הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה - בחירת נושא לעבודת חקר בביולוגיה [כיתה ט']

• פותח/ת השרשור dny
  • פורסם בתאריך

dny

משתמש פעיל
416
10
נק' מוניטין:
747
416
10
כמו שכתוב בכותרת, אני צריך עזרה לבחור נושא לעשות עליו עבודת חקר - ביולוגיה - כיתה ט'

תודה 🤘

קוקוס.

אילו תחומים מעניינים אותך? אי אפשר סתם ככה באוויר, זה צריך לבוא ממך

הנושאים הכי "טובים" זה כדוריות דם(שיש עליהם המון חומר) ותא זרע.
שניהם מאוד מעניינים ואני מניח שתקבל גם בונוס, בהצלחה 😃

איזה סוג של עבודת חקר? אתה מדבר על עבודת חקר רגילה או ביודע\ביוטופ?

• פותח/ת השרשור
אני מניח שעבודת חקר רגילה בגלל שאין לי מושג מה זה ביוטופ/ביודע...

הנושא שהכי מעניין אותי זה כל מה שקשור לתזונה (קלוריות, BMI - BMR אבות המזון) וגם כל מה שקשור לשרירים בגוף.

אבל גם דברים מגניבים כמו על תא הזרע אפשר לקחת בחשבון 😃

הינה דוגמה שהמורה הביאה: לקחת סוגים שונים של סבונים, לשים בצלחת פטרי עם חיידקים מאותו הסוג ולראות איך כל סוג של סבון משפיע על החיידק.

תודה לכל מי שעזר/מתכוון לעזור!

אם מדובר בעבודה קלילה לכיתה ט'' פשוט תוריד כמה פרקים של myth busters ותקח מהם רעיונות 😃

תמיד אפשר לעשות עבודה על גדילה של צמחים בהשפעה של גורם כלשהו. אתה יכול לפורר גלולות למניעת הריון לראות איך אסטרוגן משפיע על גדילת הצמח לעומת צמח ללא תיסוף. או כל רעיון דומה כמו מים מטוהרים מול מים מהברז. זה לא מצריך הרבה מאמץ חוץ מקצת להשקות ואפשר לעקוב אחרי זה בצורה טובה.

• פותח/ת השרשור
רעיון טוב, מה דעתך לעשות את הקטע עם החיידקים בכל מיני מקומות בבית?
גם לא צריך הרבה מצרכים (תקן אותי אם אני טועה):
צלחות פטרי
שלט/אסלה/מקלדת/ברז מים/ידית של דלת/מזוזה (חשבתי לעשות רעיון רק על דברים מבית הספר, תדמיין את הכמות החיידקים באסלה של השירותים בבצפר :bad:
מקלות אוזניים לאיסוף החיידקים (?)
מיקרוסקופ (לראות את החיידקים בבירור)

תשמע ראיתי את הפרק ממזמן, אתה זוכר איך הם לקחו את הדגימות מהפריטים? (ניראה לי עם שיפשפו עם מקל אוזניים אבל אני לא בטוח)

תודה!

הייתה לי עבודה בכיתה ט' במקצוע שנקרא מחקר מדעי(הייתי צריך לעשות עבודה בביולוגיה ונתנו לנו שנה שלמה)
הניסוי שלי היה על איך טמפ' המים משפיעה על גדילת הצמח(מים רותחים לעומת מים ממש ממש קרים) וקיבלתי בין 90-95 בלי לעשות משהו..

תעשה משהו בסגנון-זה ממש קל.

רעיון טוב, מה דעתך לעשות את הקטע עם החיידקים בכל מיני מקומות בבית?
גם לא צריך הרבה מצרכים (תקן אותי אם אני טועה):
צלחות פטרי
שלט/אסלה/מקלדת/ברז מים/ידית של דלת/מזוזה (חשבתי לעשות רעיון רק על דברים מבית הספר, תדמיין את הכמות החיידקים באסלה של השירותים בבצפר :bad:
מקלות אוזניים לאיסוף החיידקים (?)
מיקרוסקופ (לראות את החיידקים בבירור)

תשמע ראיתי את הפרק ממזמן, אתה זוכר איך הם לקחו את הדגימות מהפריטים? (ניראה לי עם שיפשפו עם מקל אוזניים אבל אני לא בטוח)

תודה!

עשיתי את הניסוי הזה בדיוק כשהייתי בגילך בבית ספר. בסופו של דבר תקבל כמה צלחות פטרי עם ממצאים שונים. השאלה מה תדע להגיד אח"כ במסקנות? אתה תראה גידולים שונים על הצלחות... יש לך כלים לנתח תוצאות כאלו ולהגדיר מה נצפה בכל צלחת?

• פותח/ת השרשור
יש לי מיקרוסקופ לא יותר מזה... (מעבדת בצפר)

אז יהיה לך קשה לנתח מסקנות כאלה ולקבוע איזה דברים גדלו על הצלחת. לך על משהו פשוט יותר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית