הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אומגה 3

Serial_kIller

משתמש מתחיל
220
13
נק' מוניטין:
230
220
13
שלום ,

כמה קפסולות צריך לקחת ביום (קראתי שצריך בין 5 ל- 6 , האמנם?) ?

תודה 🙌

מתוך
תוספי תזונה – חלק א'

"שמן דגים/אומגה 3
אם יש דבר שכמעט בלתי אפשרי להגיע לצריכה המומלצת שלו עם התזונה המודרנית (פרט לאנשים שאוכלים הרבה דגים), זה חומצות שומן מסוג אומגה 3. שמן דגים עושה המון דברים, הוא אינו משפר רק את הבריאות הכללית אלא עוזר גם נגד דלקות, מקדם הפיכת שומן לאנרגיה, עוזר במניעת איכסון שומן ועוד. זה אפילו נראה טוב מכדי להיות נכון, אבל המחקרים קיימים.
משום שקשה להגיע לרמות טובות של אומגה 3 מתזונה, תיסוף של שמן דגים הוא הכרחי. אפשר לתסף אותו עם קפסולות המכילות את חומצות השומן החיוניות באומגה 3 – EPA ו DHA, או בנוזל.
לפני שנים, שמן פשתן הומלץ כמקור לאומגה 3 משום שהוא מכיל חומצת שומן שהגוף יכול להמיר ל-EPA ו DHA. עם זאת, נראה שההמרה הזו של הגוף מאוד לא יעילה אצל רוב האנשים (צמחונים הם בגדר יוצאים מן הכלל במקרה זה מסיבה מסויימת), ולא נראה ששמן פשתן הוא חלופה טובה לשמן דגים. כדאי לכם למצוא דרך שתהיה לכם נוחה לצרוך אומגה 3 באופן יום-יומי, בקפסולות או בנוזל (יש המעדיפים נוזל שאפשר להוסיף לסלטים ולשייקים). אפשרות נוספת היא צריכה מספקת של דגים המכילים אומגה 3.
למרות שלא נעשו הרבה מחקרים בנושא, צריכה של בין 1.8-3.0 גרם של EPA/DHA ביום היא הגיונית. קפסולה סטנדרטית של שמן דגים בדרך כלל מכילה כ- EPA 180mg ו DHA 120mg – מה שיוצא כ-300 מיליגרם אומגה 3, כך שהצריכה היומית היא בערך 6-10 קפסולות שכדאי לחלק לפחות לבוקר ולערב (עם הארוחות). אם רוצים להפחית במספר הקפסולות ניתן לקנות מוצרים מרוכזים יותר המכילים 600 מ"ג אומגה 3 בכל קפסולה"

הייתי אומר שזה תלוי כמה אתה שוקל
אם זה לכיוון ה 100 ק"ג אז תקח 10 קפסולות רגילות או שתקח 4-5 כפולות מרוכזות.

אם אתה מזמין מחו"ל יש אפשרות להזמין קפסולות עם ריכוז ממש גבוה, אם אני זוכר זה יוצא בסביבות 1+ גרם לקפסולה של EPA+DHA

לא היה מובן כל כך..
המינון הגבוה שאני נתקלתי בו הוא 400/200
יש יותר גבוה מזה? (אתה יכול להיות ספציפי מבחינה מספרית?)

• פותח/ת השרשור
אם אתה מזמין מחו"ל יש אפשרות להזמין קפסולות עם ריכוז ממש גבוה, אם אני זוכר זה יוצא בסביבות 1+ גרם לקפסולה של EPA+DHA

מעניין.. נחשוב על זה בקנייה הבאה ! תודה 😃

---------- התגובה התווספה ב 10:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:07 ----------

לא היה מובן כל כך..
המינון הגבוה שאני נתקלתי בו הוא 400/200
יש יותר גבוה מזה? (אתה יכול להיות ספציפי מבחינה מספרית?)

הוא טוען שיש קפסולות שמכילות 1 גרם של EPA+DHA (ביחד)

• פותח/ת השרשור
תודה רבה.. 🙌

ועד כמה חריגה מהיחס הזה 2:3 לטובת ה- EPA הוא משמעותי ? בקפסולות בהן אתה משתמש ובמה שאלכס הציע היחס הוא 1:2 , ההבדל הזה הוא משנה ?

חבר'ה, טעיתי לגבי מה שאמרתי קודם

עכשיו בדקתי כדי להיות בטוח ומסתבר שהכמויות הן:
EPA 360
DHA 240
והשאר זה שמן דגים מזוקק שלא רלבנטי

מצטער על ההטעייה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית