הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

history in the making

• פותח/ת השרשור Cygnus
  • פורסם בתאריך
הוא טען שזה בסדר להחליף משטר שמענה את האזרחים שלו במשטר שמסוכן לישראל. יש סיכוי טוב שמשטר כזה לא יכבד את ההסכם השלום עם ישראל ובמקרה שתיהיה מלחמה, ימותו המון חיילים ואזרחים. מי שמעדיף שהמשפחה שלו תמות ורק שלא יפגעו באזרחים שלא קשורים אליו כנראה אוהב את המוות ומייחל לו.

יש לך יכולת הסקה מדהימה.
אני בכלל הבנתי מהדברים שלו שהוא מעדיף לאכול במילקי קודם את הקצפת ורק אז את השוקלד.

ומשטר שמתייחס ככה לאזרחים שלו, בטח לא יהסס ככה לאזרחים של מדינה אחרת.
בטווח הקצר ברור שעדיף יציבות אבל אתה צריך לזכור שיש גם טווח ארוך...

כן זה באמת תמיד מצחיק לראות יהודים המצדיקים את קיומו של משטר שכלא ללא משפט, עינה, דיכא, רצח והוציא להורג אזרחים וחפים מפשע כמעט 30 שנה.

הכל בשם הביטחון!

קרא לי אידיוט, אבל אני שם את טובת המדינה שלי קודם.

איפה הוא כתב את זה?
הבעיה בשלטון מסוג זה, שאין שום הבטחה שמחר הדיקטטור לא יתחלף לשונא ישראל.

בדיוק. מה גם שבמשטר הדמוקרטי שכנראה יהיה למצרים הסכנה הגדולה היא שיהיה מעורבות חזקה של קיצוניים ומשם הדרך כבר סלולה למלחמה (מה שלדעתי יקרה).

---------- התגובה התווספה ב 22:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:43 ----------

אתה לא חושב שזה לא אמור להצדיק דיקטטורה, רצח, עינוי, מאסרי עולם לא משפט והוצאות להורג של אסירים פוליטיים?

איזה מין בן אדם אתה בתור נצר לניצולי השואה?

תסכים איתי שאין מקום בכלל להשוות בין השואה לבין המשטר במצרים?

• פותח/ת השרשור
הוא טען שזה בסדר להחליף משטר שמענה את האזרחים שלו במשטר שמסוכן לישראל.

לא טענתי שום דבר שכזה. אני מתפלא עד כמה דפוק יכולת הבנת הנקרא האנושית יכולה לתפקד.

האחים המוסלמים זה לא הארגון הפוליטי המסודר כרגע במצרים ?

לא, ישנם גם ארגוני אופוזיציה חילוניים שמועמד אחד מהם הגיע למקום שני בבחירות האחרונות. בנו, ד"א, נרצח ע"י שוטרים וסוכני המשטרה החשאית המצרית כשהוא תלה שלטי בחירות למען אביו.

קרא לי אידיוט, אבל אני שם את טובת המדינה שלי קודם.

גם הנאצים וכל פאשיסט ממוצע עושה זאת. כך שאני ממש לא צריך לקרוא לך אידיוט.

תסכים איתי שאין מקום בכלל להשוות בין השואה לבין המשטר במצרים?

זה כמו שאשאל אותך איך יהודים המקדשים את זכר העוול העצום הנעשה להם יכולים להצדיק דברים כפי שאתה ו-spams32 מצדיקים.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי LightWeight
כמו שגבי אשכנזי אמר היום:
"עדיף לישראל שכנות עם דיקטטורה יציבה מאשר דמוקרטיה רעועה"

Cygnus:
כן זה באמת תמיד מצחיק לראות יהודים המצדיקים את קיומו של משטר שכלא ללא משפט, עינה, דיכא, רצח והוציא להורג אזרחים וחפים מפשע כמעט 30 שנה.

הכל בשם הביטחון!

אפשר להסיק מהציניות שלך שאתה שולל את הדיעה שלו שהיא שעדיף ביטחון אישי על שמירת זכויות אזרח. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שאתה תומך דמוקרטיה רעועה שמסכנת את הביטחון שלך מאשר בדיקטטורה שלא מסכנת אותך.

הוא טען שזה בסדר להחליף משטר שמענה את האזרחים שלו במשטר שמסוכן לישראל. יש סיכוי טוב שמשטר כזה לא יכבד את ההסכם השלום עם ישראל ובמקרה שתיהיה מלחמה, ימותו המון חיילים ואזרחים. מי שמעדיף שהמשפחה שלו תמות ורק שלא יפגעו באזרחים שלא קשורים אליו כנראה אוהב את המוות ומייחל לו.

תומר, אתה בן אדם מדהים. אין לי מילים.

אפשר להסיק מהציניות שלך שאתה שולל את הדיעה שלו שהיא שעדיף ביטחון אישי על שמירת זכויות אזרח. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שאתה תומך דמוקרטיה רעועה שמסכנת את הביטחון שלך מאשר בדיקטטורה שלא מסכנת אותך.

מאיפה הסקת שהדיקטטורה לא מסכנת אותך?

יש לך יכולת הסקה מדהימה.
אני בכלל הבנתי מהדברים שלו שהוא מעדיף לאכול במילקי קודם את הקצפת ורק אז את השוקלד.

ומשטר שמתייחס ככה לאזרחים שלו, בטח לא יהסס ככה לאזרחים של מדינה אחרת.
בטווח הקצר ברור שעדיף יציבות אבל אתה צריך לזכור שיש גם טווח ארוך...

כשהוא צוחק על מישהו שאומר שעדיף דיקטטורה יציבה מאשר דמוקרטיה רעועה אז אפשר להבין (בלי להיות בעל יכולת הסקה מדהימה) שהוא תומך באי יציבות אזורית שיכולה להוביל למלחמה קשה עם מצרים. הוא מסתכל על האזרחים שמה ושוכח להסתכל על החיילים שלנו שימותו בהגנה על הגבול.

• פותח/ת השרשור

כפי שעידן אמר:

יש לך יכולת הסקה מדהימה.

אה, ומה שאלכס אמר בדיוק עכשיו...אתה עוף מוזר לגמרי.

יש כאן מספיק פאשיסטים, טרולים ופילוסופים בעלי דיעות שונות ומשונות בשבילי, אבל אתה היחיד כאן שאי אפשר לנהל איתו דיון.

מאיפה הסקת שהדיקטטורה לא מסכנת אותך?

ההסכם שלום הנוכחי נחתם עם מובראק ועד היום הוא כיבד אותה בצורה מלאה. הוא עזר לנו במניעת הברחות לרצועת עזה בעוד המון דברים שקשורים למדינת ישראל, כמו הגז למשל. מובארק מכבד את ההסכם אבל אם ארגון מוסלמי קיצוני ששונא את ישראל יעלה לשלטון אתה לא יודע אם יכבד את ההסכם שלום.

אתה לא חושב שזה לא אמור להצדיק דיקטטורה, רצח, עינוי, מאסרי עולם לא משפט והוצאות להורג של אסירים פוליטיים?

איזה מין בן אדם אתה בתור נצר לניצולי השואה?

אז אתה לא חושב שהביטחון שלך יותר חשוב משל אחרים?

ד"א, אתה לוקח את השאלות שלי למקומות שאני לא מכוון אליהם בכלל, אני לא מביע כאן את דעתי, אני רק מנסה להבין את הדעה שלך.

• פותח/ת השרשור
ההסכם שלום הנוכחי נחתם עם מובראק ועד היום הוא כיבד אותה בצורה מלאה. הוא עזר לנו במניעת הברחות לרצועת עזה בעוד המון דברים שקשורים למדינת ישראל, כמו הגז למשל. מובארק מכבד את ההסכם אבל אם ארגון מוסלמי קיצוני ששונא את ישראל יעלה לשלטון אתה לא יודע אם יכבד את ההסכם שלום.

הוא נחתם עם אנוואר אל-סדאת ולא עם מובארק, מה שהוביל גם לרציחתו. אה, וזה גם קרה במשטר דיקטטורי שנחשב ליציב ולידידותי לישראל! אני תוהה אם זה סותר את הלוגיקה ואת המסקנות המוזרות אצלך בראש. מעניין, אתה יכול להסביר לי את המשמעות של זה?

אז אתה לא חושב שהביטחון שלך יותר חשוב משל אחרים?

ד"א, אתה לוקח את השאלות שלי למקומות שאני לא מכוון אליהם בכלל, אני לא מביע כאן דעתי, אני רק מנסה להבין את הדעה שלך.

אני מתנצל אם הסקתי מסקנות שגויות לגבי דעותייך. התשובה הישירה לשאלתך תהיה שביטחוני חשוב לי לא יותר מביטחונם של חפים מפשע ואזרחים אחרים. גם אם אני לא יכול למנוע זאת ישירות, אני לעולם לא אצדיק פגיעה באחרים גם אם זה נעשה בדרכים כל כך עקיפות כמו תמיכה במשטר אחר המשרת לכאורה את האינטרסים של ביטחוני.

נערך לאחרונה:
כשהוא צוחק על מישהו שאומר שעדיף דיקטטורה יציבה מאשר דמוקרטיה רעועה אז אפשר להבין (בלי להיות בעל יכולת הסקה מדהימה) שהוא תומך באי יציבות אזורית שיכולה להוביל למלחמה קשה עם מצרים. הוא מסתכל על האזרחים שמה ושוכח להסתכל על החיילים שלנו שימותו בהגנה על הגבול.

והנה החידה השבועית
ילדים וילדות, עזרו לתומר המבולבל למצוא את כל הכשלים הלוגים בהודעה.
את התשובות יש לשלוח בהודעה פרטית לcoldfire.
תשובות וחידה נוספת יפורסמו בשישי הבא.

כפי שעידן אמר:

אה, ומה שאלכס אמר בדיוק עכשיו...אתה עוף מוזר לגמרי.

יש כאן מספיק פאשיסטים, טרולים ופילוסופים בעלי דיעות שונות ומשונות בשבילי, אבל אתה היחיד כאן שאי אפשר לנהל איתו דיון.

זה אתה לא מסכים איתי זה לא אומר שאי אפשר לנהל איתי דיון. אני לא חושב שזה נכון שדמוקרטיה שבמצרים שמסכנת את ההסכם שלום בישראל שווה את השלום של כמה אזרחים שם. אבל זה רק דיעה שלי וכמובן שהיא עוף מוזר אם היא לא הדיעה שלך.

אינדוקציה יפה.
מובארק מהווה שליט ידידותי לישראל -> כל הדיקטטורים מהווים שליטים ידידותים לישראל.

• פותח/ת השרשור
זה אתה לא מסכים איתי זה לא אומר שאי אפשר לנהל איתי דיון. אני לא חושב שזה נכון שדמוקרטיה שבמצרים שמסכנת את ההסכם שלום בישראל שווה את השלום של כמה אזרחים שם. אבל זה רק דיעה שלי וכמובן שהיא עוף מוזר אם היא לא הדיעה שלך.

אני אמרתי שאי אפשר לנהל איתך דיון לא בגלל שאני לא מסכים איתך ולא בגלל דיעותייך. זה בגלל שאתה לא יודע לחשוב, להסיק מסקנות ולנהל לוגיקה פשוטה בראש שלך.

רוצה דוגמא?

אני מציין במפורש שיש כאן אנשים בעלי דעות אחרות משלי ובעלי דיעות שאני לא מסכים איתן, ולמרות זאת אני מסוגל ומעוניין לנהל איתם דיון. אבל לא איתך.

ומה אתה מסיק מכך? שאני לא יכול לנהל איתך דיון מהסיבות שציינתי במפורש שהן לא קשורות.

רואה למה אני מתקשה?

אינדוקציה יפה.
מובארק מהווה שליט ידידותי לישראל -> כל הדיקטטורים מהווים שליטים ידידותים לישראל.

אני לא אמרתי שכול הדיקטטורים ידידותים לישראל. אני מדבר על המצב ספציפית במצרים, שהשלטון שהיה שם עכשיו היה ידודתי לישראל ושמר על איתנו על קשרים ביטחוניים טובים. תאר לך מה היה קורה בלי הסכם שלום, תחשוב כמה חיים של חיילים נחסכו.

---------- התגובה התווספה ב 23:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:10 ----------

אני אמרתי שאי אפשר לנהל איתך דיון לא בגלל שאני לא מסכים איתך ולא בגלל דיעותייך. זה בגלל שאתה לא יודע לחשוב, להסיק מסקנות ולנהל לוגיקה פשוטה בראש שלך.

רוצה דוגמא?

אני מציין במפורש שיש כאן אנשים בעלי דעות אחרות משלי ובעלי דיעות שאני לא מסכים איתן, ולמרות זאת אני מסוגל ומעוניין לנהל איתם דיון. אבל לא איתך.

ומה אתה מסיק מכך? שאני לא יכול לנהל איתך דיון מהסיבות שציינתי במפורש שהן לא קשורות.

רואה למה אני מתקשה?

כי אני חושב שלא בגלל זה אתה לא נכנס איתי לשיחה, יכול להיות שאני לא מתנסח בצורה הכי טובה ושאני טועה בחלק מהטיעונים שלי. בשביל זה מנהלים דיון אם אתה חושב שמשהו שאמרתי לא בסדר אתה יכול להעיר לי, אני אשמח אם תראה איפה הסקתי דברים לא נכונים או בפרשנות לא נכונה.

• פותח/ת השרשור
כי אני חושב שלא בגלל זה אתה לא נכנס איתי לשיחה, יכול להיות שאני לא מתנסח בצורה הכי טובה ושאני טועה בחלק מהטיעונים שלי. בשביל זה מנהלים דיון אם אתה חושב שמשהו שאמרתי לא בסדר אתה יכול להעיר לי, אני אשמח אם תראה איפה הסקתי דברים לא נכונים או בפרשנות לא נכונה.

לא, אני כן מתכוון למה שאמרתי. ואני ציינתי והראתי לך במפורש איפה הסקת דברים לא נכונים וטענת שאמרתי דברים שבכלל לא הבעתי בשום אופן. גם אלכס וגם עידן הצביעו על מספיק כשלים כאלה.

תומר באמת אני לא מבין על מה אתה מדבר.

מה לא הבנת? 😵
מה שאני טוען זה שעדיף לנו שלטון שישמור על ההסכם שלום מאשר שלטון שיסכן אותנו, זה הכול.

---------- התגובה התווספה ב 23:39 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:35 ----------

לא, אני כן מתכוון למה שאמרתי. ואני ציינתי והראתי לך במפורש איפה הסקת דברים לא נכונים וטענת שאמרתי דברים שבכלל לא הבעתי בשום אופן. גם אלכס וגם עידן הצביעו על מספיק כשלים כאלה.

תגיד לי מה לא נכון\מובן\לא מבואר במה שכתבתי לעידן

אני לא אמרתי שכול הדיקטטורים ידידותים לישראל. אני מדבר על המצב ספציפית במצרים, שהשלטון שהיה שם עכשיו היה ידודתי לישראל ושמר על איתנו על קשרים ביטחוניים טובים. תאר לך מה היה קורה בלי הסכם שלום, תחשוב כמה חיים של חיילים נחסכו.

כול הטענה שלי זה שמצב של שלום עם מדינה שכנה עדיף לנו (לישראל). ומשטר שיכול לערער את שלום הזה לא טוב לישראל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית