הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שומנים ברמה המולקולרית

• פותח/ת השרשור Glubi
  • פורסם בתאריך

Glubi

משתמש קבוע
1,110
0
נק' מוניטין:
567
1,110
0
טוב אז יש דבר אחד שאני לא כל-כך מבין,
האם השומנים בגוף שלי(שאני יכול לראות בבטן, לצורך העניין) מורכבים מחומצת שומן אחת + מולקולת גליצרול, או כל 3 החומצות + מולקולת גליצרול?
תודה.

עריכה:
ד"א, מזה בדיוק שומן טראנס ברמה פרטנית? אני מתקשה להבין מה כלכך מזיק ומלאכותי בו.

נערך לאחרונה:
מה הקטע? אתה לא יודע לקרוא? אני מסכים שיש הבדל בניוד שומן!!!!!! הבנת? אולי אני אגיד את זה עוד פעם:
אין ויכוח על קיום ההבדל בניוד שומן. עוד פעם?
אין ויכוח על קיום ההבדל בניוד שומן.
כמה פעמים להגיד את זה עד שתבין? הטיעון שלך היה שזה משמעותי ומשהו ששווה לשים לב אליו. עוד לא הוכחת את זה.
בקיצור, אתה סתם אמרת את זה כי ככה נראה לך (בדיוק כמו עם ה-10 גרם של האומגה 3, למה דווקא 10? מה יקרה אם אני אקח 12? ו-9? גם מישהו ששוקל 60 הגבול אצלו זה 10 וגם מישהו ששוקל 120? בקיצור, פשוט המצאת את זה).

שורה תחתונה מה שמעניין אותי לדעת זה איך קבעת שההבדל בני1ד שומן משמעותי ושווה התעסקות. גם להגיד שסתם אמרת את זה יתקבל. וד"א, אני לא פוסל את האפשרות הנמוכה שקיים הבדל מציאותי, אני פשוט לא מקבל את זה שאתה סתם זורק דברים באוויר.
מה הקטע? אתה לא יודע לקרוא? אני מסכים שיש הבדל בניוד שומן!!!!!! הבנת? אולי אני אגיד את זה עוד פעם:
אין ויכוח על קיום ההבדל בניוד שומן. עוד פעם?
שמח שאנחנו מסכימים
אין ויכוח על קיום ההבדל בניוד שומן.
כמה פעמים להגיד את זה עד שתבין? הטיעון שלך היה שזה משמעותי ומשהו ששווה לשים לב אליו. עוד לא הוכחת את זה.
אם נדרשת הוצאה אנרגטית גבוהה יותר על מנת לנייד חומצות שומן רוויות למחזור הדם (ועל זה אני חשוב שאין לנו ויכוח) אזי המסקנה היא שכמות המאמץ שתצטרך להוציא כדי להתשמש השומן הזה לאנרגיה היא גבוהה מאשר לנייד חומצות שומן לא רוויות לא תסכים איתי שזה ההבדל בניוד השומן. לשרוף 100קלוריות משומן רווי ו 100 קלוריות משומן בלתי רווי מצריכות הוצאה אנרגטית שונה.
בקיצור, אתה סתם אמרת את זה כי ככה נראה לך (בדיוק כמו עם ה-10 גרם של האומגה 3, למה דווקא 10? מה יקרה אם אני אקח 12? ו-9? גם מישהו ששוקל 60 הגבול אצלו זה 10 וגם מישהו ששוקל 120? בקיצור, פשוט המצאת את זה).
אין בכלל קשר למשקל הבן אדם למה מי ששוקל יותר מסנתז את חומצות השומן מהר יותר או פחות?? זאת טענה לא נכונה מיסודה. וגם 12ג או 9ג זה בדיוק כמו 10ג

שורה תחתונה מה שמעניין אותי לדעת זה איך קבעת שההבדל בני1ד שומן משמעותי ושווה התעסקות. גם להגיד שסתם אמרת את זה יתקבל. וד"א, אני לא פוסל את האפשרות הנמוכה שקיים הבדל מציאותי, אני פשוט לא מקבל את זה שאתה סתם זורק דברים באוויר.
אני חושב שהסברתי בדיוק את זה.

• פותח/ת השרשור
יש מחקר שמוכיח שאין קשר בכלל בין שומן רווי למחלות לב, למה אתה מכניס את זה בכלל לסיפור?

עדי, שוב תודה, אך אם אני לא טועה כתוב באיזה מאמר בקילוגרם שאומגה 3 ו 6 מקדם את ניוד שומן, אז אני מקווה רק שזה פשוט חוסר דיוק.

