הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שומנים ברמה המולקולרית

• פותח/ת השרשור Glubi
  • פורסם בתאריך

Glubi

משתמש קבוע
1,110
0
נק' מוניטין:
567
1,110
0
טוב אז יש דבר אחד שאני לא כל-כך מבין,
האם השומנים בגוף שלי(שאני יכול לראות בבטן, לצורך העניין) מורכבים מחומצת שומן אחת + מולקולת גליצרול, או כל 3 החומצות + מולקולת גליצרול?
תודה.

עריכה:
ד"א, מזה בדיוק שומן טראנס ברמה פרטנית? אני מתקשה להבין מה כלכך מזיק ומלאכותי בו.

נערך לאחרונה:
לא חיפשתי הסבר, אני יודע שיש הבדל בניוד. ביקשתי שתראה לי שההבדל בניוד משמעותי במציאות (כלומר - מחקר).
אם אתה לא יכול לעשות את זה אז כנראה שזה לא "בהחלט משהו ששווה להתעסק בו" כדבריך.
בוא תבין משהו אחי. לא כל דבר בחיים מגובה במחקרים וגם אותם צריך לקחת בעירבון מוגבל. יש דבר שנקרא הסקת מסקנות. והמסקנה היא לאחר שאתה מבין שמבחינה ביוכימית יש הבדל בין חומצות השומן השונות וחומצות שומן רוויות דורשות יותר הוצאה אנרגטית על מנת לנייד אותם למחזור הדם. אז המסקנה הברורה היא שיש הבדל וצריך לקחת את זה בחשבון זה הכל.

אני מתחיל עכשיו כימיה כללית גם בפתוחה. איך הרמה שם? המעבדות קשות?

קורס סבבה. לא היה קשה מידי. ביוכימיה א ו ב היה טיפה יותר קשה אבל הרבה יותר מעניין. אני אישית יותר אוהב ביוכימיה מאשר כימיה.

אתה גם לוקח BCAA? אם לא - למה לא? זה אמור להיות טוב לשריר. אז מה אם המחקרים לא תומכים בזה, אפשר פשוט להסיק מסקנות, זה חומצות אמינו שונות מהשאר.

חחח מה זה תוכיח. תוכיח שלא. אני יכול להביא לך מלא מקורות מדעיים שאדיפוסיט שמכיל חומצות שומן רוויות לא "ישתחררו" בכזאת קלות כמו חומצות שומן לא רוויות. אני לא חושב שיש מחקר שבדק את רמת הניוד בין סוגים שונים של חומצות שומן באדיפוסיטים. אבל לא צריך מחקר כזה. אפשר להגיע למסקנה מלומדת לאחר שמחקרים הוכיחו שיש הבדל באיך תא שומן מתנהג כאשר הוא מכיל חומצות שומן כאלה או אחרות. אבל בלי קשר יש כל כך הרבה גורמים הרבה יותר חשובים מזה בניוד שומן. אבל בוא נגיד שממולץ להמעיט בצריכת השומן הרווי לא רק בגלל הניוד אלה בגלל ההשלכות הבריאותיות.

בגלל איזה השלכות בריאותיות מומלץ להמעיט בצריכת שומן רווי?

אתה גם לוקח BCAA? אם לא - למה לא? זה אמור להיות טוב לשריר. אז מה אם המחקרים לא תומכים בזה, אפשר פשוט להסיק מסקנות, זה חומצות אמינו שונות מהשאר.
קודם כל מי אמר שאני לא לוקח? ומי אמר שמחקרים לא תומכים בזה להיפך. יש דיונים על היעילות שלהם במצבים מסויימים. וחומצות אמינו שונות מהשאר וחלקם מפעילות דרכים מטבולים אשר יעילים יותר בבניית שריר דוגמא לאוצין נמצא כזרז חזק מאוד בהפעלת דרכי פעולה כגון mTOR ומעבר לכך השוואה בין מטבוליזם של חומצות אמינו לזה של חומצות שומן הוא ממש לא במקום שני עולמות שונים לגמרי.

• פותח/ת השרשור
תודה עדי היום בדיוק היה לי על זה מבחן 😃
עכשיו גם הבנתי למה אומגה 3 ו 6 תורמות לניוד השומן, כל הכבוד לך, בהצלחה בהמשך הלימודים !

ד"א, מדוע אומגה 9 נחשבת חומצת שומן חד בלתי רוויה? אין בה 9 קשרים כפולים? או שזה בעצם אומר שכל 9 קשרים יש קשר כפול? תודה!

תודה עדי היום בדיוק היה לי על זה מבחן 😃
עכשיו גם הבנתי למה אומגה 3 ו 6 תורמות לניוד השומן, כל הכבוד לך, בהצלחה בהמשך הלימודים !

ד"א, מדוע אומגה 9 נחשבת חומצת שומן חד בלתי רוויה? אין בה 9 קשרים כפולים? או שזה בעצם אומר שכל 9 קשרים יש קשר כפול? תודה!

יש לך טעות בסיסית . ההבדל בין חומצות שומן מסוג אומגה 3,6,9 זה המיקום של הקשר הכפול של אטום הפחמן בשרשרת לדוגמא חומצת שומן מסוג אומגה 3 תכיל את את הקשר הכפול באטום הפחמן הממוקם שלישי בשרשרת חומצת השומן (את הספירה אתה מתחיל מאטום הפחמן הראשון המקרא אטום אומגה) חומצת שומן מסוג אומגה 6 תכיל את הקשר הכפול הראשון באטום הממוקם שישי בשרשת וכך הלאה. חומצת שומן מסוג אומגה 9 היא חד בלתי רוויה מפני שהיא לא מכילה את כל הקשרים האפשריים בין האטומי הפחמן והמימן. ועוד תיקון קטן. חומצות שומן מסוג אומגה 3 או 6 לא תורמות לניוד השומן פשוט יותר קל לנייד אותם. חומצות שומן שתורמות לניוד השומן ברמה מסויימת. הם חומצות שומן מסוג MCT (medium chain triglycirides) מפני שקל לגוף לנצל אותם לאנרגיה מאשר LCT או SCT מה שקובע אם חומצת שומן היא MCT LCT או SCT זה מספר אטומי הפחמן בשרשרת חומצת שומן מסוג MCT תכיל בין 6-12 אטומי פחמן.

אם תרצה לדעת מדוע MCT טוב לניד שומן שימוש כאנרגיה אני אשמח להסביר זאת.

קודם כל מי אמר שאני לא לוקח? ומי אמר שמחקרים לא תומכים בזה להיפך. יש דיונים על היעילות שלהם במצבים מסויימים. וחומצות אמינו שונות מהשאר וחלקם מפעילות דרכים מטבולים אשר יעילים יותר בבניית שריר דוגמא לאוצין נמצא כזרז חזק מאוד בהפעלת דרכי פעולה כגון mTOR ומעבר לכך השוואה בין מטבוליזם של חומצות אמינו לזה של חומצות שומן הוא ממש לא במקום שני עולמות שונים לגמרי.

מי השווה בין מטבוליזם של חומצות אמינו לשומן?

טוב שמע, תמשיך לקחת את ה-BCAA שלך ותמנע משומן רווי כי זה לא מנ1יד מספיק טוב, אני לא תומך ב-broscience. אה, ואל תיקח אומגה 3 כי זה מדלל את הדם!

מי השווה בין מטבוליזם של חומצות אמינו לשומן?

טוב שמע, תמשיך לקחת את ה-BCAA שלך ותמנע משומן רווי כי זה לא מנ1יד מספיק טוב, אני לא תומך ב-broscience. אה, ואל תיקח אומגה 3 כי זה מדלל את הדם!

אתה זה שהבאת את הדוגמא לא אני חחח. ובוא נגיד שאין לך כל כך איך להפריך את מה שאני אומר אז אתה מתחמק מהדיון אם יש לך משהו רלוונטי להוסיף לדיון אז קדימה כולי אוזן אבל ההצהרות שלך כרגע הם חסרי כל אחיזה מדעית. או איזה שהוא ניסיון אישי שלך או אחרים. אז אין לך מה להוסיף אז על תוסיף. ואני כן לוקח אומגה 3 במינונים שפויים וכן אם לוקחים אומגה 3 במינונים גבוהים אז יש לזה אפקט דילול דם. גם לזה אתה רוצה רפרנסים? הא סליחה אתה יודע הכל ולא צריך להקשיב לאנשים בעלי ניסיון רב משלך או בקיאים יותר ממך.

זו לא השוואה בין שום דבר, זה פשוט להראות עד כמה אתה broscientist שלא אכפת לו ממחקרים.
לגבי ה-BCAA - משה פרסם פה עשרות מחקרים בפורום, אתה מוזמן לעיין.
לגבי הני1ד אתה טענת שזה "בהחלט שווה התעסקות", לא אני. ולמה נראה לך שאכפת לי מהבקיאות\ניסיון שלך? אם אתה טוען משהו אני מצפה שתגבה את זה, או שתגיד שטעית ואתה לא יודע עד כמה זה שווה התעסקות.

זו לא השוואה בין שום דבר, זה פשוט להראות עד כמה אתה broscientist שלא אכפת לו ממחקרים.
לגבי ה-BCAA - משה פרסם פה עשרות מחקרים בפורום, אתה מוזמן לעיין.
לגבי הני1ד אתה טענת שזה "בהחלט שווה התעסקות", לא אני. ולמה נראה לך שאכפת לי מהבקיאות\ניסיון שלך? אם אתה טוען משהו אני מצפה שתגבה את זה, או שתגיד שטעית ואתה לא יודע עד כמה זה שווה התעסקות.

אז יש לך ביעיות בהבנת הנקרא כנראה כי כל מה שעשיתי פה זה לגבות את ההצהרות שלי עם הסבר כימי על איך חומצות שומן בנויות ואיך הם מגיבות ולמה הם מגיבות בצורה הזאת. מפה רק מאוד להגיע למסקנה כי כן יש הבדל בניוד השומן. אני כן מתייחס למחקרים אבל בערבון מוגבל ולא קורא רק את ה ABSTRACT כמו שאתה כנראה עושה. יש כל כך הרבה משתנים במחקרים שיכולים להפוך אותם לבכלל לא רלוונטים למרות מסקנות שעל פניו נראות מעניינות או מסקרנות.
משה אולי פרסם מחקרים אבל השאלה מה המחקרים האלה בדקו איך הם בדקו וכו. היעילות של BCAA משתנה לאין ערוך במצבים מסויימים. אז כן יכול להיות שבמצב מסויים הם בכלל לא יעזרו כי אתה מקבל מספיק חלבון ויש מצבים שהם כן יעזרו במצבים של גירעון קלורי מסויים. זה לא הכל שחור לבן אחינו. ולמה צריך להיות אכפת לך מהניסיון או בקיאות שלי?! כי אולי יהיה לך שכל ללמוד משהו. אבל תאמת?! זה ממש לא מזיז לי אם אכפת לך או לא. בנתיים לא הבאת שום טיעון רלוונטי לאורך כל הפוסט הזה.

אז שומן רווי כן מעלה LDL TYPE B למרות כל החפירות פה על זה שאין קשר ועודף פחמימות זה מה שמעלה אותו ושומן רווי מוריד אותו ומעלה HDL?

השפעה על ה-LDL תלויה בהמון גורמים צריכה של שומן רווי הוא רק אחת מהם כמו שצריכה של מרובה של פחמימות פשוטות גם היא גורם משפיע כמו גם חוסר פעילות גופנית. אין פהרק גורם אחד. אני מציע לכם חברים להרחיב את דרך ההסתכלות שלכם על הנושאים ולא להתפס רק למשהו ספציפי כזה או אחר. יש המון גורמים שמשפיעים על הרבה דברים ביחד ולחוד

השפעה על ה-LDL תלויה בהמון גורמים צריכה של שומן רווי הוא רק אחת מהם כמו שצריכה של מרובה של פחמימות פשוטות גם היא גורם משפיע כמו גם חוסר פעילות גופנית. אין פהרק גורם אחד. אני מציע לכם חברים להרחיב את דרך ההסתכלות שלכם על הנושאים ולא להתפס רק למשהו ספציפי כזה או אחר. יש המון גורמים שמשפיעים על הרבה דברים ביחד ולחוד

מובן שזה משהו רחב, אבל השפעה של שומן רווי או מעלה סיכוי למחלות לב או מורידה, אי אפשר להגיד שהיא עושה את שניהם..

מובן שזה משהו רחב, אבל השפעה של שומן רווי או מעלה סיכוי למחלות לב או מורידה, אי אפשר להגיד שהיא עושה את שניהם..

ואתה לא רואה את ההבדל בין השפעה של שומן רווי על כולסטרול לבין השפעה על מחלות לב?

אז יש לך ביעיות בהבנת הנקרא כנראה כי כל מה שעשיתי פה זה לגבות את ההצהרות שלי עם הסבר כימי על איך חומצות שומן בנויות ואיך הם מגיבות ולמה הם מגיבות בצורה הזאת. מפה רק מאוד להגיע למסקנה כי כן יש הבדל בניוד השומן. אני כן מתייחס למחקרים אבל בערבון מוגבל ולא קורא רק את ה ABSTRACT כמו שאתה כנראה עושה. יש כל כך הרבה משתנים במחקרים שיכולים להפוך אותם לבכלל לא רלוונטים למרות מסקנות שעל פניו נראות מעניינות או מסקרנות.
משה אולי פרסם מחקרים אבל השאלה מה המחקרים האלה בדקו איך הם בדקו וכו. היעילות של BCAA משתנה לאין ערוך במצבים מסויימים. אז כן יכול להיות שבמצב מסויים הם בכלל לא יעזרו כי אתה מקבל מספיק חלבון ויש מצבים שהם כן יעזרו במצבים של גירעון קלורי מסויים. זה לא הכל שחור לבן אחינו. ולמה צריך להיות אכפת לך מהניסיון או בקיאות שלי?! כי אולי יהיה לך שכל ללמוד משהו. אבל תאמת?! זה ממש לא מזיז לי אם אכפת לך או לא. בנתיים לא הבאת שום טיעון רלוונטי לאורך כל הפוסט הזה.

מה הקטע? אתה לא יודע לקרוא? אני מסכים שיש הבדל בניוד שומן!!!!!! הבנת? אולי אני אגיד את זה עוד פעם:
אין ויכוח על קיום ההבדל בניוד שומן. עוד פעם?
אין ויכוח על קיום ההבדל בניוד שומן.
כמה פעמים להגיד את זה עד שתבין? הטיעון שלך היה שזה משמעותי ומשהו ששווה לשים לב אליו. עוד לא הוכחת את זה.
בקיצור, אתה סתם אמרת את זה כי ככה נראה לך (בדיוק כמו עם ה-10 גרם של האומגה 3, למה דווקא 10? מה יקרה אם אני אקח 12? ו-9? גם מישהו ששוקל 60 הגבול אצלו זה 10 וגם מישהו ששוקל 120? בקיצור, פשוט המצאת את זה).

שורה תחתונה מה שמעניין אותי לדעת זה איך קבעת שההבדל בני1ד שומן משמעותי ושווה התעסקות. גם להגיד שסתם אמרת את זה יתקבל. וד"א, אני לא פוסל את האפשרות הנמוכה שקיים הבדל מציאותי, אני פשוט לא מקבל את זה שאתה סתם זורק דברים באוויר.

ואתה לא רואה את ההבדל בין השפעה של שומן רווי על כולסטרול לבין השפעה על מחלות לב?

אם שומן רווי מעלה HDL והיחס בין LDL TYPE B לשאר סוגי הכולסטרול יורד, הסיכוי למחלות לב אמור לעלות, לא (בשילוב עם המעטה בפחמימה פשוטה)?
ואם הוא מעלה את הכולסטרול שצריך לחשוש לגביו, כלומר LDL TYPE B, הוא מעלה את הסיכוי.

תתקן אותי אני מנסה להבין בסה"כ

לא מבין מה אתה שואל. כדי להגיד ששומן רווי מעלה את הסיכוי למחלות לב צריך להראות שני דברים (בגישה הנוכחית).
1. השומן הרווי משפיע על פרופיל השומנים בדם בצורה X.
2. צורה X מעלה את הסיכוי למחלות לב.

אני לא מכיר אף X שתואם את שתי הדרישות הנ"ל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית