הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סכרת

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
איך בדיוק חולים בסכרת? האם זה תוצאה ארוכת טווח של אכילת סוכר, תוצאה של יותר מדי סוכר בבת אחת או מה? אף פעם לא הצלחתי להבין את המחלה הזאת

אני אסביר לך בקצרה

בן אדם רגיל - אוכל פחמימות, מתעקלות בקיבה, הסוכר עובר בדם עד שמגיע לתאים - נכנס לתאים
בן אדם עם סוכרת - אוכל פחמימות, מתעקלות בקיבה, הסוכר עובר בדם עד שמגיע לתאים, והסוכר נשאר בדם כי כדי להיכנס לתאים הוא צריך "מפתח" שהוא בעצם האינסולין, ואין אותו כמעט לחולי הסוכרת, בגלל זה הם מזריקים אינסולין לפי רמת הסוכר בדם שהם מוצאים בבדיקה הזאת שהם דוקרים את עצמם.

זה רק סוג אחד של סוכרת, יש עוד סוגים אני הסברתי על ההכי נפוץ

• פותח/ת השרשור
אני אסביר לך בקצרה

בן אדם רגיל - אוכל פחמימות, מתעקלות בקיבה, הסוכר עובר בדם עד שמגיע לתאים - נכנס לתאים
בן אדם עם סוכרת - אוכל פחמימות, מתעקלות בקיבה, הסוכר עובר בדם עד שמגיע לתאים, והסוכר נשאר בדם כי כדי להיכנס לתאים הוא צריך "מפתח" שהוא בעצם האינסולין, ואין אותו כמעט לחולי הסוכרת, בגלל זה הם מזריקים אינסולין לפי רמת הסוכר בדם שהם מוצאים בבדיקה הזאת שהם דוקרים את עצמם.

זה רק סוג אחד של סוכרת, יש עוד סוגים אני הסברתי על ההכי נפוץ

אני יודע מה זה סכרת, השאלה היא איך מקבלים אותה, איך דופקים את האינסולין?

עדיין לא יודעים למה היא מתפרצת ומה גורם לה, זה מה שמנסים לגלות עכשיו...
מה שיודעים -
למי שיש הורים עם סכרת יש יותר מ-50% לחלות גם בסכרת
לא נולדים עם סכרת, זה מתפרץ בשלב כלשהו בחיים, יכול להיות בגיל 4 ויכול להיות בגיל 40

חבר'ה אני לא מבין מה יש לכם, הבאתי לכם מאמר של סכרת בוויקיפדיה, לכו תקראו במקום לקשקש.

אתם מדברים על סכרת טייפ 1.
סכרת טייפ 2 זה בדיוק ההפך. יש יותר מידי אינסולין. הרצפטורים של אינסולין נדפקים.
1-מולד.
2-נרכש. (גנטי?)

אתם מדברים על סכרת טייפ 1.
סכרת טייפ 2 זה בדיוק ההפך. יש יותר מידי אינסולין. הרצפטורים של אינסולין נדפקים.
1-מולד.
2-נרכש. (גנטי?)

אלרין 2 נובע בעיקר מזלילת פחמימות מוגזמת לא? אז התווכנת שזה מה שגנטי ל1ל? אם אבא שלי אהב פחמימות גם אני אוהב?

יש גורמים סביבתיים ויש גורמים גנטיים.
תריצו חיפוש על מטאבוליק סינדרום.

• פותח/ת השרשור
אז לפי מה שאני מבין, המחלה הזאת יכולה להתפרץ סתם ככה בלי קשר ישיר לסוכר (מלבד עודף בלתי פורפרוציונלי של סוכר שגורם לעודף אינסולין בדם -> סכרת [?]) גם לאנשים בריאים לגמרי?

האפקט הסביבתי הוא עצום.
פעילות גופנית ודיאטה נכונה יכולות לעזור במניעה בצורה מאוד משמעותית.

• פותח/ת השרשור
האפקט הסביבתי הוא עצום.
פעילות גופנית ודיאטה נכונה יכולות לעזור במניעה בצורה מאוד משמעותית.

המילה דיאטה כאן היא פאקטור כולל מדי
האם שומנים קשורים לכך? פחמימות? אכילת כמות מסויימת של סוכר? אני מניח שאין לך תשובה מסויימת (אם בכלל קיימות תשובות כאלה, הנושא הזה עדיין לא עשיר במחקרים?)

אין פה שחור ולבן.
זה קודם כל מתחיל בהשמנת יתר (לא משנה מאיזה מרכיב היא התרחשה).
אם אתה לא שמן ועוסק בפעילות גופנית כבר הסיכון שלך יורד.
ויש הרבה טיעונים שדיאטה עשירה בפחמימות מובילה לכך (אתה יכול לראות את הסרט אם זה מעניין אותך ואין לך רקע מתאים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית