשונה מצפה לך הפתעה, זה רק הולך ומחמיר.
אבל אין מה לעשות, כל המתמטיקה הזאת נכנסת לך אחרי זה בקורסים כמו עיבוד תמונה ואלגוריתמים, קורסים בהצפנה... זה הכל מתמטיקה, אין ל זה כמעט שום קשר למחשבים, מלבד לעובדה שצריך לממש את זה.

ולפותח האשכול, אני בדעה שעדיף לעשות תואר במשהו ספציפי מאשר דברים כלליים מדי כמו תואר ראשון ביולוגיה, ניהול, כלכלה, תקשורת, מדעי המדינה וכל הדברים האלה, פשוט מהסיבה שהם לא נותנים לך כלום.
הדבר היחיד שהם נותנים לך זה דריסת רגל לראיונות עבודה.
יש לי חברים שסיימו תואר בניהול ותקשורת, ועוד אחד בכלכלה והם סיפרו לי שהמשכורות שלהם אחרי התואר הם אותו דבר פחות או יותר כמו לפני התואר.
בכל התארים האלה אתה תהיה חייב לעשות גם לפחות תואר שני בשביל שזה יהיה שווה משהו.

אני יותר חושב שצריך ללכת על תואר במדעים מדוייקים, זה גם בד"כ שכר יותר גבוה.

נערך לאחרונה:
אני סיימתי תואר ראשון בכלכלה ביחד עם חשבונאות..אני לא חושב שיש מה לעשות רק עם כלכלה.
אני גם לא מבין מה הקשר בין כלכלה למחשבים..
אם אתה רוצה כלכלה,אני מציע לך להוסיף לזה או משפטים או חשבונאות..

אין לך מה לחפש ב:
לא מסכימה.
יש הרבה ביקוש למהנדסי תעו''נ ואני אומרת את זה בתור מישהי שעובדת בחברה שבה חצי מהמהנדסים הם מהנדסי תעו''נ. זה תחום רחב מאד ויש בו הרבה מאד עבודות ותת תחומים שונים.
מבחינת מספרים: מחזור של פקולטה להנדסת חשמל בטכניון - בתקופה שלי היה 400 איש. זה אומר שאין ביקוש כזה בשוק וזה על סף תואר פיקטיבי?

אל תתקרב לניהול\מנהל עסקים לתואר ראשון, זה שווה ערך ללעשות תואר בכלום.
כלכלה טוב לשלב או עם חשבונאות או עם משפטים.
שני התארים המשולבים האלה יביאו לך משכורת נאה. לגבי מדעי המחשב, אם אתה מעוניין להיות עבד ולשבת על התחת 12 שעות ביום אז לך על זה, אם זה לא מעניין אותך אל תהרוס לעצמך את החיים.

אני חושב שהשאלה שאתה צריך לשאול את עצמך זה לא "מה אני רוצה ללמוד" אלה "במה אני רוצה לעסוק" תבין מה אתה רוצה לעשות בחיים ומשם יהיה לך הרבה יותק קל להתקדם ללימודים אונברסיטאיים.
כמו כן, אם אתה בוחר ללמוד כלכלה תנסה להבין מה מעניין אותך בכלכלה וככה גם תדע עם מה כדאי לך לשלב את זה.

כמו שאמרתי, תסדר לך בראש במה אתה רוצה לעסוק ומה בעצם המטרה שלך ומשם יהיה לך קל יותר להמשיך.

• פותח/ת השרשור
אבל אני לא רוצה להתעסק במשפטים או חשבונאות, אם כבר אז אולי מתמטיקה מבחינת הפן האנליסטי.
אני מעוניין ללמוד כלכלה כי אני רואה את עצמי משתלב בבתי השקעות או בנקים למיניהם, זה מעניין אותי. בסופו של דבר יש מצב בהחלט לא קטן שאני לא אהיה שכיר וארצה להיות עצמאי, ואני חושב שתואר בכלכלה וניהול בהחלט יכול להביא לי את הכלים לפתוח ולנהל עסק כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
לא מסכימה.
יש הרבה ביקוש למהנדסי תעו''נ ואני אומרת את זה בתור מישהי שעובדת בחברה שבה חצי מהמהנדסים הם מהנדסי תעו''נ. זה תחום רחב מאד ויש בו הרבה מאד עבודות ותת תחומים שונים.
מבחינת מספרים: מחזור של פקולטה להנדסת חשמל בטכניון - בתקופה שלי היה 400 איש. זה אומר שאין ביקוש כזה בשוק וזה על סף תואר פיקטיבי?

האמת שהבנתי שהדרישה להנדסת חשמל היא מאוד מאוד גבוהה

משה בנוגע לוטרינריה, יש כתבה מאוד מעניינת על מקצועות "לא פרקטיים" בדה מרקר של הסופ"ש, שורה תחתונה אחרי שהתנדבתי בבית חולים בבית דגן, זה לא פרקטי בעליל, לימודים מפרכים ולא מתגמלים. בקיצור - לא שווה.

בנוגע לשכר במוסדות האקדמים - גם על זה הייתה כתבה בדה מרקר, ממוצע באונב' הוא כ24,000. כאשר במכללות הסגל מקבל 60-70 ואפילו 80.

נערך לאחרונה:
אבל אני לא רוצה להתעסק במשפטים או חשבונאות, אם כבר אז אולי מתמטיקה מבחינת הפן האנליסטי.
אני מעוניין ללמוד כלכלה כי אני רואה את עצמי משתלב בבתי השקעות או בנקים למיניהם, זה מעניין אותי. בסופו של דבר יש מצב בהחלט לא קטן שאני לא אהיה שכיר וארצה להיות עצמאי, ואני חושב שתואר בכלכלה וניהול בהחלט יכול להביא לי את הכלים לפתוח ולנהל עסק כמו שצריך.

תראה אם אתה רוצה להשתלב בבית השקעות\בנק תלך כלכלה, תעשה גם קורסים בהנדסה פיננסית וכו' ומשם תמשיך.
ולגבי לפתוח עסק, מנהל עסקים אולי יעזור לך בקטנה מאוד תלוי איזה עסק תפתח.

אהבתי את ההערה של נתנאל על תעשייה וניהול. אני חושב שהוא עוד היה עדין עם התיאור של הפסולת הזאת. רמה נמוכה בכל מה שהם עושים. סוג של הנדסת בלאי.

כסף ועתיד טוב - הנדסת חשמל ומחשבים. לפי דעתי התואר המבוקש ביותר מקרב כלל ההנדסות. אני לומד את זה ואני אומר לך בלב שלם שזו ההנדסה מספר אחת.

כלכלה לבד לא כדאי - תקרע חזק את התחת ואם לא הנדסת חשמל קח כלכלה ומדעי המחשב (בהנחה שזה די שקול מבחינת המעסיקים למדעי המחשב)

יש לי שאלה בקשר לתואר בכימיה. מישהו יודע אם יש בתעשייה ביקושים טובים לאנשים עם תואר ראשון בכימיה? ויש ביקוש לכימאים בהייטק?

• פותח/ת השרשור
אבל לא מעניין אותי בשיט הנדסת חשמל או מדעי המחשב, למה שאני אלמד משהו שאין לי שום עיניין וקשר בו? אני לא רואה את עצמי מתכנת ואני שונא מחשבים, כן זה אומנם התחום הכי רווחי עכשיו, אבל לתכנת 12 שעות ביום זה לא בשבילי.

אם כבר כימיה אז הנדסה כימית.

מצחיק אותי שבכול דבר תוקעים היום הנדסה עוד מעט גם יהיה מהנדס מוכר ירקות בשוק.
מה ההבדל בין כימיה להנדסת כימיה?

אהבתי את ההערה של נתנאל על תעשייה וניהול. אני חושב שהוא עוד היה עדין עם התיאור של הפסולת הזאת. רמה נמוכה בכל מה שהם עושים. סוג של הנדסת בלאי.
כסף ועתיד טוב - הנדסת חשמל ומחשבים. לפי דעתי התואר המבוקש ביותר מקרב כלל ההנדסות. אני לומד את זה ואני אומר לך בלב שלם שזו ההנדסה מספר אחת.
אתה מפתיע אותי באבחנותיך לגבי מקצועות שאתה לא קשור אליהם בכלום, אין לך ידע ממשי במידת הביקוש שלהם בשוק העבודה ועדיין קובע דעות נחרצות (וגם שליליות ושגויות) עליהם.
להמליץ על הנדסת תוכנה והנדסת חשמל לבנאדם שציין בפירוש שהוא לא מעוניין לעסוק בתכנות זו המלצה מאד חכמה ושימושית.

נערך לאחרונה:
)
לפי דעתך? מהאנשים(חשמלטורים) שאני מכיר מבן-גוריון שהיה להם ממוצע 80+ , היתה להם בעיה חמורה למצוא עבודה כלשהיא - ברמות כאלה שאפילו הלכו לעבוד בבדיקות תוכנה.
גם מינימונסטר לא עובדת ב"חשמל"(למרות שיש לה תואר מטכניון)
אולי אתה מיוחד?

אתה מפתיע אותי באבחנותיך לגבי מקצועות שאתה לא קשור אליהם בכלום, אין לך ידע ממשי במידת הביקוש שלהם בשוק העבודה ועדיין קובע דעות נחרצות (וגם שליליות ושגויות) עליהם.
להמליץ על הנדסת תוכנה והנדסת חשמל לבנאדם שציין בפירוש שהוא לא מעוניין לעסוק בתכנות זו המלצה מאד חכמה ושימושית.

יש לי ידע ממה שאני שומע מחברים שלומדים ומצטערים על זה.

לא המלצתי - רק ציינתי את דעתי בהקשר למה שהוא אמר.

---------- התגובה התווספה ב 16:33 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:30 ----------

לפי דעתך? מהאנשים(חשמלטורים) שאני מכיר מבן-גוריון שהיה להם ממוצע 80+ , היתה להם בעיה חמורה למצוא עבודה כלשהיא - ברמות כאלה שאפילו הלכו לעבוד בבדיקות תוכנה.
גם מינימונסטר לא עובדת ב"חשמל"(למרות שיש לה תואר מטכניון)
אולי אתה מיוחד?

לא יודע מי החברים שלך. אצלי כל החבר'ה מי רוצה מצא עבודה די בקלות.

ההערה שלך על החשמל לא רלוונטית. זו כותרת בלבד.

לגבי מיוחד - יוכל ליהיות לפחות זה מה שאמא אומרת.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית