הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוף סוף אני אזרח

ואם צעד יותר יעיל ומועיל יהיה להישאר פה ולפעול לכיוון של פיתרון הסיכסוך?

לא התעלמתי, אני חושב שזה היה דיי ברור מההודעה שלי שהלוגיקה שלך לא רק מפגרת, אלא גם קצת פסיכופטית.

אולי פיספסת את זה, אבל לא מזמן כ"כ התפרסם מכתב נפלא, שחתמו עליו כמה רבנים נשמות טהורות, שאם לא הייתי יודע יותר טוב הייתי יכול לטעות שמישהו לקח את מיין קמפף וכתב "ערבים" במקום יהודים.
זה קשור למה שאני כתבתי? לא. עניתי לסיגנוס שהתייחס לדבריי.
לגבי הרבנים הנשמות הטהורות - שלא מייצגים את דעותיי, כמו שגם נטורי כרטא לא מייצגים, ועוד בעלי דעות למיניהם, הדברים היו אמורים בהקשר לדו-קיום שכן מתרחש כאן למרות הכל.
ואני יכולה להבטיח לך שאילו עכשיו פתרון שתי המדינות היה מתקבל - אותם ערבים-ישראלים ממש לא היו רצים למדינת פלסטין, כי מה לעשות, כאן יותר נוח למרות העוול שהרבה מהנציגים שלהם מתרעמים עליו.

איך אתה יודע שזאת עובדה? איך אתה יודע אילו מטרות חיל האוויר מסמן? היית בפיקוד בזמן המבצע?

הציטוט מראה שלמפקד חיל האוויר (לפחות אחד מהם) כנראה לא יפחד להוריד בניין עם אזרחים בו אם הוא ימצא לנכון.

שוב, מה הבעיה עם זה?
אם הוא יידע שמהבניין הזה עומדים לירות טיל שיכול בקלות לפגוע במשפחה שלו או שלך, או שבבניין הזה מתחבאים מחבלים שפועלים בצורה כזו או אחרת למען פגיעה בתושבי המדינה, הוא לא יפחד להוריד את הבניין. בטח לא אחרי שהוא הזהיר מליון ואחת פעמים את כל האזרחים שיושבים בתוך הבניין ואמר להם לפנות אותו.

אתה צריך לכתוב ספר, אפשר לקרוא לו "לוגיקה של רוצח".

מה לא בסדר בלוגיקה שלו?
אני שואל ברצינות.

בכל מלחמה נהרגים חפים מפשע וטעויות קורות אבל כשיש עדויות לפשעי מלחמה זה מגוחך לטעון אחרת.
איך קבעת מה פשעי מלחמה? מה היה בלתי נמנע?

גם לועדת גולדסטון היו מקורות. ולא ציטטתי את מסקנות הועדה, ציטטתי חלק מהעובדות שהוצגו בועדה, כפי שהן הוצגו דרך מקורות אחרים ברחבי העולם.

לגבי מי כובש את מי, עידן, דניאל ואלכס הסבירו לכם יותר טוב ממה שאני אוכל איך זה בדיוק עובד. בחרתם להתעלם מכך.

למה אתה מחליט בשבילי שאני שונא את המדינה? זה משהו שאתה נוהג לעשות בדיונים שאתה לוקח בהם חלק? לסלף את דבריי ולשתול דברים שלא הבעתי בכלל? תשמור את השנאה שלך לעצמך. יש להם שלטון מקומי אך אין להם עצמאות, אם אתה לא מבין איך המצב שהם נמצאים בו שונה מגטו לכל דבר, קטונתי מלהסביר.
אני לא מחליט בשבילך כלום, זה הרושם שקיבלתי מדבריך, אם אני טועה אני מתנצל כמובן. מעבר לזה לא הכנסתי לך שום דברים לפה שאלתי אותך שאלות שמשום מה בחרת לא לענות עליהם ( או יותר נכון התחמקת מלענות עליהם) .

אין לי רגשות כלשהן כלפי צה"ל, סה"כ הבעתי התנגדות והצבעתי על האבסורדיות של הטענות שכמה מהחבר'ה כאן הציגו.

ד"א, כל הקטע הזה, עם כל הכבוד לך:

זה נשמע כמו הפרופגנדה הנאצית נגד היהודים.

...

"נכון שיש הבדל בין מישהו שאומר שה"אויב" הוא עם שמושחת מעצם הגזע אליו הוא משתייך והוא מנסה להשחית גנטית את הגזע שלך ובאופן כללי להשתלט על העולם, ובין מישהו שאומר שזה לא בסדר שמחבלים יורים טילים על האוכלוסיה האזרחית שלו , וגם משתמשים באזרחים כמגן?"

מכיוון שהם לא עשו את ההפרדה, אני גם לא אעשה. יש פה את אותה ההטפה הגזענית ומכשירת רצח, המכתב הזה הוא רק דוגמא קצת יותר מפורסמת.

מה לא בסדר בלוגיקה שלו?
אני שואל ברצינות.

החלק שבו הוא מכשיר רצח של ילדים עם הטענה "הם הכריחו אותי". צר לי, באמת, שאתה לא רואה שום דבר לא בסדר.

ואם צעד יותר יעיל ומועיל יהיה להישאר פה ולפעול לכיוון של פיתרון הסיכסוך?

אחלה, מצוין, אני בעד לסיים את הסכסוך שלשום. הבעיה שהיא שאתה מעונין להגיע לפתרון, שהוא של אנשים הגיוניים, וזה נפלא, אך אני לא רואה איך הוא בא לידי יישום ע"י החמאס. הם לא יסתפקו בעזה.
עם הנהגה מתונה יותר הצלחנו להגיע לכדי רמה מסוימת של דו שיח, אבל הם לא שולטים בעזה, לצערנו.

אחלה, מצוין, אני בעד לסיים את הסכסוך שלשום. הבעיה שהיא שאתה מעונין להגיע לפתרון, שהוא של אנשים הגיוניים, וזה נפלא, אך אני לא רואה איך הוא בא לידי יישום ע"י החמאס. הם לא יסתפקו בעזה.
עם הנהגה מתונה יותר הצלחנו להגיע לכדי רמה מסוימת של דו שיח, אבל הם לא שולטים בעזה, לצערנו.

אז אתה בעד לסיים את הסיכסוך, ואני בעד לסיים את הכיבוש. רק שהניסוח שלך מכשיר את האמצעים שבהם רק מנציחים את מה שקורה פה, והניסוח שלי פחות סובלני לשיטות הלא מוסריות.

מתי טענתי את זה? אני שאלתי איזה צבא יותר מוסרי?
אני לא צריך להכיר את כל המלחמות בכל ההיסטוריה בשביל לשאול שאלה כזאת.

בוא נלמד לחשוב (איפה חיים?): מעצם זה ששאלת "איזה צבא יותר מוסרי?" בתגובה לתגובה של דניאל: "עוד כבשה שטוענת שצה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם" (ואם אתה לא זוכר - לך לעמוד 6 בשרשור), מעיד על כך שאתה מאמין שאכן צה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם. על אמונה זו באנו בשרשור הזה אני ועוד כמה טובים והראינו שזה לא המצב, אלא אם כן כשאנחנו עושים משהו שצבאות אחרים גם עושים אז זה בסדר רק בגלל שזה אנחנו. על כן, הביקורת שלי הייתה במקום.

"נכון שיש הבדל בין מישהו שאומר שה"אויב" הוא עם שמושחת מעצם הגזע אליו הוא משתייך והוא מנסה להשחית גנטית את הגזע שלך ובאופן כללי להשתלט על העולם, ובין מישהו שאומר שזה לא בסדר שמחבלים יורים טילים על האוכלוסיה האזרחית שלו , וגם משתמשים באזרחים כמגן?"

מכיוון שהם לא עשו את ההפרדה, אני גם לא אעשה. יש פה את אותה ההטפה הגזענית ומכשירת רצח, המכתב הזה הוא רק דוגמא קצת יותר מפורסמת.
.
אל תעשה הפרדה. אני רק מקווה שאתה גם מכליל כל אמירה אנטישמית של אישים מהעולם על כלל העמים שהאישים האלה מייצגים. ולפי לוגיקה זו - אנחנו גזענים וכל העולם אנטישמי.

אם כבר - אז הרבנים האלה ישמחו לסקול אותי באבנים על נהיגה בשבת ולבוש לא צנוע. אז הדעות שלהם מעניינות לי את הישבן.

להזכירכם אני הימרתי על לפחות 15

בוא נלמד לחשוב (איפה חיים?): מעצם זה ששאלת "איזה צבא יותר מוסרי?" בתגובה לתגובה של דניאל: "עוד כבשה שטוענת שצה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם" (ואם אתה לא זוכר - לך לעמוד 6 בשרשור), מעיד על כך שאתה מאמין שאכן צה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם. על אמונה זו באנו בשרשור הזה אני ועוד כמה טובים והראינו שזה לא המצב, אלא אם כן כשאנחנו עושים משהו שצבאות אחרים גם עושים אז זה בסדר רק בגלל שזה אנחנו. על כן, הביקורת שלי הייתה במקום.

שאלתי שאלה לגיטימית ביותר ולא קיבלתי שום תשובה ,את הדעה שלי הבעתי בהודעה אחרת: כתבתי שאני לא יודע אם הוא הכי מוסרי , מה שבטוח שהוא יותר מידי מוסרי- בטח בהשוואה לרוב הצבאות בעולם (אולי חוץ מארצות כמו שוויץ וכו').

גם אומרים שלא כל הגרמנים היו נאצים, זה לא מנחם.

ד"א אם מדברים על מכתב הרבנים , למה אתה לא מזכיר שברשות הפלסטינית יש עונש מוות על מכירת קרקעות ליהודים? ( תיהיה הוגן ותראה שיש קיצוניים בשתי הצדדים- אמנם אצלנו זה מיעוט ואצלהם זה הממסד אבל שיהיה )

באיזה קלות דעת המילה נאצים נאמרת.

אני לא מסוגל לשמוע דברים כאלה. זה ככ לא בר השוואה.

שאלתי שאלה לגיטימית ביותר ולא קיבלתי שום תשובה ,את הדעה שלי הבעתי בהודעה אחרת: כתבתי שאני לא יודע אם הוא הכי מוסרי , מה שבטוח שהוא יותר מידי מוסרי- בטח בהשוואה לרוב הצבאות בעולם (אולי חוץ מארצות כמו שוויץ וכו').

על סמך מה אתה כ"כ בטוח? כי מישהו מנסה להנציח מיתוסים ולספר סיפורים?

על סמך מה אתה כ"כ בטוח? כי מישהו מנסה להנציח מיתוסים ולספר סיפורים?

אתה ממשיך להתחמק מלענות על השאלה שלי, וממשיך לצפות שאני יענה על השאלות שלך.
אני בטוח על סמך מה שאני רואה ,שומע וכו' .
מי זה המישו הזה שמנסה להנציח מיתוסים ומספר סיפורים? איפה שמעת אותו מתבטא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית