עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כן אחי, בהשקעה נכונה אם אתה יודע מתי להכנס ולצאת אתה יכול לעשות מיליונים.
חבל שאתה מדבר מתוך בורות
נתחיל מזה שלהשקיע נכון לאו דווקא שווה לרווח. שוק זה משהו שעובד טכני, אבל הוא מונע גם מרגש של אנשים. אי אפשר לצפות נפילות כמו מה שהיה לפני כמה שבועות בגלל מצרים [שאז ת"א 25 ירד בכ4.5%].
אם היית קצת פחות שחצן היית מביא שלדעת מתי להיכנס ומתי לצאת זה משהו שידוע מראש ואפשר לחזות את זה. הצלחה של 7 מתוך 10 עסקאות זה מעולה וזה משהו שהוא ריאלי לחלוטין.
בוא נגיד שאם בהשקעה של 3 חודשים עשית סכום כסף של משכורת שנתית ממוצעת, וואלה זה מספיק.
תראה לא התכוונתי לגרום לזה להראות ככה. אישית, אם פעם ב-הייתי עושה סכום כזה מן הסתם שלא הייתי מפסיק לעבוד.
פשוט לדעתי להיות סוחר יום זה די להשתעבד לזה... אני רואה בבורסה דרך להקל קצת על החיים, לא לשעבד אותי פשוט למשהו אחר. אפילו רווח של עוד 1000 שח בחודש זה כבר משהו.
עשינו סכום כזה במשפחה. 70 אלף. (טוב נו אפשר להגיד שזה פחות מהממוצע) אז זה אפשרי. אל תבין אותי לא נכון, זה לא שזה קורה כל שני וחמישי, זה קרה פעם אחת ובשביל זה ההורים שלי הכניסו הרבה הרבה כסף - וכאן כל אחד יעשה את ההחלטות שלו. אפשר להפסיד, תמיד יש אלמנט של סיכון, למרות שלדעתי זה די קשה להפסיד ממש ממש הכל. זה להשקיע איפה שבאמת לא כדאי להשקיע. כל הקלישאות על מניות גז ונפט.. כנראה נכונות.
נכון שאומרים לא להכניס הרבה כסף (שזה די אישי מאדם לאדם.. כמה הוא יכול להרשות לעצמו), אבל אם אתה די בטוח שיהיו עליות, לך על זה. לקיחת סיכונים זה חלק מהצלחה, אין מה לעשות. אני לא אומר להמר, אבל ברגע שיש לך מניה טובה, זה יהיה פחות הימור. אלמנט של הימור תמיד יהיה קיים.
תראה אנחנו לא איזה סוחרים או משהו. אנשים ממוצעים.
רוב האנשים הממוצעים שהפסידו הם שמעו ממישהו שכדאי להשקיע וכו...
שזה לא רע. העניין הוא שיש אנשים שפשוט שמו כסף ולא יודעים אפילו איך לבדוק מה קורה במניה שלהם. לא עוקבים אחריה, לא כלום... אז למה אפשר לצפות?
מבחינת פשוט או לא. בתאוריה זה די פשוט. תמצא מניה עם מגמת עליה. בגדול זה יראה משהו כמו עליה, דשדוש במקום, ירידה, עליה לאותה נקודה, ואז שוב עליה גבוהה. משהו כזה. בדרך כלל זה לוקח 3 חודשים. גם במעשי זה די פשוט, זה או להיכנס או לצאת. ככה אני רואה את זה. אני לא חושב שצריך לנתח את זה יותר מדי. לרוב היעילות נמצאת בפשטות. אישית, אני נמנע מלהקשיב לאנליסטים ויועצים בטלויזיה. אם יש לך מניה שאתה מאמין בה והיא מביאה לך כסף, לך עליה. רק תדע מתי לצאת, לא צריך להיות חמדנים. לא חושב שצריך להסתכל על זה כמה הרווחתי פר יום. יותר אוהב להסתכל על זה כמה הרווחתי פר עליה או "תקופה".
חשוב גם לא להבהל.
הייתה לנו מניה שעלתה, אז ירדה.. היינו במינוס של 20 אחוז אם לא יותר.. החלטנו לא לדעת ובסוף זה עלה.
יש מניות שלא יקרסו. חברות גדולות וכו... כמובן שתמיד יכול להיות אסון, אבל לך תדע... מי שלא יכול לקחת סיכונים זה כנראה לא בשבילו.. גם אם מניה יורדת, זה עדיין חברה, ויש אנשים שעושים מאמצים לדאוג לה.
מומלץ לדעתי להתחיל עם מניה אחת, לא חושב שיש צורך להיות "טרנדי" ולעשות תיק של 5 מניות. זה יוצר בלבול. קודם כל שתרוויח ממניה אחת, אחרי זה תחפש עוד.
לגבי איך למצוא מניות וכו... אין לי בזה כל כך ניסיון.. לא יכול להמליץ...
הייתי אולי מתחיל בצפייה בגרפים של מניות אקראיות, מי שיש לה גרף יציב וטוב, הייתי מתחיל לקרוא עליה קצת.. מכניס סכום קטן...
קודם כל אני לא מחלק טיפים, לא נתתי שמות של מניות וכו... נתתי את הסטייט אוף מיינד שלי לגבי זה. מי שלא טוב לא... שלא יהיה לו טוב.
לגבי ניסיון אמיתי. אני לא בתחרות עם אף אחד. הניסיון הוא מול עצמי, לא מולך או מול מישהו אחר. בינתיים עשיתי סכומים שריצו אותי, ואני לא חייב לאף אחד דין וחשבון.
ניסיון אמיתי או לא אמיתי - עשיתי כסף. לא בקטע של להשתחצן, אבל אני יותר סומך על ההצלחה שלי מאשר הצהרות כמו "אין לך ניסיון". אמרתי לך אני לא בתחרות. אם אתה יודע טוב ואתה כל כך עשיר בניסיון נו אז תלמד אותנו.
וקולדפייר, תמשיך לשים את הכסף שלך בפק"מ ולראות חצי אחוז שנתי. העיקר שלא תסכן חלילה את הכסף.