עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עוד רודן הופל כדי שרודן יותר גרוע יוכל לעלות לשלטון.
כמו שאחד מהפעילים הראשיים בהפגנות אמר כעת בראיון די ארוך ב-CNN, הוא לא חושש מהצבא או מרודן נוסף כי 80 מליון מצרים הבינו שהם שולטים לחלוטין בעתידם ושהם שברו את מחסום הפחד שכל משטר רודני מנצל.
המהפכה הזו וההפגנות וכל המאבק הונהג והובל ברובו ע"י הצעירים המצרים ואני מאמין שהם יקבלו את מה שהם דורשים ולו רק בגלל שהם לא יסתפקו בשום דבר אחר.
זה ממש מקרה יפייפה של מהפכה אמיתית ואני מקווה שהיא תושלם לסופה.
כמו שאחד מהפעילים הראשיים בהפגנות אמר כעת בראיון די ארוך ב-CNN, הוא לא חושש מהצבא או מרודן נוסף כי 80 מליון מצרים הבינו שהם שולטים לחלוטין בעתידם ושהם שברו את מחסום הפחד שכל משטר רודני מנצל.
המהפכה הזו וההפגנות וכל המאבק הונהג והובל ברובו ע"י הצעירים המצרים ואני מאמין שהם יקבלו את מה שהם דורשים ולו רק בגלל שהם לא יסתפקו בשום דבר אחר.
הם בכלל יודעים מה הם רוצים?
זה לא מקרה של מהפכה אמיתית יותר ממה שעיראק או איראן היו מהפכות אמיתיות. בלי ארה"ב לא היה קורה כלום, רק שהם לא למדו שאי אפשר לכפות דמוקרטיה על אחרים.
הם בכלל יודעים מה הם רוצים?
זה לא מקרה של מהפכה אמיתית יותר ממה שעיראק או איראן היו מהפכות אמיתיות. בלי ארה"ב לא היה קורה כלום, רק שהם לא למדו שאי אפשר לכפות דמוקרטיה על אחרים.
מה שהם לא יודעים זה איך מתנהג משטר אחר. הם מכירים שלטון רודנות מונרכי, אבל יש שלטונות רודניים אחרים במסווה של מערכת חברתית. והסיכויים ששלטון מוסלמי קיצוני יעלה לשלטון הם קצת יותר גבוהים ממה שהזועקים למוסר ולצדק חברתי מוכנים להודות (זה עדיין לא אומר שהשלטון של מובארק לא היה רודני).
ואם תגיד "אז הם יעשו מהפיכה שוב", אני אפנה אותך לפרט הקטן אך החשוב היסטורית, שמהפכות אפקטיביות רק בגל הראשון שלהם. אם את המושכות יתפוס שלטון רודני אחר, הוא כבר ידאג לחסל מראש כל מוקדי התנגדות, ואפילו לא יסתיר את זה. ורק צריך להסתכל על מקרה איראן וקארטר כדי לראות איך זה קורה.
כמו שבאיראן הצעירים שולטים? ברגע שיעלה שלטון איסלמי קיצוני כמו שקרה בהפיכה באיראן אין להם סיכוי לקבל את התנאים שהם רוצים.
cygnus, מקווה שאתה צודק.
כמו שגבי אשכנזי אמר היום:
"עדיף לישראל שכנות עם דיקטטורה יציבה מאשר דמוקרטיה רעועה"
כן זה באמת תמיד מצחיק לראות יהודים המצדיקים את קיומו של משטר שעינה, דיכא, רצח והוציא להורג אזרחים וחפים מפשע כמעט 30 שנה.
הכל בשם הביטחון!
כן זה באמת תמיד מצחיק לראות יהודים המצדיקים את קיומו של משטר שעינה, דיכא, רצח והוציא להורג אזרחים וחפים מפשע כמעט 30 שנה.
הכל בשם הביטחון!
אה נכון כי עדיף דמוקרטיה שתפתח עליך מלחמה.
הכול בשם המוות!
אתה לא חושב שהביטחון שלך יותר חשוב מזה של אחרים?
איפה הוא כתב את זה?
הבעיה בשלטון מסוג זה, שאין שום הבטחה שמחר הדיקטטור לא יתחלף לשונא ישראל.