זהו? השלב שבו הדמגוגיה מגיע כבר הגיע?
נכון, זה לא נעים לחשוב שהמדינה שלך רחוקה מלהיות מוסרית או אנושית בהרבה מקרים, מה לעשות.
מה דמגוגיה כאן? טענת שעצם היותך פה הוא דבר רע. אתה רוצה להיות מוסרי? פעל בנידון.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זהו? השלב שבו הדמגוגיה מגיע כבר הגיע?
נכון, זה לא נעים לחשוב שהמדינה שלך רחוקה מלהיות מוסרית או אנושית בהרבה מקרים, מה לעשות.
איך אתה יודע שזאת עובדה? איך אתה יודע אילו מטרות חיל האוויר מסמן? היית בפיקוד בזמן המבצע?
הציטוט מראה שלמפקד חיל האוויר (לפחות אחד מהם) כנראה לא יפחד להוריד בניין עם אזרחים בו אם הוא ימצא לנכון.
אז אתה, היהודי הנאור החלטת לבוא לפתח את השממה ולעזאזל אם זה לא מוצא חן בעיניי הבעלים? המזרח התיכון כולו מודה לך.
כי אם זה לא היה ככה כול עזה הייתה מגרש חנייה.
נכון הוא לא יפחד כי הוא יידע שיש סיבה מדוע מפציצים את הבניין הזה, ושוב פעם, צה"ל לא מפציץ סתם בניין מלא אזרחים כי משעמם לו.
מה דמגוגיה כאן? טענת שעצם היותך פה הוא דבר רע. אתה רוצה להיות מוסרי? פעל בנידון.
אני עדיין מחכה לשמוע איזה צבא יותר מוסרי מצה"ל? , אהה ברור צבא החמס יותר מוסרי לא צריך ללכת רחוק.
ציגנוס באיזה מלחמות לא נהרגו חפים מפשע( לא שאלו שהרימו דגל לבן בהכרח חפים מפשע- מה הבעיה למחבל שמרשה לעצמו להסתתר בבית של אזרחים להרים דגל לבן ושהוא מתקרב לחיילים להרוג כמה מהם ולמות כקדוש? + כמדומני צה"ל הוריד פליירים והודיע לאזרחים לפנות את הבתים)
במלחמת ויאטנם ?, במלחמות העולם שנהרגו בהם עשרות מיליוני בני אדם?, בפלישה של ארה"ב לאפגניסטן? , או בכל מחלמה שרק תרצה לתת כדוגמא.
אני לא יודע אם צה"ל הוא הצבא הכי מוסרי , מה שבטוח שהוא יותר מידי מוסרי -בטח בהשוואה למדינות אחרות (אולי מלבד מדינות כמ שוויץ וכו'). אנחנו מדברים פה על מלחמה , מה אתה מצפה שחיילי צה"ל יכנסו לשכונות ויהרגו רק בנאדם שפתח עליהם באש קודם? בוא לא ניהיה תמימים , אם היינו פועלים ככה אז באמת ההצהרות של החמאס על מניין ההרוגים במלחמה היו נכונות.
כמו שאמרתי, אני פועל. הצד הראשון היה לא לתרום להמשך הסיכסוך באופן פעיל.
וואו אתם כל כך הומניים ורחמנים! תודה באמת וכל הכבוד לצה"ל על שלא הוריד את כל השכונה! תודה לצה"ל שהצדיק ירי באזרחים לא חמושים עם ידיים מורמות ו/או דגלים לבנים מונפים. כל הכבוד לצה"ל על הרג מאות ילדים ע"י הפצצות, חלקן פצצות זרחן ופלאשטים המנוגדים לאמנת ז'נבה.
אתם, דווקא אתם, היהודים ניצולי ושרידי השואה לא למדתם כלום מהעוול שנעשה לכם. דווקא אתם מחזיקים כעת עם אחר בגטו. הטענה שצה"ל פעל במוסריות בעופרת יצוקה היא הדבר הכי אבסורדי ששמעתי בחיים.
לא נראה לי שאתה בקיא כל כך בפרופגנדה נאצית נגד יהודים אם אתה אומר את זה.ד"א, כל הקטע הזה, עם כל הכבוד לך:
זה נשמע כמו הפרופגנדה הנאצית נגד היהודים.
אני מחכה לשמוע איזה צבא פחות מוסרי מצה"ל. אני אחזור על הודעה קודמת שלי: מה ההבדל בין עופרת יצוקה לבין צ'צ'ניה לפני עשור?
![]()
אתה רוצה להגיד לי שזו טעות ברמת החייל?
למה אתה עונה על שאלה בשאלה? אני לא מכיר כלכך את העובדות במקרה של צ'צ'ניה ככה שאני לא יכול להגיב בנידון.
לא נראה לי שאתה בקיא כל כך בפרופגנדה נאצית נגד יהודים אם אתה אומר את זה.
לא זכור לי שהיהודים ירו על גרמנים טילים וגם לא זכור לי שהיו מחבלים יהודים שהנאצים יכלו לנהל נגדם פרופגנדה.
נכון שיש הבדל בין מישהו שאומר שה"אויב" הוא עם שמושחת מעצם הגזע אליו הוא משתייך והוא מנסה להשחית גנטית את הגזע שלך ובאופן כללי להשתלט על העולם, ובין מישהו שאומר שזה לא בסדר שמחבלים יורים טילים על האוכלוסיה האזרחית שלו , וגם משתמשים באזרחים כמגן?
ולמה הוא מפציץ שכונות שלמות בפצצות זרחן ופלאשטים? כי זהו הצורך הטקטי המיידי? לרסס שכונות שלמות בזרחן ופלאשטים שנהרגים ממנו נשים, ילדים ואזרחים ללא הבחנה?
לא הייתי אומר כי משעמם לצה"ל, הייתי אומר שזה בגלל שמנהיגיו ואלופיו פושעי מלחמה לכל דבר.
כן, שמו פגז לא נכון.. אופס
אתה טענת טענה שצה"ל הוא הצבא הכי מוסרי בעולם. חובת ההוכחה היא עליך.
אם אתה לא מכיר עובדות ומלחמות של מדינות אחרות, אז אין לטענה שלך כיסוי.
עזוב, כמו שאמרתי קודם, זה בכלל צה"ל שמנסה לעשות קצת שמח עם זיקוקים לילדי עזה.
למחזר זה טוב רק שזה פסולת, אלון, לא כשזה טיעונים שכבר השמעת וקיבלת תשובה עליהם.