הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שומנים ברמה המולקולרית

• פותח/ת השרשור Glubi
  • פורסם בתאריך

Glubi

משתמש קבוע
1,110
0
נק' מוניטין:
567
1,110
0
טוב אז יש דבר אחד שאני לא כל-כך מבין,
האם השומנים בגוף שלי(שאני יכול לראות בבטן, לצורך העניין) מורכבים מחומצת שומן אחת + מולקולת גליצרול, או כל 3 החומצות + מולקולת גליצרול?
תודה.

עריכה:
ד"א, מזה בדיוק שומן טראנס ברמה פרטנית? אני מתקשה להבין מה כלכך מזיק ומלאכותי בו.

נערך לאחרונה:
תא שומן אדיפוסיט מכיל גליצרול ושלוש חומצות שומן הקשורות אליו לגליצירול יש קבוצה הידרוקסילית ולחומצות השומן קבוצה קרבוסילית. הקבוצה ההידרוקסילית של מולקולת הגליצרול מקושרת לקבוצה הקרבוסלית של חומצות השומן במה שנקרא קשר אסטרי.
ההרכב של חומצות השומן משתנה בהתאם לחומצות השומן החופשיות בדם אשר יכול להיקשר לגליצרול. לדוגמא אדיפוסיט יכול להכיל חומצות שומן בליתי רוויות רוויות וכו וכו. סוג חומצות השומן קובע את הקושי שבהם חומצות השומן ינוידו חזרה למחזור הדם קרי חומצות שומן רוויות אשר מקושרות לגליצרול ינויידו פחות טוב מאשר חומצות שומן אחרות.

שומן טראנס הוא בדרך כלל שומן לא רווי אם טראנס איסומר (E-isomer) שמתייחס לקשר הפחמני הכפול בין אטומי הפחמן חומצת שומן טראנס לעולם לא תהיה רוויה.
העיניין הוא ששומן טראנס עובר תהליך כימי שנקרא הידרוליזציה אשר מוסיף אטומים של מימן לחומצת השומן ובכך הופך אותה לרוייה ע"י הסרה של הקשרים הכפולים בין אטומי הפחמן. שומן טראנס מזיק לבריאות מפני שהוא מעלה בצורה משמעותית את הכולסטרול הרע ומקדם תהליך של טרשת עורקים. קיצר על תתקרב.

מקווה שזה עונה לך על השאלה

מקווה שזה עונה לך על השאלה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אה הבנתי, אז בנוסף לכל הבעיות שהוא יוצר הוא גם הרבה יותר קשה לניוד, למה שמישהו בכלל יעביר תהליך שכזה, איזו מטרה זה משרת?
דבר שני, לא ידעתי שקשרים כפולים קלים יותר לניוד, שחושבים על זה זה הגיוני, תודה!
בכל מקרה תודה רבה לך עשית לי סדר בראש 😃

עריכה:
עוד שאלה,
מה מנוייד טוב יותר, שומן חד בלתי רווי או שומן רב בלתי רווי? (ההשערה שלי היא שומן רב בלתי רוויח, מקווה שאני צודק)
תודה!

נערך לאחרונה:
שיפור מרקם (מוצק, בשונה משאר השומנים הבלתי רווים), טעם, חיי מדף, והורדת כמות השומן הרווי במוצר (לפני שהציבור ידע שטראנס לא בריא).

ולשאול מה מנויד יותר טוב זה התעסקות בשטויות.

• פותח/ת השרשור
אני לא מתעסק פה עם שום דבר, אני לא מנסה להוריד במשקל אם אתה מנסה לרמוז לזה, אני פשוט אוהב מאוד ללמוד ביולוגיה ומסגרת בית-ספר לא מספקת את הכל.
אז כן אני מעדיף לדעת את כל הפרטים בעניין, תודה 😃

שיפור מרקם (מוצק, בשונה משאר השומנים הבלתי רווים), טעם, חיי מדף, והורדת כמות השומן הרווי במוצר (לפני שהציבור ידע שטראנס לא בריא).

ולשאול מה מנויד יותר טוב זה התעסקות בשטויות.
זה לא לגמרי מדויק.

אתה מוזמן להגיד משהו יותר מדויק.
להתעסק עם ניוד זה בהחלט משהו ששווה להתעסק בו ככל שתצרוך שומן רווי יהיה יותר קשה לנייד אותו למחזור הדם להיות זמין לאנרגיה. וככה יהיה יותר קשה לרדת באחוזי השומן. כמות המאמץ שתצטרך להוציא כדי לרדת אחוז מסויים של שומן יהיה גדול יותר מאשר אדיפוסיטים אשר מכלים חומצות שומן לא רוויות.

תוכיח. (לא שיש הבדל בניוד, אלא שההבדל בניוד הוא משמעותי במציאות ושווה התעסקות).

חחח מה זה תוכיח. תוכיח שלא. אני יכול להביא לך מלא מקורות מדעיים שאדיפוסיט שמכיל חומצות שומן רוויות לא "ישתחררו" בכזאת קלות כמו חומצות שומן לא רוויות. אני לא חושב שיש מחקר שבדק את רמת הניוד בין סוגים שונים של חומצות שומן באדיפוסיטים. אבל לא צריך מחקר כזה. אפשר להגיע למסקנה מלומדת לאחר שמחקרים הוכיחו שיש הבדל באיך תא שומן מתנהג כאשר הוא מכיל חומצות שומן כאלה או אחרות. אבל בלי קשר יש כל כך הרבה גורמים הרבה יותר חשובים מזה בניוד שומן. אבל בוא נגיד שממולץ להמעיט בצריכת השומן הרווי לא רק בגלל הניוד אלה בגלל ההשלכות הבריאותיות.

טוב. יש לך קרן בלתי נראית על המצח. תוכיח שלא!
אני מציע שתקרא את Stuburn fat loss של ליל הכל מוסבר שם לפרטי פרטים תתמקד בפרקים
Chapter 2: What is Body Fat
Chapter 3: Types of Body Fat
Chapter 4: Basic Fat Cell Metabolism

ותבין על מה אני מדבר.

עשית תואר בכימיה? או כמה קורסים כחלק מתואר אחר?

אני לומד מדעי החיים בפתוחה חלק מהתואר זה כימיה וביוכימיה. ובלי קשר לזה זה נושאה שאני מאוד מתעניין בו. (תזונה פיזיולוגיה אימונים) ומשתדל לחקור אותו כמה שיותר.

חחח מה זה תוכיח. תוכיח שלא. אני יכול להביא לך מלא מקורות מדעיים שאדיפוסיט שמכיל חומצות שומן רוויות לא "ישתחררו" בכזאת קלות כמו חומצות שומן לא רוויות. אני לא חושב שיש מחקר שבדק את רמת הניוד בין סוגים שונים של חומצות שומן באדיפוסיטים. אבל לא צריך מחקר כזה. אפשר להגיע למסקנה מלומדת לאחר שמחקרים הוכיחו שיש הבדל באיך תא שומן מתנהג כאשר הוא מכיל חומצות שומן כאלה או אחרות. אבל בלי קשר יש כל כך הרבה גורמים הרבה יותר חשובים מזה בניוד שומן. אבל בוא נגיד שממולץ להמעיט בצריכת השומן הרווי לא רק בגלל הניוד אלה בגלל ההשלכות הבריאותיות.

מסכים לגמריי עדי - יש התייחסות לזה בספרו של לייל - דיאטות קטוגניות:

Little research has examined the effects of different types of TG on a ketogenic diet,
although one study suggested a difference in weight loss and thermogenesis between olive and
corn oil, with corn oil being the preferred choice (13). Anecdotally, many individuals find that
increased intake of unsaturated fats, especially flax oil, tend to increase fat loss compared to a
high intake of saturated fats. As well, many individuals who have found that their blood
cholesterol levels increase on a ketogenic diet note that cholesterol decreases if more unsaturated
fats are consumed.​

אני מציע שתקרא את Stuburn fat loss של ליל הכל מוסבר שם לפרטי פרטים תתמקד בפרקים
Chapter 2: What is Body Fat
Chapter 3: Types of Body Fat
Chapter 4: Basic Fat Cell Metabolism

ותבין על מה אני מדבר.

לא חיפשתי הסבר, אני יודע שיש הבדל בניוד. ביקשתי שתראה לי שההבדל בניוד משמעותי במציאות (כלומר - מחקר).
אם אתה לא יכול לעשות את זה אז כנראה שזה לא "בהחלט משהו ששווה להתעסק בו" כדבריך.

מסכים לגמריי עדי - יש התייחסות לזה בספרו של לייל - דיאטות קטוגניות:

Anecdotally, many individuals find that
increased intake of unsaturated fats, especially flax oil, tend to increase fat loss compared to a
high intake of saturated fats.
ממש הוכחה!

אולי זה יעזור לכם:
overview_scientific_method2.gif

נערך לאחרונה:
טוב. יש לך קרן בלתי נראית על המצח. תוכיח שלא!
דרך אגב אחת הסיבות שאדיפוסיט "מחזיק" בחומצות השומן הרוויות שלו כל כך חזק זה בגלל שבחומצות שומן רוויות יש יותר קשרים בין אטומי פחמן ומימן אי לכך נדרשת יותר אנרגיה בפירוק הקשרים האלה בתהליכים המטבוליים יותר אנרגיה = יותר זמן לניוד חומצות השומן

אני לומד מדעי החיים בפתוחה חלק מהתואר זה כימיה וביוכימיה. ובלי קשר לזה זה נושאה שאני מאוד מתעניין בו. (תזונה פיזיולוגיה אימונים) ומשתדל לחקור אותו כמה שיותר.

אני מתחיל עכשיו כימיה כללית גם בפתוחה. איך הרמה שם? המעבדות קשות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית