עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אומרים שיהודים חכמים, זה כנראה נכון גם, תראי איך אנחנו מיישמים יפה את מה שלימדו אותנו.
האירוניה הנפלאה של עם שטבחו בו והלך לטבוח בעם אחר.
אתה לא יכול לנהל דיאלוג כשאין עם מי.אומרים שיהודים חכמים, זה כנראה נכון גם, תראי איך אנחנו מיישמים יפה את מה שלימדו אותנו.
האירוניה הנפלאה של עם שטבחו בו והלך לטבוח בעם אחר.
![]()
האמת כואבת?
יופי, אז לפחות את האנושיות שלך לא איבדת. אני לא מבין מה הייתה הפואנטה של ההודעה שלך אז, אגב. אנחנו מדברים פה על מקרים שצה"ל ירה באופן חסר אבחנה לתוך שטחים מאוכלסים והרג אזרחים וילדים.
1,300 הרוגים במבצע עופרת יצוקה זה לא טבח לדעתך? או שאולי התרגלת כבר לקצת יותר, והחיים של 1300 אנשים זה אגורות בשבילך?
האופטימיזם החסר תקנה שלי משאיר אותי פה. אני ממשיך לקוות שמתישהו השפיות של המדינה הזאת תחזור ושני הצדדים יוכלו להתחיל לתקן את הזוועה שיצרנו פה.
1,300 הרוגים במבצע עופרת יצוקה זה לא טבח לדעתך? או שאולי התרגלת כבר לקצת יותר, והחיים של 1300 אנשים זה אגורות בשבילך?
האופטימיזם החסר תקנה שלי משאיר אותי פה. אני ממשיך לקוות שמתישהו השפיות של המדינה הזאת תחזור ושני הצדדים יוכלו להתחיל לתקן את הזוועה שיצרנו פה. אני את מה שיכולתי לעשות עד עכשיו כבר עשיתי בזה שלא תרמתי לגוף שרק מנציח ומתדלק את הטרגדיה הזו.
לגבי השארותך פה: יש יסוד סביר להנחה שלי שאתה מתגורר באיזור שבו לפני מלחמת העצמאות גרו בו ערבים שברחו. בכלל, כל מדינת ישראל קמה בחטא, שגם אתה שותף לו עכשיו.
![]()
האמת כואבת?
יופי, אז לפחות את האנושיות שלך לא איבדת. אני לא מבין מה הייתה הפואנטה של ההודעה שלך אז, אגב. אנחנו מדברים פה על מקרים שצה"ל ירה באופן חסר אבחנה לתוך שטחים מאוכלסים והרג אזרחים וילדים.
מה ציפית שבמלחמה לא יהיו הרוגים ? במחלמת העצמאות לא נהרגו יותר מ6000 ישראלים ע"י החברים שלך והמדינות מסביב?
אני חושב שאם מקור המידע היחיד שלך הוא התקשורת, לפעמים זה לא האמת במלואה, וייתכן ואתה צודק, יש מקרים מצערים שבהם תמיד אזרחים חפים מפשע נהרגים, בכל אופן בכל השירות שלי בין סוף 2004 לסוף 2007 (תקופה עמוסת מבצעים), מעולם לא יצא לי לראות את המצב בצורה כמו שאתה מתאר אותה, תמיד היו שני צדדים למטבע.
ובתור אחד שהיה בצוותי מג"ד וסמג"ד שנותנים פקודות לגדוד, אני יכול להגיד לך ממה שראיתי ושמעתי שבגדוד שלי לפחות תמיד התייחסו בחומרה לנהלי פתיחה באש.
לצערנו, תמיד ברמת החייל הפשוט יקרו מקרים של חוסר אנושיות, כי אין מה לעשות, יש הרבה אנשים טיפשים ודעות פוליטיות שונות ומשונות, וכשהחיילים הם ילדים בני 19 זה לפעמים קורה, אבל אם היה קורה משהו שהיה מגיע לפיקוד העליון יותר (שלי לפחות) המקרה היה מטופל בחומרה..
מעולם לא טענתי שאני חף מכל אשם. אין ספק שמבחינה מוסרית אני חוטא בזה שאני פה, אבל אני גם יודע שהפוטנציאל לתיקון הרבה יותר גדול אם אני אשאר פה מאשר אם אני אעזוב.
כמה שטויות , לפני שהיהודים חזרו להתיישב פה הארץ הייתה ברובה שוממת, היו פה מעט נוצרים ,מעט מוסלמים ומעט יהודים.
אז אתה, היהודי הנאור החלטת לבוא לפתח את השממה ולעזאזל אם זה לא מוצא חן בעיניי הבעלים? המזרח התיכון כולו מודה לך.
עכשיו אתה קורא לזה מלחמה? בוא פשוט נקרא לזה "קופליקט צבאי בין 2 גופים שוויי כוחות" וזהו, זה בכלל יגרום לך לקבל אורגזמה.
למה שלא נעשה את כל הדברים קלים יותר ופשוט נעבור למקום אחר, או יותר טוב, נתאדה מכדור הארץ ואז לכולם יהיה יותר טוב? ארץ ישראל והעולם יהיו נקיים מיהודים וכך ירווח לכולם. אני בטוח שהם יסתדרו יותר טוב בלעדינו.
אני עדיין מחכה לשמוע איזה צבא יותר מוסרי מצה"ל? , אהה ברור צבא החמס יותר מוסרי לא צריך ללכת רחוק.
ציגנוס באיזה מלחמות לא נהרגו חפים מפשע( לא שאלו שהרימו דגל לבן בהכרח חפים מפשע- מה הבעיה למחבל שמרשה לעצמו להסתתר בבית של אזרחים להרים דגל לבן ושהוא מתקרב לחיילים להרוג כמה מהם ולמות כקדוש? + כמדומני צה"ל הוריד פליירים והודיע לאזרחים לפנות את הבתים)
במלחמת ויאטנם ?, במלחמות העולם שנהרגו בהם עשרות מיליוני בני אדם?, בפלישה של ארה"ב לאפגניסטן? , או בכל מחלמה שרק תרצה לתת כדוגמא.
אני לא יודע אם צה"ל הוא הצבא הכי מוסרי , מה שבטוח שהוא יותר מידי מוסרי -בטח בהשוואה למדינות אחרות (אולי מלבד מדינות כמ שוויץ וכו'). אנחנו מדברים פה על מלחמה , מה אתה מצפה שחיילי צה"ל יכנסו לשכונות ויהרגו רק בנאדם שפתח עליהם באש קודם? בוא לא ניהיה תמימים , אם היינו פועלים ככה אז באמת ההצהרות של החמאס על מניין ההרוגים במלחמה היו נכונות.
אתה צטטת את מסקנות הועדה של גולדסטון.
עכשיו, מי מחזיק את תושבי עזה בגטו? ישראל או החמאס?
מה אתה אומר על כל השנים האחרונות בהם חמאס ושות' ירו טילים ופצמ"רים על נתיבות/שדרות/אשקלון וכל שאר יישובי האיזור?
מלחמה זה דבר מלוכלך ולא מוסרי, אבל הבכי והמסכנות שמציג צד אחד הם פשוט מגוחכים.
למה אתה שטוף בשנאת ישראל ? איזה עם אתה בדיוק מחזיק בגטו ? יצאת מעזה התקיימו שם בחירות דמוקרטיות עלה החמאס לשלטון עכשיו מגיעים הטילים יותר עמוק לתוך מדינת ישראל , אתה מרוצה?
צריך לפנות גם את הגדה המערבית? בטח שגם שם יעלה החמס ברגע שאבו מאזן יפסיק לדחות את הבחירות ואז הטילים יגיעו גם לתל אביב , אז תיהיה מרוצה?
הנה אובאמה מצא לנו פתרון
YouTube - Obama's underwater fantasy
היית מרגיש יותר טוב אם צה''ל לא היה מצהיר שהוא ארגון מוסרי? אז הוא לא. מה זה משנה באיזה סיסמאות משתמשים.
עובדה שמחבלים משתמשים באזרחים כמגן אנושי. תחלס - אם האינטרס שלי הוא לחסל מחבלים שמאיימים על שלומי במדינה שאני חיה בה, פחות אכפת לי משלומם של אנשים שמקרבם המחבלים האלה מגיעים (שגם לא מתאמצים להוקיע מקרבם את המחבלים האלה). לא אכפת לי שצה''ל לא יכנה את עצמו צבא מוסרי. זה לא תווית מחייבת עבור צבא.
אם האינטרס שלי הוא לחסל מחבלים שמאיימים על שלומי במדינה שאני חיה בה, פחות אכפת לי משלומם של אנשים שמקרבם המחבלים האלה מגיעים