אם שומן רווי מעלה HDL והיחס בין LDL TYPE B לשאר סוגי הכולסטרול יורד, הסיכוי למחלות לב אמור לעלות, לא (בשילוב עם המעטה בפחמימה פשוטה)?
ואם הוא מעלה את הכולסטרול שצריך לחשוש לגביו, כלומר LDL TYPE B, הוא מעלה את הסיכוי.

תתקן אותי אני מנסה להבין בסה"כ

בוא נגיד שעדיף לך להמנע מפחמימות פשוטות כדי למנוע עליה של LDL מאשר צריכה של שומן רווי. צריכה מרובה של שניהם לאורך זמן תכפיל את הסיכון לעליה בכולסטרול. צריכה רק של שומן רווי לכשעצמו לא ממש תשפיע על רמות ה LDL זה הרבה יותר מורכב מזה.

אז אין קשר בין כולסטרול גבוה (LDL TYPE B) לבין מחלות לב?

יש קשר חזק (עד כמה שאני יודע) בין vldl למחלות לב , אבל צריך לשים לב שזה רק קשר ולא סיבתיות-
הכוונה: לאחוז X מהאנשים בעלי VLDL גבוה גם יש מחלות לב - זה לא אומר שהVLDL הוא הגורם למחלות לב , באותה מידה אתה יכול להגיד שהמחלות לב גורמות לVLDL להיות גבוה.

יש קשר חזק (עד כמה שאני יודע) בין vldl למחלות לב , אבל צריך לשים לב שזה רק קשר ולא סיבתיות-
הכוונה: לאחוז X מהאנשים בעלי VLDL גבוה גם יש מחלות לב - זה לא אומר שהVLDL הוא הגורם למחלות לב , באותה מידה אתה יכול להגיד שהמחלות לב גורמות לVLDL להיות גבוה.

VLDL != LDL TYPE B

אז יש לך ביעיות בהבנת הנקרא כנראה כי כל מה שעשיתי פה זה לגבות את ההצהרות שלי עם הסבר כימי על איך חומצות שומן בנויות ואיך הם מגיבות ולמה הם מגיבות בצורה הזאת. מפה רק מאוד להגיע למסקנה כי כן יש הבדל בניוד השומן. אני כן מתייחס למחקרים אבל בערבון מוגבל ולא קורא רק את ה ABSTRACT כמו שאתה כנראה עושה. יש כל כך הרבה משתנים במחקרים שיכולים להפוך אותם לבכלל לא רלוונטים למרות מסקנות שעל פניו נראות מעניינות או מסקרנות.
משה אולי פרסם מחקרים אבל השאלה מה המחקרים האלה בדקו איך הם בדקו וכו. היעילות של BCAA משתנה לאין ערוך במצבים מסויימים. אז כן יכול להיות שבמצב מסויים הם בכלל לא יעזרו כי אתה מקבל מספיק חלבון ויש מצבים שהם כן יעזרו במצבים של גירעון קלורי מסויים. זה לא הכל שחור לבן אחינו. ולמה צריך להיות אכפת לך מהניסיון או בקיאות שלי?! כי אולי יהיה לך שכל ללמוד משהו. אבל תאמת?! זה ממש לא מזיז לי אם אכפת לך או לא. בנתיים לא הבאת שום טיעון רלוונטי לאורך כל הפוסט הזה.

אין לך מושג עד כמה אתה צודק - היה לי גם "דיון" איתו.
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=19073 שתבין עם מי יש לך עסק

יש מחקר שמוכיח שאין קשר בכלל בין שומן רווי למחלות לב, למה אתה מכניס את זה בכלל לסיפור?

עדי, שוב תודה, אך אם אני לא טועה כתוב באיזה מאמר בקילוגרם שאומגה 3 ו 6 מקדם את ניוד שומן, אז אני מקווה רק שזה פשוט חוסר דיוק.
יש גם מחקרים שאומרים שקפאין גורם להתקפי לב נו אז מה? זה אומר שזה נכון?
אני לא מכיר מאמר או מחקר כזה אשמח לקישור.

זה אומר שיש המון גורמים שיכולים לגרום למחלות לב כמו גנטיקה עישון חוסר פעילות גופנית מתח לחץ ושאר ירקות לא צריך לייחס הכל לכולסטרול
אז אין קשר בין כולסטרול גבוה (LDL TYPE B) לבין מחלות לב?
ברור שיש קשר. השאלה היא מה הגורמים שמביאים לרמות גבוהות של LDL.

אין לך מושג עד כמה אתה צודק - היה לי גם "דיון" איתו.
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=19073 שתבין עם מי יש לך עסק

לך תשתה שמן תירס. זה בריאאאא.

בנימה קצת יותר רצינית אני עדיין מחכה שתראה לי איפה לייל המליץ על שמן תירס. אני אקל עליך: הוא לא המליץ על שמן תירס, הוא פשוט מציין שיש מחקר שמראה שצריכת שמן תירס מגבירה הוצאה קלורית לעומת שמן זית, אבל אין שם שום המלצה.
אבל בגלל שכישורי הבנת הנקרא שלך באנגלית לוקים בחסר אתה לא הבנת את זה ובלבלת את זה עם הפסקה של השומן רווי שלא ממש קשורה לדיון.

זה אומר שיש המון גורמים שיכולים לגרום למחלות לב כמו גנטיקה עישון חוסר פעילות גופנית מתח לחץ ושאר ירקות לא צריך לייחס הכל לכולסטרול
.

זה אומר שצריך לחקור את זה הלאה (קשר לא מוכיח סיבתיות) , כמובן שיש עוד גורמים שצריך לבדוק (כמו אלו שציינת)

אתה מוכן להסביר במקום להגיד משפטים לא ברורים.

מה יש להסביר? לא גיבית אף טענה שלך. רק אמרת שהכל יכול להיות, ואולי חומצות אמינו מועילות במקרים שאנחנו לא יודעים עליהם ואולי לסבתא יש גלגלים ושכדאי להקשיב לך כי אתה יודע על מה אתה מדבר. כמו ש someone אמר, broscience.

• פותח/ת השרשור
כל הדיונים האלו תמיד נגמרים באותה תשובה, "התשובה יכולה להיות לכאן או לכאן, אי אפשר לדעת עדיין נחכה למחקר broscience blabla"🤡

בקשר למחקר:
http://www.lbs.co.il/attachment.php?attachmentid=6432&d=1291318127
שאותו פרסום EMZ בנושא המפורסם בנעוץ, אני מודה שרפרפתי על המאמר אבל את המסקנות הבנתי ^^

לך תשתה שמן תירס. זה בריאאאא.

בנימה קצת יותר רצינית אני עדיין מחכה שתראה לי איפה לייל המליץ על שמן תירס. אני אקל עליך: הוא לא המליץ על שמן תירס, הוא פשוט מציין שיש מחקר שמראה שצריכת שמן תירס מגבירה הוצאה קלורית לעומת שמן זית, אבל אין שם שום המלצה.
אבל בגלל שכישורי הבנת הנקרא שלך באנגלית לוקים בחסר אתה לא הבנת את זה ובלבלת את זה עם הפסקה של השומן רווי שלא ממש קשורה לדיון.

כרגיל שוב קופץ בראש וזורק שטויות בלי קשר,

1. יש סוג של המלצה לצריכה גדולה יותר של שומן לא רווי היא אידיאלית יותר לחמצון שומן וגם "בריאותית" (עמ' 114) - To minimize potential health problems, consuming primarily unsaturated fats may be
ideal.
2. המחקר זה התירס\זית הובא פסקה יחד ליד השומן הרווי לכן ציינתי אותו בהמשך למה שהוא כותב בהמשך לשמן זית. אז שמן זית כתחליף למקור שומן בלתי רווי מוזכר ומתבקש ומכאן ההמלצה.
3. בסוף הספר (עמ 290) הוא אומר במפורש להחליף את השומן הרווי בשמן הזית לצורך השפעות בריאותיות.
4. בגלל הנגיעות של הספר ממה שציינתי ב1-3 כן הכנסתי את נושא שומן הרווי.
5. שלחתי מסר ללייל ואם הוא יענה לי לעניין (יצא כמה פעמים שהוא סתם חפר בהתכתבויות שלי איתו) אני יציג את התשובה שלו.

נערך לאחרונה:
מה יש להסביר? לא גיבית אף טענה שלך. רק אמרת שהכל יכול להיות, ואולי חומצות אמינו מועילות במקרים שאנחנו לא יודעים עליהם ואולי לסבתא יש גלגלים ושכדאי להקשיב לך כי אתה יודע על מה אתה מדבר. כמו ש someone אמר, broscience.
אתה אפילו לא שווה התייחסות

כל הדיונים האלו תמיד נגמרים באותה תשובה, "התשובה יכולה להיות לכאן או לכאן, אי אפשר לדעת עדיין נחכה למחקר broscience blabla"🤡

בקשר למחקר:
http://www.lbs.co.il/attachment.php?attachmentid=6432&d=1291318127
שאותו פרסום EMZ בנושא המפורסם בנעוץ, אני מודה שרפרפתי על המאמר אבל את המסקנות הבנתי ^^

ממש סליחה שאין למדע את כל התשובות לספק לך. בקשר למחקר מה הוא אומר בכלל שצריך לחקור את הנושא עוד אין פה שום דבר חדש.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית