לא נכון, כתוב בבירור שזה ספר על פאשיזם.
קח, תקרא:
http://en.wikipedia.org/wiki/Starship_troopers#Allegations_of_fascism
קח, תקרא:
http://en.wikipedia.org/wiki/Starship_troopers#Allegations_of_fascism
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אז מה בעצם הנקודה שלך? שצה"ל צבא לא מוסרי? אם צה"ל זה לא צבא מוסרי אז אין כזה דבר צבא מוסרי.
בכל מקרה מאיפה הנתונים ש600 אזרחים לא לוחמים נהרגו? וגם אם כן כנראה שברוב המוחלט של המקרים לא הייתה ברירה. (אם היה במקרה איזה אירוע של מטורף שהרג מסיבות משונות וכו' זה לא אומר שהצבא מבצע פשע מלחמה או לא יודע מה, כידוע יש פושעים ומטורפים בכל הצדדים .)
או...סופסוף התקדמנו. בדיוק - אין כזה דבר צבא מוסרי. הנתונים האלו הוצגו כבר במבצע עצמו.
ושוב תראה, איך כדי להרגיע את המצפון שלך אתה מתרץ את זה - אוקיי, טוב נו, הרגנו ילדים ואזרחים, אבל לא הייתה ברירה. אני מבטיח לך שזה גם מה שמילושביץ' ושכמותו חושבים.
אם באמת אנחנו מסכימים שאין כזה דבר צבא מוסרי, כי מלחמה זה דבר לא מוסרי וכו' אז למה כל הטענות כלפי צה"ל?
אני לא ידע מי זה שמילוביץ ושכמותו, אני לא אומר שלא הייתה ברירה בשביל להרגיע את המצפון שלי, המצפון שלי רגוע מאוד מכיוון שאני יודע שאנחנו עושים מה שצריך בשביל לשמור על בטחון המדינה עם מינימום נזק לאוכלוסיה אזרחית (כמובן שיש נזק אבל מה לעשות שהם משתמשים באזרחים כמגן אנושי).
לא טענתי שום דבר כלפי צה"ל - כבר הבהרתי קודם לכן בשרשור שאין לי בעיה עם עופרת יצוקה, ששירתתי בצבא וכו'. יצאתי נגד הטענה ש"בטוח ש..." צה"ל יותר מוסרי משאר צבאות העולם. כל ההצדקות שציינת תקפות גם בוויטנאם, אפגניסטאן, צ'צ'ניה, או כל מוקד סכסוך אחר.
אני כן אציין שבראייה רטרואקטיבית, אני מסכים עם הקו של אלכס והתומכים בלא לשרת. הצבא בשבילי היה זריקה לפח של שלוש שנים. גם הצבא וגם אני לא הפקנו שום דבר ממערכת היחסים בינינו. הייתי תורם למדינה יותר בתפוקה שהייתי מניב לה אפילו בתור שליח שמרוויח 4K, תוך כדי הלימודים.
אני לא מסכים עם הקו של דניאל, כי אני חושב שהעולם אכזר...מה לעשות שאי אפשר לרחוץ בניקיון כפינו ולמות על הערכים שלנו.
אבל גם לא צריך לספר לעצמינו סיפורים שאנחנו הצבא הכי מוסרי ושאר השטויות האלו.
מה פתאום, הספר הוא משל על קפיטליזם. הדמות המרכזית בו, מילטון פרידמן (העומו), רוצה להשמיד את כל היהודים (החרקים) בשביל לקיים שוק חופשי בארה"ב (כי ברור שהיהודים מהווים מכשול לכך, עם העסקאות המפוקפקות שלהם).