הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה מהסטודנטים, בחירת מקצוע.

מצב
השרשור נעול
יש לי ידע ממה שאני שומע מחברים שלומדים ומצטערים על זה.

.
אתה יכול להרגיע אותם אם מה שהם חוששים ממנו זה אבטלה ועוני.
אם הם סתם לא אוהבים את מה שהם לומדים - בעיה שלהם- שיעברו מסלול כמה שיותר מהר. זה ממש טיפשי לבזבז זמן וכסף וללמוד משהו שלדעתך הוא מיותר ו"בלאי".

אתה יכול להרגיע אותם אם מה שהם חוששים ממנו זה אבטלה ועוני.
אם הם סתם לא אוהבים את מה שהם לומדים - בעיה שלהם- שיעברו מסלול כמה שיותר מהר. זה ממש טיפשי לבזבז זמן וכסף וללמוד משהו שלדעתך הוא מיותר ו"בלאי".

הם לא היחידים, גם חברים שלהם ככה. לעבור מסלול בשנה ג'.... לא חכם\לא כדאי\לא תמיד אפשרי בהתחשב בחלופות.

הם לא חושבים שזה בלאי לפחות רובם - אבל לא כזה רחוק מזה.

בוא נסכם את הדיון - לאילו מקצועות יש ביקוש בשוק?

אבל אני לא רוצה להתעסק במשפטים או חשבונאות, אם כבר אז אולי מתמטיקה מבחינת הפן האנליסטי.
אני מעוניין ללמוד כלכלה כי אני רואה את עצמי משתלב בבתי השקעות או בנקים למיניהם, זה מעניין אותי. בסופו של דבר יש מצב בהחלט לא קטן שאני לא אהיה שכיר וארצה להיות עצמאי, ואני חושב שתואר בכלכלה וניהול בהחלט יכול להביא לי את הכלים לפתוח ולנהל עסק כמו שצריך.

אם אתה רוצה ללמוד כלכלה בשביל השקעות וכו לדעתי יכול להיות שזה בזבוז זמן וכסף ללמוד את זה באוניברסיטה. או לפחות ללכת ללמוד את זה מבלי לבדוק אופציות אחרות. בכל זאת. 4 שנים והרבה כסף ללימודים
קודם כל, אתה חייב להיות די ברור עם עצמך מה אתה בכלל רוצה, אין פה התנצלויות או הנחות.
אם אתה רוצה ללמוד כלכה כדי לשלב את זה עם השקעות, להיות עצמאי, במקומך? הייתי עושה כמה קורסים במקומות בארץ שמלמדים יותר פרקטיקה. קורא ספרים בנושא, והכי חשוב, הולך ונפגש עם אנשים שיש להם בתי השקעות, או שבאמת מתפרנסים ממשהו שקשור לכלכלה.
אני אגיד לך את האמת, זה תחום שיותר הפרקטיקה מדברת, פחות התואר.
אישית הייתי מנסה ליצור קשר מאנשים שבאמת עושים מזה כסף, או באמת חיים מזה ורואה ומתייעץ מה הם מציעים ורק אז הייתי מחליט.
אם אתה רוצה להיות איש כלכלה בגוף כמו בנק או משהו כזה זה כבר נושא אחר... אבל השאלה איפה אתה רואה את עצמך עם התואר או עם הכישורים של התחום.

יש תחומים אחרים שהייתי אישית הולך ללמוד באוניברסיטה. כלכלה הייתי מוותר ואם הייתי מתעניין בזה הייתי לומד במקומות יותר "סולידים". יש בארץ. אבל זו דעתי.

גם לביקוש המטורף הזה למהנדסי תוכנה יהיה סוף.
חוץ מזה שרובם לא נשארים בעבודה מעל גיל 40 כי סטודנטים הם כוח עבודה זול יותר.

אהבתי את ההערה של נתנאל על תעשייה וניהול. אני חושב שהוא עוד היה עדין עם התיאור של הפסולת הזאת. רמה נמוכה בכל מה שהם עושים. סוג של הנדסת בלאי.

כסף ועתיד טוב - הנדסת חשמל ומחשבים. לפי דעתי התואר המבוקש ביותר מקרב כלל ההנדסות. אני לומד את זה ואני אומר לך בלב שלם שזו ההנדסה מספר אחת.

כלכלה לבד לא כדאי - תקרע חזק את התחת ואם לא הנדסת חשמל קח כלכלה ומדעי המחשב (בהנחה שזה די שקול מבחינת המעסיקים למדעי המחשב)

איפה אתה לומד?

קברן זה אחלה מקצוע.
אף פעם אין מחסור בתעסוקה.

---------- התגובה התווספה ב 21:31 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:30 ----------

אגב, אם אתה לא מעוניין בלשבת על מחשבים אז באמת שאין לך מה להתקרב למדעי המחשב וכל הדברים האלה.

---------- התגובה התווספה ב 21:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:31 ----------

הכל טוב ויפה שאתה רוצה לבחור מקצוע שיעניין אותך והכל, אבל לפי דעתי אם אין עתיד במקצוע אותו אז אל תהיה תמים...

היא = חשפנית עם חזה גדול טבעי

קח בחשבון שהיא סוגרת איזה 1000 לילה בממוצע (בכל זאת היא כוסית) 5 משמרות בשבוע - היא סוגרת נקי 20K לחודש. נגיד חצי מבוזבז ו10K הולך לחיסכון. היא נותנת 10 שנים בכיף זה אומר בגיל 30 יש מיליון שקל נקי. לא יודע כמה מיסוי עם בכלל יש בעבודה הזאת.

השקעה נבונה של מיליון ש"ח בגיל 30 מביאה אותה למצב שהיא לא צריכה פנסיה.

עבודה פשוטה בתור מזכירה "מבוגרת" עם חזה גדול במשרד תניב לה משכורת כך שהיא לא תצטרך לחסוך.

היא = חשפנית עם חזה גדול טבעי

קח בחשבון שהיא סוגרת איזה 1000 לילה בממוצע (בכל זאת היא כוסית) 5 משמרות בשבוע - היא סוגרת נקי 20K לחודש. נגיד חצי מבוזבז ו10K הולך לחיסכון. היא נותנת 10 שנים בכיף זה אומר בגיל 30 יש מיליון שקל נקי. לא יודע כמה מיסוי עם בכלל יש בעבודה הזאת.

השקעה נבונה של מיליון ש"ח בגיל 30 מביאה אותה למצב שהיא לא צריכה פנסיה.

עבודה פשוטה בתור מזכירה "מבוגרת" עם חזה גדול במשרד תניב לה משכורת כך שהיא לא תצטרך לחסוך.

היא פאקינג חשפנית.
למה ניראה לך שהיא תחשוב כל כך הרבה?
😲:O

התוכנית הרבה יותר פשוטה, למצוא מליארדר זקן, להתחתן איתו, לעשות לו הרבה קוצי מוצי, להפוך אותו למיליונר, ואז להוריש את כל הכסף כשהוא מת.

האמת שהבנתי שהדרישה להנדסת חשמל היא מאוד מאוד גבוהה

משה בנוגע לוטרינריה, יש כתבה מאוד מעניינת על מקצועות "לא פרקטיים" בדה מרקר של הסופ"ש, שורה תחתונה אחרי שהתנדבתי בבית חולים בבית דגן, זה לא פרקטי בעליל, לימודים מפרכים ולא מתגמלים. בקיצור - לא שווה.

בנוגע לשכר במוסדות האקדמים - גם על זה הייתה כתבה בדה מרקר, ממוצע באונב' הוא כ24,000. כאשר במכללות הסגל מקבל 60-70 ואפילו 80.
חבל בארה"ב רק כדי לומר שלום לוטרינר אתה מוציא מהכיס 200 דולר, עזוב שיש פה ביטוחים לחיות, כל חודש איזה 100 דולר (תלוי במצב החייה).
הכלב של ההורים של אישתו של אחי זה פאג, כלב מאוד מטומטמם, שאכל סיכה לפני כמה שנים ובלע אותה.
רנטגן + להוציא את הסיכה = 1000 דולר, פרוצדורה של שעה.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית