קרנות נאמנות?

אם זה כזה מובן מאליו, למה רואים המון אנשים שמשקיעים כי הם שמעו מההוא, או שנראה להם שהם ראו משאית עם נפט יוצאת מהשדה, או שהם חושבים שחברה היא טובה והולכת לעלות (בלי שום ביסוסים), ואז מפסידים את הכסף?

כי אם הם השקיעו והפסידו כסף = הם השקיעו גרוע.
אתה מבין, הערך של ההשקעה הרי נקבע רטרואקטיבית, אם הרווחת כסף = השקעת נכון. זה מובן מאליו, לא נאמר כאן שום דבר חכם או יוצא דופן.

זה לא הולך ככה, להשקעות יש שתי צורות עיקריות (נראה לי שכתבתי את זה פעם). ניתוח טכני וניתוח פונדמנטלי.
ניתוח טכני זה ניתוח של גרפים ולפי זה קבלת החלטות, וניתוח פונדמנטלי זה ניתוח של מצב החברות ודברים כאלו (לא מבין בזה).
יכול להיות שתשקיע נכון מבחינה טכנית אבל עדיין מנייה לא תעלה כי ניתוח טכני/פונדמנטלי זה לא 100%, יש גורמים שאין לך השפעה עליהם וגם לפעמים זה פשוט לא עובד. לדוגמא מה שקורה בלוב - גם אם היית קונה מנייה לפני יומיים בצורה נכונה על הנייר, יש סיכוי גדול מאוד שהוא היה יורד אתמול כי זה משפיע על כולם. (אני מדבר על הבורסה בארה"ב כי שם הירידות היו חדות יותר, אבל גם בארץ זה קרה פחות או יותר).

השקעה נכונה לא מסתכמת רק בכמה הרווחת, אלא גם בלדעת מתי לצאת אם טעית (ויש דרכים בניתוח טכני כדי להחליט מתי לצאת, וצריך לבדוק את הנקודת יציאה לפני שאתה נכנס לעסקה כדי לראות שהסיכון (הכמות שאתה יכול להפסיד) היא סבירה והיא לא עולה על כמה שאתה יכול להרוויח)

נערך לאחרונה:
אז לא השקעת נכון. הניתוחים תמיד ספקולטיבים, אין להם ערך ממשי מבחינה חיובית/שלילית, ובגלל זה ספקולנטים יכולים להפוך השקעה לנכונה או להרוס לה את האמא.

אני לא מסכים עם זה. ברור שהניתוח הוא ספקולטיבי, אף אחד לא מגלה עתידות, אבל יש לך הרבה יותר סיכוי להצליח אם אתה משתמש בו כמו שצריך, מאשר אם אתה סתם קונה מניות...

ברור לגמרי, אבל במבחן התוצאה הסופית מה שקובע היא הצלחת ההשקעה. "השקעתי נכון ונפלתי" = השקעתי גרוע. ולכן "אם תשקיע נכון תרוויח כסף" זה כמו לומר "אם השמש תזרח יהיה אור".

זה בדיוק מה שאני מנסה להגיד, שגם אם אתה המנתח הטכני הכי טוב בעולם ואתה פועל בצורה מושלמת, עדיין לא יהיו לך 100% עסקאות מוצלחות אבל זה לא אומר שהן לא היו נכונות. ולהשקיע נכון לא אומר 100% הצלחה. אם אתה משקיע נכון אתה לא אמור ליפול חזק, אם נפלת חזק כנראה שהניהול סיכונים שלך לא טוב.

כן אחי, בהשקעה נכונה אם אתה יודע מתי להכנס ולצאת אתה יכול לעשות מיליונים.

חבל שאתה מדבר מתוך בורות
נתחיל מזה שלהשקיע נכון לאו דווקא שווה לרווח. שוק זה משהו שעובד טכני, אבל הוא מונע גם מרגש של אנשים. אי אפשר לצפות נפילות כמו מה שהיה לפני כמה שבועות בגלל מצרים [שאז ת"א 25 ירד בכ4.5%].
אם היית קצת פחות שחצן היית מביא שלדעת מתי להיכנס ומתי לצאת זה משהו שידוע מראש ואפשר לחזות את זה. הצלחה של 7 מתוך 10 עסקאות זה מעולה וזה משהו שהוא ריאלי לחלוטין.

נערך לאחרונה:
חבל שאתה מדבר מתוך בורות
נתחיל מזה שלהשקיע נכון לאו דווקא שווה לרווח. שוק זה משהו שעובד טכני, אבל הוא מונע גם מרגש של אנשים. אי אפשר לצפות נפילות כמו מה שהיה לפני כמה שבועות בגלל מצרים [שאז ת"א 25 ירד בכ4.5%].
אם היית קצת פחות שחצן היית מביא שלדעת מתי להיכנס ומתי לצאת זה משהו שידוע מראש ואפשר לחזות את זה. הצלחה של 7 מתוך 10 עסקאות זה מעולה וזה משהו שהוא ריאלי לחלוטין.

באמת, איפה אתם חיים?! בהגזמה אולי, אבל איזה 1 מתוך 10 סוחרי יום\סווינג באמת שורד ולא מפסיד את כל התיק.
יש לכם איזה נסיון אמיתי בכלל במסחר? או כי קראתם איזה ספר כמו "אבא עשיר אבא עני"?

* הכוונה למסחר טווח קצר ולא השקעה לשנים

יש לי נסיון של חודשיים כרגע במסחר (לא הרבה, אבל זה גם משהו), ומי שמפסיד את כל התיק כנראה שלא יודע מה הוא עושה. אין ספק שצריך משמעת ולדעת לא להיות גרידי (שעור שאני לומד על בשרי כרגע..) ומי שלא חושב שהוא יכול אז כנראה זה לא בשבילו.

זה נכון שהרבה אנשים מתחילים ו"נכווים", ואז מוותרים, אבל זה לא אומר שאי אפשר להצליח.

להיות סוחר יום זה לא מתאים לכל אחד. אפשר להשיג את אחלה תוצאות גם בהשקעות לטווח ארוך - קצר.
בוא נגיד שאם בהשקעה של 3 חודשים עשית סכום כסף של משכורת שנתית ממוצעת, וואלה זה מספיק.

רוב האנשים שמגדירים את עצמם כ"סוחר יום" זה איזה דיבל שעשה קורס בקאשפלאו וחושב שהוא יודע הכול.
לדעת לסחור נכון זה משהו שלוקח זמן, זה לא משהו שברגע שלמדת א' ב' ג' באונברסיטה\קורס אתה מוכן לעשות מיליונים.
ניסיון זה מילת המפתח פה, וכמו שAvocado אמר ברגע שאתה מתחיל להיות חמדן שם מתחילות הבעיות.
יצירה של תיק השקעות נכון ובריא מבוססת על יותר מגורם אחד(הכול תלוי את מי תשאל),תיק השקעות צריך להיות רחב, ורצוי כמובן שתשקיע בתחומים שיש לך בהם ידע כולשהו או משיכה כולשהי.
הבעיה של רוב האנשים שהם נכנסים למניות שאין להם שום קשר אליהם או עניין בחברה שאותה הם מייצגות.
אם אתה לא מבין שום דבר בפיתוח תרופות, ואין לך שום קשר לפרמקולוגיה עדיף שלא תשים 100K על מניה של איזה חברה שמפתחת תרופה נגד השד יודע מה. בעסקים מסוג זה אין מקום לרגשות ו"תחושות בטן" ברוב המוחלט של המקרים זה מסתיים במינוס בבנק והאשמה של היועצים, פורומים, וכול דבר אחר.
רצוי להתרכז(לפחות בהתחלה) בתחום אחד או שתיים, ולהבין מה הגורמים המשפיעים על המניות, איזה שינויים בעולם משפיעים על המנייה, מה יגרום להצלחתה ומה יגרום לקריסתה.
כול זה נשמע מאוד פשוט, אבל לוקח זמן וזה תהליך שרוב האנשים מוותרים בו.
סוחר טוב יודע להפסיד והכי חשוב, יודע ללמוד מההפסד שלו ולא לחזור על הטעות שוב. רוב האנשים ברגע שהם נכווים בהתחלה מוותרים, אדם שהולך קדימה ודוחף את עצמו בסוף יצליח.

בוא נגיד שאם בהשקעה של 3 חודשים עשית סכום כסף של משכורת שנתית ממוצעת, וואלה זה מספיק.

LOL אתה גורם לזה להשמע כל כך פשוט.
טמבל שכמוני, בשביל מה אני עובד בכלל?! מספיק לי השקעה של 3 חודשים

תראה לא התכוונתי לגרום לזה להראות ככה. אישית, אם פעם ב-הייתי עושה סכום כזה מן הסתם שלא הייתי מפסיק לעבוד.
פשוט לדעתי להיות סוחר יום זה די להשתעבד לזה... אני רואה בבורסה דרך להקל קצת על החיים, לא לשעבד אותי פשוט למשהו אחר. אפילו רווח של עוד 1000 שח בחודש זה כבר משהו.

עשינו סכום כזה במשפחה. 70 אלף. (טוב נו אפשר להגיד שזה פחות מהממוצע) אז זה אפשרי. אל תבין אותי לא נכון, זה לא שזה קורה כל שני וחמישי, זה קרה פעם אחת ובשביל זה ההורים שלי הכניסו הרבה הרבה כסף - וכאן כל אחד יעשה את ההחלטות שלו. אפשר להפסיד, תמיד יש אלמנט של סיכון, למרות שלדעתי זה די קשה להפסיד ממש ממש הכל. זה להשקיע איפה שבאמת לא כדאי להשקיע. כל הקלישאות על מניות גז ונפט.. כנראה נכונות.

נכון שאומרים לא להכניס הרבה כסף (שזה די אישי מאדם לאדם.. כמה הוא יכול להרשות לעצמו), אבל אם אתה די בטוח שיהיו עליות, לך על זה. לקיחת סיכונים זה חלק מהצלחה, אין מה לעשות. אני לא אומר להמר, אבל ברגע שיש לך מניה טובה, זה יהיה פחות הימור. אלמנט של הימור תמיד יהיה קיים.

תראה אנחנו לא איזה סוחרים או משהו. אנשים ממוצעים.
רוב האנשים הממוצעים שהפסידו הם שמעו ממישהו שכדאי להשקיע וכו...
שזה לא רע. העניין הוא שיש אנשים שפשוט שמו כסף ולא יודעים אפילו איך לבדוק מה קורה במניה שלהם. לא עוקבים אחריה, לא כלום... אז למה אפשר לצפות?

מבחינת פשוט או לא. בתאוריה זה די פשוט. תמצא מניה עם מגמת עליה. בגדול זה יראה משהו כמו עליה, דשדוש במקום, ירידה, עליה לאותה נקודה, ואז שוב עליה גבוהה. משהו כזה. בדרך כלל זה לוקח 3 חודשים. גם במעשי זה די פשוט, זה או להיכנס או לצאת. ככה אני רואה את זה. אני לא חושב שצריך לנתח את זה יותר מדי. לרוב היעילות נמצאת בפשטות. אישית, אני נמנע מלהקשיב לאנליסטים ויועצים בטלויזיה. אם יש לך מניה שאתה מאמין בה והיא מביאה לך כסף, לך עליה. רק תדע מתי לצאת, לא צריך להיות חמדנים. לא חושב שצריך להסתכל על זה כמה הרווחתי פר יום. יותר אוהב להסתכל על זה כמה הרווחתי פר עליה או "תקופה".

חשוב גם לא להבהל.
הייתה לנו מניה שעלתה, אז ירדה.. היינו במינוס של 20 אחוז אם לא יותר.. החלטנו לא לדעת ובסוף זה עלה.
יש מניות שלא יקרסו. חברות גדולות וכו... כמובן שתמיד יכול להיות אסון, אבל לך תדע... מי שלא יכול לקחת סיכונים זה כנראה לא בשבילו.. גם אם מניה יורדת, זה עדיין חברה, ויש אנשים שעושים מאמצים לדאוג לה.

מומלץ לדעתי להתחיל עם מניה אחת, לא חושב שיש צורך להיות "טרנדי" ולעשות תיק של 5 מניות. זה יוצר בלבול. קודם כל שתרוויח ממניה אחת, אחרי זה תחפש עוד.

לגבי איך למצוא מניות וכו... אין לי בזה כל כך ניסיון.. לא יכול להמליץ...
הייתי אולי מתחיל בצפייה בגרפים של מניות אקראיות, מי שיש לה גרף יציב וטוב, הייתי מתחיל לקרוא עליה קצת.. מכניס סכום קטן...

תראה לא התכוונתי לגרום לזה להראות ככה. אישית, אם פעם ב-הייתי עושה סכום כזה מן הסתם שלא הייתי מפסיק לעבוד.
פשוט לדעתי להיות סוחר יום זה די להשתעבד לזה... אני רואה בבורסה דרך להקל קצת על החיים, לא לשעבד אותי פשוט למשהו אחר. אפילו רווח של עוד 1000 שח בחודש זה כבר משהו.

עשינו סכום כזה במשפחה. 70 אלף. (טוב נו אפשר להגיד שזה פחות מהממוצע) אז זה אפשרי. אל תבין אותי לא נכון, זה לא שזה קורה כל שני וחמישי, זה קרה פעם אחת ובשביל זה ההורים שלי הכניסו הרבה הרבה כסף - וכאן כל אחד יעשה את ההחלטות שלו. אפשר להפסיד, תמיד יש אלמנט של סיכון, למרות שלדעתי זה די קשה להפסיד ממש ממש הכל. זה להשקיע איפה שבאמת לא כדאי להשקיע. כל הקלישאות על מניות גז ונפט.. כנראה נכונות.

נכון שאומרים לא להכניס הרבה כסף (שזה די אישי מאדם לאדם.. כמה הוא יכול להרשות לעצמו), אבל אם אתה די בטוח שיהיו עליות, לך על זה. לקיחת סיכונים זה חלק מהצלחה, אין מה לעשות. אני לא אומר להמר, אבל ברגע שיש לך מניה טובה, זה יהיה פחות הימור. אלמנט של הימור תמיד יהיה קיים.

תראה אנחנו לא איזה סוחרים או משהו. אנשים ממוצעים.
רוב האנשים הממוצעים שהפסידו הם שמעו ממישהו שכדאי להשקיע וכו...
שזה לא רע. העניין הוא שיש אנשים שפשוט שמו כסף ולא יודעים אפילו איך לבדוק מה קורה במניה שלהם. לא עוקבים אחריה, לא כלום... אז למה אפשר לצפות?

מבחינת פשוט או לא. בתאוריה זה די פשוט. תמצא מניה עם מגמת עליה. בגדול זה יראה משהו כמו עליה, דשדוש במקום, ירידה, עליה לאותה נקודה, ואז שוב עליה גבוהה. משהו כזה. בדרך כלל זה לוקח 3 חודשים. גם במעשי זה די פשוט, זה או להיכנס או לצאת. ככה אני רואה את זה. אני לא חושב שצריך לנתח את זה יותר מדי. לרוב היעילות נמצאת בפשטות. אישית, אני נמנע מלהקשיב לאנליסטים ויועצים בטלויזיה. אם יש לך מניה שאתה מאמין בה והיא מביאה לך כסף, לך עליה. רק תדע מתי לצאת, לא צריך להיות חמדנים. לא חושב שצריך להסתכל על זה כמה הרווחתי פר יום. יותר אוהב להסתכל על זה כמה הרווחתי פר עליה או "תקופה".

חשוב גם לא להבהל.
הייתה לנו מניה שעלתה, אז ירדה.. היינו במינוס של 20 אחוז אם לא יותר.. החלטנו לא לדעת ובסוף זה עלה.
יש מניות שלא יקרסו. חברות גדולות וכו... כמובן שתמיד יכול להיות אסון, אבל לך תדע... מי שלא יכול לקחת סיכונים זה כנראה לא בשבילו.. גם אם מניה יורדת, זה עדיין חברה, ויש אנשים שעושים מאמצים לדאוג לה.

מומלץ לדעתי להתחיל עם מניה אחת, לא חושב שיש צורך להיות "טרנדי" ולעשות תיק של 5 מניות. זה יוצר בלבול. קודם כל שתרוויח ממניה אחת, אחרי זה תחפש עוד.

לגבי איך למצוא מניות וכו... אין לי בזה כל כך ניסיון.. לא יכול להמליץ...
הייתי אולי מתחיל בצפייה בגרפים של מניות אקראיות, מי שיש לה גרף יציב וטוב, הייתי מתחיל לקרוא עליה קצת.. מכניס סכום קטן...

מה אפשר להסיק מכל מה שרשמת?
אין לך שום נסיון אמיתי או ידע ולמרות זאת משום מה אתה חושב שאתה יכול לתת טיפים ולהסיק מסקנות על הדבר הזה שנקרא מסחר בניירות ערך

איפה הצניעות?

קודם כל אני לא מחלק טיפים, לא נתתי שמות של מניות וכו... נתתי את הסטייט אוף מיינד שלי לגבי זה. מי שלא טוב לא... שלא יהיה לו טוב.

לגבי ניסיון אמיתי. אני לא בתחרות עם אף אחד. הניסיון הוא מול עצמי, לא מולך או מול מישהו אחר. בינתיים עשיתי סכומים שריצו אותי, ואני לא חייב לאף אחד דין וחשבון.
ניסיון אמיתי או לא אמיתי - עשיתי כסף. לא בקטע של להשתחצן, אבל אני יותר סומך על ההצלחה שלי מאשר הצהרות כמו "אין לך ניסיון". אמרתי לך אני לא בתחרות. אם אתה יודע טוב ואתה כל כך עשיר בניסיון נו אז תלמד אותנו.

קודם כל אני לא מחלק טיפים, לא נתתי שמות של מניות וכו... נתתי את הסטייט אוף מיינד שלי לגבי זה. מי שלא טוב לא... שלא יהיה לו טוב.

לגבי ניסיון אמיתי. אני לא בתחרות עם אף אחד. הניסיון הוא מול עצמי, לא מולך או מול מישהו אחר. בינתיים עשיתי סכומים שריצו אותי, ואני לא חייב לאף אחד דין וחשבון.
ניסיון אמיתי או לא אמיתי - עשיתי כסף. לא בקטע של להשתחצן, אבל אני יותר סומך על ההצלחה שלי מאשר הצהרות כמו "אין לך ניסיון". אמרתי לך אני לא בתחרות. אם אתה יודע טוב ואתה כל כך עשיר בניסיון נו אז תלמד אותנו.

אתה מה שנקרא fooled by randomness , ספר מומלץ מאוד של נסים טאלב

באמת אתה חושב שאתה יכול להסיק משהו מההצלחה שלך? היא הרי חסרת משמעות, גודל המדגם שלך הוא אפסי

יש לי ניסיון, אומנם לא עצום, אבל יש. ולא מספרים אלא מקורסים.
בכל אופן, אני מדבר כמובן על הניסיון שלי וגם של רבים אחרים. לקחת 6-7 עסקאות מתוך 10 זה בהחלט ריאלי ובהחלט מעולה. אני מדבר כמובן על השקעה לטווח קצר בינוני של כמה שבועות עד כמה חודשים. מסחר תוך יומי אני לא יודע ולכן לא אפרט.

kman בהחלט הסביר בצורה יפה את העיניין, זה לא תורה מסיני.

וקולדפייר, תמשיך לשים את הכסף שלך בפק"מ ולראות חצי אחוז שנתי. העיקר שלא תסכן חלילה את הכסף.

וקולדפייר, תמשיך לשים את הכסף שלך בפק"מ ולראות חצי אחוז שנתי. העיקר שלא תסכן חלילה את הכסף.

אני לא מחזיק אפילו שקל אחד בפק"מ, רק שאני בניגוד אליך לא משלה את עצמי איפה אני מהמר ועל מה. ולא מייעץ לאנשים להשקיע רק במניות כי אפשר להרוויח שם יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית