הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תואר ראשון בזמן צבא

ReinHard

משתמש מתחיל
170
3
נק' מוניטין:
-97
170
3
היציאות שלי דיי טובות, אז חשבתי כבר להתחיל תואר באוניברסיטה הפתוחה. העניין הוא שאני לא חושב שאצליח ללמוד לבד לתואר שהוא לא הומני. חשבתי על פסיכולוגיה וחינוך בתור תואר דו חוגי, מה דעתכם? יש המלצות אחרות?

• פותח/ת השרשור
כרגע אני חושב להמשיך לפחות בהתחלה בשב"ס, וזה תוספת למשכורת והתקדמות יותר מהירה לא משנה איזה תואר יש לך.

וסיבה שניה היא שאני יודע שאין מקצוע הומני שאני באמת רוצה לעבוד בו בעתיד כרגע, אז אני פשוט ימשיך תואר שני בעתיד במה שארצה.

כרגע אני חושב להמשיך לפחות בהתחלה בשב"ס, וזה תוספת למשכורת והתקדמות יותר מהירה לא משנה איזה תואר יש לך.

וסיבה שניה היא שאני יודע שאין מקצוע הומני שאני באמת רוצה לעבוד בו בעתיד כרגע, אז אני פשוט ימשיך תואר שני בעתיד במה שארצה.

קח בחשבון שאתה לא תוכל להמשיך בעתיד במה שתרצה, אם אתה עושה תואר ראשון בפיסוכלוגיה אתה לא יכול לעשות תואר שני בפיזיקה למשל (תצטרך תואר ראשון קודם).
למעשה התחומים שתוכל להמשיך בהם לתואר שני דיי צרים וקשורים לתואר הראשון.

קח בחשבון שאתה לא תוכל להמשיך בעתיד במה שתרצה, אם אתה עושה תואר ראשון בפיסוכלוגיה אתה לא יכול לעשות תואר שני בפיזיקה למשל (תצטרך תואר ראשון קודם).
למעשה התחומים שתוכל להמשיך בהם לתואר שני דיי צרים וקשורים לתואר הראשון.

אבל גם ההפך נכון 😃 (עם תואר ראשון בפיזיקה תצטרך להשלים תואר ראשון בפסיכולוגיה כדי ללמוד לתואר שני)

אם הוא מראש הולך ללמוד תואר הומני, מה הסיכוי שירצה ללמוד לתואר ריאלי לאחר מכן?

מה לגבי מנהל עסקים? כמה באמת מתמטיקה יש שם?

http://www.openu.ac.il/degrees/

יש לך כאן את כל המסלולים
אתה יכול ללכת למסלול ספציפי ולבחור אם אתה מעוניין בחד חוגי או דו חוגי ולאחר מכן לראות בדיוק את תוכנית הלימודים וגם את הסילבוס של כל קורס בנפרד

לא כל כך הבנתי אם אתה נתכוון לשירות בשב''ס בסדיר, או שאתה רוצה להמשיך שם קבע..
אם אתה רוצה להמשיך לקבע - אז לדעתי קרימינוליגיה יכולה לעניין אותך, וזה גם לא תואר קשה (רק תבדוק אם יש את זה באונ' הפתוחה). ואז התואר יהיה רלוונטי לעיסוק שלך, וגם תוכל ללמוד בתחום לתואר שני.

• פותח/ת השרשור
לא כל כך הבנתי אם אתה נתכוון לשירות בשב''ס בסדיר, או שאתה רוצה להמשיך שם קבע..
אם אתה רוצה להמשיך לקבע - אז לדעתי קרימינוליגיה יכולה לעניין אותך, וזה גם לא תואר קשה (רק תבדוק אם יש את זה באונ' הפתוחה). ואז התואר יהיה רלוונטי לעיסוק שלך, וגם תוכל ללמוד בתחום לתואר שני.
אין את זה באוניברסיטה הפתוחה, ואני כן רוצה תואר שאוכל לעשות איתו משהו בעתיד. העניין הוא שאני דיי מוגבל מבחינת אופציות כי לא לכל תואר אני יצליח ללמוד לבד.

באו"פ לא לומדים לבד, ההבדל הוא שאין תרגולים, את התרגולים אתה עושה לבד. יש לך שיעורים\מפגשי הנחיה ולרוב הקורסים גם מוצעים "מפגשי אופק" אלה שיעורים שמועברים דרך האינטרנט ואתה יכול לראות מהבית בשידור חי או את ההקלטה.

אני לומד עכשיו באו"פ ומאוד מרוצה, אם אתה רוצה עוד פרטים רק תשאל

אבל גם ההפך נכון 😃 (עם תואר ראשון בפיזיקה תצטרך להשלים תואר ראשון בפסיכולוגיה כדי ללמוד לתואר שני)

אם הוא מראש הולך ללמוד תואר הומני, מה הסיכוי שירצה ללמוד לתואר ריאלי לאחר מכן?

נכון, לכן ה-'למשל', זו סתם דוגמה כי הוא כנראה חשב שאפשר להמשיך לאן שרוצים בתואר שני.

אין את זה באוניברסיטה הפתוחה, ואני כן רוצה תואר שאוכל לעשות איתו משהו בעתיד. העניין הוא שאני דיי מוגבל מבחינת אופציות כי לא לכל תואר אני יצליח ללמוד לבד.
חבל להגביל את עצמך סתם, מאיפה אתה יודע שלא תצליח? גם לפי מה שאני יודע באו"פ זה אתה קובע את קצב ההתקדמות.

• פותח/ת השרשור
חשבתי על ללכת למנהל עסקים וחינוך, השאלה היא מה באמת ההבדל בין תואר חד חוגי לדו חוגי? אני מעדיף לעשות מנהל עסקים בתור תואר דו חוגי כי זה מוריד לי כל מיני דברים קשים שיש בחד חוגי.

מומין טרול, מה אתה לומד?

אתה לא חייב להתחיל ישר ממסלול של תואר. כדאי לך אולי להתחיל פשוט עם קורס שניים שהם קורסי יסוד להרבה תארים בתחום שמעניין אותך (משמע יכירו לך בהם כשתתחיל תואר כלשהו).

אם אתה אומר שהיציאות שלך דיי טובות אני משאר שאתה רובאי 01-02?
בשב"ס מחפשים לוחמים רובאי 05 ומעלה לתפקידים של סוהרי ביטחון (מלבד המחזור גיוס האחרון שנפתח לרובאי 02 ומעלה, עם עדיפות לתושבי הדרום ותומכי לחימה), ככה שתוודא קודם שהתואר יעזור לך בגיוס לתפקיד שאתה רוצה.
תואר בחינוך או עבודה סוציאלית לדעתי יכול לעזור לך יותר אם אתה רוצה לעבוד בתחום.

• פותח/ת השרשור
אני לוחם לשעבר שעבר לשב"ס מחייל הים.
אני רוצה לעבוד בשב"ס עד בערך גיל 25 כי היציאות 24-48 (24 בבסיס 48 בבית), העבודה הורגת אבל היציאות שוות הכל (זה ככה גם בקבע).
אני מעדיף לעשות תואר שיתן לי משהו בעתיד, ולא רק בשביל שב"ס, אני הולך בסוף על מנהל עסקים וחינוך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית